bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cestujem sama

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Holger Munch a Mia Kruger (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cestujem sama

Počas prechádzky sa mužovi z ničoho nič vytrhne pes a zmizne medzi stromami. Muž sa za ním rozbehne do hlbokého lesa a tam sa mu naskytne otrasný pohľad. Na strome visí obesené dievčatko, odeté ako bábika. Na chrbte má školskú aktovku a okolo krku priviazanú tabuľku s nápisom Cestujem sama.
Prípadu sa ujme policajný vyšetrovateľ Holger Munch a veľmi rýchlo pochopí, že bude potrebovať pomoc bývalej kolegyne Mie Krügerovej. Len ona dokáže spozorovať stopy, ktoré všetkým naokolo unikajú. Lenže Mia, kedysi energická a plná života, má vážne psychické problémy. Holger Munch sa ju rozhodne vyhľadať a presvedčiť, aby mu pomohla s vyšetrovaním. Ani jeden z nich však ešte netuší, že tento prípad sa rýchlo zmení na najhoršiu nočnú moru.

Z nórskeho originálu Det henger en engel alene i skogen
(Vigmostad & Bjorke, Nórsko 2013) preložili Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová.

Dostupné verzie titulu

Cestujem sama Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Cestujem sama

Originálny názov: Det Henger En Engel alene I Skogen

Objednávací kód NA202267

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Cestujem sama (Zuzana Čahojová, 17.10.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Severské krimi je môj obľúbený žáner. Aj keď ho už nečítam toľko ako kedysi, keď chcem knihu, ktorú nebudem vedieť odložiť, autori tohto žánru sú istota. A presne ako som si myslela, Samuel Bjork nesklamal. Ponúkol mi napínavý prípad plný zvratov, pri ktorom mi behal mráz po chrbte, perfektnú vyšetrovateľskú dvojicu, ktorú som si ihneď obľúbila a náhľad nielen do policajného vyšetrovania, ale aj do súkromia postáv. Prípad možno nebol až taký krvavý ako je zvykom v severskej krimi, nič to však neuberalo na jeho desivosti. Niekto totiž začal unášať malé dievčatká a zabíjať ich. Indície naznačujú, že ide o sériového vraha, ktorý ani náhodou neplánuje so svojou aktivitou len tak skončiť. Holger Munch dáva dokopy tím nadaných vyšetrovateľov, v ktorom nemôže chýbať Mia. Tá síce utlmuje svoju duševnú bolesť kombináciou alkoholu a tabletiek a do svojej práce sa neplánuje vôbec vrátiť. Po nahliadnutí do zložky napriek odhodlaniu neodolá a musí pomôcť. Dvojica tak bojuje nielen s nepredvídateľným páchateľom, ale aj osobnými démonmi. Veľmi rýchlo zistia, že ich pracovný aj súkromný život majú veľa spoločné. 4,5 * Cestujem sama je presne tá kniha, ktorú po rozčítaní neviete odložiť. Nevedela som, čo čakať v ďalšej kapitole a v mnohom ma autor prekvapil, keďže som si urobila úplne mylné závery. Trochu mi prekážalo Miine sebadeštruktívne správanie a Munchove výbuchy, pri ktorých odmietal kohokoľvek počúvať a nechať si poradiť. Aj tak ich však ako dvojicu zbožňujem, to akí majú blízky vzťah a môžu sa na seba kedykoľvek spoľahnúť. A teším sa na ich ďalší prípad, Sovu, ktorý som už síce dávnejšie čítala, ale veľmi rada sa k nemu opäť vrátim.

Severské krimi (Jana, 14.10.2022) Odpovedať

Kriminálne príbehy Severanov sú akčné a držia v napätí. Veľmi rada ich čítam a výnimkou nie je ani kniha Sova, ktorá zaujímavým spôsobom ukazuje desivé tajomstvá ľudskej psychiky.

