bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Papierové mestá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Papierové mestá

Margo Rothová-Spiegelmanová. Jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Tri dni kočovala s cirkusantmi, lebo ich presvedčila, že by z nej mohla byť artistka. Na koncert The Mallionaires v St. Louis sa dostala tak, že sa vydávala za basgitaristovu frajerku, a keď ten s ňou naozaj chcel chodiť, poslala ho kadeľahšie. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné!
Tak do tejto dobrodružnej duše sa beznádejne zamiloval Quentin-Kvéčko Jacobsen, trochu zakríknutý chlapec z dobrej rodiny. Keď mu pojašená maturantka jednej noci vlezie do izby prezlečená za nindžu a odhodlaná vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom, Kvéčko neodmietne. To, čo povystrájajú, Quentina rovnako nadchne ako vyľaká. Lenže na druhý deň je Margo preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Vydáva sa teda na cestu plnú odbočiek, a čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky – a možno aj svoju vlastnú.

Z anglického originálu Paper Towns (Dutton Books, a member of Penguin Group, New York 2008) preložil Milan Kopecký.

Dostupné verzie titulu

Papierové mestá Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Papierové mestá

Originálny názov: Paper Towns

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Predvídateľnosť. (Simona Marková, 3.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Dlho ospevované Papierové mestá sú pre mňa sklamaním. Odporučila mi ju kamarátka, ktorá J. Greena miluje a hlavne knihu- Papierové mestá. Kniha mala dobrý dej, postavy mali dobré dialogy a všetko bolo do detailov premyslené, ale ako každá kniha táto ma svoju osudovú chybu. Predvídateľnosť. Vždy keď sa dej začal stupnovať, zauzlovať bolo jasné prečo a ako. Kniha mala pre mňa dosť lacný koniec. Ak si ju chcte prečítať, kľudne ale veľa od tejto knihy neočakavajte. PS: Možno vám tato kniha sadne takže sanenechajte moc ovplyvniť touto recenziou.

Dokonalosť ^^ (Júlia Jančová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá!

Super (Ingrid Weissová, 2.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Papierové mestá - John Green:O tejto knižke som veľa počula a chcela som si ju prečítať, a keď mi ju náhodou ponúkla pani v knižnici hneď som so nej siahla a bola som strašne rada, že som sa k nej dostala. Začala som ju čítať a zaujala ma od začiatku to čo Margo vyvádzala s Quentinom ma pobavilo no keď sa zrazu stratila bola som plná nedočkavosti, kedy sa zase objaví. Do príbehu som sa úplne vžila a prežívala som ho s hlavnými hrdinami. Quentin sa vďaka Margo úplne prekonal a aj so svojimi dobrými priateľmi zažíva neuveriteľné dobrodružstvo a spoznáva sám seba. Knižku by som určite odporúčala prečítať. Viem, že je aj sfilmovaná ale ešte som sa k tomu filmu nedostala :( ale chystám sa ho pozrieť.

Green.. :) (magdaléna gracikova, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tom,ako som si túto knihu prečítala lomcovali mnou všelijaké pocity. Striedala sa radosť, smútok, prekvapenie... Tých pocitov bolo veľa,ale bola som rada ako sa táto kniha skončila. Obdivujem Johna Greena už len preto ako vie ukončiť knihu. Táto kniha ma prekvapila, Margo bola drzá,sama sebou a taká aká chcem aby bola v tomto príbehu. Videla som aj film, ale kniha bola o 100 krát lepšia, pretože v tej knihe bolo všetko opísané, ako sa zabávali, všetky ich pocity a to sa mi páčilo. Na tejto knihe ma najviac zaujalo to aká bola iná, a výnimočná od iných kníh, a som veľmi rada, že ju internetové kníhkupectvo poskytlo na tejto stránke a že som si ju mohla objednať.

Papierové mestá (Alena, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu zo života stredoškolákov odporúčam, je zábavná ale aj poučná, mne sa dobre čítala a veľmi sa páčila

Papierové mestá- zmes humoru, smútku a detektívky (Kristína Dudziaková, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila hlavne kvôli autorovi, a opäť nesklamal. Do knihy som sa začítala už od prvých stránok, pokiaľ ste čítali iné knihy od Greena, táto sa vám tiež bude páčiť. Postavy boli úžasné a prirástli mi k srdcu od prvej strany. Najviac som si obľúbila Margo Rothovu (dievča, ktoré zbožňuje dobrodrúžstva, utečie z domu a pomstí sa každému čo najoriginálnejším spôsobom. Kniha bola, ako každá Greenova, vtipná. Ťažšie sa čítala, ale autorov štýl písma mi neskutočne sadol. Opäť knihu doplňovali skvelé hlášky, občas vtipné a občas krásne citáty. Do knihy som sa zamilovala, nasmiala som sa na nej, aj keď by som zaškrtila (:D) Greena za závery kníh. Opäť to bola zmes. Vtipná, smutná a občas detektívka. Je to podarená kniha, a mali by ste si ju prečítať :).

