bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odpusť mi, Leonard Peacock

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odpusť mi, Leonard Peacock

„... kľúčové je urobiť čosi, čo vás v mysliach normálnych ľudí navždy vyčlení z priemeru.
Čosi, čo zaváži.“

Dnes má Leonard Peacock narodeniny. Dnes si vloží do školského batoha pištoľ P-38 – zbraň istého nacistického dôstojníka, ktorú zdedil po starom otcovi – a zastrelí svojho bývalého najlepšieho priateľa a potom seba. Už sa nevie dočkať.
Ale najprv musí povedať zbohom štyrom priateľom, na ktorých mu záležalo: svojmu susedovi Waltovi posadnutému Humphreym Bogartom; spolužiakovi Babackovi, husľovému virtuózovi; veľkej kresťanke Lauren, do ktorej bol tak trochu zaľúbený; a herr Silvermanovi, ktorý ho na strednej škole učí o holokauste. Leonard sa s každým z nich porozpráva a postupne – ako hodiny tikajú a prichádza okamih pravdy – odhalí svoje tajomstvo.

Z anglického originálu Forgive me, Leonard Peacock (Little, Brown and Company, New York 2013) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Odpusť mi, Leonard Peacock Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Odpusť mi, Leonard Peacock

Originálny názov: Forgive me, Leonard Peacock

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Kniha nie pre všetkých (Vivienne Čorgoová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som váhala, či siahnuť po tejto knihe alebo radšej nie. Od kamarátov som počúvala rôzne názory- niekedy pozitívne no inokedy len ich sklamané a pohoršené vzdychy nad tou knihou. Tak som sa rozhodla, že najlepší názor na túto knihu si môžem spraviť len ja. A tak som sa do toho pustila a bolo to jedno z tých najlepších rozhodnutí, aké som kedy spravila. Táto kniha patrí medzi tie, pri ktorých si s plačom poviete, že je jedna z najlepších. Aj keď je pravda, že z nej vyžaruje smútok a kúsok depresie, no úprimne si povedzme, veď presne taký je aj celý život. Pri tejto knihe som sa úplne stotožnila s hlavnou postavou, ktorú som niekedy ľutovala no inokedy som si želala byť ako on- Leonard Peacock. Je to nádherný príbeh, pri ktorom si uvedomujete, že rovnako ako Leonard sa aj vy len pretĺkate životom, pričom si kladiete skoro rovnaké otázky ako on. Avšak priznávam, že táto kniha nie je pre všetkých, no som si istá, že aspoň niektorým, ktorí po nej siahli zmenila život rovnako ako mne.

Kontroverzné témy pohľadom dospievajúceho chlapca (Lara, 19.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Prečítajte si túto knihu, ak chcete vedieť, prečo si stredoškolský učiteľ nevyhŕňa rukávy a prečo sa dospievajúci chlapec rozhodne v deň svojich narodenín zbabiť spolužiaka a potom spáchať samovraždu...

Odpusť mi, Matthew Quick (Rastislav Kačmár, 26.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Musím sa priznať, že knihu som začal čítať s veľkou dávkou skepticizmu. Mám rád knihy, ktoré sú temné a silné, no doteraz sa mi nepodarilo nájsť veľa autorov, ktorí by vedeli takúto tiaž a temno podať s dostatočnou dávkou realizmu. Odpusť mi, Leonard Peacock má v sebe práve tento realizmus a autenticitu. Za negatívum považujem to, že som sa kvôli autorovmu štýlu písania nedokázal dostatočne zžiť s hlavnou postavou a necítil som k nej takmer žiadnu empatiu. Veľká časť príbehu je opísana povrchne, rovnako ako aj hlavná postava, čo v podstate bráni tomu, aby som s ňou sympatizoval. Dôsledkom toho je, že pri čítaní som sa cítil smutne, no konečný výsledok bol rozpačitý.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Kúpil som vám darček,“ vybral som z batoha balíček, čo vyzeral tak trochu ako korytnačka.
„Ale ja nemám narodeniny,“ podotkol.
Dúfal som, že uhádne, že ja mám narodeniny – alebo si to domyslí, vydedukuje to, a tak som chvíľu počkal, kým ohmatával balíček a pokúšal sa uhádnuť, čo v ňom, dopekla, je.
Vyzeral veľmi šťastný, že dostal darček.
V duchu som si sľúbil, že ak mi teraz Walt jediný raz zaželá „všetko najlepšie k narodeninám“, nezabijem Ashera Beala ani seba, hoci sa mi to zdalo hlúpe a triviálne.
Nezaželal mi nič a bolo mi z toho smutno, hoci som mu pravdepodobne nikdy nepovedal, kedy mám narodeniny, a vedel som, že keby som mu to bol povedal, určite by mi zaželal „všetko najlepšie“.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x