bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hrobka, 2.vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hrobka, 2.vydanie

Prvé dejstvo, október 1981
Sedemnásťročná Leónie Vernierová uteká s bratom Anatolom pred hroziacim nebezpečenstvom z rušných ulíc Paríža. Úkryt nachádza na panstve Domaine de la Cade, neďaleko stredovekého mesta Carcassonne. Úkryt áno, pokoj nie. Pod idylickým povrchom Domaine de la Cade, uprostred čarokrásnej prírody francúzskeho juhu, totiž prebývajú zlovestné sily. V prastarej vizigótskej hrobke na nevinnú Leónie čaká niečo... čo sa chce vyslobodiť... ovládnuť ľudské duše... preliať ľudskú krv. Kľúčom k záhade je balíček tarotových kariet, ktorý si pamätá všetky príbehy ľudstva.
Druhé dejstvo, október 2007
Mladá Američanka Meredith Martinová prichádza do Francúzska, aby si tu splnila dva životné sny. Jedným je napísať knihu o Claudovi Debussym a odhaliť málo známe stránky jeho života. Druhým je nájsť korene svojej kliatbami prenasledovanej rodiny. Meredith vstupuje do hotela Domaine de la Cade a jej prítomnosť rozruší duchov minulosti. Vyzbrojená notovým zápisom tajomnej melódie a starou fotografiou neznámeho vojaka začína svoje pátranie. Netuší, že jej je súdené uzavrieť príbeh tragickej lásky, ktorý sa začal dávno pred jej narodením.

Z anglického originálu Sepulchre (The Orion Publishing Group Ltd., London 2007) preložili Marína Gálisová a Vladislav Gális.

Detaily o knihe

Názov: Hrobka, 2.vydanie

Originálny názov: Sepulchre

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

A druhá <3 (Monika Bistáková, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po knihe Labyrint som chňapla aj po tejto. Voľné pokračovanie, ktoré sa jemne prelína s osudmi postáv z Labyrintu. Opäť krásne opísaná krajina, miestami som mala pocit, že počujem šum listov v okolí hrobky, či hrať hlavnú hrdinku na klavíry. Občasné zježenie chlpov na celom tele, a divný pocit, že sa niekto pozerá z tmy. Toto všetko dokázali poskladané písmenká od tejto autorky so mnou narobiť....

Hrobka - kniha s atmosférou (Daniela, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
... asi tak by som charakterizovala dielo Kate Mossovej. Hrobka je druhá kniha, ktorá sa mi od tejto úžasnej autorky dostala do rúk. Bolo to už dávnejšie, keď tento titul vyšiel a úplne ma dostal, tak ako jej prvá kniha Labyrint! Zbožňujem štýl, akým autorka píše a aj to napätie ktoré vo mne vyvoláva príbeh. Je tam všetko čo ja v knihe potrebujem mať!!! Príbeh sa odohráva v južnom Francúzsku v dvoch časových líniách – v 19. storočí a v súčasnosti. Hlavnými hrdinkami sú dve mladé ženy, ktoré žijú v inom čase a priestore, no napriek tomu majú mnoho spoločného. Každá bojuje s vlastnými démonmi, keď rieši krivolaké chodníčky svojho života a svojimi rozhodnutiami a činmi nevdojak ovplyvňuje život tej druhej. Napätie, tajomstvá, záhady, mystika, láska, historický kontext, dejový spád, ale najmä nádherné, prenádherné opisy francúzskeho juhu ... Mossová je skutočná majsterka pera - vône, farby, štebot vtákov, slnko vo vlasoch, či zimomriavky z hmlistého, ponurého prostredia jednoducho nemôžete nevnímať ... Čítala som všetky autorkine diela preložené do SK, ale osobne si myslím, že toto je jej najvydarenejšie. Kvalitný čitateľský zážitok, bez násilného happy endu. Odporúčam.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x