bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ničoho sa neboj

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ničoho sa neboj

Som doktorka Adeline Glenová.
Pre svoju genetickú dispozíciu necítim bolesť.
Nikdy som ju necítila. A nikdy nebudem.

Bostonská detektívka D. D. Warrenová prišla po zotmení na miesto činu. Začula praskanie podlahy, tichú uspávanku... Viac si nepamätá. Neskôr sa dozvie, že sa jej podarilo vypáliť zo služobnej zbrane. Je vážne zranená, trpí obrovskými bolesťami, nehýbe ľavou rukou a nemôže sa vrátiť do práce, ktorú miluje.

 Moja sestra je Shana Dayová, smutne preslávená vrahyňa, ktorá prvý raz vraždila ako štrnásťročná. Dostala doživotný trest, za tridsať rokov vo väzení však zabila viac ľudí, než keď bola na slobode.

O šesť týždňov nájdu ďalšiu ženu, zavraždenú vo vlastnej posteli. V izbe sú rovnaké rekvizity ako na mieste predošlej vraždy: fľaša šampanského a červená ruža. Jediná osoba, ktorá sa možno ocitla v blízkosti „vraha s ružou“, je detektívka D. D. Warrenová. Tá však ešte vždy nevládze vziať na ruky svoje dieťa, nabiť zbraň ani si spomenúť na jediný detail z noci, pre ktorú môže toľko stratiť. 

Naším otcom bol Harry Day, povestný sériový vrah, ktorý dobrovoľne odišiel zo sveta pred štyridsiatimi rokmi. Lenže vrah s ružou vie o ňom všeličo, čo by vedieť nemal. Sestra tvrdí, že ho pomôže zneškodniť a ochráni ma. Lenže sama skutočnosť, že necítim bolesť, ešte neznamená, že mi nemôže ublížiť vlastná rodina.

D. D. sa ešte nevrátila do práce, ale je znova na love. Lebo vrah s ružou sa nezameriava len na osamelé ženy, ohrozuje aj samu detektívku a vyhliadol si novú obeť. D. D. vie, že existuje iba jediný spôsob, ako ho dostať: 

Ničoho sa nebáť.

Z anglického originálu Fear Nothing (Dutton, Penguin Group LLC, New York 2014) preložil Ján Dulla.

Dostupné verzie titulu

Ničoho sa neboj Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ničoho sa neboj

Originálny názov: Fear Nothing

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

taký naozaj kvalitný priemer :) (Veronika Gubová, 12.2.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak práve som dočítala ďalšiu Gardnerovej knihu...Musím sa priznať, že ako prvú som od nej čítala Chyť ma, potom Milujem ťa viac a nakoniec Ničoho sa neboj, a musím povedať, že najviac ma oslovila kniha Chyť ma. Ani Ničoho sa neboj za ňou v ničom nezaostáva čo sa deju a napínavosti týka, avšak niektoré časti mi pripadali ako nedomyslené, nedokončené...na túto autorku však určite nezanevriem a s radosťou si vždy prečítam každú jej ďalšiu knihu...

Nadpriemerná detektívka (Monika, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Gardnerovej toto bola moja prvá kniha. Nemám nejako prehľad v amerických detektívkach, a trochu mi pripadajú na jedno kopyto. Toto bolo ale veľmi dobré! Jednak to bolo výborne napísané - nemám rada detektívky s rôznymi opismi a vnútornými monológmi, Toto bolo založené na deji, dialógoch, psychológii postáv, má teda všetko, čo dobrá detektívka má mať. Okrem toho postava psychopatky Shany bola pre mňa pravé orechové - milujem, keď v knihách vystupujú narušení ľudia :D Jediné malé mínus môže byť za krváky a brutálne scény, takže ak máte citlivejší žalúdok, pozor na drsný matroš :P

D.D. zase v akcii (Eliška, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na vianoce som dostala danu knihu, velmi som sa tesila a zase raz D.D. nesklamala. Perfektne napisana kniha. Precitala som vsetky na Slovensku vydane knihy danej autorky a su fantasticke....strhujuci dej, ktory vam nedovoli knihu odlozit kym nepridete na to kto to robi a hlavne preco. Vrelo odporucam aj ostatne tituly autorky.

