bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Medzi nebom a zemou 1 – Stratená duša

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Medzi nebom a zemou 1 – Stratená duša

Alona Dareová, študentka posledného ročníka strednej školy, kapitánka roztlieskavačiek a tri roky za sebou kráľovná školy, ktorá je s najväčšou pravdepodobnosťou predurčená na to, aby si vzala filmovú hviezdu, zahynie pod kolesami autobusu. Zostane však trčať v krajine živých a márne sa obzerá po jasnom bielom svetle, ktoré by ju odnieslo na lepšie miesto. Bohužiaľ, ukáže sa, že jediný človek, ktorý jej zrejme môže pomôcť, je spolužiak a úplný lúzer Will Killian. Dokáže táto dvojica prekonať vzájomnú nevraživosť a pomôcť si?

Detaily o knihe

Názov: Medzi nebom a zemou 1 – Stratená duša

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sklamanie (Kristína Dudziaková, 31.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Kniha je naozaj dobre spracovaná. Moc výrazne zápletky tam nie sú. Ľahko sa číta a strany sa obracajú samé. Je oddychovka, ktorá vás záujme anotáciou a taktiež obálkou. Pokiaľ máte radi knihy s duchovou tématikou, určite sa vám táto bude páčiť. Žiaľ, mne to prišlo podobné ako Ghostgirl, ktorá sa mi moc nepáčila. A tak ma aj tato kniha sklamala. Asi by som sa mala vyhýbať knihám o duchov. Pokiaľ si vás zaujala a chcete si ju prečítať, myslím, že to bude správne rozhodnutie. Väčšinou som videla kladné recenzie, takže to som len ja taká šedá myška.

Medzi nebom a zemou (Miroslava Rezníčková, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som narazila úplnou náhodou, ale potom ako som si prečítala o čom je, povedala som si, že si ju musím prečítať. Hneď na začiatku som sa nevyhla tomu, porovnať ju s dechárskou sériou Mediátor od Meg Cabotovej. Obávala som sa, že námet týchto kníh je natoľko podobný, že mi kniha nebude mať čo nové ponúknuť. Ale zmýlila som sa. Už po pár stranách mi došlo, že aj keď téma je založená na rovnakej myšlienke, knihu sú predsa len rozdielne. Alona sa spočiatku javí ako typická americká, blonďavá, stredoškolská roztlieskavačka a musím priznať, že som si ju tak na začiatku aj zaškatuľkovala. Ale postupom času mi došlo, ako som sa splietla. Nakoniec nebola Alona taká, aká som si myslela, že je a asi aj preto som si ju celkom obľúbila, spolu aj z druhým hlavným hrdinom, Willom. Kniha nie je písaná nijako zložito, ale to bol aj jeden z ďalších dôvodov, prečo som si ju chcela prečítať. Potrebovala som po všetkých knihách so zložitými zápletkami a dejom niečo jednoduché, pohodové. A to som aj dostala. Kniha je písaná z dvoch pohľadov, Alony a Willa. Autorka ma potešila, že Willa znázornila vierohodne, veľakrát má s tým ženská autorka problém, vcítiť sa do mužskej role. Kniha je sprevádzaná humorom, viackrát som sa zasmiala, čo ma potešilo. Nepamätám si, že by v deji boli nejaké slepé miesta, dej plynul svižne. Knižka je útlejšia, nemá veľmi veľa strán, ale aj napriek tomu obsahu príbeh, ktorý sa mi páčil a bola som rada jeho súčasťou. Dej sprevádzajú aj tajomstvá a nezodpovedané otázky, ktoré ma udržovali v napätí. Samozrejme, viacero príbehov tohto typu, o duchoch už bolo napísaných, ale v dnešnom svete existuje také veľké množstvo kníh, že vymyslieť niečo úplne nové a originálne sa už podarí málokomu. Autorkine poňatie tejto témy sa mi páčilo. Nie je to kniha, ktorú by som zaradila medzi moje najobľúbenejšie, sú aj lepšie, to áno, ale napriek tomu ju nemôžem ani ohodnotiť nijako zle. Jednoduché, pohodové, ľahké čítanie, ktoré ma bavilo. Ja som sa nenudila a rada si prečítam aj ďalšie pokračovania, aby som sa dozvedela, s čím sa popasujú hlavní hrdinovia nabudúce.

Stratená duša (Zuzana, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zaujala už na prvý pohľad a svojou anotáciou. Keď som sa do nej pustila, spočiatku som myslela, že ju ani nedočítam, keďže mi šla hlavná postava trochu na nervičky. Nakoniec sa ale príbeh pekne rozvinul a ani som nevedela ako - stránky sa prevracali takmer samé od seba a ja som bola na konci knihy. Príbeh extra neprekvapí ale ani neurazí. Číta sa veľmi príjemne, rýchlo, má peknú zápletku a po jej prečítaní máte taký dobrý pocit. Rozhodne odporúčam každému, kto by si chcel pri knihe trochu oddýchnuť a neriešiť tajomné záhady a podobné veci.

pohodové čítanie (Alexandra, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už anotácia znela zaujímavo (aj keď akokoľvek klišoidne), ale som prekvapená, ako veľmi sa mi nakoniec kniha páčila. Síce je to veľmi jednoduché čítanie, ale je napísaná veľmi dobre a keďže paranormálny žáner toľko nečítam, nebolo to pre mňa ani veľmi predvídateľné. A keby aj, asi by mi to ani nevadilo, pre mňa to bol milý a osviežujúci príbeh, určite si zaobstarám aj pokračovanie. Keď si predstavím, že som ju len prihodila k nákupu iných kníh, keď už som teda objednávala a platila poštovné, aby toho bolo viac... Naozaj som spravila dobre. Našťastie netreba čakať žiadnu príliš presladenú romantiku, ani strašidelné či akčné scény, ale kto si žiada pohodové čítanie na jedno popoludnie, to aj dostane. Kniha je písaná z pohľadu dvoch - trochu plochých - hlavných postáv Willa a Alony. To by si autorka možno mohla aj odpustiť, mám radšej pohľad len jednej hlavnej postavy alebo rozprávača, ale výrazne ma to nerušilo. Dej ubieha veľmi rýchlo a aj keď nad konaním postáv treba občas trochu obracať očami, je to pre mňa ideálne čítanie na zlú náladu (možno aj upršaný víkend) alebo pre absolútny oddych niekde na dovolenku.

Oddychovka (Zuzana Ľudviková, 18.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Aby som to zhodnotila jedným slovom, napadlo by ma slovo jednoduchá. Ale aj milá. Kniha bez výraznej zápletky, za to s pekným spracovaním a dobrým štýlom písania, ktorý zaujme, nemôže neprekvapiť. Knižka sama o sebe je celkom tenká, takže ju máte prečítanú za pár hodín, avšak minimálne sľubuje dobrý čitateľský zážitok. Bolo vidno, že autorka sa zamerala ako na námet, tak aj na prostredie a postavy a knihe to len prospelo. Jednoduchý námet s nie až tak prepracovanou duchovnou a špiritualistickou tématikou, skôr s prepracovaným dejom tiež nebol na škodu. Ak sa do knihy dáte, nič neskazíte. Napriek nálepke YoungAdult by som ju odporučila kľudne aj od 11 hore, takže ak si ju prečíta niekto z mladšieho súdku, tiež nič neskazí. Aj keď mi tam chýbala prepracovanejšia a výraznejšia zápletka, bola som s knihou spokojná a môžem ju len odporučiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x