bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlodejka kníh, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlodejka kníh, 2. vydanie

Liesel Memingerová prichádza do nemeckého mestečka Molching, kde ju čakajú adoptívni rodičia. Postupne si zvyká na krik a výčitky novej mamy Rosy i na láskavosť nového ocka Hansa. Liesel si nachádza priateľov – aj toho najlepšieho, ktorý sa do nej zaľúbi. Zoznamuje sa so slovami, učí sa ich čítať i zapisovať. Počúva hudbu, ktorou jej ocko obveseľuje mestečko. A hoci by to od nej asi nik nečakal, kradne knihy.
Na všetko, čo vnímavá Liesel prežíva, však dopadá tieň Adolfa Hitlera, ktorý vládne Nemecku a nepochybne aj srdciam väčšiny jeho obyvateľov. Jej ocko nacistickému poblázneniu odolal a Liesel sa čoskoro naučí rozlišovať medzi svetom „tam vonku“, kde treba na požiadanie hajlovať či vešať zástavy so svastikami, a svetom „vnútri“, v dome, kde sa v pivnici ukrýva mladý židovský utečenec.
Blíži sa koniec vojny, život je čoraz ťažší a Smrť, rozprávač strhujúceho príbehu Liesel Memingerovej, má čoraz viac práce. Jeho pohľad sprevádza čitateľov od prvej stránky po poslednú a prifarbuje ju melanchóliou i čiernym humorom.

Z anglického originálu The Book Thief (Random House, London 2007) preložil Vladislav Gális.

Detaily o knihe

Názov: Zlodejka kníh, 2. vydanie

Originálny názov: The Book Thief

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha (Mária Takáčová, 12.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trochu nečakane som sa dostala k tejto úžasnej knihe a som veľmi rada, že som sa ju rozhodla prečítať aj keď knihy s touto tématikou príliš nečítam. Vlastne bola to moja prvá kniha z obdobia druhej svetovej vojny. Silný príbeh ma chytil za srdce už od svojho úvodu. Mladá Liesel bojuje so svojím neľahkým osudom a statočne sa vyrovnáva so situáciami, ktoré jej prináša život. Súcit a dojatie – tieto pocity som mala pri čítaní Zlodejky kníh. Kniha obsahuje množstvo myšlienok, ktoré nútia človeka zamyslieť sa nad životom, vojnou či slobodou. Všetky radosti aj starosti som prežívala spolu s hlavnou hrdinkou. Autor veľmi netypicky zvolil nezvyčajného rozprávača deja – Smrť. Pri čítaní článkov o tejto knihe som sa tomu veľmi čudovala, no ku podivu, keď som sa začítala do knihy, toto nezvyčajné spojenie fungovalo a vôbec mi neprekážalo. Práve naopak, autor týmto spôsobom priniesol akoby nestranný a nezaujatý pohľad na postavy vystupujúce v diele, ku ktorým rozprávač nemá žiadny citový vzťah. Po prečítaní knihy som si pozrela aj film a urobila som dobre, že som najprv dala prednosť knihe. Film sa mi síce páčil, ale tak, ako vo väčšine prípadov je kniha lepšou voľbou. Ponecháva nám možnosť vidieť situácie podľa vlastných predstáv, nepoškvrnené predstavami režiséra či výkonmi hercov. Zlodejka kníh na mňa hlboko zapôsobila a túto knihu odporúčam každému, nech už je fanúšikom akéhokoľvek literárneho žánru.

