bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







77 naj - Slovensko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 77 naj - Slovensko

Na rozlohou malé Slovensko sa vmestí toľko hodnôt a krás! V krajine v srdci Európy je množstvo kultúrnych pamiatok a prírodných zaujímavostí, ktoré v domácich vzbudzujú hrdosť a v návštevníkoch spoza hraníc obdiv. Táto kniha ich predstavuje v koncentrovanej podobe, zahŕňa to naj, čo môže nádherné a rozmanité Slovensko ponúknuť. Skúsený geograf, cestovateľ a fotograf Ján Lacika vybral najhodnotnejšie mestá, hrady a zámky, sakrálne pamiatky, stavby ľudovej architektúry, technické pamiatky, najkrajšie vrchy, doliny, jaskyne a iné skalné výtvory, prírodné prvky krajiny vytvorené vodou a aj to najcennejšie zo živej prírody.
Každá z jedenástich kategórií má svojich sedem hlavných naj, spolu teda sedemdesiatsedem skutočných skvostov. No keďže na Slovensku je toho oveľa viac, doplnil autor každú kapitolu o dvojstranu s ďalšími siedmimi pozoruhodnými miestami.
Publikácia obsahuje krásne fotografie, pútavý text plný zaujímavých a užitočných informácií a na dôvažok ponúka aj balíček vstupeniek a iných výhod pre všetkých, čo chcú nielen čítať, ale aj zažiť na vlastnej koži.

Autor textu a fotografií doc. RNDr. Ján Lacika, CSc.

Detaily o knihe

Názov: 77 naj - Slovensko

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásna kniha (Dáša, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne fotky, pútavý popis, vďaka tejto knihe túžim mnohé miesta navštíviť na živo. A tiež potešil praktický darček na konci, vstupenky.

Krásna kniha (Dáša, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne fotky, pútavý popis, vďaka tejto knihe túžim mnohé miesta navštíviť na živo. A tiež potešil praktický darček na konci, vstupenky.

Ozaj praktická knižka :-) (Tatiana Majerová, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve držím v ruke túto knižku - 77 naj, ktorú som si objednala a musím uznať, že sa vydarila. Na prvý dojem je ozaj praktická ako obalovo tak i obsahovo. Super kniha, ktorá pri potulkoch po Slovensku sa úžasne vloží i do batoha, či kabelky. Autor sa skutočne snažil dať do pozornosti rozličné kúty Slovenska a svoju pozornosť rozdelil z rôznych hľadísk: ako naj mestá, hrady a zámky, cirkevné pamiatky, múzeá, ľudová architektúra, technické pamiatky, ale i naj vrchy, doliny, jaskyne a skaly, ale dokonca i naj voda, či živá príroda. Zo samotnej knihy dýcha čaro i príjemná atmosféra. Ba dokonca láka spoznať tú krásu na živo... a na záver super vstupenky na rozličné miesta Slovenska - od Bratislavy po Svidník:-) a ja len dúfam, že ich budú i na rozličných miestach akceptovať, lebo určite mnohé miesta chcem navštíviť. Vrelo odporúčam, kniha sa ozaj vydarila:-)

Hneď v piatok som si utekala kúpiť (Eliška Lipovská, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
a neviem sa tej knihy nabažiť. Od pána Laciku mám viaceré knihy, Divy Bratislavy, Divy Tatier, naposledy som si kúpila 700 slovenských hradov a vždy je to úžasný zážitok. Vidno, že pán geograf má prechodené Slovensko z jedného konca na druhý, vie objaviť zákutia, ktoré mnohí nepoznáme a má talent podať to celé zaujímavým pútavým spôsobom - fotografiami, ktoré sú čisté, majú atmosféru, majú čosi za sebou, akoby ešte ďalšiu dimenziu...a textami. Tie sú stručné, obsahujú všetko podstatné, prihodí nejakú pikošku, zaujímavosť. Niekto by namietal, že málo textu, informácií, ale ruku na srdce - veľa z toho si nezapamätáme, zabudneme a na základné zoznámenie to stačí. Potom len stačí vyraziť na dané miesto a dozviete sa viac. tak to robíme s rodinkou my - pred cestou si pozrieme v knihách pána Laciku fotky, prečítame trošku a potom spoznávame na vlastnej koži. A ešte jedna vec - tie vstupenky a lístky na konci tejto knihy sú perfektné, to ste nás absolútne potešili. Určite využijeme veľkú väčšinu z nich, najbližšie Hrad Červený kameň, Hrad Ľubovňa, tiež Čiernohorskú železnicu, chystáme sa do Svätého Antona...úžasné, len škoda, že ste nepridali ku každej dve vstupenky:-) Ale to už by som chcela veľa, však? Ďakujem a pozdravujeme pána Laciku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x