Samuel Bjork Cestujem sama (Monika Špakovská, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rada striedam žánre a severské krimi patria medzi ne. Aj táto kniha prináša napätie do konca, odkrýva vnútro páchateľa, analyzuje jeho pohnútky. Mia sa vracia z izolácie, aby pomohla odhaliť detaily a usvedčiť páchateľa, pritom sa sama potýka s vlastnými démonmy. Vrelo odporúčam

Výborná (Stanislava Vaculová, 8.3.2019) Odpovedať

Táto kniha spolu so Sovou od toho istého autora je určite to najlepšie, čo som kedy čítala. A to mám za sebou už veľké množstvo kníh. Odporúčam všetkými desiatimi :-)

Brilantný nórsky triler (Mária Takáčová, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
O Samuelovi Bjorkovi som nikdy nepočula, až kým som sa nestretla s touto knihou. Už teraz ale dúfam, že čoskoro budem mať opäť možnosť sa s ním stretnúť, teda aspoň s jeho ďalšou knihou. Ako veľkej fanúšičke detektívok bolo pre mňa vzhľadom na množstvo reklám a článkov priam nemožné, nedozvedieť sa o novopripravovanej detektívke. Dlho som ju očakávala a netrpezlivo odpočítavala dni do jej vydania. Očakávania som mala naozaj veľké a musím povedať, že táto kniha ich do bodky naplnila. Mrazivý príbeh knihy je situovaný do drsného severského prostredia. Dej sa vyznačuje napätou atmosférou, keďže ide naozaj o veľa. Každý nový deň môže priniesť správy o ďalších obetiach, preto je potrebné konať rýchlo, no zároveň dôkladne, aby vyšetrovateľom neušiel ani ten najmenší detail. Na čele tímu vyšetrovateľov síce neohrozene stojí uznávaný a skúsený Holger Munch, mňa však najviac zaujala postava mladej vyšetrovateľky Mie. Je pravým opakom Holgera Muncha, no zároveň majú mnoho spoločného. Oboch spájajú ťažké životné osudy najbližších osôb a obaja sú skvelí vyšetrovatelia. Postupne sa v tomto diele vynárajú vždy nové a nové postavy, vyznačujúce sa tými najrozličnejšími charakterovými črtami. Žiadna z nich však v knihe nevystupuje náhodne, ale práve naopak, všetky postavy tam majú svoje miesto. Je to brilantný nórsky triler, obal naozaj neklame. Autor si pri svojej knižnej premiére zvolil naozaj desivý námet, preto som už teraz zvedavá, s čím príde vo svojej ďalšej knihe.

ok (Adriana, 8.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Najprv som sa na knihu velmi tesila, kazdy z nej bol nadseny, ale potom sa tu zacali objavovat aj ine recenzie a ja teda suhlasim, ze aj ked je kniha z tych lepsich, nie je to top kniha. Na zaciatku mi vadil dlhy rozbeh, opis psychickeho stavu Mie ma normalne odradzal od citania a vobec ma to k citanu netahalo. Asi pred polkou knihy sa to konecne rozbehlo. A druhu polku som uz potom zhltla za poobedie. Mia aj Munch mi boli celkom sympaticki, ona je taka dalsia Lisbeth, netradicna zenska postava :) Tie deti boli nastastie opisovane vecne, trosku som sa obavala, ci to nebude surove, ale nie, autor to zvladol bez zbytocnych emocii. Ze je tam viac dejovych linii je podla mna uplne normalne, nieco taha nasu pozornost inym smerom a az na konci sa to vsetko da dokopy. Takze za mna tak 3+1/2 * za ten pomaly nastup a zbytocne velke ocakavania. A rovnako mi v diele chybal chlad Norska. Za precitanie kniha urcite stoji, ale pre mna to nebude najlepsi triler tohto roku.

