bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Manželovo tajomstvo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Manželovo tajomstvo

Cecilia Fitzpatricková, matka troch detí, objaví v podkroví starú obálku. Je sivá, zaprášená a rukopis na nej pozná ako vlastný. Patrí manželovi. Modrým perom tam stojí: Otvoriť iba v prípade mojej smrti. Je to vari žart? Jej muž nezomrel, Cecilia preto dlho váha, no napokon obálku otvorí. A čas akoby zastal.
John-Paul sa v liste priznáva k osudovej chybe, ktorá by mohla viesť k rozpadu rodiny. List napísal tesne po narodení ich dcérky, kým boli obe v pôrodnici. Cecilia chce urobiť, čo je správne, ale pre koho by to bolo správne? Ak bude mlčať a chrániť svoju rodinu, pravda jej rozožerie srdce ako červ. Ale ak odhalí manželovo tajomstvo, ublíži tým, ktorých má najradšej...

Z anglického originálu The Husband’s Secret
(Penguin Books, London 2013) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Manželovo tajomstvo Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Manželovo tajomstvo

Originálny názov: The Husbands Secret

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Liane Moriartyová - Manželovo tajomstvo (Monika J., 24.7.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Mňa osobne táto kniha troška sklamala, hoci som mala od nej mala veľké očakávania. Prvé, čo ma nenadchlo, bolo, že som musela prečítať takmer polovicu knihy, aby som sa dozvedela "to" tajomstvo. A sme pri č.2 mojej nespokojnosti - tipovala som, že tajomstvo bude zložitejšie, vražda sa mi zdala v tomto prípade veľmi jednoduchá, radšej by som volila nejakú neveru resp. rodinný škandál, alebo niečo v tomto duchu. Napriek tomu som však bola v očakávaní, ako sa celá situácia nakoniec vyvinie...A či som s rozuzlením bola spokojná? Ťažko povedať...

trošku sklamanie (Džanka, 11.8.2016) Odpovedať

priemerná kniha
dej, zápletka, napísané - veľmi dobre...ale podľa mňa to bolo zbytočne predlžené úvahami, omáčkami okolo. Minimálne o 50 strán mohla mať kniha menej a nič by sa nestalo.

(Lubica, 2.8.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si vzdy chcela precitat, len trosku trvalo kym sa ku mne dostane (poziciavame si knihy po rodine). Tesila som sa na napinave citanie. Celkovo bola dobra, nevedela som hned na zaciatku co bolo to tajomstvo a bola som rada ze nebolo prezradene hned na zaciatku. Len mi dost vadilo rozmyslanie postav ktore bolo stale o tom istom a straaasne dlhe. Ved skoro cela 1. kapitola bola len myslienky Cecile.

Každé tajomstvo jedného dňa vypláva na povrch. (Mária Stašková, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto vynikajúcu knihu som si našla pod stromčekom. Bola skvelým darčekom. V knihe sa paralelne odohrávajú príbehy troch žien - Cecílie, Tess a Rachel. Kým život Cecílie a Tess sa zmenil kvôli ich najbližším, najmä manželom, život Rachel zmenila a navždy poznačila tragédia - smrť dcéry. Aj keď na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ich životné príbehy spolu vôbec nesúvisia, opak je pravdou. Ich životné príbehy sú navzájom prepojené. Každá zo žien je vnútorne silná a snaží sa vysporiadať s prekvapeniami, ktoré jej do cesty priniesol osud. Cecília, silná a obdivovaná, sa akoby mávnutím čarovného prútika, po prečítaní manželovho listu, zmení na zlomenú ženu. Tess sa musí vysporiadať so zradou dvoch najbližších ľudí a rozhodnúť sa, čo je dôležitejšie - ona alebo jej syn. Rachel sa nedokáže zmieriť so smrťou dcéry a stále hľadá vinníka. Autorka brilantne opisuje vnútorný svet postáv, ich pocity, myšlienky a akési vnútorne rozpoltenie. Samozrejme, ako všetkým ženám aj hlavným hrdinkám komplikujú život muži. Kniha nás núti zamyslieť sa nad bežnými udalosťami v živote, ktoré sa môžu prihodiť každému z nás aj keď si myslíme, že nám sa to nikdy nemôže stať. Záver bol neočakávaný, prekvapil ma, a až po prečítaní knihy som si uvedomila ako krásne po celý čas na seba dej nadväzoval a všetko so všetkým súviselo. Záver je poučením - každé tajomstvo sa raz odhalí a žiadne zlo nezostane nepotrestané. Na základe tejto skvelej knihy som sa rozhodla siahnuť aj po ďalších knihách od Liane Moriartyovej a neľutujem. Jej knihy si určite zamilujete aj Vy.

