bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kód 1 - Tajomstvo zázraku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kód 1 - Tajomstvo zázraku

JOZEF BANÁŠ číta z knihy KÓD 1:

Nachádza sa hrob Ježiša Krista skutočne v Izraeli? Mohol Ježiš pôsobiť v Indii a v Kašmíre? Jozef Banáš vo svojom novom románe Kód 1 opäť rúca zažité dogmy a piliere, na ktorých stojí katolícka cirkev. Prostredníctvom príbehu hlavných hrdinov Mariky a Michala odkrýva silu viery a zároveň prináša množstvo faktov a fotografií dokazujúcich pôsobenie Židov, kresťanov a pravdepodobne aj Ježiša Krista v krajinách, ktoré dnes vnímame výlučne cez prizmu orientálnych náboženstiev. V čase, keď sa katolícka cirkev otriasa vo svojich základoch, táto kniha vyvolá v čitateľovi ešte silnejšie pochybnosti: Čo ak bolo všetko inak? Posilňuje kresťanská viera v ľuďoch pocit viny, utrpenia a bolesti? Ak áno, za akým účelom a aké dôsledky to môže mať na jednotlivca?
Ak ste s napätím prečítali Kód 9, určite siahnete aj po jeho voľnom pokračovaní.

Všetko o J.Banášovi (fotky, videá, besedy, ocenenia, rozhovory...) nájdete na www.jozefbanas.sk. A buďte k nemu ešte bližšie na Facebooku: www.facebook.com/banas.jozo

Dostupné verzie titulu

Kód 1 - Tajomstvo zázraku Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kód 1 - Tajomstvo zázraku

Objednávací kód NA202112

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Hladanie pravdy (Tomáš Večera, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasna kniha o hladani pravdy. Ak aj vy hladate pravdu, urcite siahnite po tejto knihe. Volne pokracovanie Kodu 9 nam tentokrat priblizi Jezisa. O tom ako si jeho ucenie prisposobila cirkev a hlavne jeho udajnu smrt na krizi a ,,vystupenie na nebesiach,,. Prečo v evanjeliach chyba celych 18 rokov Jezisovho zivota? Autor pise v knihe dva pribehy o Michalovi a jeho zene Marike-pokracovanie kodu 9 a dalsi pribeh Jezisa, ktory autor sklada vdaka jeho dlhym studiam z mnozstva knih a vdaka cestovaniu po krajinach a miestach Jezisovho zivota a drzi sa aj evanjelii v Novom zakone. Kniha obsahuje fotky-dokazy o tom ze pravda je trochu inde ako nam cirkev predostiera. Urcite odporucam precitat.

Kód 1 - Jozef Banáš (Jan Ka, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajomstvo zázraku ukryté vo voľnom pokračovaní Kódu 9, je nielen skvelou, hlbokou a detailnou analýzou o živote a pôsobení Ježiša Krista, ale aj odkazom ako sa vydať Božou cestou, či výkladom jednoty ľudstva zahalenou pozlátkom rôznych náboženstiev. Veľmi oceňujem, že fakty a hĺbka myšlienok obsiahnuté v knihe, autor brilantne dokazuje aj prostredníctvom vlastných fotografií z Jeruzalema, Kašmíru, Šríngaru, Majlapúru, Čoglamsaru. Autor sa vydáva po stopách pravdepodobného pobytu a pôsobenia Krista v Kašmíre, a zároveň nám odkrýva veľké tajomstvo nášho dokonalého bytia prostredníctvom nesmierne silnej lásky, neochvejnej viery, hlbokej pokory, pokoja a otvoreného srdca - oslobodeného od náboženských dogiem. Fascinujúcim momentom a odkazom je odmietanie akéhokoľvek sprostredkovateľa medzi človekom a Bohom, ktorého máme hľadať na základe vlastných duchovných procesov, vo všetkom a všade vôkol nás pretože všetko, čo sa deje okolo nás, nie je oddelené od Božej prozreteľnosti.

Obľúbený autor ;) (Monika Bistáková, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od pána Banáša so sebou prinášajú únos od reality. A to doslovne, pretože vám obrátia život na ruby tým, že spochybňujú všetko zaužívané a poznané. To maličké semienko vo vás začne klíčiť, a vy už nebudete pozerať na svet očami, ako inokedy. Budete podozrievavý a začnete viacej premýšľať o pravde a lži....ako všetky doteraz prečítané, aj túto som zhltla na posedenie. Nevtieravá druhá strana mince, v tomto prípade pohľadu na vec viery.