Zlodejka kníh mi ukradla srdce (Simona Bagová, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Liesel sa stiahla do kúta auta a nesmelo sa pozerala na ľudí, u ktorých mala stráviť bohvieako dlhý čas. Markus Zusak spočiatku vykreslil malú hrdinku ako pritajené zhrbené blonďavé dievčatko, ktoré by si nik na ulici ani nevšimol. Ako veľmi som sa zo začiatku zmýlila! Krásna a silná detská hrdinka kradla nielen knihy, ale aj srdcia čitateľov. Svojím jedinečným a občas aj úsmevným pohľadom na svet si ma získala. Počas hrôz druhej svetovej vojny sa ničoho nebála, práve naopak. Autor vykreslil príbehy pomocou jej krehkej detskej duše a nesmelej dievčenskej lásky ku kamarátovi Rudymu tak krásne, že ma občas dojal až k slzám. Knihu by som odporúčala prečítať každému milovníkovi kvalitnej literatúry a vojnovej tematiky. Táto kniha bola pre mňa dôkazom, že aj v tých najhorších časoch sa môžu rodiť, žiť a milovať tí najkrajší a najsilnejší ľudia. Rovnako je dôkazom toho, že malé dievčatko môže byť občas silnejšie ako nemecký vojak. Nikdy neprestať ľúbiť, a keď prídete o svojich najbližších, na svete je množstvo dobrých ľudí, ktorí túžia po tom, aby ste im svoj prebytok lásky darovali. Rovnako ho darovala aj Liesel svojim adoptívnym rodičom. Vďaka svojmu nadšeniu a entuziazmu z kníh pomohla desiatkam ľudí prekonať strach z bombardovania a zachránila život mladého chlapca, ktorý si to zaslúžil. Niektorí skutoční vojnoví hrdinovia neboli nikdy objavení. Pevne verím tomu, že v ťažkých časoch vojny bolo takýchto Liesel, čo pomáhali ostatným rozjasňovať tmavé dni, čo najviac.

Dojímavé, silné, nádherné (Mária Suchárová, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tomto prípade bol u mňa najprv film. Nemám to rada, ale nejako sa to už tak stalo...Zvyčajne čítam knihu a potom mi vo filme mnohé chýba...V tomto prípade to nebolo až tak na škodu...kniha ma už mohla iba milo prekvapiť..a veru aj prekvapila...Zvláštnym spôsobom, zvláštnym rozprávačom podaný nádherný, dojímavý tragický príbeh. Nevinnosť "zlodejky" konfrontovaná s krutou realitou vojny, ale napriek tomu čistý a silný príbeh...Každý, kto miluje knihy by túto knihu nemal vynechať...Odporúčam jednoznačne...

Kniha ktorá vás chytí za srdce (Kamila Resutíková, 29.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu vrelo odporúčam každému, lebo sa týka II svetovej vojny. Hlavnou hrdinkou je malé dievča, ktoré si veľa zažilo. Vlastná matka ju dá do pestúnskej opatery starších nemeckých manželov, u ktorých je žena ako "sekera" ktorá nemá rada ani vlastného muža ani ich pestúnsku dcéru. Pestúnsky otec je veľmi milý a dobrý ku Liesel, ktorý jej každý večer hráva. V každej vete som s Liesel cítila aj vtedy keď prišla o svojho bračeka vo vlaku. Proste odporúčam všetkým ľuďom, nie je viet kde by bola nuda. NEOĽUTUJETE!!

Dokonalá (Ester Hvozdíková, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak ste ešte úto knihu neprečítali, potom ani neviete, čo je to vlastne dobrá kniha. Je jednoducho úžasne spracovaná, dojímavá...! Autor v nej nádherne poukázal svet vo vojne očami neviného dospievajúceho dievčaťa a na lásku ku knihám, ktorú pociťujeme aj my sami. Je tam veľmi veľa krásnych myšlienok, dokonca som si niektoré zapísala, čo sa mi ešte nestalo :D Túto knihu by som určite prečítala aj viackrát... Na 100% odporúčam :)

Silná kniha (Adela, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zlodejku kníh som si želala pod stromček ako darček. Hoci knihy čítam pomerne rýchlo, túto som si musela kúskovať aj preto, lebo som niekedy nemala náladu na smutné riadky. Jazyk knihy je úžasný, je tam mnoho nádherných umeleckých skvostov, krásne vety, až to človeku povznáša dušu. Na druhej strane tento smutno-krásny príbeh sa vám dostane pod kožu a prinúti vás rozmýšľať nad hrôzami vojny. Pri záverečných kapitolách som si veru aj dosť poplakala.

stojí za prečítanie... (Veronika Gubová, 21.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižku som práve dočítala, začiatkom knihy som bola úplne nadšená a nevedela som sa od nej odtrhnúť, no čím ďalej tým viac som sa musela k čítaniu ako keby nútiť...kniha sama o sebe nie je vôbec zlá, je napísaná netradičným štýlom, s ktorým som sa doteraz nestretla a to sa mi na nej páčilo...konanie hlavnej hrdinky viem úplne pochopiť - bola taká uchvátená knihami a čítaním, že bola nútená knihy kradnúť :) kniha bola menej zaujímavá asi od chvíle, ako hlavný rozprávač - Smrť, prakticky prezradil (viackrát) koniec príbehu. Napriek tomu knihu odporúčam a chystám sa aj na film... :)