Mrazivá kriminálka (Veronika Markovičová, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi do ruky dostala ako darček k mojim narodeninám. „Kriminálka??" povedala som si, keďže som nikdy predtým žiadnu kriminálku nečítala „fajn, všetko je raz po prvý raz." Kniha ma zaujala už na prvý pohľad hneď v niekoľkých bodoch. Upútala ma na nej jej „veľkoleposť", kniha je veľká, ťažká, proste spĺňa všetky predpoklady, ktoré má skvelá kniha mať. Jej krásna obálka bola ďalším bodom, ktorým pritiahla moju pozornosť. Splynutie modrej a bielej farby na mňa na jednej strane pôsobí upokojujúco, no na strane druhej, však samotný štýl obálky priťahuje moju pozornosť a vyvoláva vo mne zvedavosť. Tretím bodom, ktorým si ma kniha získala ešte pred jej prečítaním bola anotácia, ktorá potencionálneho čitateľa správne navnadí a pri tom neprezradí viac, ako je to pri niektorých iných knihách a ich anotáciách. Po tomto prvom zoznámení s knihou, som ani na minútku nezaváhala nad tým, či si ju prečítať, alebo nie, aj napriek tomu, že ide o žáner, s ktorým som dovtedy nemala žiadne skúsenosti. Keďže kniha nie je úplne najkratšia, myslela som si, že jej prečítanie mi zaberie minimálne týždeň. No už po prvých stranách som vedela, že ju „zhltnem" za pár dní, a naozaj to tak aj bolo. Nevedela som ju položiť z ruky, nedokázala som sa od nej odtrhnúť, stále ma lákalo to, čo malo byť na druhej strane. Kniha bola napínavá, dynamická, dej pútavý a originálny. Žiadne „otrepané" klišé, žiadne predvídateľné zápletky. Ešte viac som zostala prekvapená a uchvátená, keď som zistila, že ide o autorovu prvotinu. Škoda rečí, Severské krimi je skutočne také dobré, ako sa o ňom stále hovorí. Knihu Cestujem sama hodnotím naozaj kladne a pozitívne, pretože práve táto kniha vo mne vzbudila záujem o žáner Krimi. Už teraz sa teším na autorove ďalšie knihy.

Triler ako sa patrí (Kornélia Bobáľová, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila na základe označenia "Brilantný nórsky triler" a po prečítaní obsahu som vedela, že to bude niečo pre mňa! Trošku som sa zo začiatku obávala, či to nebude dosť drsné, keďže ide o vraždy malých dievčatiek, ale autor ma prekvapil svojou citlivosťou opisu a gradáciou deja. Výborne vykreslené postavy, psychologická zápletka, hlavné postavy sa vám budú zdať ako priatelia-tak si ich obľúbite a budete im do poslednej strany držať palce. Výborné-napínavé! Hodnotím ako knihu roka!

Za mna ANO (Janka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za 2 dni (u mna úspech) a pravdupovediac až ku koncu sa mi podarilo dobre odhadnúť vraha... Kniha je napinava so zaujímavým dejom a putavymi postavami. Čita sa lahko bez zbytočného naťahovania :-) odporúčam vsetkymi piatimi :-)

Prvé severské krimi (Jana Urbanová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krimi,to je moje,ale nemala som odvahu na severské krimi.V kníhkupectve má zaujala samotná obálka a kniha Cestujem sama sa stala mojou prvou prečítanouseverskou kriminálkou.Pútavá čítanie,ktoré som nepustila z ruky a prečítala som ako sa povie na jeden dych.Vrelo odporúča nie len milovníkom kriminálok

pozoruhodná kniha (Beata Čechovičová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z tých kníh, kedy pri čítaní zabudnete vnímať čas a zrazu zistíte že je hlboko po polnoci a ráno treba vstávať do práce. Len jedna poznámka k deju- matka, ktorá má hemofíliu pri pôrode vykrváca a zomrie. Hemofília je ale dedičná choroba ktorou trpia muži a ženy-matky sú nositeľkami génu. Keď autor potreboval mal mŕtvu ženu pri pôrode-s touto diagnózou to nebol dobrý nápad.