Veľmi dobrá (Kornélia Bobáľová, 30.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je ako pokračovanie(druhá časť) Kódu 9. Príbeh je tu celkom iný a pritom rovnako zaujímavý. Mne sa veľmi páčia obe a musím pochváliť obálku je super! Autor knihy sa právom považuje za Slovenského Dana Browna :-)

Banáš (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super dej, celé to bolo skvelé čítanie. Kniha predčila moja očakávanie, čiže som milo prekvapený, že to bolo ešte lepšie než Kód 9. Odporúčam prečítať.

...OBYČAJNÝ MANIPULÁTOR (Novotný Martin, 17.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Ako všetci pred ním, jeho ciel je jednoznačný: MANIPULOVAŤ a ešte NA TOM I ZAROBIŤ!!! ...úbohé, mieša všetko dohromady (prítomnosť : minulosti) a HLAVNE NEREŠPEKTUJE HISTORICKÉ fakty ako písomné tak i archeologické!!! Seriózny a rozumný človek NEPOJDE NIKDY proti Bohu.

Skvelá kniha (Alena, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi dostala do rúk náhodou-na jednej akcii. Ešte som nečítala ani jednu knihu od p. Banáša, ale neodolala som, keďže som "knihomoľ" :) A musím povedať, že som ju zhltla za 2dni. Mám rada tento žáner-tajmstvo a jeho objavovanie,minulosť prepletaná prítomnosťou. Neviem síce, či je všetko pravda, čo je v knihe napísané, ale určite mne ako kresťanke dala veľa zaujímavého a treba sa veru nad niektorými faktami zamyslieť. No a keďže je to vlastne voľné pokračovanie, tak v najbližšej dobe siahnem aj po prvej časti a iných knihách autora. Takže milí čitatelia-len čítajte,čítajte!!!!! :)

Skvelá a netradičná (Karin Gálová, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako všetky Banášové kniha, ktorú si obľúbia hlavne tí veriaci, ktorí veria v Boha ale nie v cirkev. Plná záhad, tajomstiev, nezodpovedaných otázok a hlavne napätia. Určite vrelo odporúčam. Osobne som si ju kúpila na diskusii s pánom Banášom, ktorý mi priniesol aj lepší vhľad do danej problematiky.

NAJVIAC! (Sofia Orišková, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si nikdy neplánovala kúpiť, dostala som ju do daru na Vianoce. Postila som sa do nej placho, nič seriózne som neočakávala. Aké to sklamanie! Príjemné pravdaže. Majster Banáš sa za pár hodín stal mojím obľúbeným autorom, najúžasnejším hľadačom pravdy. Doporučujem prečítať tým, ktorí si myslia, že pravdu vlastnia. :)

to Martin (Emman, 8.9.2013) Odpovedať

Nekvalifikovaný autor? smiešne... kto podľa teba skôr objaví pravdu, ten ktorý pravdu hľadá vonku vo svete a dáva do toho celé srdce,celého seba, alebo ten ktorý sedí nad knihami zavretý pred svetom a "študuje" ???

Nekvalifikovaný autor (Martin, 4.9.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Keby mal pán Banáš za sebou štúdiu kersťanskej minulosti, prečítatné nespočené množstvo materialov, a hodnoverných dôkazov, rada si perčítam tu knihu, avšak ide len o kopirovanie ifromácií podávaných v dnešnom svete. Pán Banáš by sa mal venovat tomu čo môže skutočne podložiť alebo vyvrátit.

Kód 1 (Krakoš, 26.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vážený Martin. Vieš alebo viete čo vlastne píšete? Váš názor je úplne z cesty, pretože máte zafixované určité predsudky, medzi ktoré pravdepodobne patrí aj dogma neomylnosti cirkvi, čo je ale veľmi veľký omyl a úplne nesprávny názor, pretože, žiaľ, rímskokatolícka cirkev je najskorumpovanejšia cirkev na svete. Je treba si uvedomiť jedno, že je veľmi veľký rozdiel medzi vierou v boha podľa slov Ježiša Krista, že Boha je treba veriť v srdci a konať podľa jeho príkazov a cirkev je len svetská, umelo vytvorená inštitúcia, ktorá sa snaží ovládať, žiaľ vo veľa prípadoch veľmi dogmaticky myseľ ľudí. O uvedenom svedčia aj kresťanské strany u nás a ich hlavný predstavitelia, nehľadiac na prípad Sokol - Bezák atď. Kde je tá neomylnosť a spravodlivosť?

poklona (oto, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
poklona maestro Banáš...už sa teším,nech vám to ešte dlho píše

nedockavost (Lucia, 24.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
uz sa neviem dockat! jednoznacne najlepsi autor siroko daleko :)))
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x