Aj v zlodejčine je nevinnosť... (Ema Šašalová, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto ospevovanú knihu som dostala ako nečakaný darček, aj keď som predtým uvažovala, či si ju nekúpim. No dosť som sa bála, že kniha bude krutá a bude sa mi pri nej iba trápiť duša... Jednoducho, mala som také obavy. Ale nestalo sa. Knihu som začala čítať v autobuse a kebyže ju nečítam tam, rozplačem sa. Tie prvé strany boli také jemné a zároveň kruté, že sa mi chcelo plakať a pomýšľala som na to, či nebude celá kniha len o tom... bola o krásnych veciach. O smrti, láske, priateľstve, vojne, šibalstvách, zlodejčinách a... knihách. K tomuto príbehu mám neuveriteľné puto a dodnes mám na ňu živé emócie. Príbeh je síce z vojny, no je úžasný a ja neľutujem. Táto kniha by sa mala zaradiť do povinnej literatúry, lebo je to kniha na dušu. Prečítate ju rýchlo, pretože sú krátke kapitoly, strhujúci dej a autor vie písať brilantne, totálne vás príbeh vtiahne do deja a prečítate naraz aj sto strán. Keď čítate knihu Zlodejka kníh a vyjdete z izby, budete si vážiť, že vám doma tečie teplá voda... že máte niečo v chladničke (že vôbec máte chladničku)... a že známky v škole a nepríjemní kolegovia v právi sú nič oproti vojne. Začnete mať iný pohľad na svet a zmeniasa vaše hodnoty. Malá Liesel vám to ukáže. Všetci by si túto knihu mali prečítať, lebo je úžasná a krásna. Vrhá sa tam síce tieň vojny a biedy, no verte mi, že sa aj zasmajete a aj vás zahreje, či bodne pri srdci. Ak o tejto knihe ešte len uvažujete, robíte chybu. Mala by byť v každej knižnici. A myslím si, že keby ju mal každý jeden človek na zemi prečítanú, ľudstvo by si konečne začalo niečo vážiť... a malá Liesel by tak zmenila svet.

Zusakova zlodejka (Sisa, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že pri prvých stranách som bola skeptická. Moja prvá od Zusaka bol Posol a ten ma nadchol. Každý ospevoval "zlodejku" aká je úžasná, dostane sa človeku pod kožu. Vojnové romány niesu práve moja šálka kávy, ale priznám sa, že aj mne sa malá Liesel dostala pod kožu. Tŕpla som s ňou, smútila, prežívala každý jeden deň, cítila adrenalín pri každej ukradnutej knihe a preniesla sa do príbehov, ktoré ona čítala a vymýšľala. Liesel, nacistické nemecko, žid a knihy. Krásny príbeh o tom, ako trpelo nemecké obyvateľstvo, o ľudskosti a áno, aj o láske..

Odporúčam (Lubi Listoferova, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma vtiahla hneď od začiatku lebo dej bol pútavý a dobre napísaný! Vrelo odporúčam..

vtipná smrť - desivá vojna (Nataš, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Včera som dočítala Zlodejku kníh a som nadšená. Kým začnem čítať niečo iné ubehne zrejme pár dní, pretože príbeh Saumensch - Liesel Memingerovej - mám stále pred očami a musím nad ním rozmýšlať. Kníh o 2.svetovej vojne už bolo napísaných dosť, ale toto nie je kniha, na ktorú po pár dňoch zabudnete. Markus Zusak má jedinečný, neopakovateľný štýl a hneď od začiatku pochopíte prečo. Okamžite som si zamilovala tie vsuvky či krátke postrehy, ktorými autor stručne, jasne, humorne, miestami ironicky opisoval isté situácie a ktoré zároveň odľahčujú trpko - smutný príbeh. Rozprávačom je Smrť, sprevádza nás od prvej stránky po poslednú. Nemám rada, keď sa v polovici knihy dozviem čo to zo záveru, ale tu mi to vôbec nevadilo. Jednak mi bolo od začiatku jasné, že nie všetky situácie môžu skončiť happyendom a ...mohla by som sa hnevať na Smrť? :-) Je to príbeh jednoduchý, ale zároveň silný. Malá Liesel po smrti svojho brata prichádza k adoptívnym rodičom Hansovi a Rose (oboch si jednoducho musíte obľúbiť a Rosino večné hundranie mi bude chýbať), spoznáva nových priateľov (Rudyho) a jedného žida (Maxa). Je 2.svetová vojna, Smrť má plné ruky práce a do toho nevinná Liesel prežíva svoje malé dobrodružstvá. V celej knihe dominujú dva protipóly - "vtipná" smrť a desivá vojna.Od úvodných stránok som vedela, že držím v rukách netradičné dielo, ktoré umocnil aj výborný preklad. Túto knihu jednoznačne odporúčam a keby sa dalo, dám jej aj viac ako päť hviezdičiek :-)