zaujímavá (Monika, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala už anotáciou na prebale a tak bolo jasné, že od nej budem mať veľké očakávania. A nesklamala! Odporúčam ju každému, kto má rád napätie, severský chlad, analýzu psychiky páchateľa, či prepletené príbehy postáv. Pevne dúfam, že sa bude páčiť každému, rovnako, ako sa páčila aj mne. :)

SKVELÉ ! (Natália, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napísaná pútavo, má super zápletku , čítala som ju nonstop, nevedela som sa od nej vôbec odtrhnúť. Kniha má taktiež zaujímavé postavy, nie je napísaná priliš zdĺhavo a opisne, čo oceňujem. Autor začal veľmi dobre, už teraz sa teším na ďalšie knihy.

Nemilo prekvapena (Eva, 1.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Som vasnivou citatelkou severskych krimi, tak som sa velmi tesila aj na tuto. Mala velmi dobre hodnotenia, ale pre mna bolo sklamanim. Netvrdim, ze je to brak, ale na Nesba, Larsona, Keplera a pod sa nechyta. Teda aspon podla mojho nazoru. Dej je rozvlacny a nicim ma autor nedrzal v napati, takze asi tak....

Nebude sama, bude ich viac (Martina Javorková, 20.10.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekedy počas čítania kvalitného titulu zažijem čitateľský or*azmus a to milujem. Zbožňujem výborne vystavané dejové línie a kvalitný text, ktorý nenechá na pochybách žiadneho čitateľa o brilantnej fantázii autora. V tomto prípade som zažila všetko, čo počas čítania zažiť potrebujem, aby som bola spokojná a v neposlednom rade ukojená. Trilerov a vražedných scenárov je dnes už v knihách množstvo a nie je ľahké preto nájsť kvalitnú literatúru pre náročného čitateľa. Tí severskí Škandinávci nasadili latku poriadne vysoko - nadanie teda majú! :) Detaily k titulu z môjho pohľadu nájdete tu: www.mojeknihy.com

Nadpriemerné! (Monika, 6.10.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fascinuje ma, koľko rôznych námetov pre detektívky existuje. Keď by som si už skoro myslela, že som detektívku čítala takmer o všetkom, a že tých nadpriemerných spisovateľov v tomto žánri už všetkých poznám, opäť ma niekto prekvapí. Ihneď ma však zaujala anotácia s nádychom hororu. Len si to predstavte: malé 6-ročné dievčatko, oblečené ako bábika, vystrojené do školy, ale… obesené na strome s ceduľkou Cestujem sama. Nech sa bude okolo toho diať čokoľvek, vrahovi sa originalita uprieť nedá. Samotný štýl knihy sa veľmi nelíši od ďalších súčasných detektívok. Prelínajú sa pasáže vyšetrovania s konaním zloduchov, osviežením je pohľad 13-ročného chlapca či fungovanie náboženskej sekty. Knihu som zhltla ale asi za 2 dni, čo svedčí o tom, že napísaná bola určite nadpriemerne.
Všetky komentáre (16)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Bude ich viac,“ povedala Mia potichu.
„Čo tým chceš povedať?“
„Bude ich viac, ona bola iba prvá.“
„Si si tým istá?“ Mia naňho uprela tvrdý pohľad.
„Prepáč,“ ospravedlňoval sa Munch.
„Na malíčku má číslo,“ odvetila Mia vecne a vybrala zo spisu jednu z fotografií. Na obrázku bol zväčšený záber ľavej ruky. Mia ho položila pred Muncha a ukázala prstom. „Vidíš? Na nechte malíčka má vyškriabané číslo. Voľným okom to možno vnímať len ako čiarku, ale nie je to čiarka. Je to číslo, číslo jeden. Bude ich viac...“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x