bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chlapec Nikto

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chlapec Nikto

Je to tínedžer bez identity a minulosti. Dokonalý vojak, ktorý v každej situácii koná bez strachu, súcitu či hnevu.
Málokto si ho všimne a nikto mu nevenuje pozornosť. Zrazu sa objaví v novej škole, v novom meste, s novým menom a nájde si niekoľkých priateľov. Keď člen rodiny jeho nového kamaráta umrie prirodzenou smrťou, misia je splnená. Odchádza za novým cieľom.
Problém nastane, keď má za úlohu postarať sa o starostu New Yorku. Starosta mu pripomína otca a s jeho dcérou má veľa spoločného. Veľmi hlboko v ňom je totiž schované dieťa, ktorým kedysi bol, tínedžer, snívajúci p normálnych veciach, akými sú domov a rodičia, mladý muž, čo sa chce oslobodiť. Túži po týchto veciach natoľko, aby misiu sabotoval?

Detaily o knihe

Názov: Chlapec Nikto

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fantázia sa uprieť nedá (Emily, 18.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Veď už len pre ten námet. Vojak. Špeciálne vycvičený. Zabiť. Knihu som zhltla za dva dni. Už len preto, že má väčšie písmená. Každá kapitola sa začína v strede strany. Číta sa to samé. Ale celý čas mi v hlave svietila kontrolka, ktorá blikala. A presne tá kontrolka mi nedovolila tomuto príbehu uveriť. Iba kvôli jednej veci. Chlapec Nikto mal 16! "Najali" ho keď mal 12 rokov. A bil sa, premýšľal, konal, akoby mal toho odžitého dosť. Veľmi dobrá oddychová.

Skvela kniha (Adriana, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chalana vycvici Pentagon /?/ na to, aby sa infiltroval medzi inych teenagerov, a nakoniec aby zabil pribuzneho jeho noveho kamosa. Ale nova uloha nejde podla planu. Takto si predstavujem svkele knihy. Stranky prijemne suchocu, pomerne velke pismo, kratke a napinave kapitoly, styl pisania, ktory vas nuti citat dalej a dalej :). Zaver ma prekvapil. Pozeram, ze autor napisal aj pokracovanie, tak sa neviem dockaaaaaaaaaaaaat :) Jedna z 5 naj knih tohto roka Ja sa len cudujem, ze ked vychadzaju take knihy pre mladych, ze sa im nechce vobec citat :-(

Téma ma hneď oslovila (Miroslava Rezníčková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si musela zaobstarať okamžite, ako som si prečítala o čom je. Ešte som sa s podobnou témou nestretla. Hlavná postava mi bola sympatická, je vidieť, že je veľmi inteligentný a to čo má, robí dokonale. Pokiaľ nedostane novú úlohu a veci sa začnú zamotávať. Stále si však drží svoj charakter, ktorý ma mimochodom dostal. To ako všetko vníma, analyzuje... čo som sa spočiatku obávala. Kratšie vety a kapitoly dodávali knihe správny švih, dynamiku a atmosféru. V poslednej dobe sa mi čoraz viac páčia knihy písané mužskými autormi, je to z knihy cítiť, že ju nepísala žena, ale páči sa mi to. Záver som úprimne nečakala, že bude aký bol, ale naozaj sa mi páčil, vidieť, že autor sa neobáva ničoho. Chválim! Stále tu však ostávajú určité nezodpovedané otázky a dúfam, že čoskoro si budem môcť prečítať pokračovanie a dozvedieť sa viac. Myslím si, že táto kniha je špecifická, odlišná a možno práve preto ma tak veľmi zaujala. Rozhodne odporúčam.

nové a skvelé! (Evelin Kissová, 15.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo vás okamžite zaujme je téma. Mladý chlapec zabíja na pokyn svojich velitelov, na nič sa nepýta, nerozmýšľa nad úlohou, proste sa skamaráti s príbuzným svojho cieľa a ten potom nenápadne zabije. Žiadne podozrenie, žiadne otázky. Chlapec Nikto bol ako kamera a počítač v jednom. Sledoval každú vec okolo seba, vyhodnocoval situáciu dopodrobna, vyvodil si záver a konal. Všetko bez emócií, bez pocitu viny, ako stroj alebo skôr bábka, ktorej hovoria, kade má ísť a čo povedať. Na jednej strane to na mňa urobilo celkom slušný dojem, autor vypracoval charakter hl. hrdinu dopodrobna. Na strane druhej, aj keď nám mnoho akčných filmov ponúka mladých špiónov, neverím, že by sa zamestávali 12-ročné deti, na začiatku totálne vystrašené a zmätené. Ale keď to existuje vo filmoch, tak prečo nie v knihách? :D Z knihy jasne cítiť, že to nepísala žena. Vety sú krátke a výstižné, každý detail okolia sa rozoberá, kým sa neusúdi, že je nedôležitý. Chlapec je inteligentný, vycvičený a perfektný herec. Napriek tomu to nie je úplný stroj a v hlave mu víria rôzne otázky, ktoré by nemal pokladať. Jeho minulosť sa dozvedáme z retrospektív, ktoré sú do deja šikovne a nenútene zasadené. Ako správna romantička som vždy verila, že sa u Chlapca objavia aj vážnejšie emócie. Niekedy sa objavili, niekedy boli zahrabané hlboko pod zem a autor ma tak často prekvapil. Preto nebolo ľahké obľúbiť si hrdinov. Každý z nich mal diabolské aj nežné stránky a ja som sa snažila priveľmi sa do nich nevžiť, pretože by som sa tak nikdy nerozhodla. Ale nemohla som si pomôcť neanalyzovať každé rozhodnutie, ktoré postavy urobili. Záver ma prekvapil, no dával dokonalý zmysel. Kto za všetkým stojí som odhalila o niečo skôr ako Chlapec, ale neubralo to na napätí a akcii. Čakala som, že sa mi bude kniha páčiť. Je to iný štýl a druh príbehu, na aký som normálne zvyknutá a možno práve preto ma to dostalo. Knihu som čítala 4 hodiny vkuse a z ruky neodložila. Môžem ju jedine odporučiť. Sú tu (ne)obyčajní vojaci, ktorí vás donútia sa zamyslieť nad globálnejšími problémami a nie len "kedy sa dajú dokopy?". Práve preto kniha vytŕča z davu a stojí za prečítanie :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x