bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Volanie Kukučky

Vydavateľ: PLUS (Nakladateľstvo Plus)
Séria:Cormoran Strike (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,57 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Volanie Kukučky

Vzrušujúci detektívny román J.K. Rowlingovej, napísaný pod pseudonymom Robert Galbraith.

Keď sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna v londýnskej štvrti Mayfair, vyšetrovatelia rýchlo usúdia, že šlo o samovraždu. Prípad sa zdá byť uzavretý. Lulin brat má však stále isté pochybnosti. A najatý súkromný detektív má za neho odhaliť pravdu.

Detaily o knihe

Názov: Volanie Kukučky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pre mňa to bolo sklamanie (Emily, 10.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Priznám sa, že som po tejto knihe siahla práve kvôli sláve Rowlingovej a očakávala som asi nejakú bombu. Musím, žiaľ, priznať, že som sa pri čítaní knihy nudila. Hoci mi Cormoran bol sympatický, aj Robin... už som vopred tušila, aký postoj bude mať Robin voči svojej pracovnej pozícii.... aj preto si získala moje sympatie. Ale celý opis "vyšetrovania" ma veľmi rozčuľoval. Mne to veru nesadlo. Bolo to zbytočne rozťahané.

11 bodov z 10 :) (Mária Takáčová, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha od výbornej autorky. Na začiatku sa dej síce rozbiehal pomaly, no odrazu, ani neviem ako, ma úplne pohltil a nedokázala som knihu odložiť. Hovorila som si, že už iba dočítam túto kapitolu a pôjdem spať. Potom ešte jednu, a tak stále až do konca knihy. Ani som nespala, knihu som prečítala cez víkend, dočítala som ju okolo štvrtej v noci. Dej je napínavý a postupne graduje. Aj keď autorka ponúka určité indície, ja som až do konca netušila kto bude vrahom. Raz sa ním zdal jeden, o zopár stránok druhý,o chvíľu niekto tretí a napokon bol vrahom niekto úplne iný. Po úvodnej vražde pribúdajú ďalšie obete a dej je čím ďalej tým viac pútavý. Je ťažké odhaliť vraha. Ja osobne ho chvíľu považovala za obeť a napokon za z neho vykľul.... Charakteristika postáv je precízna, opis londýnskych uličiek je veľmi reálny - mala som pocit, že sa nimi spolu s Cormoranom prechádzam, vzťah detektíva a jeho asistentky je tajomný, k tomu ešte vyšetrovanie vraždy a snaha detektíva nájsť vraha, čo najskôr, a to všetko spolu v jednej knihe. Aj keď práve nie ste milovníkom detektívok, túto knihu si určite obľúbite vďaka jej výbornému spracovaniu, gradujúcemu napätiu, záhadnosti a nenápadnej romantike v pozadí. Ak si knihu prečítate, nebude ľutovať a čo najskôr siahnete po Hodvábnikovi (2.časť) a V službách zla (3.časť) rovnako ako aj ja. Dávam 11 bodov z 10 bodov a jednoznačne odporúčam. :)

Geniálna (Barbora, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je úplne úžasná. Prečítala som ju za dva dni. Dej ma úplne pohltil, oči ma pálili no aj napriek tomu som sa od nej nevedela odtrhnúť. J.K. Rowlingová ukazuje svoje kvality. Patrí medzi najlepších spisovateľov súčasnosti. Je univerzálna. Napíše 7 dielnu ságu a čarodejníkovi Harrym Potterovi, potom drámu Prázdne miesto a nakoniec detektívky s charizmatickým detektívom Cormoranom a jeho asistentkou Robin. Klobúk dolu. Odporúčam všetky časti tejto trilógie.

neodložiteľná (Lucia, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som siahla viac-menej zo zvedavosti, keďže to napísala Rowlingová, a Harryho mám prečítaného komplet asi 8 krát :D a musím povedať, že som sa od nej nevedela odtrhnúť! Samotný dej/zápletka nie je až taký "svetoborný", ale niečo na tej knihe ma nútilo prečítať ďalšiu a ďalšiu stránku (a mohla som si hovoriť "a už len poslednú a idem spať"!!!). Postava detektíva mi bola veľmi sympatická, a tak určite siahnem aj po Hodvábnikovi a v Službách zla!

Dobra krimi (Martina BB, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Da sa vyse 400 stran precitat za 24hod? Da...kniha je totoz pisana tak putavo ze Vam nedovoli pustot ju z ruk,navyse autor-ka dej zamotava tak,ze uhadnut vraha pred jeho odhalenim je velmi narocne a to som fanusik A.Christie.Na zimne vecery idealna volba pre krimi knihomolov :-)

Kukučka (Petra, 7.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Do môjho obľúbeného výberu sa určite nedostane, ale jej prečítanie neľutujem, neurazila. Priznávam, že som bola najmä zvedavá, ako si Rowlingová poradí s iným žánrom, mne na rozdiel od Harryho Pottera nesadla, ale svoj okruh čitateľov si určite našla a to je podstatné

Rowling (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
J.K. nesklamala. Škoda, že sa vydáva za niekoho iného. Načo to bolo dobré, keď nakoniec aj tak prezradila svoju identitu. Asi sa málo predávala kniha :) Inak veľmi dobrý dej.

