bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vykupiteľ duší

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vykupiteľ duší

Vynikajúci román novej slovenskej autorky. V deň, keď po mimoriadne silnej búrke nájde Matej Halaj pred domom neznámu polomŕtvu ženu s novonarodeným dieťaťom, navždy sa zmení život jeho samého i celej jeho rodiny. Krásna mladá neznáma v noci umiera a jej dcérka, dievčatko so zvláštnymi fialkovými očami a nezvyčajnými vlastnosťami, ostáva na svete sama. Takto sa začína odvíjať nezabudnuteľný príbeh o hriešnej láske a vášni, o ľudskosti a neľudskej zlobe, o neprekonateľnej nenávisti a odpúšťaní.

Detaily o knihe

Názov: Vykupiteľ duší

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha (Lubica, 12.11.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri tejto knihe zabudnete na čas, vkradnete sa ako pozorovateľ do každej rodiny a nasávate ich šťastie i smútok. Už čakám pokračovanie:)

veľké prekvapenie (Michaela Dúcsová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej sa odohráva na dedine, kedysi dávno. Nie je to typický príbeh s hlavnou, alebo hlavnými postavami. Je to úsek zo života jednej dedinskej rodiny Halajovcov, ktorým do života zasiahnu nadprirodzené sily. Jednej noci, keď príde silná búrka a žena Mateja Halaja konečne rodí ich prvé dieťa po potratoch, na prahu svojho domu nachádza mladú cigánku s novorodencom. Cigánka je v zlom stave a zomiera. Zanecháva po sebe dievčatko so zvláštnymi fialovými očami, ktoré poriadne zamotá dej, ovplyvní život rodiny i pokoj v dedine. Je to príbeh o ľuďoch, ich citoch, pocitoch, konaniach o zlobe, akej sú niekedy schopní i o tom, že pomoc nájdu niekedy tam, kde by ju vôbec nečakali. Zaujala ma anotácia, no nečakala som, že nájdem silný príbeh zaujímavý hlavne svojou surovosťou, neprikrášlenosťou, žiadnu romantiku ani sladké rečičky tu nečakajte. Do deja občas vstúpi bytosť zvaná Vykupiteľ duší, je zobrazený veľmi zvláštne, ale úplne vierohodne. Skutočne som tak veľa od tejto knihy nečakala. Bola úžasná!!!

O knižke Vykupiteľ duši a o pocitoch (Daniela, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak niekto siahne po tejto knihe určite ostane prekvapený. Som užasnutá z tohto literárneho počinu. Autorka nebadane, no veľmi citlivo rozvinula okolo čitateľa pavučinu navzájom previazaných charakterov a strháva ho do víru deja. Ani chvíľa nudy. Na mnohých miestach ma príbeh prinútil zastaviť sa a zamyslieť sa nad vlastným osudom. V tomto prípade je to navyše spracované veľmi pútavým spôsobom. Autorka nádherne charakterizuje postavy, ich životné príbehy a po pár kapitolách sa Vám zdá, že ich odjakživa poznáte, ako keby to boli Vaši susedia, či najlepší známi. Opisy krajiny, prírodných živlov a scenérie starej dediny sú úchvatné. Dej knihy nemá chybu, je pútavý, plný zvratov a má spád. Čitateľ je doslova zatiahnutý do ľudských príbehov a teší sa na každú ďalšiu stránku. Je zjavné, že autorka ma niečo odžité, že má výborný pozorovací talent, vie sa vcítiť do osudov ľudí a bravúrne to zvláda preniesť na stránky knihy. Knihu vrelo odporúčam svojim známym a každému sa zatiaľ veľmi páčila. Klobúk dole pani spisovateľka, lebo tento román je veľmi vydarená prvotina. Teším sa na pokračovanie, alebo ďalšie diela od Ivety Pačutovej. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi knihy nesúce hlbšie posolstvo.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x