Manželovo tajomstvo (Jana, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý príbeh zaujímavo prekombinovaný, postupne odkrývaný po kúskoch, ktoré nakoniec pekne do seba zapadnú :-) Som zvedavá na ďalšie diela od autorky

dobra kniha (Adriana, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
OK, skoda, ze tu na stranke niekto prezradil, o ake tajomstvo vlastne slo, takze som mala pokazenych niekolko kapitol, kedze som uz vedela, co sa stalo. Neskutocne mi vadili vnutorne monology. Len pri najdeni obalky manzelka stravila celu jednu kapitolu premyslanim, co by mala spravit, co by nemala, co by na to povedali kamosky...mne to slo po par stranach neskutocne na nervy. A ak tak pise aj v dalsich knihach, asi po nich nesiahnem, hoci ma anotacie velmi zaujali. Pacilo sa mi, ako boli postavy poprepletane, ale ten zaver, ten trest za ten hriech, sa mi zdal uz prilis vyspekulovany. Takisto, epilog ma nenadchol, radsej mam priestor na svoj nazor na to, co sa stalo ci stane s postavami

:) (Jana Holková, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som dostala od mojej sestry a som naozaj rada, že sa ku mne dostala :) veľmi rýchlo človeka vtiahne do deja, nedokázala som sa od nej odtrhnúť, takže za deň bola prečítaná :D dej sa točí okolo 3 rodín, ktorých osudy sa prelínajú...každá kapitola je venovaná jednej z rodín, odlišné životy, záujmy a vzťahy...no postupne čitateľ zisťuje ako veľmi ich spája jedno jediné tajomstvo..autorka dokonale popisuje pocity rozličných postáv, čitateľ sa s nimi ľahko stotožní..kniha v sebe zároveň ukrýva naozaj hlbokú myšlienku,takže môžem len vrelo odporúčať :)

prekvapila....pozitivne (Danka, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy som sa obavala, predsa len - ta prespekulovana obalka, velke promo - vacsinou sa mi pri prilis ospevovanych knihach stalo, ze stali zanic. Pri tejto knihe som sa riadne sekla.. Ako hlavna linia pribehu je uvedene manzelovo tajomstvo. Cakala som teda nieco v style nevery, klamstva, rodinnu "dramu" ako z americkeho filmu. Ano, ten zvlastny list schovany v podkrovi obsahoval tajomstvo, no nedotklo sa iba jednej rodiny. Spustil lavinu pravdy, odhalovania zatajovanych veci z minulosti v celom meste. Kniha podla mna nieje taky ten klasicky otrepany americky roman kde na konci vzdy stastne zili kym nepomreli. Je to pribeh o vztahoch medzi rodicmi a detmi, manzelmi, kamaratkami, autorka dokonalo vchadza do mysli a dusi jednotlvych postav, opisuje ich zufalstvo, pocity, tuzby, zlost... Na pribehu obycajnych ludi ukazuje, ze vsetko sa da napravit, staci len chciet, ze tuzba po pomste cloveka nici a nikdy neprinesie pokoj, ze laska moze zabijat, ze nie vsetko co na okolie posobi dokonalo aj realne dokonale je. Neviem ani nechcem viac priblizovat dej, pretoze v knihe vsetko so vsetkym suvisi, postupne sa ukazuje a odhaluje a nechcem kazit prekvapenia Zhodnotim asi tak ze som knihou milo prekvapena, ulahodila mi a urcite siahnem aj po dalsej knihe od tejto autorky.

