bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strach

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strach

Mysteriózny triler plný hrôzy. Vyhorený tridsiatnik sa po rokoch vracia do prímestskej štvrte na úpätí hory ukrývajúcej mrazivé tajomstvo – vo výnimočne studených zimách sa tam strácajú deti. Spolu s bývalou láskou a kamarátmi musí čeliť nielen zlomyseľnej sile, ale aj tieňom vlastnej minulosti. Všetky pády a sklamania, ktoré dovtedy zažil, sú ničím oproti peklu striehnucemu na miestach, kde vyrastal.
Autor bestsellerov Jozef Karika v desivom príbehu s nadprirodzenými prvkami prináša aj citlivé rozprávanie o tom, ako naše životy ovplyvňuje detstvo a všetko, čo sme ako deti zažili.

Dostupné verzie titulu

Strach Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Strach

Objednávací kód NA202319

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

Naozaj som mala strach (Anna, 27.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskoro večer pri čítaní tejto knihy som sa bála ísť aj na toaletu. Mala som rozsvietené veľké svetlo. Ešte že mi nevypadli poistky... Skutočný horor. Spisovateľovi sa podarilo, aby sa čitateľ naozaj bál. Napätie počas celého čítania a prekvapenie na záver. Odporúčam prečítať ľuďom, ktorí sa radi boja.

Strach (Nelly, 8.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zo začiatku veľmi nezaujala, lebo som dlho nevedela, o čo sa tam jedná. Potom to už bolo zrozumiteľnejšie a dej sa začal vyvíjať. Len koniec sa mi zdal veľmi rýchlo ukončený, ten by som viacej rozvinula. Ale inak je to dobrá kniha a odporúčam tým, ktorí milujú horory. Ak ste videli/čítali TO, je to podobné na ten štýl :)

Strach (Natália Jurigová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strach bola skvelá kniha, najmä preto, že som si vedela miesta živo predstaviť. Všetky miesta spomínané v knihe totiž poznám a preto bol pre mňa zážitok čítať túto knihu. Naozaj horor ako sa patrí.

Veľké sklamanie (Andrea, 16.11.2020) Odpovedať

Za mňa veľké sklamanie, nezáživný dej a keď čítam rezenzie tak mám pocit , že som čítala úplne inú knihu ako ostatní.

Strach (Maťa, 20.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strach,Tma,Trhlina... všetky odporúčam,super

Odporúč (Nataša, 29.1.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jozef Karika má v písaní hororových knižiek naozajstný talent..mam všetky a osobne si myslí, že je táto najlepšia.

Strach (Marcela, 28.11.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Bola so z knihy veľmi sklamaná,veľká nuda,nezáživné,koniec o ničom .

Strach (V. Berdáková Pavlík, 9.8.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri tejto knihe ma naozaj ovládol strach. Kvalitný slovenský autor. Čítanie ma natoľko pohltilo, že som sa strachom bála odbehnúť na wc. Jediné čo ma zamrzelo, hoci viem, že sa horory končia otvorene..je práve ten koniec. Troška nečakaný. Asi som mala inú predstavu. Kniha je ozaj dobrá.....no nejaké kvalitné rozuzlenie neprišlo..

Zanechá dojem (Zuzana, 10.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dnes dočítané. Prisahám, že na Čebrať ma nikto nikdy nedostane :D Knihu som doslova zhlta a pri posledných stranách sa bytom ozývalo iba moje zdesené a prekvapené ČOŽE??? ČOŽE??? Musela som si prelistovať pár strán dozadu a čítať znovu a aj tak som z toho bola paf. Ale toto na Karikovi milujem! Bodaj by bolo viac takýchto kníh

Super (Michal Krajčovič, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slovenských autorov skoro vobec nečitam,ale táto kniha je super, zimomriavky po chrbte , uveritelna atmosfera , tajomné slovenské lesy ..odporúčam.