Krásna emotívna knižka (Adriána, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo povedať k tejto knihe? Je to jednoducho NÁDHERNÁ kniha z obdobia 2. svetovej vojny. Kniha o malej Liesel a jej vášni ku knihám. Veľmi pekná a emotívna kniha. Pri jej čítaní som si riadne poplakala. Naozaj krásna kniha. Môžem iba odporúčať. Film ku knihe je takisto pekný...ale samozrejme knihe sa nevyrovná

Nezabudnuteľná Zlodejka kníh (Eva Ostrolucká, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento príbeh mi zlomil srdce hneď dvakrát. Prvýkrát po prečítaní poslednej strany knihy a druhýkrát po vzhliadnutí filmu. Osudy obyvateľov Himmelstrasse sa Vám zaryjú hlboko do duše a prinútia Vás premýšľať o tom hroznom čase, v ktorom sa dej príbehu odohráva. Ja som plakala ako malé dieťa a viem, že aj keď je to veľmi smutný príbeh, ku knihe sa ešte určite vrátim. Je pravda, že som si zo začiatku musela zvyknúť na štýl písania autora, keďže je kniha písaná z pohľadu Smrti ako ukrývajúceho sa spoločníka. Tiež mi zo začiatku vadili malé „vsuvky“ v podobe vysvetliviek istých udalostí alebo len pocitov hrdinov, po pár stranách som sa štýlu autora prispôsobila a úplne som sa deju oddala. Naozaj je pravda, že Zlodejka kníh je bestseller, nie len z pohľadu jej komerčného predaja a propagácie filmu, ale aj z hľadiska citlivosti, reálnosti a melanchólie, ktorú v sebe príbeh nesie. Mne prirástla k srdcu a mám príbeh malej Liesel stále v pamäti, no hrôzy, ktoré sú v tejto knihe opísané, by som za nič na svete nechcela prežiť. Je veľmi smutné, ako si ľudia navzájom dokážu ubližovať a páchať na sebe toľko zverstva. Každá vojna je katastrofa, v ktorej umierajú nevinní a bezbranní ľudia a Smrť sa len prizerá, vyhŕňa si svoje rukávy, pretože má práce vyše hlavy.

Odporúčam (Kristína Dudziaková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha plná emócii. Postavy boli dokonalé. Rudy je moja najobľúbenejšia postava. Kniha, na ktorú si všetci po prečítaní budú pamätať. Budú o nej rozmýšľať. A nenechá ani jedno oko suché :). Určite odporúčam.

Zlodejka (Romi, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zlodejka kníh. Prvý raz som si povedala, že to je pre nižšiu vekovú kategóriu - podľa prečítaného obsahu na internete. No vôbec to tak nie je - táto kniha zaujme každého, už len preto, lebo ju píše sama smrť. Ukazuje nám, ako vojna môže ublížiť našim najbližším, o tom, ako malé priateľstvo môže zachrániť život, o láske, kde nás ani smrť nerozdelí. Dokonca v škole som vyronila zopár sĺz, keď práve v knihe Max prechádzal cez mesto, spolu s ostatnými židmi. No táto kniha je nielen plná trpkosti, ale aj úsmevov na tvári, povzbudzujúcich slov. Zlodejku kníh som odporúčila všekým svojim blízkym, hodlám sa v tom pokračovať.

Zlodejka kníh (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Silný príbeh v období vojny. Potešil. Odporúčam každému prečítať.

