bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Experiment

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Experiment

Tris a Tobias sú opäť spolu – ale za akú cenu. Systém frakcií je kompletne rozvrátený, polovica mesta leží v troskách. Spoločnosť však potrebuje vodcov, a tak sa k moci dostávajú tí, ktorými doteraz ostatní opovrhovali. Bezprizorní. Všetci však myslia iba na pomstu. A tak to vyzerá, akoby len vymenili diktátorku v čierno-modro kostýme za inú v otrhaných šatách.

Mesto je v rozklade a jediná záchrana môže prísť zvonku. Tris a Tobias sa vydávajú za plot, aby sa pokúsili odhaliť pravdu o svojom meste. Je naozaj možné, že sú len súčasťou experimentu, z ktorého niet úniku? Alebo je aj toto len ďalšia simulácia?

Detaily o knihe

Názov: Experiment

Objednávací kód NA336183

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasne (Majka, 6.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zistiť skutočnú pravdu je naozaj drsné a spracovať tieto informácie je veľmi náročné. Pre Tris a Tobiasa je to ešte viac, pretože ich vzťah je v ohrození. Nedôvera. Činy. Áno, presne toto spôsobilo veľké trhliny v ich vzťahu, i keď sa ho snažia zlepiť. Nové odhalenia. Nové postavy. Nové dobrodružstva. Presne to prináša posledná časť série Divergencia - Experiment! Kniha sa mi páčila. Bolo to ľahké, rýchle a príjemne čítanie. Konečne sa tu objavili pocity a pohľad Tobiasa. Aj keď to bol re-reading tak som si to užila do poslednej bodky. Hĺtala každú jednu kapitolu a prežívala dej s postavami. Bolo to úžasné. Záver ma posadil na zadok a bohužiaľ ako vždy rozplakal.

Experiment (Natalia Javorkova, 27.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri tejto knihe to bolo zlozite. Preco zlozite? Rok predtym som si precitala niekde uplnou nahodou cast z knihy, ktora ma velmi znepokojila. Nechcela som ju precitat, pretoze som vedela, ze budem plakat. Stalo sa. Knihu som sa rozhodla precitat pred tyzdnom a nelutujem. Za dva dni som ju preluskla aj ked bolo tazke pretacat hlavne tie posledne strany s vreckovkou. Odporucam tak ako celu seriu. Prijemne ma prekvapila postava- Peter. Mala som o nom iny nazor, ale tato kniha ho zmenila. Na prvej casti filmu som bola a tesim sa na druhu cast aj s vreckovami.

Dobré, ale nie úžasné. (Evelin Kissová, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Z knihy mám veľmi rozpačité dojmy. Na jednej strane, malo to akčnú úroveň, malo to dobré zápletky, malo to na každom rohu očakávanú smrť obľúbených postáv, no na strane druhej, nedosahovalo to úroveň 1. dielu ani zďaleka. Myslím, že zo mňa vyprchalo to prvotné nadšenie z tejto série. 1tka bola proste bomba, 1. dystópia, ktorá sa mi dostala do ruky a nechcela som ani skončiť s čítaním. 2ka bola pre mňa solídnym pokračovaním, ale bolo cítiť, že tomu niečo chýba. Tento záverečný diel mal všetko, čo ste mohli od autorky požadovať - akcia, kus lásky v rozpadávajúcom sa svete, vzťahy, politika - no predsa tomu chýbala veľká časť nadšenia a obhrýzania nechtov. V niektorých momentoch som sa už nevedela dočkať konca, inokedy som len tupo čumela, lebo tam autorka vhodila takú smrť alebo akciu, ktorá ma proste dostala. Tobias a Tris neboli nijak zvlášť romantickí. Myslím, že nebol čas na to, aby sa s tým autorka viac pohrala. Ich vzťah bol vždy veľmi zrýchlený. Ten dystopický prvok komunity, ktorá nevie, koho má nasledovať, nevie, čo je pravda a nevie, čo má robiť, je tu kľúčovejší. Čo sa týka rozprávania z Tobiasovho pohľadu, veľmi sa mi to prelínalo z Trisiným a nebola som z toho nejak extra na vetvy. Ale esteticky to spracovali pekne. Je tu dosť veľa postáv a tým pádom si autorka môže zabíjať, koľko len chce. Niekedy som sa v nich strácala, ale bolo zaujímavé, že k hl. záporákovi sa hl. hrdinovia dopracovali cez niekoľko vedľajších záporákov, ktorí sa javili ako kladní hrdninovia. Je to trošku prekombinované, ale mne to nevadilo. Páčil sa mi svet, ktorý autorka vytvorila a ktorý postupne doladila a upravila. Páčili sa mi hrdinovia a ich problémy. Páčila sa mi vojna, ktorá mala naozaj veľa obetí, čo nepôsobilo ani nijak prikrášlene. Ale ten pocit, že kvôli tejto knihe nepôjdem spať alebo že si budem obhrýzať nechty do krvi, mne bohužiaľ chýbal. Neviem, čím to bolo, možno očakávania, porovnanie s predošlými dielmi, netuším, ale nespôsobilo to pre mňa taký "boom" ako 1. diel série. Táto séria je pre mňa jedna skvelá dystopická vec a možno pri re-readingu neskôr z nej budem mať lepšie pocity. Kniha má silné a svetlé stránky, na 1. sériu mladej autorky je to naozaj chválihodné, ale mne tam chýbal ten jedinečný pocit, že čítam niečo neuveriteľné, čo si zapamätám ešte dlho. V každom prípade, kto už máte za sebou prvé 2 diely, určite by som vám odporúčala sériu dočítať.

