bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratená nádej

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratená nádej

Holdera celý život prenasleduje predstava dievčaťa, ktorému v detstve nedokázal pomôcť. Bola to Hope, ktorú ako malé dievča uniesla neznáma žena rovno spred domu a Holder tomu nemohol zabrániť. Preto je jeho život naplnený smútkom a výčitkami, preto Hope nikdy neprestal hľadať. Život mu pripraví ďalšiu tragédiu súvisiacu s jeho sestrou Les, ale dožičí mu aj radosť, keď v obchode náhodou natrafí na dievča priam neskutočné podobné stratenej Hope. Toto dievča sa však volá Sky a má to uvedené aj v občianskom preukaze.
Holder v kútiku srdca tuší, že je to jeho priateľka z detstva Hope. Postupne nachádza dôkazy a presvedčí sa, že je to pravda. Chce to prezradiť aj Sky, no zároveň sa obáva, či ju tak navždy nestratí. Jedného dňa Sky u Holdera natrafí na fotografiu z detstva, na ktorej je aj dievča, čo sa na ňu nápadne podobá. V tej chvíli ju zaplavia pochybnosti. Zabudnuté bolestné spomienky sa odrazu vracajú. Netrvá dlho a Sky si spomenie na desivé tajomstvo zo svojej minulosti.
Prvá časť románu Colleen Hooverovej Beznádejná (Ikar 2014) bol príbeh o Sky. Stratená nádej je ich príbeh vyrozprávaný z pohľadu Deana Holdera.

Z anglického originálu Losing Hope (Atria Books,
New York 2013) preložila Miriam Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Stratená nádej Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Stratená nádej

Originálny názov: Losing Hope

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

Hra so slovíčkami--- Stratená nádej/Losing Hope (Emily, 16.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Ide o pohľad zo strany Deana Holdera na to, ako v detstve stratil kamarátku Hope. Ako celý život na ňu myslel... a nakoniec ju našiel. Skôr by som dala názov knihe Stratená Hope... ale ako by sa asi názov predával? Ľudia by si kládli otázky...čo je to "Hope"? Nehľadiac na názov, kniha sa príjemne čítala... páčil sa mi spôsob akým je napísaná. Čoskoro sa vrhnem na knihu Život jedna báseň od tejto autorky. ak by ste chceli niečo podobné čítať, tak skúste aj knihy Iba jeden deň, Iba jeden rok...od Gayle Formanovej

Losing hope (Lenka Rychnavská, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je jedna z tých kníh, ktoré sa nedajú len tak v polovičke položiť na stôl s tým, že ju dočítam neskôr....toto je práve tá kniha, ktorá vás bude držať pri sebe až kým neotočíte poslednú stranu a nezistíte, že ste 4 hodiny sedeli na jednom mieste a ani ste si neuvedomovali ako rýchlo plynie čas....celkovo všetky knihy od CoHo sú takéto...nie je jediná, ktorá by s mi nepáčila, ale Hopeless a Losing hope majú v mojom srdci jednoznačne prvé miesto...pútavý príbeh plný emócií, a ešte viac ak je to z pohľadu Holdera...dokonalý nápad podať jeden príbeh z pohľadu oboch účastníkov...je jedna vec byť tá ktorú "uniesli", ale byť na chvíľu chlapcom, ktorý si celé roky myslel, že je za to zodpovedný...neopísateľné túto knihu vrelo odporúčam :)

hopeless (V. Berdáková Pavlík, 3.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi páčila, dá sa povedať že ešte viac ako beznádejná. Veľa vecí tu autorka ozrejmila a dotiahla. Krásny príbeh a páči sa mi, že to vidíme aj očami Holdera a v podstate aj Less. Musím poznamenať, že ma zaujalo to že Sky nemala možnosť využívať moderné technológie. Sama som začala doma vypínať televízor, keď čítam...(robil mi len takú zvukovú kulisu). Taká kniha nám vie ukázať že sa dá venovať oveľa oveľa lepším veciam...hoci aj behu(-: Ale vráťme sa k podstate knihy. Silný príbeh. Najprv som nevedela čo si myslieť o Karen, ale bola úžasná...veď to zistíte sami. Život sa so ženami a dievčatami v tejto knihe nepekne zahral...napriek tomu ostali silné a svojim spôsobom to prekonali aj ked ich to poznačilo. Určite odporúčam prečítať či už ste nečítali prvú časť alebo práve preto že ste ju čítali...

Stratená nádej (Slávka Beňáková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní Beznádejnej som sa veľmi tešila na Stratenú nádej. Mala som aj obavy či ma kniha zaujme, kedže som vedela ako kniha dopadne. Bola som milo prekvapená, že aj táto kniha ma veľmi zaujala. Prečítala som ju za 2 dni, tak isto je napísaná tak, že sa veľmi ľahko číta. Potešilo ma, že sú tu také veci ktoré sa v Beznádejnej nespomínali. Listy ktoré písal Holder svojej mŕtvej sestre boli veľmi krásne. Páči sa mi že je v knihe napísané ako chlap prežíva niektoré veci, kedže vo väčšine kníh je to opísané len zo strany ženy. A milo ma prekvapilo, že je v knihe napísane aj viac z ich príbehu. Knihu odporúčam každému.

Stratena nadej (renculka, 23.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak co ma velmi zaujalo, celkovo pribeh z jeho strany je uzasny napad, a pacilo sa mi ze dialogy ktore viedli v prvej casti sa presne kopirovali s tymito :) cize uzasne, nesekla sa spisovatelka :)) a plus este to, ze v tejto casti je rozpravany pribeh dlhsi az po vysku co v prvej nebolo :) tiez musite precitat :)

lepšia ako beznadejná (Marcela, 21.6.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam knihu lepšia ako prvá časť.Opis z Deanovej strany vrhá svetlo na veci, ktoré sme len mohli predpokladať ako mohli byť v Beznadejnej.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pobozkám ju. Neveriacky mi hľadí do očí. Bozkávam ju znovu a znovu, po každom bozku sa odtiahnem a počkám. Čakám, ako zareaguje. Je mi jedno, či mi dá facku, pobozká ma alebo mi povie, že ma ľúbi. Chcem len, aby nejako zareagovala na to, čo som povedal. Namiesto toho na mňa len hľadí a ja som z toho nervózny.
„Povedz niečo,“ prosí ma.
Ešte chvíľu mi hľadí do očí. Snažím sa nestratiť trpezlivosť. Ona ju so mnou má, hoci je bystrá a na všetko príde rýchlejšie. Teraz by som chcel, aby bola trochu rýchlejšia a zareagovala.
Hocijako. Len nech zareaguje.
„Byť rád s niekým,“ zašepká konečne.
Nečakal som takúto reakciu, ale aspoň mi niečo povedala. Zasmejem sa a pokrútim zmätene hlavou. „Prosím?“
„Byť rád. Keď vezmeš časť zo slova ‚ľúbiť‘ a časť z výrazu ‚mať rád‘ a trocha sa s tým pohráš, dostaneš byť rád. To je pre mňa niekde medzi mať rád a ľúbiť. Čo ty na to?“
Nielenže ma tým dostala a teraz sa na mňa usmieva, ale podarilo sa jej vymyslieť dokonalé slovné spojenie, ktoré som hľadal od chvíle, čo som ju zbadal v obchode.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x