Silný príbe (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na prečítanie tohto príbehu som čakala nekonečne dlho. Ale oplatilo sa. Pretože tento príbeh bol tak skvelý, tak silný a tak citlivý a zároveň krutý a smutný. Bolo zaujímavé sledovať Smrť ako rozprávača. Čitateľ mohol vidieť Smrťákov pohľad na svet a to bolo skutočne originálne a fascinujúce. Mne sa veľmi páčilo to, ako uvažoval a bolo skvelé, že rozprával Lieselin príbeh zo svojho pohľadu, pretože občas tam zasadil aj svoje názory.Takéto príbehy z obdobia druhej svetovej vojny mám rada a tu to neni inak. K tejto knižke som si vytvorila silný vzťah a teším sa, keď ju budem mať doma. Príbeh Liesel Memingerovej chytil za srdce mnohých čitateľov a ja určite patrím medzi nich. Zlodejka kníh bola proste úžasná a myslím, že je to najlepšie kniha, akú som za poslednú dobu čítala. Samotný príbeh zlodejky kníh bol fascinujúci a na mňa spravil dojem.Koniec knižky som vôbec nečakala. Skutočne ma prekvapil a dostal a môžem oficiálne vyhlásiť, že toto bola druhá kniha, pri ktorej mi vyšli aj slzy. Ten koniec bol proste strašný, nečakaný a pozerala som s otvorenými ústami. V tejto knihe čitateľ nájde všetko. Radosť aj smútok, lásku aj nenávisť, krutosť aj dobrotu ľudí. Zároveň však silný príbeh silného dievčaťa, ktorá prežila niečo, čo sa niekomu len tak nepodarí. Kniha proste skrýva silný a citlivý príbeh. Knihe vôbec nemám čo vytknúť, pretože to bolo proste dokonalé. Sledovali sme ako Liesel rastie, ako sa mení ona aj Rudy, ako sa mení celé Nemecko a vojna. Videli sme aj ako sa naučila písať a čítať, ako sa naučila hrať so slovami a ako ona, malé dievčatko, zachránilo život židovi.

Veľmi pekná kniha (Frederika, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som túžila neuveriteľne dlho,keď som sa k nej konečne dostala,tak ma nesklamala,ako väčšina kníh,ktoré som si chcela prečítať,ale bola pre mňa prekvapením,že bola ešte lepšie ako som čakala.

Zlodejka kníh (Alena Bodnárová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborne napísaná knižka, pútavý príbeh, dobrý štýl, dobrý preklad (mám ju v češtine), je to z obdobia 2.sv.vojny, odohráva sa v Nemecku, príbeh dievčaťa, ktoré dali (ukryli) do výchovy... Knihu som si kúpila, lebo som ju mohla aj dostať ako darček, ale chcela som ju čítať HNEĎ, ako som sa o nej dozvedela, následne som videla aj film (titulný obrázok je z filmu) a ani neviem, čo je lepšie... kniha aj film - excelentné!!! Jedna z najlepších, aké som v živote čítala.

Zlodejka času (Judita Ružičková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha mi ukradla môj vzácny voľný čas, ale len v tom najlepšom zmysle! Nevedela som sa od nej odrhnúť a aj som si pri nej poplakala. Výborná kniha, napísaná zaujímavou formou, ktorá spestrila celý príbeh :)

Myška odporúúúča :) :D (miška-hryzka :D, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
urcite najsamlepsia knižka aku som čítala...príbeh je stokrat lepšíako film,preto vrelo,vrelo,vrelo odporúčam..určite vám zahrá na city ♥

Čítanie pre dušu (kvetka007, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka čitateľa vnesie do nie príliš veselého obdobia, ktoré však spája osudy a vytvára niečo krehké a nežné na pozadí smutného veku. Dáva tak nádej a prináša iný pohľad na dané obdobie...

Vynimočná kniha (Karin Gálová, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná knižka, hlavne pre milovníkov histórie. Obdobie druhej svetovej vojny je veľkou záhadou a z pohľadu mladého dievčaťa je jej opis až moc realistický. Taktiež človeka donúti k tomu, aby si uvedomil aké sú pre neho vzácne knihy. Napísaný netradičným štýlom a hlavne nesie posolstvo hlboko emociálne nabitého príbehu.

Smrť (Nika, 22.5.2014) Odpovedať

Silný , dojímavý a očarujúci dej. Pohľad z ktorého je príbeh rozprávaný je naozaj zaujímavý nápad . Zo začiatku je ťažké zvyknúť si , potom to už ide samo . Hlavné postavy sa nedajú neobľúbiť. Liesel má skvelý vzťah ku knihám a chce sa naučiť čítať. Kto by ju nemal rád?! Zaujímavé je , aký silný a reálny je príbeh z obdobia druhej svetovej vojny v Nemecka , kedže autor je z Austrálie. Je len málo kníh pri ktorých mi do očí vošli slzy. Táto je jedna z nich. Po prečítaní sa vo Vás niečo pohne .O knihe budete určite ešte dlho rozmýšľať.

srdcervuca a nezabudnutelna (barbora, 12.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
postavy som si oblubila hned na zaciatku a ku koncu pribehu vreckovka nezostala sucha. medzi knihami v kniznici je v popredi aby som si na nu vzdy spomenula.

