bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dokonalé rande

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dokonalé rande

Po niekoľkých nevydarených vzťahoch sa Emily Albrightová rozhodla načas si oddýchnuť od dnešných mužov. Schúliť sa niekde do bezpečia s obľúbeným románom Pýcha a predsudok a vrátiť sa späť do dôb, keď boli muži ešte šľachetní a hrdo kráčali životom odetí v jazdeckých nohaviciach a v prepotenej košeli. Muži, ktorých však stretáva, nosia obleky, sú neverní a závislí na porne z internetu.
Keď ju jej najlepšia kamarátka pozve na týždennú dovolenku do Mexika plnú margarity a lovu na mužov, Emily dá radšej prednosť poznávaciemu výletu do miest, kde kedysi žila Jane Austenová. Nie sú tam však žiadni muži snov. Autobus je plný penzistov až na Spika Hargrevsa, mizerne naladeného novinára, ktorý píše článok o tom, prečo by väčšina žien chcela stretnúť práve pána Darcyho.
Potom vstúpi do izby a ocitne sa tvárou v tvár pánovi Darcymu. A odrazu sa sen každej ženy začne stávať realitou...
Alexandra Potterová v tejto zábavnej a pohodovej rozprávke plní sny o živote, láske a stretnutí s najžiadanejším slobodným mužom literatúry...

Detaily o knihe

Názov: Dokonalé rande

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nielen pre fanúšikov Jane Austenovej (Michaela Dúcsová, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto už by len nepoznal pána Darcyho? A kto by sa mohol rovnať takému džentlmenovi.:) No, je ťažké nájsť si reálneho skvelého muža, keď je človek zaľúbený do fiktívnej postavy. Emily však iného ani nechce. Nie je ťažké stotožniť sa s ňou. Veď kto by nechcel dokonalého muža? Ale je ozaj taký dokonalý ako sa na prvý pohľad zdá? Pri čítaní som však i ja mala dojem, že vedľa Spikea, drzého novinára píšuceho o ceste „za Jane Austenovou“, vyzerá pán Darcy ako hotový poklad. Priznám sa, že mi Spike teda dobre liezol na nervy a ani náhodou by mi nenapadlo, že by si on na tejto ceste našiel priateľku. Emily sa necháva zatiaľ unášať životom Jane. Chodí po miestach, po ktorých chodila ona, obzerá si jej osobné veci... A ako na potvoru všade naráža na pána Darcyho. Je presne ako v knihe. Galantný, krásny... ale, Emily veľmi skoro zistí, že aj dobre napísané postavy môžu mať svoje negatívne stránky, hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá. Dej bol zaujímavý, mal spád, miestami bol vtipný, inde trochu naivný, ale zaľúbení sme všetci tak trochu naivní:) Kniha sa číta sama, plynie ľahko, takmer ste náchylní uveriť, že pán Darcy skutočne existuje a na konci bude .. a žili šťastne, kým nepomreli:) Knihu hodnotím veľmi kladne, pohodové čítanie, so zaujímavou zápletkou a tak trochu aj svetom medzi nebom a zemou.

Dojímavý príbeh plný strachu o vlastný život a život vašich najbližších (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o smrti. Kniha o druhej svetovej vojne. Kniha o dievčati, ktoré kradlo knihy. Príbeh, ktorý rozpráva samotná Smrť. Neviem si predstaviť, aké to mohlo byť v tom čase Židom... A neviem si predstaviť ani to, aké to bolo v tom čase Žida ukrývať... Nemám rada historické knihy, tobôž nie tie o vojnách! Avšak túto knihu by som odporúčala každému, ba dokonca aj ako povinné čítanie. Taktiež odporúčam rovnomenný emotívny filmový príbeh. Ročné obdobie: najlepšie čítať v zime Potrebujete: deku, keďže miestami budete mať zimomriavky

oddychové čítanie (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kto by sa nechcel vyrovnať písaním románov slávnej Jane Austenovej? A nad čím premýšľajú autorky, aby bola ich kniha atraktívnejšia? Kniha je prepletená citáciami či rovno pasážami z knihy Pýcha a predsudok a vlastne vám to v nej ani nevadí. Aby si Potterová udržala renomé, i v knihe Dokonalé rande nájdeme až takmer magický motív vo forme vidín pána Darcyho. Vysvetliť si to môžete po svojom (ja si myslím, že len enormne trpela na časový posun, nebola vyspatá a predstavovala si to, po čom tak veľmi túžila). V každom prípade, ide o ľahké, oddychové čítanie na plážovú deku

sklamanie (Tonka, 9.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Tuto autorku mam velmi rada,mam od nej zopar knih a dalsie sa chystam dokupit,ale tuto knihu som musela vymenjt,nedokazala som ju ani docitat,ani hlavy ani päty...

Hladame asi všetky Mr.Dokonalého ...aj ked u mna stále neprichdáza :DD (Michaelaaa, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže - pekný námet. Ktorá z nás predsa občas netúžila stretnúť svojho literárneho idola, nie? No niekedy sa mi predsa zdalo, akoby Darcy nebol presne vystihnutý... hm... miestami mi prišiel málo záživný a možno to znie divne - málo nevrlý :D. A druhá vec, ktorá vlastne bola aj v prvej knihe - musia všetky postavy až príliš často reagovať slovkom - WOW?! Ale inak hodnotím knihu pozitívne, tak či tak som sa od nej niekedy nedokázala odtrhnúť a koniec bol takmer až vianočné milý :))). Rozhodne si ešte prečítam aj ďalšiu knihu od Alexandry Potter.

nesmrteľná Jane Austenová (Renáta Paľuchová, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bol pán Darcy naozaj taký úžasný?? Toľko autorov/autoriek kníh/filmov sa inšpirovalo príbehmi od Jane Austenovej, že je najvyšší čas aby som si aj ja niečo od nej prečitala :) Táto kniha ma príjemne naladila. Je to vtipné spojenie modernej doby a postavy z histórie. Pohodové čítanie.

Dokonalý pán Darcy (Zdenka, 2.5.2014) Odpovedať

Keďže som do kníh Jane Austenovej úplne zbláznená,špeciálne do Pýchy a predsudku,túto knihu som si nemohla nechať ujsť. Dostala som sa k nej síce iba nedávno,ale o to viac som sa tešila na to kedy si ju prečítam. Myslím si, že Potterová je akousi nástupkyňou Jane Austen.Kniha sa veľmi príjemné čítala,až sa mi ju nechcelo odložiť pre iné povinnosti z ruky a tak som ju prečítala na jeden dych. Kniha sa naozaj skvele číta a odporúčam ju hlavne tým,ktoré si taktiež vysnívali mať po svojom boku dokonalého pána Darcyho.Naozaj,dámy,ženy,dievčatá,ak túžite po troške krásnej romantiky,šup do tejto knižky!

Sladká romantika (Daniela Podpleská, 19.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Ľahká letná knižka. Len som čakala trošku viac zápletky. Zatiaľ ma neodradila od pána Darcyho :)
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x