bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ak ostaneš

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ak ostaneš

Dvadsaťštyriročný Pax je rozmaznaný potetovaný chalan bez štipky zodpovednosti. S obľubou vyhľadáva spoločnosť pochybných žien, zvyčajne otupený drogami a alkoholom. Dievčatá zo špinavých barov ochotne vyhovejú všetkým jeho požiadavkám. Stačí im pred nosom zamávať bielou pilulkou. Pax už neraz prekročil hranice zákona, ale vplyvný otec ho z problémov zakaždým vysekal.
No Pax nebol taký vždy. Po maminej smrti sa snažil byť vzorným chlapcom, akého si otec prial. Bolesť a smútok zo straty milovanej mamy však medzi otcom a synom vytvorili neprekonateľnú priepasť. Len on vie, s akou prázdnotou v duši každý deň bojuje. V noci ho budia nočné mory, a hoci otec pozná ich príčinu, mlčí.
Jedného dňa do Paxovho života vstúpi umelkyňa Mila, krásna, nežná, pridobrá pre takého darebáka. Je ako kyslík, ktorý potrebuje pre život. Spomienky na deň maminej smrti naberajú ostrejšie kontúry a Pax zúfalo potrebuje pomoc, kým sa celkom nezničí. Len Mila ho môže vytrhnúť zo skľučujúcej samoty. Ak sa Pax včas spamätá. Postačí to však na to, aby s ním ostala navždy?

Z anglického originálu If You Stay (Forever, New York 2013)
preložila Martina Petáková.

Dostupné verzie titulu

Ak ostaneš Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ak ostaneš

Originálny názov: If You Stay

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

celkovo príjemné (V. Berdáková Pavlík, 6.9.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Celkovo pohodové čítanie. Najprv som mala zmiešané pocity, nebolo to nič extra, ale postupne sa to rozbehlo. Taká milá oddychovka. Trocha moc zbytočných nadávok.

Krásna kniha (Romi, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila k Vianociam a rozhodne to neľutujem. Váhala som o jej kúpe už pred pol rokom, no nakoniec ju mám doma až teraz. Zhltla som ju za dve hodiny a aj napriek nie veľmi zložitému štýlu písania som si ju neopísateľne zamilovala. Pohľad z Paxovej strany len oživil dej a niekoľkokrát znamenito pobavil, aj keď o dve strany ďalej sa mi slzy kotúľali lícami. Kniha je úžasná, ak nad ňou váhate - ako som to kedysi urobila ja, verte, že nie je na čo čakať :) Taká oddychovka :)

Odporúčam prečítať... (Alena, 21.7.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďakujem stránke tvnoviny.sk za zaslanie takej krásnej knihy.

Užasna kniha (Simona, 12.6.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je krásna,ma krásne myšlienky a tie jednotlive kapitoly z pohladu Mily a potom Paxa boli super.Spisovateľka to veľmi dobre vymislela.Ak ste čítali Krásnu katastrofu určite siahnite aj po tejto knihy,ak nie prečitajte si obe :)

Ak si prečítaš ... :) (Viki, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
rozhodne neoľutuješ. Kniha je skvelo písaná pre young adult generáciu. Ide tam o vzťah medzi Paxom a Milou pričom PAx je vykreslený ako naničhodník a Mila ako jemná kráska ktorá sa venuje umeniu. Čo sa stane keď sa títo napohľad rozdielny ľudia do seba zaľúbia ? V kniha je všade prítomná láska a vášeň a páči sa mi že autorka to poňala z pohľadov oboch hlavných postáv v jednej kapitole vieme ako vnútorné prežíva svoje city Pax a v druhej zasa Mila. Celkovo knihu hodnotím kladne je to nenáročné, pohodové čítanie.

super kniha (ada, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
strasne dobra kniha odporucam :)
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Pax,“ hlesne Mila. Cítim na sebe jej pohľad – na niečo čaká. Čo odo mňa stále chce, dopekla? Na nič sa jej nepýtam. Nakloní sa ku mne, ruky mi ovinie okolo ramien, tvár si schová medzi moje plece a krk. Necítim jej teplo. Som úplne meravý.
„Bude to v poriadku,“ šepne, keď sa odo mňa napokon odtiahne. Utiera si slzy. Vtedy si uvedomím, že neplačem. Ja som ten, kto by tu mal nariekať, no v očiach mám sucho. Akoby mi ktosi vypol všetky city.
Sedím za volantom, medzi mnou a Milou visí ticho. Stále pozerám na cestu, snažím sa zaostriť pohľad, sústrediť sa. Nič. Som presne taký meravý, ako keď som skočil za Milou do jazera. Srdce mám ako kus ľadu – zamrzlo, zastalo.
„Pax,“ povie takmer nečujne, upierajúc na mňa oči. Cítim jej pohľad, jej nežný výraz. Nechcem sa na ňu pozrieť, hľadím len pred seba. Nezaslúžim si ju. Je pre mňa príliš dobrá.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x