Nechajte sa strhnúť Zlodejkou kníh ... (Lia, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastický a fascinujúci príbeh, ktorého rozprávačom je Smrť. Príbeh sa odohráva v Nemecku, počas najkrutejšieho obdobia v dejinách ľudstva, druhej svetovej vojny. Liesel, tak ako veľa ľudí vo vtedajšom Nemecku, žije dvojakým životom. Na ulici je "faninkou" Adolfa Hitlera, v dome jej adoptívnych rodičov sa ukrýva žid. Tento krutý čas jej pomáhajú prekonať knihy. Dojemný príbeh, na ktorého konci som neudržala slzičky ... Nechajte sa strhnúť dejom tejto výnimočnej knihy.

famózne!!!! (Emily, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ten, kto rozpráva príbeh o zlodejke kníh je Smrť. Na jednej strane je to nezvyčajné a na strane druhej podstatné. Keby bol príbeh rozprával ktokoľvek iný, už by to zdá sa nebolo to pravé orechové... Je to svojim spôsobom choré, Smrť predsa nemáme radi a ja som si ju v tejto knihe ako rozprávača obľúbila. Azda preto, že nebol krutý... ale milosrdný. Neviem slovami ani popísať, aká dojemná, krásna je Zlodejka kníh.

Ohromujúca (Dominika Schläsingerová, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je dokonalá.Príbeh rozpráva smrť,čo je trochu netradičné,ale dodáva to príbehu čaro. Síce smutný koniec,ale nádherná kniha z vojny. Dokonca ja vtipná :)

veľmi pekné (jana, 12.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dávno ma kniha tak nedostala ako teraz dočítaná Zlodejka kníh.... zvláštna, pekná, smutná, iná...

prečo Zlodejka kníh? (Štefan Moravčík ml., 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dielo Zlodejka kníh sa vyšvihla na vrchol až vďaka filmovej adaptácii. Ak si myslíte, že po tom, ako ste si pozreli film, vám to stačí, mýlite sa. Hrdinka diela, ktorá ma slabosť na knihy, Vám prezradí tajomstvá, ktoré vo filmovej adaptácii prehliadnete. Prečo vlastne kradne? A prečo nechcela pobozkať svojho najlepšieho priateľa a urobila tak až po jeho smrti? Tieto otázky a iné vám zodpovie Zlodejka kníh tým najlepším spôsobom - spôsobom drámy. Známy dramatik a spisovateľ sa teda vyhral so slovami i s pracovaním. S touto ľahkou formou čítania prečítate rýchlo, a zážitok vám ostane dlho. Vrelo odporúčam!

odporúčam :) (Sofia Orišková, 8.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi príjemné, oddychové čítanie pre malých i veľkých. Neubránila som sa slzám, krásna kniha. No musím povedať, že filmové spracovanie ma vôbec nezaujalo.

Neopakovateľný zážitok (Katarina Regasková, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zlodejku kníh som začala čítať s očakávaním milého dobrodružného príbehu o diečatku, ktoré rado číta. Už po prvých stranách som však prišla na to, že som po dlhom čase natrafila na výnimočnú knihu. Markus Zusak sa stal vďaka originálnemu rozprávačskému štýlu jedným z mojich najobľúbenejších autorov. Do pútavého príbehu vkladá rôzne metafory a pravdy o živote. Takmer na každej stránke nájdete myšlienku hodnú zapísania a zamyslenia sa. Toto je kniha, ktorá patrí na poličku každej knižnice, pretože ju môžete čítať znova a znova a stále v nej objavíte niečo nové.

