bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Metro 2035

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Metro
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Metro 2035

VLADO KOBIELSKY číta z knihy METRO 2035:

Rok 2035
Svetlá minulosť. Temná budúcnosť.
Jadrová vojna zničila civilizáciu na Zemi v podobe, ako ju poznáme dnes. Prežilo iba niekoľko desiatok tisíc ľudí, ktorí sa utiahli do moskovského metra, aby sa zachránili pred rádioaktívnym žiarením na povrchu. Napriek vyhubeniu podstatnej časti ľudstva sa obyvatelia metra nedokázali zjednotiť a okrem túžby prežiť si priniesli aj bremeno zastaraných ideológií. Podzemný svet sa tak podľa vzoru bývalej civilizácie rozdelil na akési novodobé štáty. Ekonomickým centrom metra je Hanza, známa svojím obchodníckym duchom. Intelektuáli si našli miesto v Polise. Nechýbajú ani komunisti zjednotení v Červenej linke a fašisti zoskupení v Ríši. Odveké nepriateľstvo dvoch hlavných ideológií privedie metro na pokraj občianskej vojny a ľudstvu hrozí zánik.
Ale sú naozaj jediní, kto prežil apokalypsu? Mladý záchranca metra Arťom sa nemôže zmieriť s faktom, že nikde inde na svete už nežijú ľudia. Pokračuje vo výpravách na povrch a pokúša sa zachytiť signál z akéhokoľvek kúta zemegule. Pomaly stráca nádej, keď do jeho neúspešného hľadania zasiahne náhoda. Od starého spisovateľa Homéra sa dozvie o cudzincoch, ktorí vraj z povrchu prišli do metra. Arťomovi viac netreba a vydáva sa na cestu naprieč metrom, aby zistil, či sú správy o prišelcoch zvonku pravdivé. Počas putovania odhalí sprisahanie, ktoré otrasie základmi jeho presvedčenia, a zistí, že aj svet metra má svoje sivé eminencie manipulujúce životmi bežných ľudí.

Z ruského originálu Metro 2035 (Popuľarnaja literatura,
Moskva, Rusko) preložil Martin Sliz.

Dostupné verzie titulu

Metro 2035 Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Metro 2035

Objednávací kód NA202132

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Metro 2035 - Dmitry Glukhovsky (Jan Ka, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Postapokalyptický román Metro 2035 je fantastickým medzinárodným bestsellerom. Metro 2035 zachytáva jedinečný príbeh o najväčšom protiatómovom kryte na svete, a o tom čo sa stane s ľuďmi, ak im dáte možnosť začať odznova. Autor brilantným spôsobom a veľmi detailne opisuje svet po tretej svetovej vojne. Žiadna vláda, žiadne zákony, žiadne pravidlá alebo predsa nový systém, nová vláda, nové zákony, nové pravidlá a nekonečný boj o moc? Tretiu svetovú vojnu prežili iba tí, ktorí v osudný deň atómového útoku cestovali moskovským metrom. To sa tak po dvadsiatich rokoch stáva nielen útočiskom ale aj domovom desiatok tisíc ľudí. Stanice metra sa premenili na mestské štáty a v podzemných tuneloch cítiť čoraz viac smútok, neistotu, rastúce napätie a strach. Moskva zničená jadrovou vojnou s pretrvávajúcim vplyvom žiarenia sa premenila na mesto duchov, a preto sa mladý záchranca Arťom prostredníctvom svojich výprav rozhodne hľadať pravdu o prítomnosti života na povrchu, snaží sa nájsť zmysel všetkého ale taktiež neúnavne bojuje proti ustanovenému systému. Metro 2035 je skvelým voľným pokračovaním bestsellerov Metro 2033 a Metro 2034.