čarovná (Barborka Maceašiková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knihu zbadala prvýkrát, fakt som netušila kto to napísal, potom, keď som sa dozvedela, že ju napísala p. Rowlingová, nejak som dostala nutkanie si ju prečítať. Zo začiatku ma veľmi nebavila, ale potom sa skvelo rozbehla. Má v sebe zaujímavé čaro, veľa priestoru pre vašu predstavivosť, pretože autor nám nechal trochu priestoru domyslieť si, ako postavy vyzerajú. Síce trvá trochu dlhšie, kým ju prečítate, ale o to viac stojí za to prečítať si ju. Skvelá kniha, naozaj odporúčam každému.

Dačo tomu chýbalo... (Veronika Fujáková, 29.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Celé 3/4 knihy som čakala na ozajstnú zápletku a skutočné vyšetrovanie, no mala som pocit, akoby príbeh stagnoval na opise tých istých situácii, predmetov a osôb len s malou obmenou viet...a keď prišlo vyvrcholenie, bola som mierne sklamaná, lebo to bolo predvídateľné. Vskratke: nebolo to zlé, ale na skutočnú detektívku to nemá.

Moja naj spisovateľka :) (Tinka, 28.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Ahojte ! Áno, aj ja som verná fanúšička J.K.R. a Harryho Pottera. Aj ja som čítala jeho dobrodružstvá pod paplónom s baterkou, po pol noci, keď som už mala už dávno spať, plakala som keď zabili Hedvigu a Siriusa atď.. ale prečo všetci hodnotia jej štýl písania stále cez Hp? táto knižka je úplne iná :) je to jednoduchý detektívny príbeh, s koncom ktorý nikdo nečakal, žiadne krvilačné scény plné násilia.. Proste detektívka, pri čítaní ktorej nemusíte tri krát prečítať jednu vetu aby ste zistili, kto s kým/kedy ako.. nepletú sa Vám postavy, jednoducho príjemné čítanie pri ktorom si oddýchnete :)

Volanie kukučky (Stano, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harry Potter bol asi jedinou knihou, pri ktorej som pri čítaní v posteli nezaspal. Bol som zvedavý, či to Rowlingová dokáže aj pri inej téme. Mňa v tomto smere nesklamala, ťažko sa dalo od knihy odtrhnúť. Kniha je vhodná na pokojné večery (keď sme zabalení do deky) alebo keď vonku prší (alebo oboje), keď chcete vypnúť a prečítať si niečo, čo vás neumorí ani neunudí ... číta sa to ľahko a príjemne. Vzťah Cormoran - Robin sa zdá byť najprv klišé (kráska a zviera), našťastie sa to vyvinie zaujímavejšie. Chvíľami som mal problém pamätať si, o ktorej osobe sa hovorí kvôli anglickým menám, ale to sa postupom deja utriaslo. Z autorky cítiť patriotku. Detailné popisy Londýna, jeho atmosféra - miestami som mal chuť vytiahnuť mapu a sledovať postavu, kadiaľ presne sa pohybuje. Vadilo mi iba to, že všetky podstatné zistenia a rozuzlenie na čitateľa vysype na posledných stranách. Možno pri druhom čítaní (určite tú knihu niekedy ešte raz chytím do ruky) vyplávajú detaily, ktoré som si pri prvom zhltnutí knihy nevšimol. Inak si myslím si, že kniha bola výborná. Možno bola miestami rozvláčna, ale na druhej strane poriadna detektívka potrebuje miesto na poriadne "zauzlenie", pri ktorom som sa neraz pristihol, že stále nad príbehom rozmýšľam a snažím sa ten prípad vyriešiť :-) a to sa autorke podarilo. Ku koncu som sa nevedel dočkať ďalšej prečítanej strany, aby som sa konečne dozvedel meno vraha... to vám, samozrejme, neprezradím! :-), takže odporúčam – čítajte! Rowllingovej tvorba je skvelá a nič viac k tomu dodať netreba ... :)

Pohodovka (Ľubica Listoferová, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobre napísaná detektívka. Ľahko a rýchlo sa číta a má zaujímavý priebeh! Môžem len odporučiť.

Kukučka (Sisa, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z ktorého rožku začať. Určite som si knihu Volanie Kukučky nezadovážila preto lebo ju napísala Rowlingová. Jej autorom je "Robert Galbraith". Mne samotnej lezie riadne na nervy, že je všade opisovaná ako veľká spisovateľka čo napísala Harryho,, trošku si ju ľudia zaškatuľkovali a preto od nej aj veľa očakávajú. Samozrejme HP je legenda, o tom po tom, ale to je všetko čo nám táto autorka môže ponúknuť? Je to určite veľký tlak prechádzať z detskej knihy na detektívku a popravde,,detektívky nie sú môj štýl, preto som bola spočiatku aj veľmi skeptická voči tomuto titulu. Nie pre autora, ale pre štýl. Ja milujem napätie a neustálu zápletku, nemám rada siahodlhé opisy a nekonečné úvahy. Táto kniha ma však veľmi veľmi bavila, musím sa priznať, že je to jediná detektívka, ktorá ostala v mojej knižnici a určite budem ďalej sledovať tvorbu "Roberta". Neľutujem čas strávený čítaním a veľmi som si titul vychutnávala.