"nikto z nas nevie, ako by sa nas zivot mohol a mal vyvíjat" (Jana Sustekova, 24.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
"nikto z nas nevie, ako by sa nas zivot mohol a mal vyvíjat a niektore tajomstva maju zostat navzdy tajomstvami"-tajomstva hlavnych postav ovplyvnili plynutie ich zivotov,odkryli ich charaktery, pomohli vyriesit zivotne krizy, no nieco napokon aj tak ostalo stale neodkryte, tajomne, lebo, co by bolo, keby...dej je na zaciatku retrospektivou zivotov hlavnych postav, prelina sa s ich sucasnostou. Od zaciatku az po epilog je zapletka velmi jednoducha a "tajomstvo manzela" jednej z hlavnych postav vopred jasne. Napriek tomu cez mnohe zapletky hlavnych postav kniha citatela drzi v napäti novymi dejovymi liniami. Kniha je zaujimava tym, ako vykresluje "zapas" postav s tajomstvom, ktore nesu desiatku rokov. Konali by sme a rozhodovali podobne ako Tess, Cecilie a Rachel alebo by sme boli viac "nemoralnejsie" uprimne ku svojmu zivotu nez Tess a isli za laskou, ci zmierlivejsie s osudom nez Rachel...no napokon "nikto z nas nevie, ako by sa nas zivot mohol a mal vyvíjat"...prijemne citanie!

Manželovo tajomstvo (Miška, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha bola jasná voľba. Manželovo tajomstvo by som si kúpila, aj keby som nečítala tie nadšené recenzie. Jednoducho úžasná obálka a anotácia napísaná tak, aby vás úplne navnadila. No ja som bola navnadená až, až :) a tešila som sa, kedy sa k nej dostanem. A čo ma čakalo potom! Vedela som, že to bude skvelé, ale že ma to tak dostane - tak ďaleko som nedohliadla. Už po prečítaní názvu začne človek rozmýšľať, o aké to tajomstvo sa asi jedná a čo vôbec bude odhalené ... Kniha je napísaná veľmi pútavo. Spočiatku môže byť možná trošičku obtiažne vyznať sa v jednotlivých postavách a súvislostiach, ale čoskoro sa všetko zjednotí, a to až neuveriteľným spôsobom. Tri ženy, tri životy, tri osudy. Jedno mesto, jeden týždeň a všetkým sa obráti život naruby. Každá z hlavných hrdiniek prežíva svoju osobnú tragédiu, svoj smútok a beznádej. Všetky premýšľajú nad otázkou viny a trestu. Riešia dilemu, čo všetko sú ochotné obetovať spravodlivosti, zadosťučinením a či je možné odpustiť a za akú cenu. Ale všetky sú tiež matky, ktoré bojujú o svoje rodiny, o šťastný život detí. Niekedy je lepšie nechcieť vedieť, čo by bolo, keby... Niektoré skutky sa už vrátiť späť nedajú. Po prečítaní mi nedá inak, než knihu Manželovo tajomstvo vrelo odporučiť a povedať, že sa k tejto knihe určite po čase vrátim.

Manželovo Tajomstvo (Miroslava Mudráková, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi ma zaujal obal tejto knihy, keď som ju začala čítať, začiatok ma nebavil, bolo to také neslané - nesladké, ale keď som čítala ďalej, prečítala som ju na druhý deň. Kniha zachytáva spomienky a pútavé čítanie.Nevedela som, že je tak skvelá spisovateľka. Odporúčam tým, ktorí majú radi napínavosť a hlavne tajomstvo. Prečítajte si, čo ten " manžel vlastne tají ." Neoľutujete :)