Pútavé METRO 2035 (Daniela, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Osobne som sa veľmi tešila na "vychádzajúce" Metro 2035 a preto som ani chvíľu nezaváhala a knihu som si okamžite kúpila. Prečítala som ju za dva dni, keďže dej bol pomerne pútavý a nedovolil mi prestať. Priznám sa, že prvú knihu Metro 2033 som mala doma asi pol roka, kým som sa ju donútila vziať do rúk a začala ju čítať. Katastrofické sci-fi knihy nie sú pre mňa. No hneď ako som si prečítala pár strán, dej ma zaujal a už som ju z rúk nepustila. Vžila som sa do hlavnej postavy i keď som baba :) Zažívala som s ním pocity hrôzy, strachu a beznádeje. Na druhej strane pocity odvahy, potreby pomôcť ľudom, ktorý prežili. Je zaujímavé žiť knihu, v podvedomí sa pohrávať s myšlienkami, ako by som reagovala ja. Boli chvíle, keď som sa bála aj ja, strhávala som sa pri najmenšom zašuchotaní. Pri konci prvej knihy som plakala pri rozuzlení. Preto som si hneď objednala druhú knihu, chcela som vedieť ako sa s tým všetkým vysporiada môj obľúbenec ;) Bola som trochu sklamaná a prekvapená, keď sa v dvojke neukázal. No zaujala aj tak. Príbeh ktorý zažijú ľudia celkom odlišní a dokážu spolu neuveriteľné veci. Sú tu viac opisované charaktery ľudí z metra, ich príbehy ... dosiaľ sa mi páčila každá kniha, ktorú som od Glukhovského čítala a táto tretia Metro 2035 nie je výnimka, ani táto kniha ma takmer v ničom nesklamala. Mala množstvo zvratov, momentov keď som doslova lipla na každom slove. Skvelé postavy, na ktorých mi záležalo. Špičkový opis prostredia, asi ako v každej jeho knihe. Od polovice knihy bolo veľmi ťažké sa od nej odtrhnúť a po napínavom finále mi ostal spokojný pocit. Vrelo odporúčam každému, kto čítal predošlé diely, ale aj každému kto má rád napínavé príbehy. Z tejto knihy som mala krásny pocit a skonštatovala som, že je to veľmi príjemné zakončenie trilógie. Otázky, ktoré navodzuje autor vo svojom diele sú veľmi aktuálne. Pri týchto knihách sa vynára otázka, kam až sú niektorí ľudia schopní zájsť, čo dokážu obetovať? Môže sa to stať aj nám? A ako sa zachováme my? Dokážeme vôbec prežiť? Určite sa knihu oplatí prečítať...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Cez aleju plešatých vlhkých kmeňov bolo vidieť mohutný oblúk vchodu do VÚNH. Ako v múzeu: popri falošných antických chrámoch sú posadené zárodky nádejí na veľkolepú budúcnosť. Tá by mala nastať čoskoro – už zajtra. Akurát že samotný zajtrajšok nenastal.
VÚNH je beznádejné miesto.
Ešte pred pár rokmi tu žila kadejaká háveď, ale už ani tá tu neostala. Sľubovali, že rádioaktívne žiarenie sa každú chvíľu stratí a pomaličky sa bude dať vrátiť hore, ale, bohužiaľ, na povrchu je kopa mutantov a aj oni sú živé tvory, hoci trochu pokrivené...
Dopadlo to naopak. Keď zo zeme zmizla ľadová pokrývka, zem sa nadýchla, zapotila a úroveň žiarenia vyskočila. Mutanti sa do života zadrapili svojimi pazúrmi – kto neušiel, ten skapal. A človek vysedával pod zemou, prežíval na staniciach metra a vôbec sa nezberal umrieť. Človeku veľa netreba. Človek dá náskok hocijakej kryse.
Merač zapraskal, zmeral Arťomovu dávku. Nabudúce ho už radšej nezoberiem, pomyslel si Arťom, akurát ma to straší. Záleží na tom, koľko tam nabehne? Čo to zmení? Kým neurobím, čo treba, nech sa aj zblázni od praskania.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x