Kniha (Julka, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
..ešte neprečítaná, no podľa recenzií a zdieľania na fb, a všetko okolo tej knihy je skvelé! Greenovky sú skvelé knihy, vrelo odporúčam.

Papierové mestá prekvapili (Ema Šašalová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do knihy som sa pustila určite preto, lebo to bola nová Greenovka a zároveň ma anotácia neodstrašila, práve naopak, bola som zvedavá, čo to bude. Či to bude lepšie ako Hviezdy, či horšie alebo, či sa mi Green totálne znechutí. Kniha sa začala veľmi... no dá sa povedať, že zaujímavo, ale nemalo to rýchly spád. No to bolo možno takých úvodných desať strán. Potom sa to rozbehlo. Na jeden hlt som prečítala sto, či stosedemdesiat strán, čo o niečom svedčí. Rada by som pochválila príjemný typ písma, riadkovanie a rozloženie textu. Strany síce boli hrubé a kniha je tak trochu ťažšia, no to nevadí až tak :) Musím povedať, že táto kniha ma oslovila asi viac ako Hviezdy (tu bol lepší film :/). Už len preto, že to malo šťavu a veľa krát som pri čítaní vybuchla od smiechu, bolo to naozaj vtipné a malo to humor. Tak dobre som sa pri literatúre ešte nenasmiala. K tomu všetkému som si obľúbila hl. chlapčenskú postavu a jeho rozprávanie. Závidela som mu aj jeho úžasných priateľov- Bena a Radara, tí vypúšťali také hlášky, že... koniec :D. Nestretla som sa s vedľajšími postavami, ktoré by som si až tak obľúbila. Margo sa mi tiež páčila, ale objavovala sa možno len v jednej tretine, nemala až taký veľký priestor. Kniha bola chvíľami vtipná, chvíľočku smutná, trošku detektívka... no bavilo ma to a bolo to veľmi veľmi príjemné čítanie. Naivne som dúfala, že Green dá milý zlatý koniec. Dal ho opäť po svojom. No čo už s ním... Každopádne po prečítaní tejto knihy som nadobudla pocit, že toto je naozaj pán spisovateľ, majster slova...

...a opäť Green (romik, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Po tom, ako John Green vstúpil do knižnej slávy sveta dielom Na vine sú hviezdy som očakávala rovnaký trhák aj v Aljaške, čo sa však nestalo. Preto som sa obávala kúpy Papierových miest, čo však, našťastie, nebola taká katastrofa ako predchádzajúca kniha. Margo vás stále drží v deji a aj keď som mala pocit, že to Green niekedy už príliš naťahuje s jej nájdením, nakoniec sa to skončilo pre mňa nečakane. Bola som presvedčená, že toto opäť nebude happy-end, no na moje prekvapenie sa tak stalo. Nebola to diera do sveta ako Hviezdy, ale nebola to pohroma. Príjemné, pohodové a jednoduché čítanie, ktoré pobaví. MalSomZápalMočovýchCiest ma vždy dostane :)

Papierové mestá (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrá kniha to bola. Ľahko sa čítala a rýchlo som ju zhltol. Musím len odporúčať.

skoda casu aj papiera (ada, 4.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
akoze na vine hviezdy ma nebavili ale chcela som dat sancu paierovym mestam no pre mna je to strata casu a skoda papiera s grenom som skoncila.....

Papierové mestá (Sofia, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
John Green je skvelý spisovateľ a toto tvrdenie nemožno vyvrátiť ani pri tejto knihe. Nájdete tu scény pri ktorých sa budete smiať a pýtať ako mohlo niečo také autora napadnúť. Myšlienky, ktoré si zapíšete. A metafory, ktoré si zamilujete. Koniec knihy by som nezaradila medzi tie klasické greenovské no predsa je zaujímavý. Knihu by som odporúčala všetkým fanúšikom Greena a tým čo si chcú pri knihe oddýchnuť a hodiť starosti za hlavu.

