bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cudzoložstvo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Vaša cena: 7,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 3,- € (zľava 28%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cudzoložstvo

Linda má tridsaťjeden rokov a v očiach druhých vedie dokonalý život: žije vo Švajčiarsku, jednej z najbezpečnejších krajín sveta, má stabilné manželstvo, milujúceho muža, milé, dobre vychované deti a prácu novinárky, na ktorú sa nemôže sťažovať.
Zrazu si uvedomí, že jej život je jednotvárny a predvídateľný. Už nedokáže predstierať, že je šťastná, v skutočnosti prepadla príšernej apatii.
Všetko sa zmení, keď stretne bývalého priateľa zo školských čias. Z Jacoba sa stal úspešný politik a počas rozhovoru v nej prebudí vášeň, ktorú už dlho nepocítila.
Linda urobí všetko, aby si získala jeho lásku, a bude musieť zostúpiť až na dno ľudských citov, aby napokon našla vykúpenie.

Z portugalského originálu Adultério preložila Jana Marceliová.
Redigovala Katarína Jusková.

Dostupné verzie titulu

Cudzoložstvo Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Cudzoložstvo

Originálny názov: Adultério

Objednávací kód WP202312

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

sklamanie (Mária Kováčová, 13.6.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Paolo Coelho je môj najobľúbenejší autor a mám od neho všetky jeho knihy. Keď vyšla kniha Cudzoložstvo, tešila som sa, že ma znova niečím obohatí. Môžem však povedať, že je to jeho najhoršia kniha a ľutujem, že som si ju kúpila. Dej, aj keď je to uňho typické, je úplne minimalistický. Úvahy sú nudné. Celá kniha mi pripadá ako pozliepaná. Z autora mám dojem, akoby kvalita ustupovala kvantite, akoby písal už len zo zotrvačnosti, pretože sa to od neho očakáva. Kým ku všetkým predchádzajúcim knihám sa stále vraciam, túto určite už viac čítať nebudem.

nic moc (Miluska, 1.6.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Kedze Coelha mam rada a bol to moj top spisovatel zacinam mat pocit, akoby mu dochadzala fantazia. V tejto knihe sa snazil vsemozne vtesnat duchovno ale bohuzial bolo to nasilne. Mala som pocit, ze som citala knihu ktora bola "zbuchana" na kolene. Velke sklamanie

Cudzoložstvo (Daniela, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila, pretože som počula, že je fajn :) A ja po prečítaní hovorím - výborná! Teda z môjho pohľadu, keďže z časti som sa v tej knihe našla...Možno ju nie každý pochopí..Cieľom autora bolo poukázať na zaslepenosť ľudí v dnešnej dobe a nie ich silou mocou navádzať na "zlé" chodníčky ( aj keď pre každého je zlé niečo iné :-))..Mám rada Coelho knihy a páči sa mi aj táto..a ako píše.Nemusíte byť vydatá, ženatý, aby ste ju pochopili..je to o tom či sa stotožníte s hlavnou postavou a najmä s jej myšlienkami..Môže sa zdať nudná pre tých, ktorí sa neradi zahĺbujú, ale Coelho je práve o tom. :-) Typický a stále skvelý Coelho. Prečítala som všetky jeho knihy, ktoré u nás vyšli a opäť nesklamal. Aj keď trochu odbočil od svojich typických tém, opäť sa predviedol množstvom zaujímavých úvah o našom bytí na tomto svete. Hoci hlavnou hrdinkou je žena, veľa krát som sa nad jej úvahami rozmýšľala a môžno sa budete aj vy, ak si ju prečítate ... Takže do čítania, priatelia - odporúčam ;)

Dobré (Kornélia Bobáľová, 10.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Očakávala som viac, keďže je to môj obľúbený autor a mám od neho všetky knihy. Ženy po tridsiatke sa v nej môžu nájsť a možno im aj pomôže v riešení problémov. Knihu netreba zatracovať. Každá žena ktorej sa táto tematika týka bude s ňou spokojná.

Cudzoložstvo (Simona Poliaková, 10.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Určite nepatrí medzi autorove lepšie knihy. Aj keď ide o tému v súčasnosti veľmi aktuálnu a každý sa s neverou stretáva denne, či už ako ten podvedený, ten kto podvádza, či ten, ktorému sa zdôverujú priatelia, kniha nepriniesla nič prevratné. Určite sa v nej nájdu mnohé ženy, ktorých život sa stal stereotypom. Linda - hlavná hrdinka, prechádza životnou krízou, ako však sami uvidíme, "liek" na krízu jej prinesie krízu ešte hlbšiu. Nakoniec však autor prináša inú metódu, pre mňa prekvapivú, a to: len tak si zalietať vo vzduchu nad krajinou :)

dalo sa (Lubi Listoferova, 5.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
cakala som viac od autora, take oddychove citanie

Analýza pocitov vo vzťahu po rokoch (Firefly, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý, kto prežíva dennú niekoľkoročnú realitu vzťahu či manželstva, sa iste stotožní s hlavnou hrdinkou knihy - Lindou. Stereotyp, prázdnota, zmätok, zúfalstvo... To všetko sú pocity, ktoré zažívame v láske a ktoré nás nútia uvažovať, či vlastne sme na správnom mieste so správnym človekom. Či život, ktorý žijeme, je ten, po ktorom sme vždy túžili. V hlave sa nám rojí tisíce otázok, ale tá najnástojčivejšia je: "Kde sa podela láska, nadšenie, vášeň, ktorú som cítila pred pár rokmi?" Pri čítaní Cudzoložstva nečakajte oddych, príjemné pocity. Zamrazí vás z reality, ktorou na vás dýchne. Coelho nič neidealizuje, existencialisticky rozpráva príbeh ženy, ktorá má na prvý pohľad všetko, ale zároveň nemá nič, pretože má dojem, že stratila schopnosť cítiť lásku a stala sa cudzinkou vo svojom vlastnom svete... Stránku za stránkou vás Coelho udrží v napätí, či Linda predsa len príde na to, že manželstvo je tým pokojným prístavom, kde nájde istotu alebo sa nechá nakoniec pohltiť zničujúcou sexuálnou vášňou svojho milenca. Knihu si prečítajte len v prípade, že ste ochotní podstúpiť ten chaos myšlienok o vašom vzťahu, ktorý vo vás určite vyvolá...
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Je lepšie nežiť, ako neľúbiť.

Smútok sa stal mojou súčasťou a nik si ho už neuvedomuje. Neviem spať. Cítim sa ako sebec. Usilujem sa ohromiť ľudí ako malé dieťa. Bezdôvodne plačem, keď som sama v sprche. V posledných mesiacoch som sa len raz milovala s chuťou – určite vieš kedy. Myslela som si, že to prejde, že takéto stavy sa objavujú po tridsiatke, ale toto vysvetlenie mi nestačí. Cítim, že márnim svoj život, že jedného dňa sa obzriem dozadu a oľutujem všetko, čo som urobila. Okrem toho, že som sa vydala za teba a že som mala naše krásne deti.

„Ale veď to je najdôležitejšie, či nie?“

Pre mnohých áno. Ale mne to nestačí.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x