bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V pavilóne šeliem

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V pavilóne šeliem

Erik Larson si pri čítaní denníkov amerického veľvyslanca Dodda, ktorý pôsobil v Nemecku v rokoch 1934 až 1936, uvedomil, aké vzácne svedectvo drží v rukách. A vtedy sa zrodil jeho plán podať v Pavilóne šeliem objektívny obraz pomalého zrodu druhej svetovej vojny. Larson oživil rušný predvojnový Berlín v celom jeho pôvabe a hrôze a načrtol novú kapitolu v dejinách druhej svetovej vojny. Nešetril ani Spojené štáty, verne opísal ich váhavosť v čase, keď rástla Hitlerova moc a sám Führer robil čistky vo vlastných radoch. Príbeh pozvoľna prechádza do nočnej mory, ktorá stavia na hlavu akúkoľvek logiku a ľudskú morálku, je silný, smutne bezprostredný a živý ako film.
Svedectvo, ktoré zanechala Doddova dcéra Marthe, je o to plastickejšie, že bola milenkou viacerých nacistických pohlavárov, a tak sa o ich nádejach a strachu dozvedáme z prvej ruky.
Šialené berlínske dobrodružstvo nesie v sebe hrozbu vojny a pripomína elegantný triler plný krvilačných monštier, ktorých šarm je v skutočnosti ubíjajúci, lebo ich činy sú odstrašujúcim príkladom v histórii. Hoci vieme, ako to všetko skončí, knihu čítame s neobyčajným pôžitkom.

Detaily o knihe

Názov: V pavilóne šeliem

Originálny názov: In The Garden of Beasts

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé čítanie (Dagmar Uríková, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha V pavilóne šeliem je určite jedna z tých, ktorú by mal mať každý čitateľ vo svojej zbierke. Príbeh z obdobia druhej svetovej vojny, založený na základe skutočnej udalosti, približuje krivdy páchané na Židoch, ktoré zachytil americký veľvyslanec vo svojich listoch počas svojho pobytu v Berlíne. Opisuje prípravu na vojnu a taktiež politické pozadie, o ktorom sa mnohí ľudia dozvedajú až prostredníctvom tejto knihy. Zatváranie očí pre pravdou a celková demagógia zo strany iných krajín v súvislosti so zaobchádzaním s "neárijskymi" občanmi je až zarážajúca. Veľmi zaujímavá je pasáž, kde sa stretáva veľvyslanec s Hitlerom a opisuje jeho prvý a celkový dojem na diktátora. Príbehy spoločenskej a politickej smotánky, príprava na vojnu a opisy jednotlivých postáv, doplnené fotografiami, sú knihou, ktorú určite odporúčam. Nielen na rozšírenie obzoru historických faktov...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x