bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sicílsky kmotor - Padrino krstných otcov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sicílsky kmotor - Padrino krstných otcov

Epopeja najmocnejšej zločineckej organizácie v dejinách

V srdci Sicílie sa v rokoch  1921 a 1943 odohráva príbeh lásky a smrti, zakorenený v pôde bohatých veľkostatkárov a zmáčaný krvou roľníkov nachádzajúcich sa v bezútešnej situácii. V tejto nádhernej, no zúfalej krajine isté knieža – Ferdinando Licata, nazývaný u patri – pochopí, že časy sa menia a v ovzduší narastajúceho násilia sa Amerika javí ako ideálne útočisko. A práve na novom kontinente u patri naplno využije svoje schopnosti. Zatiaľ čo sa tóny džezovej hudby márne snažia zahnať myšlienky ľudí na nastávajúcu vojnu proti nacistickému Nemecku, Licata objaví silu organizácie predurčenej ovládnuť obchody v Spojených štátoch aj mimo nich. Začína sa vzostup Cosa Nostry, jednej z najmocnejších tajných organizácií na svete, ktorá je taká vplyvná, že vládne čiernemu trhu, riadi politikov a v roku 1943 dokonca zorganizuje vylodenie Spojencov na Sicílii. V hre sú milióny dolárov a každá informácia má cenu života.

Sicílsky kmotor, situovaný medzi Spojenými štátmi a Sicíliou, je prvý veľký román o nezadržateľnom vzostupe Cosa Nostry v „novom svete“ krstných otcov.

Z talianskeho originálu The Father (Newton, Roma 2010) preložil Roman Sehnal.

Dostupné verzie titulu

Sicílsky kmotor - Padrino krstných otcov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Sicílsky kmotor - Padrino krstných otcov

Originálny názov: The Father. Il Padrino Dei Padrini

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sicílsky kmotor - Vito Bruschini (Jan Ka, 19.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Padrino všetkých krstných otcov, sicílske knieža "u patri" Ferdinando Licata stojí za rozkvetom najmocnejšej mafiánskej organizácie Cosa Nostra. Medzivojnové Taliansko - fašistický režim pod vedením Benita Mussoliniho a jeho čiernokošeliarov prinútilo Ferdinanda Licatu emigrovať do USA, aby mohol neskôr naplno využiť svoje schopnosti. Vylodenie Spojencov na Sicílii - operácia Husky, sa úspešnou inváziou za pomoci Cosa Nostry podpísala pod zvrhnutie Mussoliniho. Autor veľmi detailne a excelentne opisuje "rodinu", bossov najväčších klanov, hierarchiu, spoločenské pomery a prostredie, ako aj krvavé praktiky podsvetia spájajúceho rodnú Sicíliu a USA. Tajný boj o moc a vplyv nielen v zločineckom podsvetí ale i v politike a obchodovaní, mocenské stratégie, vyrovnávanie si účtov, pomsta, nečakané prekvapenia, anonymné listy, oddanosť "rodine", zrada, násilie, bozkávanie rúk na znak úcty a vďačnosti nás priam vtiahne do strhujúceho príbehu po stopách na vrchol sicílskej moci.

Skvele (Dodes, 22.7.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznam sa necital som recenzie ale kupil som si ju. Zozaciatku ma nejak nebavila lebo pri tom mnozstve mien som sa stracal. Ale po par stranach som sa do nej zazral tak ze som nevedel prestat. Vazne odporucam

odporucam (Tonka, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporucam pre milovnikov knih s mafianskou tematikou.super napisane,tak ako sa patri na knihu o mafianoch....

Skvelé mafiánske čítanie (Martina Hatňanková, 1.6.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som uvidela, že svetlo sveta uzrela nová mafiánska kniha, hneď som si ju kúpila. A musím povedať, že rozhodne nesklamala! Pútavé, napínavé, krvavé...jednoducho také, aké to má byť. Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Kniha je bohatá na rôzne roviny deja, spočiatku sa začína na Sicílii, neskôr sa presunie do Ameriky. Prepracované, a jednoducho skvelé. :-)

Odporučam (andrea kúdelová, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
určite si je prečííítajtee :)

zdenka (zdenka kulichová, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
chystám sa ju prečítať..veľmi ma zaujímajú mafianské historky :)

Odporúčam (david, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa nečítal som ešte túto knižku ale mám to v pláne pretože má veľmi dobré recenzie a zaujimaju ma knižky hlavne z oblasti mafie :) Ale určite už len podla recenzií odporúčam kúpiť :)

odporúčam (Vladimír, 9.5.2014) Odpovedať

Bol som veľmi zvedavý aké to bude čítanie, ale kniha ma veľmi prekvapila. Tak viac neprezradím, iba odporučím :-)
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Akcia sa mala začať na druhý deň okolo ôsmej večer. Portoričania mali priniesť čistý kokaín na obchodnú loď Paraguay Star kotviacu na móle 97 na rieke Hudson. Tma ich bude chrániť. Pri móle uvidia čln s veslami. Priplavia sa na ňom ku korme lode, jeden priateľ im z paluby spustí povrazový rebrík. Vystúpia na palubu, schovajú sa tam a počkajú si na Portoričanov. Potom už budú musieť improvizovať. Mastrangelo nevedel, kde sa uskutoční výmena. Takmer naisto v kapitánovej kajute, bolo to najvhodnejšie miesto na lodi. Tromfom v ich rukách bude moment prekvapenia. Pekne to tam „vyčistia“, postrieľajú všetkých účastníkov. Nikto nesmie ostať nažive. Potom vezmú kufor s koksom a vrátia sa do svojho úkrytu v Harleme. Tam sa s Mastrangelom stretnú posledný raz, dá im nové pasy a tri letenky do Ria. Zriadenec na letisku nechá prejsť kufor s tovarom ako príručnú batožinu. Pri prílete do Ria, ešte predtým, ako lietadlo pristane, sa dozvedia adresu a číslo bankového konta. Pôjdu na uvedenú adresu a predajú tovar. Dvadsaťpäť percent poukážu na účet, zvyšok nech si rozdelia. Ešte im poradil, aby sa nadosmrti držali ďaleko od Portoričanov.
Zatiaľ čo Mastrangelo detailne vysvetľoval plán, Gabriel a Cornelio si vymieňali prekvapené pohľady. Ani sa im nesnívalo, že by sa mohli dostať tak vysoko. Boli pyšní a hrdí, že im ten chlapík tak dôveruje.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x