Zlodejka kníh (Ivana Hudáková, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zlodejku kníh som neplánovala čítať, knihy o vojne nečítam sú pre mňa príliš depresívne a smutné. Zo všetkých strán sa však na mňa valili chválospevy na túto knihu a tak som nakoniec podľahla a prečítala si ju. Musím povedať, že som rada, že som prekonala svoje predsudky a počiatočnú nechuť aj keď je to ťažká kniha, jedna z najťažších aké som kedy čítala. Je doslova nabitá emóciami a tým, že rozprávačom príbehu je samotná Smrť sa veľmi odlišuje od iných kníh, čo je jedným z jej plusov. Príbeh malej Liesel ma dostal všetko je také reálne horko-smutne, nedokázala som túto knihu prečítať na jeden šup, lebo pre mňa to bol ťažký príbeh, ale mám ju stále v pamäti ako keby som ju dočítala včera. Autor tiež ukazuje na to, že ľudia bez predsudkov si dokážu k sebe nájsť cestu aj keď sú z úplne odlišných sociálnych vrstiev, či s úplne odlišným pôvodom. Páči sa mi, že príbeh má v sebe úplne všetko: nepatrné radosti všedného života, boj o holú existenciu, vojnu, Židov a Nemcov, čaro prvej lásky, odhodlanie, odvahu, súcit a Smrť, ktorý je začiatkom a koncom všetkého na tomto svete. Ospevy na Zlodejku by sa dali písať donekonečna, no tu (viac ako inokedy) platí, že nestačí tisíckrát počuť, treba ju prečítať! Prečítajte si ju, nebudete ľutovať.

niečo na čo sa nezabúda (: (Frederika Homolová, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som túžila neuveriteľne dlho,keď som sa k nej konečne dostala,tak ma nesklamala,ako väčšina kníh,ktoré som si chcela prečítať,ale bola pre mňa prekvapením,že bola ešte lepšie ako som čakala.

kniha plná pocitov (Kami, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
pri čítaní tejto knihy - i keď v pdf formáte - som mala neskutočné pocity. Autor do jednej knihy zahrnul chuť žiť mladého dievčaťa, vojnu, priateľstvo a oddanosť svojim najbližším. Opísal i nástrahy života, smrť, ale aj silu ísť ďalej a plniť si sny napriek krutosti osudu. Prekrásny príbeh, ktorý zanechá v každom čitateľovi veľký kus myšlienky, že život a čas plynú a my si hľadáme tú našu cestu :-)

uzasne ♥ (miska, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vojna, čítanie kníh a mnohoraké priateľstvá, tak by sa dali zhrnúť najdôležitejšie motívy tejto pútavej a nevšednej knižky. Veľmi dobre členený text na krátke kapitoly umožňuje čitateľovi napredovať rýchlo v čítaní a dozvedieť sa o všetkom, čo bolo naznačené a nedopovedané v tejto krátkej úvahe.

Dobrá kniha (Barbora Plutová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorú mi odporučila kamarátka (je fakt odborníčka na dobré knihy :) ) a som rada, že som ju poslúchla. Zaujímavo napísaná, hlavne kvôli postave rozprávača, ktorého som si napriek jeho "povolaniu" obľúbila. Jediné mínus je tento nový "look", ktorý dostal obal knihy, ale ako sa hovorí: Proti gustu žiaden dišputát. Hlavne, že obsah ostal nezmenený :)

super (Barbora, 3.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásna knihy,pohľad na 2.svetovú detskými očami v Nemecku.

Kniha, čo zostane v srdci (Monika, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knihu začala čítať, musela som sa trochu premáhať, pretože štýl autora mi nevyhovoval. Neustále mi prezrádzal, čo sa stane a miestami som mala pocit, že knihu nedočítam. No potom nastal zlom a stránky som prevracala so zvedavosťou. Kniha naozaj stojí za prečítanie a zostane vrytá kdesi hlboko v srdci už navždy. Takúto knižku sme mali mať na povinnom čítaní na strednej škole. Je skvelá! Odporúčam!

Nádherná (Alexandra Lukáčová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte nikdy ma kniha tak neoslovila ako táto! Bavila ma od prvej vety až po poslednú, bola napínavá, krásna i smutná a nezvyčajná. Ani chvíľočku som sa pri nej nenudila, ani jedna pasáž nebola nezaujímavá a to sa mi ešte nestalo ani pri mojich obľúbených knihách. Keď som ju dočítala, znovu som ju otvorila na prvej stránke a túžila som len po jednom - zabudnúť na ňu, aby som si ju mohla prečítať znovu v rovnakom napätí, ako prvýkrát. Dej ma úplne pohltil, od knihy som sa často nedokázala odtrhnúť a naplakala som sa pri nej toľko, ako ešte pri žiadnej knihe. Neskôr som si pozrela aj film. Je pekný, ale s knihou neporovnateľný! Niečo vo mne zmenila. Môžem ju jedine odporučiť. (Možno to znie až príliš dokonale, ale verte mi, ono to také je.)

