bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nekonečná láska

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nekonečná láska

Mladučká Jade, dievča z vyššej spoločnosti, sa bezhlavo zamiluje do charizmatického Davida. Mladík s poškvrnenou minulosťou sa stáva tŕňom v oku Jadinho otca. Vonkoncom sa mu nepáči, s kým sa jeho dcéra zahadzuje. Keď otec zistí, že ich vzťah pokročil oveľa ďalej ako len k nevinným bozkom, zakáže Davidovi sa k ich domu čo i len priblížiť. Vášnivú lásku dvoch zaľúbencov zachvátených sexuálnou túžbou však nič nezastaví. Ich city sú nekontrolovateľné, hrozí, že ich celkom prevalcujú. Keby sa Davidovi podarilo docieliť, aby ho Jadin otec vnímal ako hrdinu a záchrancu, určite by zmenil názor. A tak nešťastne zaľúbený chlapec založí v honosnom rodinnom sídle „bezpečný“ požiar...
Nekonečná láska sa už pri prvom vydaní v roku 1979 stala jedným z najslávnejších románov svojich čias a jednou z najpôsobivejších kníh o mladej láske, aká bola kedy napísaná.

Z anglického originálu Endless Love (HarperCollins Publishing, New York 2010) preložila Tamara Chovanová

Dostupné verzie titulu

Nekonečná láska Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nekonečná láska

Originálny názov: Endless Love

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Nekonečná láska (Alča, 15.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Niekedy si myslím, že nás čaká nešťastie. Niekedy sa zaľúbení ľudia navzájom zničia..." Knižka obsahuje mnoho nádherných myšlienok o láske, pohľady na lásku v rámci rôznych vekových kategórií, pričom hlavná myšlienka celého príbehu je, že človek, ktorý raz nájde skutočnú, pravú lásku stratí nevinnosť dieťaťa, stane sa závislým a úplne iným človekom, ktorý sa chce kvôli nej zmeniť, nasledovať ju aj na koniec sveta a prežiť s ňou každý okamih svojho života. Mnoho čitateľov podľa môjho názoru odradí od knihy fakt, že v nej nie je rovnaký príbeh ako vo filme, ktorý bol natočený podľa knižky. No mne sa osobne páčili oba varianty! Film i knižka v sebe nesú rovnaké posolstvo o láske, pričom v knižke sa Scott Spencer väčšmi zameral na Davidovu posadnutosť Jade. Sto ľudí, sto chutí. Myslím si, že knižka "nesadne" tým, čo od nej očakávajú presladený romantický príbeh 2 teenagerov. To ponúkajú iné knižky. Nekonečná láska v sebe nesie veľa prekrásnych myšlienok, za ktoré sa ju určite oplatí prečítať!:-)

Nekonečná láska (Ivana Hudáková, 13.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Je mi ľúto, že to musím napísať ale toto bola asi tá najhoršia kniha akú som za celý život čítala, nudila som sa pri nej a niektoré scény ma dokonca znechutili.... Keď som si ju kupovala myslela som si, že to bude pekný romantický príbeh lásky dvoch ľudí, namiesto toho som čítala príbeh Davida, ktorý bol posadnutý Jade, založil v dome jej rodiny požiar, bol istý čas na psychiatrii potom ju znovu vyhľadal istý čas s ňou žil a potom znova skončil v base a na psychiatrii .... Dočítala som to len preto lebo zo zásady nenechávam knihy nedočítané, keď už som raz začala s čítaním. Bolo to strašné a ľutujem jej kúpu... Vôbec nerozumiem kto dal tejto knihe prívlastok bestseller, vôbec si ho nezaslúži. V tomto prípade bol film tisíckrát lepší ako táto kniha, spoločný majú jedine názov... Táto kniha ma strašne sklamala, napriek tomu, že som sa na jej čítanie veľmi tešila, nebola to skrátka moja šálka kávy...