Šokujúce (Petra Zmatková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Záver celej série sa nedá nazvať inak ako šokujúcim. Po jednotke, ktorá bola naozaj skvelá, cez o trochu slabšiu dvojku je tu trojka, ktorá prináša naozaj prekvapivé finále. Niektorí, tvrdia, že už Rothová nemala o čom písať a tak si vymyslela toto. Aj keby to tak bolo, tak, podľa mňa, to vymyslela skvelo. Všetko do všetkého zapadá, ešte aj smutný koniec, ktorý som najprv nepochopila, (ako mi to autorka mohla urobiť?,) som sa s tým zmierila a vlastne mi to tam aj sedelo. Ak ste prečítali predchádzaujúce diely, tento nemôže chýbať :)

trochu sklamanie (Alexandra, 31.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Veľmi, veľmi som chcela, aby sa mi Experiment páčil, ale celý čas som pri čítaní mala zlý pocit. Autorka ako keby zhodila celý príbeh, aj keď som podobné rozuzlenie s frakciami čakala, v konečnom dôsledku to bolo vo väčšom merítku všetko akési bezvýznamné, rovnako aj osudy postáv a tým pádom pre mňa stratila zmysel celá séria. Zo skvelých jednotlivcov sa stali ufňukané a uhádané decká, ktorí prijali všetko, čo im bolo povedané, až neskoro sa začalo kdesi-čosi diať. Neviem, ako je to v iných vydaniach, ale v tom slovenskom oceňujem, že na každej strane bolo označenie, z koho pohľadu je kapitola (nielen na začiatku), inak by som podľa štýlu vôbec nerozoznala, či je rozprávačom Tris alebo Tobias. Časom to možno uvidím inak, ale priamo po prečítaní som bola smutná a sklamaná, kam sa podel ten skvelý príbeh z Divergencie.

Pripravte si vreckovky (violet, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha,takisto ako aj prve dve casti.Napatie,akcia,rozuzlenia,romantika.Pri tejto som sa na konci hnevala aj si poplakala...

Strhujúci dej !!! (Margita M., 27.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Experiment je neskutočne perfektná kniha. Vyvolala vo mne neuveriteľné dojmy. Autorka všetko detailne uvádza a vy si môžete predstavy riadne konkretizovať do najmenších podrobností. Neviem ako som mohla do teraz žiť bez super kníh od super autorky.

Zabijácke... (Kristína Poloncová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veronice Roth sa podarilo napísať niečo neskutočne dobré a kvalitné. Celú túto sériu považujem za jednu z najlepších, ktoré vyšli v posledných pár rokov. Experiment je dokonalý záver celého príbehu. Koniec nejednému čitateľovi vyrazí dych svojou prepracovanosťou. Autorka mnohých musela prekvapiť, lebo to bolo veľmi nečakané. Musím tiež pochváliť vysokú kvalitu štýlu písania Rothovej, pretože to je bolo napísané z veľkým rozhľadom a presnosťou vyjadrovania. Dúfam, že táto autorka bude pokračovať v písaní a vydá ďalšie skvelé knihu. Určite si však nenechám ujsť príbehy o Štyrim, ktoré autorka pripravila pre skalných fans a vydá ich aj knižne. Musím len dodať, že to bolo dokonalé čítanie!