The Book Thief (Ivana Šrameková, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akordeón, Papa a Mama, citrónovovlasý Rudy a hlavne tá Liesel =) Kniha je napísaná veľmi pútavým štýlom, páčili sa mi ilustrácie a hlavne to, že príbeh rozprávala Smrť a ako ju autor vykreslil - má pocity, ľudia ju zaujímajú, jednoducho to bolo tak príjemne netradičné a aj keď je kníh o 2. svetovej veľa, táto si u mňa našla miesto a nesmierne ma potešila.

Čítajte ju srdcom... (Petra Pankuličová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedˇ som dočítala túto knihu, hodinu som len nemo sedela a rozmýšľala. Hlavou mi vírili myšlienky o nezmyselnosti vojny, pominuteľnosti ľudského života a sile slov. Neskutočný príbeh plný hlbokých emocií, ktorý vás zavedie do krajiny nevšedne všedného šťastia a lásky. Autor svojim výberom slov ulahodí vašim zmyslom, a pri čítaní zaručene nezostane ani jedno oko suché. Vrelo odporúčam! :)

Zlodejka kníh (Jana Lužbeťáková, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi páčila, našla som tam mnoho zaujímavých myšlienok, napr. Diabol spí na vankúši ľudí, ktorí majú vo svojich rukách moc...vrelo odporúčam túto knihu, páčila sa mi viac ako film.

veľmi zaujímavá (Ester Hvozdíková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala hneď od začiatku. Nachádzajú sa v nej úžasné myšlienky, ktoré si človek naozaj zapamätá. Zo začiatku sa mi zdala napísaná trochu divne, ale je to len mojou chybou, pretože som si neprečítala, kto je rozprávačom. No je tam opísaných veľa emócií, na konci som nezadržala ani slzy :) Perfektná kniha, odporúčam

výborné čítanie (Andrea Kurotová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je jednoducho úžasná. Skvelý dej, ktorý upúta čitateľa. Mám 14 rokov a knihu som čítala keď som bola v nemocnici. Ku koncu knihy som si neodpustila dlhú rieku sĺz. Kniha je jednoducho nezabudnuteľná.

Vynikajúca (Eva Biela, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá si titul svetový bestseller naozaj zaslúži. Neopakovateľný, poetický štýl, výborný námet, citlivo, emotívne spracovaný. Nechcem prezrádzať dej, ani opisovať hĺbku a uveriteľnosť postáv, aby som neochudobnila čitateľa o zážitok. Každý, kto po knihe siahne, ostane obohatený. Nechajte sa prekvapiť. Verím, že tak ako ja, budete mať problém odtrhnúť sa od nej. Úžasná, dojímavá, kniha na ktorú sa po dočítaní nezabúda.

Odporúčam (ema, 17.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tá kniha je naozaj skvelá. Máloktorá kniha v človeku zanechá toľko dojmov, toľko myšlienok. A tie prekrásne slovné spojenia. Nie je to konzumná kniha, ktorú len čítate, čítate a nič... Najskôr som bola trošku sklamaná, veď to rozpráva Smrť, ale už po pár stranách ma ten príbeh chytil za srdce. Je to naozaj úžasná kniha a ten rozprávač mi naozaj nevadí...je úžasná...úžasná...úžasná

UZASNE (Veronika Berdáková Pavlík, 11.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj krásne,..o nezmyselnosti vojny...o neobmedzenej láske....smutne krásna kniha. Liesel žila v ťažkom období Hitlerovej vojny. Hans otec jej ukázal krásy života napriek vojne, veľké tajomstvo žid v pivnici....Kamarát Rudy....Rudy.toho som mala najradšej...len ten veeeeľmi smutný koniec a pritom reálny pri vojne. Naozaj odporúčam. Dotkne sa Vás..naozaj odvaha ukrytá medzi riadkami..Nemám slov...nedá sa to opísať musíte si to prečítať.

skvela kniha (airen, 16.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvela kniha, ako sa i v anotacii spomina, hoci je pribeh zasadeny do obdobia vojny, nie je depresivny...kniha je plna krasnych myslienok a a po jej precitani na nu budete este dlho mysliet.

Zlodejka kníh (Darina Líšková, 25.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
nádherná kniha...odporúčam, odporúčam, odporúčam...:-)))je málo kníh, ktoré vám ostanú v duši...a toto je jedna z nich...
Všetky komentáre (50)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x