Úžasná kniha (Lucia Bobancová, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už po jej vydaní ma upútala, veľmi ma to lákalo prečítať si ju ... Samotný názov prezrádzal, že to bude skvelé čítanie. Cecilia Fitzpatriková, Tess O´Learyová, Rachel Crowlyeová - tri ženy, manželky, matky. Nič ich nespája, sú celkom rozdielne, povahovo aj vekovo. Ich životy a osudy sa pretnú, keď prvá z nich Cecília, nájde pri hľadaní suveníru na povale, náhodou obálku. Písmo na nej patrí jej manželovi. Je adresovaná jej a má ju otvoriť po manželovej smrti. Ten sa však teší dobrému zdraviu. Otázky, ktoré vyvolá táto záhadná obálka, sa vyriešia v priebehu posledného týždňa pred sviatkom Veľkej noci. Pár dní stačí, aby sa všetko od základov zmenilo, aby do ich životov zasiahol nemilosrdný osud. Je to napínavé, priam strhujúce čítanie. Knihu som prečítala za necelých 7 hodín, ktoré boli krátke a zároveň dlhé (vďaka napínavému príbehu) a dočítala som ju pred pár minútami :) Nesklamala! Zajtra sa teším na pokračovanie - na knihu Prečo sme sa vlastne rozišli?

Tajomstvo (Kornélia Bobáľová, 10.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada tajomstvá a v tejto knihe bolo jedno obrovské. Nevedela som sa dočkať kedy ho odhalím. Netrpezlivo som obracala stránky. Veľmi zaujímavé čítanie a veľké prekvapenie lebo čitateľova fantázia pracuje naplno a aj tak by to tajomstvo nik dopredu nepredvídal. Skvelé.

Manželovo tajomstvo (Daniela, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som si kúpila lebo ma zaujal jej názov, ktorý hneď naštartoval moju fantáziu ... ;-) Najlepšie na tejto knihe je, že ju začnete čítať kvôli nejakému mega tajomstvu, spomenutom v anotácii, no počas čítania vás uchváti milión iných vecí. To, ako je úžasne napísaná, osudy hlavných aj menej hlavných postáv, dramatickosť, ktorá pretrváva ešte dlho, dlho po tom, čo Cecília Fitzpatriková otvorí manželov list. Manželovo tajomstvo je podľa mňa jedno krásne umelecké dielo, ktorému nechýba poriadne napätie, silné príbehy, šokujúce odhalenia a dokonca aj štipka krásnej romantiky. Veľa čitateľov ostáva zarazených, lebo to "nebolo to, čo očakávali", ale pointa je podľa mňa tá, že človek vlastne ani nevie, čo očakávať. V podstate až do úplného záveru. Také knihy mám rada :) VÝBORNÁ kniha, užívala som si ju, ODPORÚČAM, ak máte chuť na kvalitnejší ženský román a ešte aj veľmi dobre preložený ... a samozrejme teším sa na pokračovanie - v pláne mám zakúpiť a čo najskôr prečítať Prečo sme sa vlastne rozišli ;)

je naozaj najlepšie niektoré veci nevedieť (zuzanaw, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
manželovo tajomstvo - niekedy je lepšie nevedieť. túto knihu som dostala na 5 narodeniny našej dcérky od "nášho" ocka :) . kniha ma veľmi upútala už svojim názvom, preto som sa do nej hneď pustila. musím sa priznať že som tvor veľmi zvedavý a preto som sa nevedela dočkať kedy sa dozviem čo bolo v tom liste :) a aj čo sa bude diať po jeho prečítaní. príbeh bol podľa môjho názoru písaný veľmi dobre, pútavo, bola som veľmi spokojná a vrelo by som ju odporúčala aj ostatným. ;-)