Nevedel som sa D.D dočkať! (Rado Melák, 18.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Gardnerovej knihy, pretože s to pravé trilery, mrazivé, napínavé, zamotané a myslím, že bez problémov konkuruje svojim slávnejším kolegom ako Child, Grisham, Cook, Forsyth, alebo povedzme aj súčasní Nesbo a iní. Nepochopím, ako to že ešte nie je Lisa známejšia a čítanejšie. Už prológ, keď sa D.D vráti späť na miesto brutálneho činu, aby ho nasala, dostala sa do mysle vraha, ktorý sadisticky zodral z kože svoju obeť...už vtedy vám behajú zimomriavky po tele. Alebo jedna z prvých kapitol, keď sa veliaca detektívka D.D stretne so ženou, ktorá necíti bolesť...to je úžasný rozhovor, z ktorého máte radosť, užívate si jeho čítanie, lebo je majstrovsky vystavaný, napísaný, vypointovaný. Lisu milujem práve pre jej pohľad na celý zločin, rôzne možnosti, cesty, psychologickú komplexnosť, takže nejde len o nejaký zločin, ale vždy má svoje pozadie, neraz korene v detstve, v rodine. Gardnerovej knihy sú absolútne dokonalé, napínavé, nič sviojim postavám neuľahčuje. Veď aj teraz je detektívka D.D. v dosť zlom stave, padla zo schodov, či skôr...ale nechcem prezrádzať. Každopáídne sa ledva hýbe, sval jej odtrhol kúsok kosti, má obrovské bolesti, napriek tomu ide za svojím cieľom, pátra, pomáha. Je to úžasná postava, nezlomná, čestná, poctivá. Ak chcete super detektívku, vyskúšajte Gardnerovej Ničoho sa neboj, alebo Milujem ťa viac, prípadne úplne prvú v slovenčine Chyť ma. P.S. Inak ten Melvin sa mi páči, výborný nápad, tuším ho využijem aj ja:-)

gardnerova super (ada, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
ak si chcem preicitat nejake kkrimi tato aurorka ma nikdy nesklame, a davam plus ze este som len docitala milujem ta viac a uz hned dalsia vysla nicoho sa neboj takze autorka sa cini a vzdy zaujimavy pribeh nic prehnane hoci niekedy mam nervy na D.D ale tak to ma asi byt paci sa mi na jej knihach ze su mi sympatickejsie postavy zlocincov "akoze" no nakoniec sa stoho vykluje vzdy nieco ine vzdy raa siahnem po knihach od autoriek ako su geritsenova gardnerova ci fieldingiez mohla viac cinict haha :)

:) (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Môj vianočný darček, ktorý som rozlúskol za pár dní. Dobrá kniha. Prečítajte si.

Príbeh s fascinujúcimi postavami (Neliss, 20.12.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Ničoho sa neboj je veľmi dobre napísaný a premyslený príbeh s pochmúrnou atmosférou. Asi najväčším kladom pre mňa boli postavy – sympatická detektívka D. D., manipulatívna psychopatka Shana, Adeline so svojou zvláštnou poruchou... Všetci mali svoje nedokonalosti a v mnohých prípadoch mali od normálnosti ďaleko, no dokázali sa mi dostať pod kožu a ich osudy ma zaujímali. Napriek tomu ma kniha v konečnom dôsledku emocionálne nezasiahla a od samotného záveru som čakala čosi... iné. Udeľujem jej teda 3,5* a verím, že sa nájdu ľudia, ktorým sa bude páčiť viac než mne, pretože má mnoho silných stránok a bolo to zaujímavé čítanie.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ocitla som sa v tme sama. A už som sa nebála, lebo tma bola teraz mojou priateľkou. Spojila som sa s ňou. Povedala mi, čo odo mňa chce, a ja som sa na ňu spoľahla, že ma ukryje.
Ráno sa obchodný cestujúci Neil zobudí s boľavou hlavou od vypitého alkoholu, s príjemnou precitlivenosťou v iných častiach tela a s tupou bolesťou na zadnej strane pleca.
Keď sa pôjde do kúpeľne osprchovať, určite sa pokúsi obzrieť si v zrkadle chrbát. Vtedy si na ľavej lopatke zbadá červený pruh, na okrajoch zľahka zvrásnený. Bude nad tým premýšľať. Uvažovať, či do niečoho nenarazil. Lenže rana bude vyzerať skôr ako široký škrabanec, čo by znamenalo, že sa poškriabal na niečom ostrom, niečom ako pracka na opasku.
Nakoniec pokrčí plecami a vlezie do sprchy. Rana ho bude zrejme chvíľu páliť, potom prestane. Zahojí sa a zostane po nej len nezreteľný biely pás, ktorého pôvod mu zostane navždy záhadou.
Lebo komu by zišlo na um, že mu v spánku odstránila skalpelom kus kože žena, ktorú zbalil v bare? A tá ju má teraz uloženú v sklenej fľaštičke ako súčasť nezvyčajnej zbierky, ktorú by nedokázala vysvetliť, ale potrebuje ju vlastniť.
Adoptívny otec bol posadnutý mojou geneticky vrodenou neschopnosťou pociťovať bolesť.
Väčšie starosti mu možno mala robiť moja genetická predispozícia spôsobovať bolesť iným.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x