Romantika? (fialetta, 27.10.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Čakala som viac,nič romantické v knihe nebolo. Je mi to aj ľúto,lebo som ju dostala darom od kolegyne,ktorá si tiež myslela,že budem z nej nadšená :-(

Kniha je rozhodne pre staršie ročníky a nieje práve dielom, ktoré sa označuje ako ľahké čítanie. (miska, 26.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Po dočítaní knihy som sa snažila hlavného hrdinu pochopiť, čo všetko podstúpil v mene jeho lásky a tiež prečo nekonal v niektorých situáciách inak a prečo ho vlastne takto slabošsky autor opísal. No a práve to chcel autor docieliť. Aby čitateľ premýšľal aký tenký je ľad medzi láskou a jej závislosťou, čoho všetkého je človek schopný pre jeden cit. Kniha je rozhodne pre staršie ročníky a nieje práve dielom, ktoré sa označuje ako ľahké čítanie. Ako som už písala vyššie, autor viac opisoval myšlienky, miesta a situácie, ako písal dialógy. Nie každý možno túto knihu prečíta bez predsudkov, pretože tá kniha je iná. Pravdupovediac podobnú knihu som ešte nečítala. Knihu, ktorá je doslova miestami zvrátená a nechutná. A aj napriek tejto skutočnosti je táto kniha o láske a všetkých jej stránkach a o tom, či je človek dostatočne silný aby ju ustál.

Sklamala (Katarína Zahuráková, 23.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Mňa osobne sklamala. Vrátila som ju neprečítanú do knižnice a to som ju plánovala kúpiť. Veľa opisu, málo priamej reči. Ale každý má iný vkus. Obálka sa mi veľmi páči. Pozriem si film, možno zmením názor.

sklamanie (Petra Patakova, 18.5.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu čítam už tretí deň(čo sa mi ešte nestalo) a som na strane 66 a vôbec ma nezaujala :-(Podľa recenzií vyzerala veľmi lákavo aj ukážky z filmu ma zaujali,Ale ako ju čítam ,tak nič moc,už len zo zvedavosti sa ju pokúsim dočítať,hádam sa mi to podarí.Zatiaľ ma sklamala :'(

Milovať a byť milovaný (Michaela, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach, ako dlho som čakala na tú chvíľu, kedy mi kuriér donesie do rúk túto úžasnú knihu. Uvelebená v mojom obľúbenom kresle som začala hltať prvé stránky knihy. Spočiatku som zostala prekvapená, veď kto by čakal, že kniha bude napísaná z pohľadu chlapca. Nebývajú to často oni, čo prejavujú city alebo rozprávajú o láske, no myslím si, že táto kniha je podaná famóznym spôsobom. Vtiahne čitateľa do deja tak, že máte pocit akoby ste jej nikdy nemali dosť a akoby nikdy nemala skončiť. Láska je krásna vec, veď kto by nechcel milovať a byť milovaný. A najkrajšia láska je práve tá, ktorá je nekonečná.

Hodnotenie (Maťa, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som získala z vašej súťaže a za pár dní som ju zhltla. Spočiatku som sa čudovala, lebo dej knihy nadväzuje na dej, ktorý to je písaný. Knihu napísal chlap a spravil to z pohľadu hlavného hrdinu Dávida. Kniha bola krásna, ukazuje nekonečný cit k žene a to, že u Dávida láska stále vytrvala. Druhá polovica knihy bola romantická, zamotaná a koniec bol nepredvídavý (to sa málokedy stáva) a smutný :( Kniha sa mi veľmi páčila, vrelo odporúčam :)

Bravó Spencer :D (Soňa Kasalová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
♥ Nekonečná láááaska...ach toľko romantiky až sa utopíte v mori sĺz. ;) Podľa tejto knižky nedávno vyšiel aj film, na ktorom som ako inak nechýbala. Veľmi ma prekvapil a o to viac si ma získal. My knihomolovia vieme, že knižka býva vždy lepšia než film. Kiežby si ju môžem prečítať. Som rada, že som objavila nového autora vďaka ktorému môžem prežiť skvelý príbeh. :)

nekonečná láska (Petra, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
A čaká ma svadba 24.5., tak peniažky radšej šetrím na svoj vysnívaný deň...prisíííím. :D

nekonečná láska (Petra, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som na tom v kine, úžasný film, ale kniha bude ešte lepšia, lebo vždy je to tak...momentálne si ju nemôžem si dovoliť, veľmi by som si ju želala.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Neobzerajte sa za minulosťou a bojujte za svoju lásku

Keď som mal sedemnásť rokov a riadil som sa naliehavými rozkazmi svojho srdca, zišiel som z cesty normálneho života a za jediný okamih som zničil všetko, čo som miloval – a miloval som to naozaj hlboko, ale keď tá láska bola prerušená, keď sa nehmotné telo lásky zhrozene odtiahlo a moje vlastné telo bolo pod zámkou, ostatným sa zdalo ťažké uveriť, že taký mladý život môže tak nezvratne trpieť. Ale odvtedy prešli roky a večer dvanásteho augusta 1967 je ešte vždy medzníkom v mojom živote.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x