bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Život sa nás nepýtal

Vydavateľ: Vydavateľstvo Koruna (Vydavateľstvo KORUNA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Lepšia cena: 5,80 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 5,93 € (vrátane DPH)
Bežná cena:6,90 €
Ušetríte: 0,97 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Život sa nás nepýtal

Na prvú lásku nezabúdame. Je čistá a priezračná ako horská bystrina a úprimná ako dobré priateľstvo. Zostáva ukrytá hlboko v nás, v našom vedomí, a vždy si na ňu spomenieme, keď nám je ťažko. Možno preto, že nám život niekedy ublíži viac ako ona, vtedy, pred rokmi.
Maturantka Kristína Bánovská, žijúca neďaleko Bratislavy, stretne počas dvoch týždňov prázdnin na východe Slovenska Michala, o tri roky staršieho mladíka. Láska, ktorá sa zrodí medzi nimi, by sa mohla pokojne nazvať osudovou... Sprevádza ich celým životom napriek tomu, že sa museli od seba v mladosti nedobrovoľne odlúčiť. Hoci si neskôr každý z nich zúfalo hľadá osobné šťastie vo vlastnom domove a rodine, tú lásku z mladosti, nenaplnenú a silnú, si nosia stále v srdciach a nedokážu sa jej vzdať. Tlie tam ticho ako pahreba, ktorá potrebuje iba malú iskru, aby sa vznietila a začala opäť horieť. Celé roky sú Kristína a Michal prepojení akousi telepatiou podobných myšlienok, opatrujúc si vzácnu osobnú korešpondenciu. Ticho dúfajú, že raz sa všetko zmení...
Ako sa príbeh skončí? Stretnú sa raz zaľúbenci a nájdu si k sebe konečne cestu? Podarí sa im po dlhoročnom strádaní byť opäť spolu a pokračovať tam, kde začali ako mladí?

Detaily o knihe

Názov: Život sa nás nepýtal

Objednávací kód NA335639

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná knižka (Alena Precechtelová, 20.7.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná knižka , ktorú odporúčam všetkým milovníkom knižiek . Nakoľko nemám rada, keď mi niekto prezradí dej knižky , nechcem to robiť ani ja .Mne sa veľmi knižka páči , som rada , že som si ju kúpila a to isté odporúčam aj iným čitateľkám . určite neobanujete . Teším sa na ďalšiu tvorbu Ruženky Scherhauferovej .

Život sa nás nepýtal-kniha pre radosť a poučenie (Miška, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Život sa nás nepýtal mi podarovala priateľka. Podľa obálky som predpokladala, že to bude romantický, sladký príbeh. Kniha ma prekvapila. Krásny a realistický príbeh lásky a tej prvej, ktorá mnohých z nás zasiahla najintenzívnejšie a ešte dnes si na ňu spomíname. Knižka sa číta jedným dychom, má pútavý dej, v ktorom sa prelína radosť i smútok... ako i v reálnom živote. Človek sám musí prísť na to, čo chce, po čom túži, čo je v jeho živote dôležité. A aj na to, že nesmie prestať snívať, ale pritom stáť pevne na zemi, aby mu pomedzi prsty neutiekol život, šťastie, láska. Hlavní hrdinovia knihy sú mladí ľudia. Vždy sa pripletie do života mladých aj názor rodičov, rodičia totiž majú starosť o svoje dieťa a o jeho budúcnosť. Podobný príbeh dvoch mladých zaľúbených opísala autorka vo svojej knihe. Život sa nás nepýtal je názov knihy, ktorá ma oslovila zamyslieť sa, nad tým, aké sú priority nášho života. Je to bohatstvo a prestíž ? Alebo sú to dobré medziľudské vzťahy? Znamenajú pre nás láska a priateľstvo dôležité hodnoty, o ktoré sa máme snažiť? Preto rozumne zaobchádzajme s vlastnou životnou energiou a nechajme život plynúť s cieľom nájsť pocit bezpečia a pokoj v duši. V každom živote si človek zriedka uvedomuje, že dostáva oveľa viac, ako darúva, a že jedine vďačnosť robí život naozaj bohatým. Život prináša radosti aj starosti, lásky aj sklamania. A kto vidí vo všetkom len slepú náhodu, ten ťažko nájde zmysel života. Tešiť sa z každého dňa, milovať druhého, túžiť po priateľstve a láske je súčasťou príbehu mladých ľudí z tejto knihy. Preto ju odporúčam prečítať každému.

skvela kniha (Tatiana, 12.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt vyborna kniha. Odporucam si ju precitat, stoji to za to...:-)

Život sa nas nepytal (patricia, 12.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborná ako vždy, blahoželám

Čaro prvej lásky (Katarína Rimóciová, 16.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kristína mi bola v prvej časti sympatická - mladá dievčina, ktorá sa zaľúbila tak veľmi, že jej na ničom inom nezáležalo. Miestami síce bola patetická, melodramatická a úžasne preháňala, keď opisovala svoje pocity, ale nikto jej to nemôže zazlievať. Bola predsa mladučká, prvýkrát zaľúbená, takže je pochopiteľné, že nerozmýšľala racionálne a bola ako v tranze. Neskôr - v dospelosti - už prejavila niekoľko nelichotivých vlastností. Bola úplne zaslepená svojimi vyfantazírovanými snami a jednoducho nedokázala oceniť to dobré, čo mala okolo seba. Zároveň stále dohovárala svojej kamarátke, moralizovala, no pritom ani Kristína nebola v manželstve svätá. V takýchto chvíľach ma naozaj zarážala a pôsobila na mňa veľmi negatívnym dojmom. Druhá hlavná postava - Michal - šiel akosi mimo mňa. Chápala som ho však, aj keď si myslím, že malý kúsok sebeckosti by mu nezaškodil, a potom by bol šťastnejší. Ivica - najlepšia kamarátka - bola zase postavou, ktorá dej nadľahčovala, a zároveň predstavovala aj hlas zdravého rozumu (len škoda, že ju Kristína väčšinou ignorovala). Celkovo sa Kristínin príbeh čítal na jeden dych. A čo sa autorke skutočne podarilo, je opis čara prvej lásky. Samozrejme, je to naivná láska a mladí ľudia si myslia, že bude trvať naveky a nikdy a nič ich už nerozdelí. No zároveň je to láska svieža, nesebecká a čistá, a keď o nej človek číta, má dobrý pocit na duši. A hoci ma neskôr Kristína občas rozčúlila, myslím, že na jej živote je výborne ukázané, ako sa často ženieme za vysnívanými (ne)reálnymi vecami, a tak nevnímame to dobré a tých výnimočných ľudí, ktorí stoja pri nás.

Život sa nás nepýtal (Kristína, 5.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila, prečítala som ju veľmi rýchlo.Oslovila ma príbehom hrdinky, ktorá hľadala svoje šťastie a utiekala sa v ňom čakaním na svojho dávneho priateľa, hlavne snami, ktoré sú v živote často nepodstatné.Človek musí brať to, čo mu život ponúka a žiť naplno, kým má lásku na dosah.Alex mi pripadal ako ideálny muž.

Život sa nás nepýtal (Daniela, 19.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj veľmi dobrá kniha! Autorke prajem veľa úspechov pri hľadaní ďalších námetov!

Život sa nás nepýtal (Andy N., 19.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Teším sa na novú knižku...
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x