Úžasná kniha (Petra, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že už dlho som nebola taká "zažratá" do nejakej knihy. Bola plná napätia a neočakávaných situácií. Najviac ma prekvapil ten koniec. Bolo to úžasné a vrelo ju odporúčam každému kto má rád napätie. Určite by to bolo skvelé aj sfilmované. A na záver by som chcela napísať, že pri tejto knihe môžme zistiť aké "poklady" sa skrývajú na Slovensku a nie len v zahraničí.

Nič moc (Maja, 13.1.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Čakala som niečo unikátne, ale veľké sklamanie! Nuda, nuda, koniec o ničom.

uzasna kniha (Monika Tomastová Járebová, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som z tejto knihy velmi nadsena! Perfektne podany pribeh. Pri jeho citani som par krat musela zobudit manzela, co som mala taky strach! A ten koniec Vas urcite dostane!

Ufff (Janka Švantnerová, 24.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem krimi, milujem čítanie, hlavne večer pri zapnutej nočnej lampe, ale priznávam, že pri tejto knihe som nemala odvahu čítať tu v noci. Dôverne poznám aj prostredie, v ktorom sa dej odohráva a teda mráz na chrbte mám ešte väčší! Vrelo odporúčam, ale určite nie pre slabšie povahy :-)

Určite odporúčam (Ria, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa to najlepšie, čo som za uplynulý rok prečítala, ak nie vôbec to najlepšie z našej súčasnej slovenskej tvorby, čo som mala možnosť prečítať. Páčili sa mi výborne zachytené a opísané emócie, celkovo vystihnutá atmosféra. Dej sa odohrával síce v Ružomberku, ale ja som si ho automaticky zasadila do iného prostredia, ktoré poznám dôvernejšie z toho môjho detstva a áno, nachádza sa tam aj krmelec, ku ktorému sa bežne chodí kŕmiť vysoká zver, pokojne aj jelenia rodinka. V priebehu čítania som sa zamýšľala nad jednotlivými momentmi, predstavovala som si opis prostredia a niekoľko ráz sa ma zmocnila túžba zobrať sa a pozrieť si Čebrať. Táto kniha mi príde, čo sa týka štýlu písania a celkového dojmu ako kombinácia S. Kinga a možno trochu Jo Nesba. A celkový dojem? Tohto by sa mal chytiť niekto šikovný a sfilmovať to, niekoľko momentov som si hneď vedela živo predstaviť. Rozhodne odporúčam!

Slovenský King (Frederika, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak pri tejto knihe som mala skutočné zimomriavky na rukách, knihu som čítala s prestávkami, pretože som nechcela,aby sa už skončila a miestami som sa aj bála otočiť stranu.Veľmi sa mi páčil dej príbehu, bol rýchly, nápaditý a prekvapivý. Najviac vo mne utkveli posledné vety knihy.Vrelo odporúčam všetkým fanúšikom kingoviek, nenechajte sa odradiť, aj slovenskí autori vedia napísať dobrú "horovú" knihu, pri ktorej vám pôjde mráz po chrbte...

Berie si najslabších… Najslabší je ten, kto má strach (Eva, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
„Keď vonku udrie treskúca zima, z teplých domov miznú deti.“ Obyčajná veta, ktorá uvádza knižný trailer ku knihe Strach od Jozefa Kariku. No už tá prinúti matky primknúť dvere, keď za oknami hvízda vietor. A to ešte nezabodli oči do riadkov v knihe. Obrazne povedané. Hlavné postavy v knihe totiž oči nemajú. Musím sa priznať, že ma autor oslovil už svojou obálkou. Starý dom, okno s pavučinami a niečo, čo som v jeho odraze nevedela definovať. Stopy. Stopy v snehu, tie ktoré ostrejšie slnko roztopí. Stopy detí. Nezabárajú sa do snehu, práve naopak. Akoby sa po ňom iba vznášali. Do stránok som sa púšťala opatrne, s očakávaním a zatajeným dychom. Bez mučenia (aspoň ja) sa priznávam, že kniha Strach, bola prvou knihou, ktorú som od J. Kariku čítala. Dnes už viem, že isto nie poslednou. Autor priniesol niečo, na čo slovenskí spisovatelia pomaly ale isto zabúdajú. Oživil žáner, ktorý priťahuje priaznivcov ku plátnu v kine. Pritiahne aj čitateľa? Myslím, že nik nepotrebuje extra dávku fantázie, aby mu strach zaliezol pod nechty. Všetky scény v knihe sú dokonale vykreslené. Dej sa rozbieha pozvoľna, pomaly a postupne. Najprv je čitateľ oboznámený s prostredím a životom hlavného hrdinu, potom sa pomaličky pretkáva minulosť s prítomnosťou, hrôza s ešte väčším desom. Klobúk dolu pred autorovou originalitou a nápaditosťou! Ešte som pokojná, ešte sa za oknom črtajú známky jesene. Listy na stromoch si pomaly dohrávajú poslednú pieseň a pomaly sa vkráda zima. Meteorológovia ohlásili najhoršiu zimu za posledných sto rokov. 1963, 1985, 2012, príde aj v 2014? Nepúšťajte deti samé do školy, netúlajte sa po nociach, všade totiž číhajú… Papierové deti…