Fajn koniec (Maťa Straková, 14.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Myslím, že sa nenájde nikto, kto nebude súhlasiť, že čakanie na túto knihu bolo nesmierne náročné. Rezistencia skončila asi tak, že Okamžite. Potrebujem. Ďalší. Diel. A keďže som ho nemala, nastal obrovský problém a nakoniec som musela čakať vyše roka. To čakanie bolo proste úmorné a strastiplné, ale napokon som sa dočkala. Rozhodne sa obálka nemýli v tom, že Najočakávanejšia kniha tohoto roka. Minimálne jedna z najočakávanejších. Aspoň u mne. A keď som sa už teda ku knihe konečne dostala, nastal ďalší problém. Ja som si už z predchádzajúcich dvoch dielov nič nepamätala. Možno tak prvých sto strán som bola na tom asi takto (spojlery z Rezistencie): Čože?? Jeanine je mŕtva? Fakt? To ako kedy? A kto je Edward? Kopu postáv a ja som netušila, kto je kto. Kde sa tam vzal? Odkiaľ ho mám asi tak poznať? Pokiaľ máte tú možnosť, tak pred čítaním Experimentu by ste si vážne mali dať re-reading prvých dvoch, aby ste nedopadli ako ja. Čo sa týka postáv, tak sa mi tu stalo to, čo už nespočetne veľa krát. Na mieste postáv som si predstavovala hercov, ktorí ich stvárňujú. Teda iba Tris a Tobiasa, ale aj to mi bohato stačilo k tomu, aby mi Tobias už nepripadal tak úžasný... Takto mi ho pokaziť! Hoci myslím, že by som ho tu zbožňovala tak či tak o čosi menej, lebo mi občas vážne liezol na nervy. Bol trochu zaslepený a nerozmýšľal racionálne. A častejšie (opäť) vyvolával hádky. Ale zas, keď mal takých "podarených" rodičov ako mal, dá sa tomu čudovať? Avšak nemôžem si pomôcť, aj tak ho mám rada, hoci už nie tak. Naopak Tris som si obľúbila ešte viac. Vždy patrila k mojim najobľúbenejším hrdinkám. Je silná (fyzicky aj psychicky), odvážna, inteligentná a vždy rozmýšľa za seba, nenecháva sa ovplyvňovať inými. Veronica vytvorila aj skvelé vedľajšie postavy, ktoré sa proste nedajú neobľúbiť. Skvelými príkladmi sú napríklad Zeke, Uriah, Cara alebo Christina. Opakom bola napríklad Nita, ktorú som nemala rada od prvého momentu. No a Caleb, Trisin brat, ktorý ju v dvojke zradil... No povedzme, že to nebolo nijaké zlatíčko, ale ja som si ho proste veľmi obľúbila. Jedna z mojcih najobľúbenejších postáv celej série. Asi som s nim mala veľa toho spoločného :D A ja som tu konečne pochopila, do ktorej frakcie by som sa najviac hodila. A je fuk, že ten systém už nefungoval a ja som nad tým usilovne premýšľala celé predchádzajúce dve série... Proste podľa mojich vlastnosti by som sa najviac hodila do Informovanosti, čo sa rozhodne nesťažujem. Priznám sa, že ma spočiatku trochu rušilo to striedanie kapitol z pohľadu Tris a Tobaisa. Keď som doteraz bola zvyknutá na Tris. Myslím, že aj vďaka tomu som prišla o niekoľko ilúzii, ktoré som o Tobiasovi mala. Začiatok bol taký trochu nudnejší, aspoň dovtedy, kým teda nevyšli za ten plot. Tam sa to už trochu zvrtlo a ja som mala pocit, akoby to celé bola nejaká reality show. Čítalo sa to veľmi dobre a mnoho vecí, ktoré tu Veronica vymyslela boli geniálne vymyslené, vôbec by mi nenapadlo, že to všetko funguje tak, ako to funguje. Všetko sedelo a celkovo tam bolo viacero takých tých odborných vecí ohľadom genetiky, nad čím sa musí človek trochu zamýšľať, ak to chce pochopiť, ale aj veľa akcie a romantiky. Odporúčam všetkým fanúšikom série, myslím, že to bolo pekné ukončenie série. Ale samotný koniec... No, vedela som, čo sa stane, ale napriek tomu som si pri čítaní vravela Nie, tak to proste nemôže skončiť! (Skončilo). Veronica si zrejme brala príklad z Rowlingovej a ostatných autorov, ktorí si povedia, že čím viac mŕtvych postáv, tým lepšie. Ale už mlčím. Každopádne sa mi to páčilo, i keď nie tak, ako jednotka.

lepší priemer (Michaela Töröková, 13.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Kvôli dlhšiemu odstupu Experimentu od predchádzajúcich dvoch dielov som si ich prečítala znovu, aby som v tejto tretej časti nebola stratená. Záver ma neprekvapil, tak trochu som očakávala niečo podobné a šokujúce. Páčilo sa mi tu rozdelenie rozprávačov (Tris a Tobias), napriek tomu som rada, že séria skončila. Túto knihu odporúčam najmä priaznivcom dystopických YA žánrov a teda ak sa vám táto kniha (či celá trilógia), alebo podobná téma páčila, skúste knihy ako napríklad: Hry o život, Pod vražednou oblohou, Naprieč vesmírom, Prvých 100, Potomkovia, Škaredí, Dokonalý pár... uff, veľa ich je... :)

Celá pravda (Simona Šimčíková, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha mala u mňa veľké očakávania, pretože Divergencia aj Rezistencia boli plné akcie a nečakaných situácií. Tris riskuje svoj život na každom kroku a neustále flirtuje so smrťou, vždy sa jej podarí vyviaznuť, no teraz je to iné. Ich láska s Tobiasom prechádza tažkou skúškou. Kniha má prekvapivý koniec, no osobne mna šokoval hneď začiatok, svet mimo mesta a všetky informácie, ktoré pre nich znamenali celý svet sú len súčasťou veľkej hry.

Horšia (Ivana Šrameková, 4.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha nadväzuje na Divergenciu a Rezistenciu, no je to už len slabý odvar toho, čo prvé dve časti ponúkali. Dej bol viac-menej nezaujímavý, postavy sa mi každou prevrátenou stránkou páčili menej a menej a aspoň ten koniec (celkom prekvapivý) za niečo stál. ***
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x