Manželovo tajomstvo (Sofia Orišková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesúď knihu podľa obalu.. No niekedy to každý z nás spraví. Aj ja som podľahla krásnej obálke. A neľutujem. Neuveriteľne dobre napísaná kniha, autorka má neskutočná fantáziu. Príbehy rôznych rodín sú tak dokonale posplietané, že vám to vôbec nepríde gýčové či "mainstreamové". Naozaj krásny príbeh s jemne kriminálnou zápletkou. Autorka úžasne zvládla vykreslenie jednotlivých postáv a ich charakterov. Dávno som nečítala nič také podmaňujúce. Odporúčam si prečítať... :)

manželovo tajomstvo (Petra, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemné pohodové čítanie, robila som si naň dlhšie zálusk hlavne kvôli reklame a recenziám, nevedela som sa dočkať odhalenia toho "tajomstva". A nakoniec nesklamalo, fajn zápletka, pútavo opísané jednotlivé postavy,detailne vysvetlené ich vzájomné vzťahy a minulosť..a záver? karma nepustí, bohužiaľ...

tajomstvo (danka, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha, ktoru som si vybrala na zaklade pozitivnych recenzii naozaj stoji zato....vyborny dej ktory ma vela zvratov a necakanych prekvapeni v pribehu...vrelo odporucam kazdemu

Zaujímavý príbeh (Kamila Resutíková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu vrelo odporúčam ženám aj manželkám,pretože v tejto knihe je písané o žene a o neľahkých skúškach lásky v manželskom vzťahu.

hmm (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrá kniha, veľmi dobrá. Zápletka super, čítanie pohodové. Musím len odporúčať.

Manželovo tajomstvo-výborná kniha (Daniela, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som si kúpila lebo ma zaujal jej názov, ktorý hneď naštartoval moju fantáziu ... ;-) Najlepšie na tejto knihe je, že ju začnete čítať kvôli nejakému mega tajomstvu, spomenutom v anotácii, no počas čítania vás uchváti milión iných vecí. To, ako je úžasne napísaná, osudy hlavných aj menej hlavných postáv, dramatickosť, ktorá pretrváva ešte dlho, dlho po tom, čo Cecília Fitzpatriková otvorí manželov list. Manželovo tajomstvo je podľa mňa jedno krásne umelecké dielo, ktorému nechýba poriadne napätie, silné príbehy, šokujúce odhalenia a dokonca aj štipka krásnej romantiky. Veľa čitateľov ostáva zarazených, lebo to "nebolo to, čo očakávali", ale pointa je podľa mňa tá, že človek vlastne ani nevie, čo očakávať. V podstate až do úplného záveru. Také knihy mám rada :) VÝBORNÁ kniha, užívala som si ju, ODPORÚČAM, ak máte chuť na kvalitnejší ženský román a ešte aj veľmi dobre preložený ... a samozrejme teším sa na pokračovanie - v pláne mám zakúpiť a čo najskôr prečítať Prečo sme sa vlastne rozišli ;)

:-) (Janka Remiazova, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dostala od ježiška a bolo to super čítanie,zvládla som ju za 24 hodín :-D Začiatok ma veľmi nebavil,ale ozaj trebalo len vyčkať a potom sa to rozbehlo.Tak šup šup čítať :-)

Pohotové čítanie (Lenka, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dostala do daru. Je to nenáročné čítanie, netreba sa príliš zamýšľať a riešiť zápletky, keďže viac - menej je "tajomstvo" jasné už po niekoľkých stranách

Dalo sa... (KMANAS, 2.10.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je pohodove citanie, obsah je zalozeny najma na detailnom popise prezivania deja jednotlivymi postavami, chvilku trva, nez sa clovek zorientuje, pointu naozaj odhalite skoro, ale oplati sa knihu citat az do konca a epilog bol TOP. Ak ale niekto caka nejake napatie, nedocka sa ho.

trošku sklamanie (Katarína Kopincová, 30.9.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď raz vezmem knihu, tak ju vždy dočítam aj keď ma spočiatku nebaví a toto bol prípad aj tejto knihy. Kúpila som si ju lebo som čítala aká je super. Bolo to fajn čítanie, ale zaujala ma až po cca 150stranách, čo je skoro polovica knihy. A aj obsah listu som si viac-menej domyslela ešte skôr, ako bol prečítaný...Ale skvelý a poučný koniec.