Rowlingová trošku inak (Kvetka007, 8.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižku som si kúpila hlavne na základe mena autorky - bola som zvedavá, ako sa vysporiada s krimi žánrom, ktorý je na míle vzdialený knižkám, ktoré jej priniesli úspech. Kriminálky som začala čítať len prednedávnom, a musím priznať, knižka ma dostala. Od začiatku do konca napätie, sympatie /a antisympatie/ s hlavnými hrdinami a nečakané roruzleni na záver. Už teraz sa teším na ďalšie dielka z jej pera. Odporúčam

100vky hviezdičiek (Simonka Bartošová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toľko som na túto knižku čakala a bola výborná! Miestami trošku rozvláčna, ale poriadna detektívka potrebuje miesto na poriadne "zauzlenie" :) Ku koncu som už ani nedýchala... Nevedela som sa dočkať ďalšej prečítanej stránky, aby som sa konečne dozvedela meno vraha... Autorka nesklamala, a dúfam že o Cormoranovi ešte budem počuť :)

Volanie kukučky (Mária Kalincová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznávam, knihu som si kúpila kvôli autorke (kvôli menu, keďže Harryho Pottera milujem a tým sa J. K. Rowlingová nenápadne zaradila medzi moje obľúbené spisovateľky) , neviem či by som po nej inak siahla. A som rada, že som si ju prečítala, aj keď som bola spočiatku trošku sklamaná, že to nie je štýl čo som očakávala...(štýl a lá Joy Fieldingová, kde knihu nedokážem pustiť z ruky). Príjemná zmena z prostredia čarodejníkov do detektívneho žánru, ale mne tam nejako chýbalo napätie, zvraty, zimomriavky. Prišlo mi to také rozvláčne. Prvých x strán nuda. Nuž, neviem ako to chodí v iných detektívkach, tento žáner som doteraz nečítala.... Ale postupne ma tá kniha pohltila a neraz som sa pristihla, že stále nad príbehom rozmýšľam a snažím sa ten prípad vyriešiť :-) Fáza "nedokážem pustiť knihu z ruky, lebo je to napínavé" síce nastúpila asi posledných 100 strán, ale v každom prípade za prečítanie stojí. Dokonca som sa po dočítaní musela vrátiť takmer na začiatok a čítať odznova, lebo som predtým niektoré náznaky a súvislosti nepostrehla, takže som ju vlastne v priebehu pár dní prečítala dva krát :-D a s odstupom času ju hodnotím ako skvelú. Postavu súkromného detektíva si určite obľúbite a všetky jeho úspechy i sklamania budete prežívať s ním. Jediné, čo mi na knihe vyslovene prekážalo boli vulgarizmy. Nuž, nemilý aspekt prítomnosti a súčasnej literatúry... Celkovo knihu hodnotím pozitívne a dúfam, že o Cormoranovi Strikeovi ešte budeme počuť :)

zimomriavky (Sofia, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som práve dočítala. I ja som si kúpila, lebo som bola zvedavá na knihu od J. K.,musím povedať, že ma nesklamala. Mám toho prečítané už dosť a Volanie Kukučky patrí do top trojky mojich kníh. Som rada, že sa dostala do mojich rúk , následne do hlavy a nakoniec do srdca. :)

poklona J.K.Rowlingovej (Danka, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zhltnutá celá séria Harryho Pottera aj napriek tomu, že už niesom pubertiačka, skvelo spracovaná kniha Prázdne miesto má svoje čestné miesto v mojej knižnici, je jasné, že Volanie kukučky ma chladnou nenechalo. Hoci som na knihu čítala aj dosť kritiky a negatívnych recenzií ja ju hodnotím veľmi pozitívne. Očakávala som kľudnú, pohodovú, klasickú detektívku a nesklamala som sa. Autorka je jednoducho skvelá, nepotrebuje opisovať žiadne brutality, nechutnosti, nesiaha po zbytočných psycho prvkoch, píše veľmi odľahčene, jednoducho, reálne. V podstate klasická detektívka ale písana spôsobom, ktorý zaujme. Knihu som prečítala za 2 dni,bola som proste zvedavá, čo sa stane na každej ďalsej strane. S výsledkom som veľmi spokojná, to, ako skončila som nečakala, bola som dosť prekvapená, o to pozitívnejšie je moje hodnotenie. Kukučku vrelo odporúčam. Treba sa len prehrýzť troška nezáživným začiatkom - pár stránok, pokým sa dej rozbehne a hlavne si poriadne zapamätať kto je v knihe kto :-)
Všetky komentáre (18)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x