Papierové mestá (Lenka Š., 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Quentina a Margo som si prečítala 2x - najskôr v origináli a potom aj v preklade. V oboch prípadoch sa mi čítala super a pri čítaní som sa bavila. Kniha je rozdelená na dve-tri menšie časti, zábavná je najmä časť, kde Quentin a Margo jazdia v noci po meste. Knižku by som odporúčala všetkým tínedžerom - keďže sa to odohráva na strednej škole, je ľahké stotožniť sa s miestom a postavami. Postavy riešia svoje lásky, školu, kamarátov, autá... jednoducho všetko, čo riešia mladí ľudia všade. Niektoré pasáže knihy sú naozaj zábavné a budete sa pri nich smiať. No na druhú stranu, kniha neponúka iba humorný pohľad na život mladých ľudí, no zamýšľa sa aj nad inými (ako by povedali dospeláci - dôležitejšími) vecami. Ak si chcete pri knihe iba oddýchnuť, alebo si chcete z knihy aj niečo odniesť - táto kniha je pre všetkých, lebo obsahuje z každého niečo. Mne sa veľmi páčila.

Kniha (Lukaš, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je dobra zaujimava mam ju precitanu a fakt klobuk dole k autorovi

Vydarený príbeh (Neliss, 25.10.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Papierové mestá sú vydarený príbeh, v ktorom Green šikovne kombinuje realistickosť, humor, hodnotné myšlienky a správnu dávku bláznivosti. Navyše dokázal realisticky zachytiť vyjadrovanie postáv a prostredie, v ktorom žijú. Nedokážem sa však zbaviť pocitu, že tak trochu vykráda sám seba. Zatiaľ čo podobný štýl a atmosféra sa dajú prisúdiť autorovi a nijako mi neprekážali, ostala som mierne rozčarovaná úlohou niektorých postáv. Rovnako ako v Kam zmizla Aljaška, aj tu sa stretávame s odvážnou, kvázi nedosiahnuteľnou hrdinkou a trochu svojským fajn chalanom, ktorý je do nej zaľúbený a ktorému výrazne zasiahne do života. Našťastie sú aj napriek tejto zhode Margo a Kvéčko dobre napísané postavy. Skvelí boli tiež Quentinovi kamaráti, Ben a Radar, bez nich by to nebolo ono. V konečnom dôsledku sa mi kniha páčila, no emocionálne ma nestrhla do takej miery, ako som očakávala. Dávam jej teda 4 hviezdičky.

Papierové mestá (Dominik, 14.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Papierové mestá, autorom ktorých je John Green, sú bláznivý príbeh o kamarátstve, nezhodách, láske či hľadaní samého seba. Ak ste čítali Na vine sú hviezdy či Kam zmizla Aljaška, pravdepodobne budete od knihy očakávať niečo úplne iné, než to, čoho sa pri čítaní dočkáte. Papierové mestá totižto boli po každej stránke iné. Nemali bežných hrdinov, ktorých stretnete na ulici. Ich charaktery neboli len dobré a zlé. Margo a Kvéčko boli plní optimizmu a entuziazmu, mali chuť baviť sa a užívať si život najviac, ako to len ide. Spolu s Kvéčkom podniknete zúfalú cestu za Margo, ktorá sa nečakane vyparila - a nikto nevie, či vôbec žije alebo či je to len ďalší z jej žartíkov. Papierové mestá sú proste jedna šialená kniha, ktorú by si mal prečítať každý, kto má plné zuby falošných kamarátov, má rád dobrodružstvá a nikdy nevie obsedieť na jednom mieste.
Všetky komentáre (16)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

S čelom opretým o sklo pozrela na mňa a usmiala sa. „Mám pre teba malý tip: pristane ti to, keď si veríš. A naopak.“ Kým som sa zmohol na odpoveď, opäť sa zahľadela von a spustila: „Poviem ti, čo na tom nie je pekné. Odtiaľto síce nevidieť hrdzu ani popraskanú farbu ani nič také, ale máš mesto pred sebou také, aké je. Iba naoko. Aj plast je oproti nemu ako kameň. Je z papiera. Papierové mesto. Veď sa naň pozri, Kvéčko, na všetky tie slepé uličky, cesty vracajúce sa na začiatok, na domy postavené, len aby raz mohli spadnúť. V papierových domoch bývajú papieroví ľudia a kúria si budúcnosťou, aby im bolo teplo. Papierové deti popíjajú pivo, ktoré im kúpil bezdomovec v papierovej večierke. Každý sa ide zblázniť, len aby vlastnil čo najviac vecí. A všetky sú tenké a slabé ako papier. Tak ako ľudia. Som na svete osemnásť rokov a nespoznala som ani jediného človeka, ktorému by záležalo na niečom dôležitom.“
„Pokúsim sa nebrať to osobne,“ poznamenal som. Obaja sme hľadeli do atramentovej diaľky slepých uličiek a rozľahlých rodinných pozemkov. Dotýkali sme sa plecami aj chrbtami rúk, a hoci som na Margo nepozeral, opierať sa o sklo mi pripadalo ako opierať sa o ňu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x