bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zvieracia farma

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:102
Poradie vydania:2.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zvieracia farma

Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva nočná mora. Prasce sa zmocnili koryta, a teda aj vlády, postupne si začali prispôsobovať zákony a legendárny slogan sa čoskoro mení na "Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie". Aby sa prasce udržali pri moci, zavedú teror, šíria strach a hrôzu, poštvú proti sebe zvieratá, zavedú kasty.

Detaily o knihe

Názov: Zvieracia farma

Objednávací kód NA332716

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Chuťovka (Dominika Havrilová Kravcová, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je krátka, dá sa prečítať na 1-2 posedenia. Príbeh zvieracej farmy, kde sa zvieratá vzburia proti ľuďom a následne si panujú sami čitateľa privádza zamýšľať sa nad našimi ľudskými revolúciami.

Dokonalé stvárnenie reality prostredníctvom zvierat (Veronika Markovičová, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetci to poznáme, keď sa niekto dostane k moci, chce stále viac a viac. S týmto sa stretávame aj v tejto, skvelo napísanej, knihe. Príbeh nám ukazuje farmu, kde sa zvieratá rozhodnú vyhnať svojho ľudského pána a žiť si na farme sami, podľa vlastných pravidiel, bez nadradenosti a podradenosti. Spočiatku sa mi kniha čítala ako rozprávka, svedčia o tom aj mená zvieracích postáv, alebo iné názvy v knihe. V jej druhej polovici sa dej mení, na farme sa postupne k moci dostávajú prasatá, ktoré porušujú vlastné pravidlá a následne si ich začnú upravovať tak, ako to vyhovuje im. Odohrávajú sa tu aj nejaké drsné a krvavé scény. Prasatá sa čoraz viac podobajú na despotických ľudí, ktorí vládli na farme pred zvieracou revolúciou, ba dokonca sú v niektorých momentoch ešte horšie. Táto časť knihy skvelo vykreslila realitu - kto sa raz dostane k moci, myslí si, že je niečo viac ako ostatní a má väčšie práva. Najviac sa mi páčil úplný záver kde je scéna, keď sa ostatné zvieratá pozerajú cez okno do domu na prasatá, ktoré diskutujú s ľuďmi. Pamätám si vetu - pozerali sa z prasiat na ľudí, z ľudí na prasatá, no už akosi nevedeli, kto je kto. - Táto posledná veta, vystihla celé dielo a zároveň aj súčasnú realitu vo svete.

Zvieracia farma - George Orwell (Jan Ka, 13.6.2016) Odpovedať

Zvieracia farma patrí medzi najlepšie politické satiry svetovej literatúry. Tento alegorický román je veľmi výstižnou analýzou zaužívaného systému, revolúcie a následných systémových zmien, ktoré v konečnom dôsledku nič nemenia. Autor je vynikajúcim znalcom ľudských charakterov, ktoré sú brilantne vykreslené prostredníctvom zvierat. Dokonale opisuje populizmus, chuť po moci, lož možnosti výberu, delenie spoločenských tried a politických názorov. Taktiež excelentne odôvodňuje, že všetci sú si rovní ale niektorí sú si rovnejší a nech sa veci akokoľvek menia, všetko je stále rovnaké. Nespokojnsoť s doterajším režimom vedie k úspešnej vzbure, a vzniká tak Zvieracia farma, kde zvieratá deklarujú princíp vzájomnej rovonoprávnosti a spoločnej zodpovednosti za riadenie a chod, kde všetci rozhodujú o všetkom, čo novú Zvieraciu farmu privedie k rozkvetu, šťastnej a žiarivej budúcnosti. Avšak, je potrebné zničiť stopy bývalej nenávidenej vlády, ako aj zmeniť názov zriadenia. Nové zriadnie sa teda musí riadiť novým "učením", novými princípmi a zákonmi. Privilegovaná skupina zvierat-prasce, sa však postupne zmocňuje vlády, pretože niekto musí nielen organizovať, riadiť prácu ostatných zvierat ale aj vydávať príkazy. Základné princípy sa postupom času začínajú porušovať, nastáva vzájomné obviňovanie sa, čo vedie k ďalšej vzbure.

Kniha o ľuďoch, ale bez ľudí (Janka Grušková, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Povinné čítanie - priznajme si - náš vždy tak trošku odrádza. Aj keď v mojom prípade povinnému čítaniu dávno odzvonilo, Zvieraciu farmu som si vždy veľmi chcela prečítať, no vždy som na to kvôli povinnostiam zabudla. A keď som sa k nej konečne dostala, "zhltla" (prepáčte za výraz) som ju za jeden večer. Je taká zvláštna, netradičná a iná. Je o ľuďoch, ale bez ľudí. Zvieracie charaktery nahrádzajú tie ľudské a stotožňujú sa s osobami, ktoré v bežnom živote určite poznáte aj vy. Keby som sa na ňu chcela pozrieť čisto "beletristickým" pohľadom, happy end v nej určite nenájdem, ale táto kniha je reálna a vždy aktuálna. Aj o 100, aj o 1000 rokov. Veď ľudská spoločnosť sa nemení, vždy tu budú tí zlí a tí dobrí. Orwell v tejto knihe dokonale vystihol podstatu našej spoločnosti, so všetkými kladnými a aj zápornými charakteristikami a to prostredníctvom zvieracích charakterov. Je to jedna z tých kníh, ktorá Vás bude nútiť ďalej premýšľať nad jej obsahom, či svedectvom, ktoré priniesla. Som rada, že existuje. Len keby tie naše deti viac čítali... :)

Veľké prekvapenie! (Beťa, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Zvieracia farma mala moja kamarátka na povinné čítanie a keď sme sa bavili o knihách, povedala, že je to jedna z najlepších kníh, aké mohli v škole dostať. Jej odporúčanie mi nedalo a rozhodla som sa do knižky pustiť. A veľmi príjemne ma prekvapila! Namiesto nudných opisov, ktoré povinné čítania vždy majú, tu neboli a navyše to bolo miestami vtipné a trefné. Metafora na skutočnú udalosť bola celkom dobre skrytá a ak som na to nemyslela, kto to v skutočnosti bol, ani ma to nenapadlo pri čítaní. Zvieratá v príbehu boli veľmi hlúpe a ľahko zmanipulovateľné a občas ma napadlo, ako skvele vystihol ľudí všeobecne. Občas mi tiež prišlo, že príbeh je svojim spôsobom aktuálny aj v tomto čase! :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x