bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Masahikovými očami

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Masahikovými očami

Kniha japonského novinára žijúceho na Slovensku so slovenskou manželkou prináša autentický pohľad cudzinca na kultúrne rozdiely medzi Slovenskom a Japonskom. Tvorí ju výber článkov, ktoré viac ako desať rokov publikoval v denníku SME a neskôr v týždenníku TV OKO. Kniha je nielen spoločenskou sondou, ale aj príbehom človeka, ktorý si zvyká na úplne novú životnú situáciu. Vtipné aj poučné čítanie dopĺňa autor vlastnými ilustráciami.

Dostupné verzie titulu

Masahikovými očami Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Masahikovými očami

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavé a miestami aj humorné (Zuzana Ľudviková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri vydaní a vôbec zrodení myšlienky publikovať dielo Masahikovými očami urobili vydavatelia i autor jednoznačne krok dopredu. Kniha o skvele spísaných tradíciách, zvykoch a iných dobre využiteľných informácii o tejto nádhernej krajine, ktoré sa hodia vedieť, je vhodná ako rodinný darček pre dospelých či dospievajúcich. Nasadnete teda do vlaku – smer Japonsko? PS: Vedeli ste, že pre Japoncov znamená pôvodný film Godzilla boj proti nukleárnym zbraniam a je príbehom o absurdite ľudstva?

Očami cudzinca (Lucia Lieskovanová, 31.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolo príjemné a poučné prečítať si túto knižku.Ide o úprimné vyznanie človeka-Japonca žijúceho na Slovensku,ktorý sa snaží prispôsobiť inej mentalite a spôsobu života.Autor si ma získal svojou otvorenosťou a pozitívnym prístupom k životu.Poodhalil trochu aj zo života v Japonsku a spôsobu života Japoncov. Páči sa mi tiež jeho postoj a názory na Slovensko.Zo začiatku to "u nás" na Slovensku určite nemal ľahké a musel veľa vydržať,ale myslím,že teraz neľutuje.Držím mu palce do budúcna a prajem veľa šťastia a ďalších úspechov nielen v kariére,ale aj v osobnom živote. P.S. Vedeli ste,že pre Japoncov znamená pôvodný film Godzilla boj proti nukleárnym zbraniam a je tiež príbehom o ľudskej absurdite?

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

– Volám sa Masahiko Shiraki. Niektorí si myslia, že Masahiko je moje priezvisko, hoci v Európe sa vždy podpisujem tunajším zaužívaným spôsobom – teda prvé je meno a druhé priezvisko.

– Možno sa budete čudovať, ale čistenie uší chápeme u nás ako príjemnú partnerskú činnosť. Je to dôverný obrad dvoch ľudí, ktorých spája láska.

– Chodiť po dome v topánkach je v Japonsku hrubá neslušnosť. To robia iba zlodeji.

– Opýtal som sa mojej mamy: „Prečo si Japonci všetko fotografujú?“ A ona celá prekvapená odpovedala otázkou: „A to si o nás ľudia naozaj myslia? Veď my veľa nefotíme. Iba normálne, ako všetci!“

– Typickým zvieraťom, ktoré vie poskladať každý Japonec nad tridsať rokov, je vták žeriav. Keď si niečo v živote veľmi želáme, urobíme z papiera tisíc žeriavov, navešiame ich v miestnosti na nitkách zo stropu a vyslovíme želanie.

– Verím, že raz príde deň, keď pochopím Hviezdoslavove básne. Až vtedy budem môcť povedať, že poznám Slovensko.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x