bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Harry Potter 2 a Tajomná komnata – Ilustrovaná edícia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Potter – ilustrovaná edícia (2.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Harry Potter 2 a Tajomná komnata – Ilustrovaná edícia

Medzi dvoma oknami vo svetle horiacich fakieľ žiarili rozmazané, asi tridsať centimetrov vysoké písmená.

TAJOMNÁ KOMNATA JE OTVORENÁ. NEPRIATELIA POTOMKA, MAJTE SA NA POZORE.

Na Privátnej ceste sa objaví ošumelý domový škriatok Dobby a zúfalo Harryho Pottera presviedča, aby sa do Rokfortu nevracal. Harry je presvedčený, že za tým všetkým je jeho úhlavný nepriateľ Draco Malfoy. Vďaka Ronovi a začarovanému lietajúcemu autu sa Harrymu nečakane podarí uniknúť od príšerných Dursleyovcov a zvyšok leta strávi v Brlohu. V chaotickej čarodejníckej rodine Weasleyovcov nie je núdza o prekvapenia a Harry veľmi rýchlo zabudne na Dobbyho nástojčivé varovanie.
Až desivý nápis naškriabaný na stene tmavej školskej chodby Harrymu pripomenie Dobbyho desivú predpoveď, že sa budú diať hrozné veci...

Jim Kay, držiteľ Medaily Kate Greenawayovej, vykúzlil v ilustrovanom vydaní druhej časti klasickej knižnej série J.K. Rowlingovej, fascinujúci čarodejnícky svet, prepracovaný do prekvapivých detailov. Túto publikáciu s nadšením privítajú nielen fanúšikovia Harryho Pottera, ale i všetci noví čitatelia.

Detaily o knihe

Názov: Harry Potter 2 a Tajomná komnata – Ilustrovaná edícia

Originálny názov: Harry Potter & The Chamber of Secrets - Illustrated Edition

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tajomná komnata opäť ožíva... v ilustrovanom vydaní (Dominik Petriska, 26.11.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy, keď sa vraciam ku knihám J. K. Rowlingovej, obdivujem jej štýl, vďaka ktorému mám pocit, akoby som knihu čítal po prvýkrát. Autorka má úžasný talent zaujať čitateľa a prinútiť ho, aby pri listovaní stránok zapojil svoju fantáziu. Ilustrované vydanie navyše umocnilo môj zážitok z čítania. Kniha je totiž vydaná vo väčšom formáte, ktorý vzbudzuje netradičný dojem. Kapitoly sú zalomené do stĺpcov a ilustrácie bohato dopĺňajú text, do ktorého sú vložené. Okrem obrázkov sa pod textom nachádzajú rôzne textúry. Kniha teda pôsobí luxusným dojmom a už po krátkej obhliadke v kníhkupectve a prelistovaní pár stránok som vedel, že knihu jednoducho musím mať. Veľmi sa mi páčilo, že autorka do svojich románov, a teda aj do Tajomnej komnaty, vložila hlboké myšlienky. Tie sú aktuálne pre každú generáciu a poskytujú čitateľovi priestor zamyslieť sa. Ilustrované vydanie hodnotím ako vhodnú investíciu v prípade, že milujete svet Harryho Pottera. Séria vďaka nemu môže prilákať aj nové generácie čitateľov, čo je určite pozitívny fakt. Knihy prinášajú pekné myšlienky a myslím, že sú lákavé aj pre dnešné deti ‒ a vďaka obrázkom môžu byť zaujímavé aj pre tých, ktorým čítanie až tak nevonia. Vydanie pôsobí luxusným dojmom a pekne k pasuje k prvej časti. Jim Kay sa úlohy ilustrátora zhostil bravúrne a ja sa už teraz neviem dočkať tretej knihy. :-)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x