kniha, ktorá zapôsobí (blogerka, 1.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako pravdepodobne mnohí, aj ja som knihu vzala do ruky, aby som zistila, "ČO DO KELU BOLO V TOM LISTE!" :D Namiesto toho, aby som prešľapovala z jednej nohy na druhú a nedočkavo vyčkávala veľké odhalenie som sa však do príbehu úplne zažrala, postavy mi prirástli k srdcu a prežívala som s nimi všetky šokujúce odhalenia a tragédie. A že ich teda nebolo vôbec málo... V momente, keď sa dozvedáme desivý obsah listu, sa vlastne kniha ešte len druhýkrát rozbieha, z drámy sa stáva ešte väčšia dráma a strany sa už v tomto bode naozaj obracajú so zatajeným dychom. A teraz ešte jeden obrovský bonus: Moryartiová píše ako stará profíčka, čo ona so svojim tuctom vydaných kníh vlastne aj je. Jej nádhernú prózu si užijete viac, ako rannú kávu :)

veľmi pútava kniha (Simona, 1.9.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Aby som po pravde povedala na začiatku čítania tejto knihy som sa úplne stratila pretože som nevedela ako mám chápať a vnímať situácie v knihe, ale ked som sa do nej začítala tak som sa nevedela odtrhnúť od nej. Veľmi pútavá kniha! A vrele ju odporúčam :)

veľmi príjemne prekvapenie (Sue, 7.8.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
4,5* táto kniha ma prekvapila, ked som sa do nej púštala nevedela som, čo mám od nej čakat, ale čo som dostala bol prepracovaný a pútavý príbeh. Autorka ma mnohokrát prekvapila zvratmi, ktore mi vyrazili dych a nestíhala som sa čudovat, čo sa tam udialo, celkovo je príbeh veľmi dobrý a k dokonalosti mu chýba len malý krôčik,

:) (adriana, 29.5.2014) Odpovedať

vidim ze sa vysypalo vrece s tymi romanmi no tak som zvedava aj na tuto novinku zaujala ma uz teraz takze sa tesim dufam ze nesklame :)
Všetky komentáre (29)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„John-Paul?“ zamrmlala a oprela sa o lakte. Zo susednej kúpeľne nepočula nijaké zvuky. Normálne po dlhom lete spal ako zabitý.
Nad hlavou sa jej ozval nejaký šramot.
Sadla si, teraz už celkom pri vedomí, srdce sa jej rozbúšilo. Pochopila, kde je. V podkroví. Do podkrovia nikdy nevyšiel. Keď sa ho zmocnila klaustrofóbia, videla mu nad hornou perou kropaje. Musí ten list veľmi chcieť, ak bol ochotný vyjsť hore.
Nepovedal jej kedysi: „To by musela byť otázka života a smrti, aby som tam vyšiel“?
Je ten list otázkou života a smrti?
Cecilia neváhala. Vstala z postele, prešla po tmavej chodbe a vkročila do pracovne. Zažala stolnú lampu, otvorila hornú zásuvku registračky a vybrala červený fascikel označený nápisom Závety.
Usadila sa na koženú stoličku, otočila sa tak, aby bola tvárou k stolu, a otvorila fascikel v malom kruhu žltého svetla zo stolnej lampy.
Pre moju manželku Ceciliu Fitzpatrickovú.
Otvoriť iba v prípade mojej smrti.
Vytiahla zo zásuvky stola nôž na otváranie listov.
Nad hlavou počula nervózne kroky, potom buchot, zrejme čosi spadlo. Správal sa ako šialený. Uvedomila si, že ak je už teraz v Austrálii, musel sadnúť na lietadlo hneď po včerajšom telefonáte.
Preboha, John-Paul, čo sa to deje?
Rýchlym pohybom rozrezala obálku. Vybrala list napísaný rukou. Chvíľu nedokázala zaostriť pohľad. Slová jej tancovali pred očami.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x