bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Básnik

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:334
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Básnik

Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre spravodlivosť bol konfrontovaný s vtedajším právnym systémom a s výkladom spravodlivosti podľa socialistických právnych noriem deformovaným mocenskými praktikami. Po skončení akcie Rusalka, keď sa svojvoľne rozhodol pomôcť manželkinej spolužiačke Dane nájsť svojho otca v cudzine, dostal na výber. Krauz sa rozhodol. Rozsekol svoj gordický uzol a rozhodol sa ostať na oddelení vrážd. Lenže to ani Burger a ani elév Krauz netušili, že ich o pár dní čaká prípad, ktorý preverí nielen ich odborné schopnosti, ale aj najdôležitejší princíp spolupráce detektívov – dôveru. Z detektíva Krauza sa stane podozrivý zo spáchania série vrážd mladých dievčat. Pomôcť mu môže iba kolega, ktorý mu aj napriek kontroverzným dôkazom ostane verný, a vrah – básnik, ktorý ukradnutými básňami manipuluje všetkým a všetkými.

Detaily o knihe

Názov: Básnik

Objednávací kód NA333203

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Básnik (Veronika Niščáková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam tým,ktorí majú radi knihy Dominika Dána.Napínavé až do konca, pútavé a naozaj som neoľutovala, že som si ju prečítala. Nepáčia sa mi všetky knihy od Dominika Dána ale táto bolo veľmi dobrá.

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobré čítanie. Dominik Dán má super knihy.

super (Ivona Kubančíková, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporúčam hlášky nemali chybu a kúsoček spomienok na socík,za poobedie som to zhltla

Dán je najlepší (Nikoleta, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednoducho sa nedá nemilovat Dánovky,je to láska na cely zivot.preto pisem vseobecne.kazda jedna kniha je perfektna plna humoru,pripadov ale zaroven ma aj náučný charakter hlavne co sa tyka prace vraždárov ale aj z bezneho obycajneho zivota.

Kniha s veľkým K (Tamara, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako už je u Dána zvykom, každá jeho kniha je veľmi napínavá a prepracovaná. Básnik samozrejme nebol výnimkou :) Keď ju už raz začnete čítať, len tak ľahko sa od nej neodtrhnete. Má všetko čo by mala dobrá kniha mať - humor, napätie, zápletku...Už sa neviem dočkať kedy si prečítam jeho ďalšiu knihu a Básnika môžem každému len a len odporúčať! :)

Básnik - skvelá Dánovka (Dada, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán je oddychové čítanie, ktoré mnohí z nás doslova vyhľadávajú, a takto som sa k nemu dostala aj ja. Dánovky milujem a Básnik to opäť len potvrdil, vôbec mi neprekážalo, že autor sa vracia späť do minulosti. Mne sa naopak takto koncipované diela páčia, autor si tak vytvára ďalšie a ďalšie dejové linky, prípadne zápletky, ktoré následne môže rozvíjať v jeho nových a ďalších knihách. Autor sa drží svojho výborného štandardu. Kniha sa odohráva v začiatkoch kariéry detektíva Krauza a opäť nám ponúka nové nevyriešené prípady. Detektív Krauz určite nie je len môj obľúbený protagonista Dánoviek a nahliadnuť do jeho minulosti bolo pre mňa veľmi zaujímavé. Možno aj zistenie, že aj on je len obyčajný smrteľník a Dominik Dán si to uvedomuje, preto aj píše svoje knihy tak pútavo, napínavo a čo je asi najdôležitejšie - reálne a zo skutočného prostredia, preto mu všetko zhltneme ;) Zaujímavý dej, napätosť, špecifiká postáv, to naj! Už sa nevieme dočkať ďalšieho titulu ... Odporúčam!

Prvá a dobrá (Štefan Moravčík ml., 8.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
K Básnikovi som sa dostal cez môjho spolubývajúceho. Len tak mu ležala v skrini a ja som si ju požičal, že si ju prečítam. Je to moja prvá kniha od Dominika Dána a priznám sa, detektívky ma vôbec nelákajú. No kniha je veľmi ľahko čitateľná, zhltnete ju hneď. Je blízka i prostredím i žargónom. Vrelo odporúčam.

Každou novou knihou je lepší a lepší (Zuzana, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja sa už nemôžem dočkať ďalšej knihy, je to tak super pohodové čítanie, Dominik Dán je úžasný, ak ste ho ešte nečítali - začnite, určite neoľutujete, táto kniha vás vtiahne do čítania a ani sa tomu nebudete brániť.

Zbožňujem jeho knižky (Ľubica Skalová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako pri predchádzajúcich ani táto kniha ma nesklamala. Hlášky z oddelenia vrážd nemajú chybu. Skvele čítanie. odporúčam

Lepšia ako predchádzajúca (Zuzana Boskovičová, 2.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Po predchádzajúcej knihe Kráska a zviera, ktorá ma dosť sklamala, som váhala, či sa pustiť do ďalšieho Dána. Nakoniec som rada, že som sa preň rozhodla. Príbeh o sériovom vrahovi, ktorý posiela básničky detektívovi, síce nebol až tak originálny, ale malo to typický Dánov humor a vykreslenie postáv. Komu sa páči tento typ detektívneho románu, odporúčam Michael Connelly - Básnik smrti.

Výborné (Janka, 10.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Kráske a netvorovi, ktorá Dominikovi moc nevyšla, sa starý, dobrý, napínavý Dán vrátil. Knihu zhltnete za jedno popoludnie a bude Vám ľúto, že bola len taká krátka. Obsahuje všetko, na čo sme u tohto autora zvyknutí - napätie aj humor a po vrahovi budete pátrať naozaj až do posledných strán :)
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x