bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Silmarillion

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:390
Poradie vydania:2.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 15,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,30 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,95 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Silmarillion

Súbor príbehov, ktoré spolu dávajú obraz Sveta, od Stvorenia až do doby ľudskej (i keď veľmi dávnej). Kniha vznikala s prestávkami v priebehu viac ako päťdesiat rokov. Tolkien celý život vytváral tento svet, svet v ktorom sa odohrávajú príbehy Silmarillionu a svet, ktorý poznajú a obdivujú milióny čitateľov. Tak vznikala Stredozem, Aman, Valinor, stovky postáv, udalostí, okamihov ich života, tak vznikali nové mýty a písma.

Detaily o knihe

Názov: Silmarillion

Objednávací kód NA332781

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Silmarilion (Matus, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trosku tazke citanie, ze som sa na zaciatku miestami az stracal. Casom som si zvykol a nelutujem. Bolo to super. MUST pre vsetkych Tolkienovych fanusikov

Ťažké čítanie, ale stojí za to, sľubujem! (Natália, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach Tolkien, Pán fantázie a tvorca svetov ! Po prečítaní Pána prsteňov, som zistila, že túžim po ďalších príbehoch tohto majstra fantasy. Práve takto som narazila na dielo Silmarillion. Priznám sa, že Tolkienov štýl nemusí priťahovať mnoho čitateľov, je dosť obtiažný na pochopenie a čítanie. Môže byť trochu ťažké pochopiť hĺbku úvodu, pretože na začiatku knihy je v podstate prerozprávanie stvorenia sveta v „Tolkien štýle“. Prvých pár sto stránok je chrápanie, ak nemáte radi fantasy , ale prisahám, že ako náhle elfovia stanú doménou pánov Západu , celý príbeh naozaj naberá na obrátkach. Kniha je bohatá na postavy, elfske piesne, prostredie. Je dôležité mať na pamäti, že elfovia sú nesmrteľní a mnoho z nich sa znovu objaví na niekoľkých miestach, neskôr v knihe. Majte prehľad o udalostiach a budete schopní zachytiť všetko čo sa v príbehu deje. Existuje jedna vec, ktorú vám musím pripomenúť -Nemôžete preskočiť NIČ v knihe!- Ak tak urobíte, určite sa stratíte veľmi rýchlo. Ak ste sa pokúsili prísť Tolkienovi na chuť znova a znova a stále sa vám nepáči, neznamená to, že sa musíte vzdať fantasy, stačí si len najsť to pravé pre vás. Pre všetkých ostatných túto knihu odporúčam, je to neoceniteľné dielo a aj keď je cena vyššia určite to nie je na úkor kvality, taktiež jej grafické spracovanie ako obal sú príjemné. Odporúčam aj ďalšie diela od Tolkiena!

Určite bprečítať :) (Kristián Rossa, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Silmarillion sa mi veľmi zapáčila. Len nedávno som ju dočítal a musím povedať že to bolo celkom ťažké čítanie a niekedy som mal aj problém zorientovať sa v menách. No aj napriek tomu to je podľa mňa veľmi dobrá kniha, obsahujúca veľa rôznych príbehov Ardy. Vďaka nej som sa oboznámil s dejinami, napr. ako vznikli prstene moci alebo ako vznikol svet a pod. Veľmi som sa do čítania pohrúžil a hlavne keď som čítal o prsteňoch. Odporúčam prečítať každému kto obľubuje Tolkiena. Bol to fakt pán spisovateľ a je fascinujúce ako premyslel a vytvoril vlastný detailný svet, ktorý dnes pozná veľa ľudí a mnohí si ho obľúbili.

povinnosť pre fanúšikov Tolkiena (Rastislav Kačmár, 2.5.2014) Odpovedať

Musím sa priznať, že Silmarillion patrí medzi moje najväčšie srdcovky a považujem ho za najúžasnejšiu fantasy knihu, aká bola kedy napísaná. Samozrejme, Silmarillion sa nedá čítať bez znalosti Pána Prsteňov, resp. bez obľuby tejto trilógie. Pre fanúšikov je Tolkiena je povinnosťou, keďže prináša množstvo nových a detailných informácií o Stredozemi, úžasné príbehy a podrobne opísané bitky, na aké sme u Tolkiena zvyknutí - či už ide o počiatky Stredozeme, odchod elfov z Valinoru, ich súboje s Morgothom alebo dojemný príbeh Túrina, ktorý si zaslúžil aj vlastnú knihu (Húrinove deti). Veľká vďaka patrí Christopherovi Tolkienovi, ktorý sa rozhodol zozbierať otcove nedokončené rukopisy a dal im ucelenú podobu. Bez Silmarillionu by čarovný svet vytvorený J.R.R. Tolkienom nebol ani zďaleka tak komplexný.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x