Mrazivé čítanie (Liliana, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha plná strachu, napätia. Nepustìte ju z rùk, kým ju nedočìtate...a po prečìtanì to mrazenie...:D

Výborná atmosféra (Monika, 22.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
V polovici knihy som predpokladala, že to celé bude len také bububu, a že po dočítaní knihu zavriem a pôjdem pokojne spať. Namiesto toho som si záver fakt užila a obrazy z knihy mi potom ešte zopár večerov ostávali v pamäti. To je pre mňa známka dobrej knihy!

Kto sa chce báť, nech sa bojí (Jozef, 14.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Karikov román Strach je kombináciou psychologických úvah o strachu a mysteriózneho hororu. So strachom ako prirodzenou ľudskou emóciou pracuje autor skutočne originálne, pričom vhodne strieda mysteriózne prvky s prejavmi obáv a frustrácií, ktoré často preberajú moc nad ľudskými životmi. Strašidelná rovina príbehu je porovnateľná s hororovými príbehmi Stephena Kinga, napätie je výborne vystupňované, pričom k temnej mrazivej atmosfére prispievajú aj precízne opisy zimnej krajiny. Lokalizácia do konkrétneho, pre autora dôverne známeho prostredia, je ďalšou pozitívnou črtou tohto románu. Kto sa chce báť na slovenský spôsob, toho kniha Strach určite uspokojí.
Všetky komentáre (20)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vpredu počujem vŕzganie parkiet, otec našľapuje opatrne, no aj tak ho prezrádzajú.
Priblížim sa k dverám do obývačky, nahnem sa (prepotené tričko sa mi prilepí na chrbát) a nazriem dnu.
Izba je tmavá, cez zatiahnuté závesy preniká zopár lúčov z pouličnej lampy.
Vidím stŕpnutého otca, vrástol do zeme, plecia sa mu dvíhajú a klesajú. Jeho široký chrbát mi zakrýva výhľad, no musel naďabiť na čosi hrozné, keď stratil reč. Pohľad sa mi rozostrí, mám zaslzené oči, zápach je neznesiteľný, valí sa z izby.
„Pani Drečeková,“ zachrčí otec. Ešte väčšmi sa preľaknem, nikdy som ho nepočul takto rozprávať. Hrdlo má stiahnuté, v hlase mu zaznieva strach.
Urobím rozhodujúci krok, najradšej by som ušiel za mamou, ale zároveň túžim vidieť, čo ho tak vystrašilo.
Pouličná lampa zabliká a zhasne. Zbadám siluetu sediacu v kresle, na stene sa mihnú tiene drobných postáv.
Zoznámim vás, čakajú v obývačke.
Lampa sa opäť rozsvieti.
V kresle sedí Drečeková, nikto iný tu nie je. Starena hľadí do okna smerom k lesu, hlavu má naklonenú, akoby načúvala, občas ňou potrasie.
Dych sa mi zasekne v pľúcach.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x