bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Drahá dcéra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Drahá dcéra

Jenie Jenkinsová je prefíkaná, provokatívna celebritka. Pred desiatimi rokmi ju odsúdili za vraždu vlastnej matky, krásky z vyššej spoločnosti, ktorá vystriedala viacerých bohatých manželov a bola známa charitatívnou činnosťou. Keďže sa dodatočne zistí, že s dôkazovým materiálom sa v kriminalistickom laboratóriu manipulovalo, Jenie prepustia z väzenia. Pochybnosti však zostávajú, a tak si Janie za pomoci svojho právnika zmení identitu a rozhodne sa konať na vlastnú päsť. Stále ju však prenasleduje neistota, či skutočne nevraždila ona...
Pátranie privedie Janie do malého mesta v Južnej Dakote. Nájde tam zopár priateľov, objaví viaceré stopy a pomaly z nich skladá nový obraz matky, ktorá pred dcérou tajila túto časť svojho života. Keď vyjdú na povrch isté okolnosti z Janinej minulosti, pochopí, že s matkou mali spoločné oveľa viac, ako si pripúšťala.
Janie čoraz hlbšie preniká do matkinej, a teda aj svojej minulosti a zisťuje, že aj ospalé mestečko môže skrývať hrozivé tajomstvá. Už ju nič nezastaví, aby ich odkryla, a preto sa zapletie s miestnym šéfom polície Leom. Zároveň sa však musí skrývať pred novinármi, ktorí ju prenasledujú, pred políciou a možno aj pred vrahom. Musí sa rozhodnúť medzi zachovaním vytúženej anonymity a odhalením pravdy, čo sa stalo v ten večer, keď zomrela jej matka.

Z anglického originálu Dear Daughter (Viking, Penguin Group,
New York 2014) preložila Elena Diamantová.

Dostupné verzie titulu

Drahá dcéra Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Drahá dcéra

Originálny názov: Dear Daughter

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Celkom psycho. (Michaela Töröková, 13.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Niekto túto knihu neznáša, iní ju vynášali do nebies. Priznám sa, že som niekde medzi oboma pólmi. Hlavná hrdinka mi bola nesympatická, je zvyknutá na pozornosť a prepych, preto je jej prerod taký zvláštny... Ale po tom, čo preskákala, asi je fajn, že sa vie zmeniť, že je chameleón a využíva všetko a všetkých, aby sa dostala tam, kam chce. K pravde. Btw, trochu som s strácala v tom, kto má čo a s kým, ale zase sa mi páčili preručenia typu záznamy z výsluchu, smsky a internetové správy. Ku koncu mi síce bolo všetko jasné, ale po dočítaní som aj trochu nespokojná. Ako sa to hovorí literárne - nastal moment sklamaného očakávania. :) Áno, je to triler o dievčati, ktoré bolo vo väzení za vraždu svojej mamy. Ale po prehodnotení procesných chýb policajtov sa dostala na slobodu. 10 rokov vo väzení a pritom si poriadne nebola istá, či to nespáchala... Celkom psycho. A teraz ide pátrať po skutočnom vrahovi. A zároveň je to aj pomerne nuda, lebo sa práve týmito odbočkami dej naťahuje. A tie vzťahy! No, potrebovali sa všetci vykvávať. :) Keby toto bola počítačová hra, bola by to adventúra - úplne si to viem predstaviť! :) Bola by to pc hra, kde hl. postava chodí a pýta sa ľudí na isté informácie, potom s nimi ide a hľadá indície, občas sa skrýva a na konci je to riadne akčné, ale bolo by z toho záverečné videjko.

Keď je pomsta silnejšia ako pravda. (Simona Rošková, 29.4.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Pre všetkých milovníkov kriminálnej prózy mám dobrú správu. Na náš knižný trh vtrhla ako svieži závan Elizabeth Littlová so svojou vražednou prvotinou Drahá dcéra. Jane Jenkinsovú, ktorú pred desiatimi rokmi odsúdili za vraždu vlastnej matky, prepustili na slobodu potom, čo sa zistilo, že niekto zámerne zmanipuloval dôkazový materiál. Za pomoci svojho právnika si Jane zmení meno, doklady a výzor. Jej cesty s právnikom sa rozídu a bohatá dedička sa rozhodne pátrať po pravde sama. Stále ju nahlodávajú pocity neistoty, či predsa len nevraždila ona. Okrem novinárov jej po krku šliape autor kriminalistického blogu Trace Kessler, ktorý ponúka slušný balík peňazí ako odmenu za informácie o mieste pobyte prepustenej väzenkyne. Jane privedú stopy do ospalého mestečka v Južnej Dakote. V Ardelle spozná časť svojej rodiny a dozvie sa viac informácií o svojej matke, ktorá túto časť svojho života tajila. Hľadaná vrahyňa pochopí, že s matkou mali veľa spoločného. Čoraz hlbšie preniká do svojej, ale aj matkinej minulosti. Keď zistí šokujúce okolnosti o svojom narodení, už ju nič nemôže zastaviť, aby sa dopátrala všetkých tajomstiev. Odhalí bývala trestankyňa pravdu? Čo sa stalo v ten večer, keď zomrela jej matka? Ako sa rozhodne Jane? Odkryje svoju dobre maskovanú identitu alebo odhalí vraha svojej matky? Elizabeth Littlová je autorkou dvoch kníh literatúry faktu. Drahá dcéra je jej detektívnou prvotinou. Musím povedať, že kriminálnu prózu nečítam často, ale tento román ma celú pohltil a presvedčila som sa, že nie je detektívka ako detektívka. Drahá dcéra je písaná od začiatku pútavo a nesie sa v jednej príjemnej a napätej rovine, kde odrazu, keď to vôbec nečakáte, graduje. Svieži štýl písania a jednoduchá dejová línia vám umožnia knihu prečítať jedným dychom. Oceňujem premyslený sarkazmus a humorný nadhľad. Dej sa prelína s minulosťou hlavnej hrdinky. Detektívka oplýva viacerými postavami, ale všetky do deja perfektne zapadajú. Autorka si dala záležať na detailných opisoch, tak si viete hravo celý príbeh predstaviť. Knihu som si vybrala na základe anotácie, ktorá ma upútala, a neľutujem, že som sa pustila do čítania. Je mi aj trochu ľúto, lebo som naozaj neprečítala viac detektívok, tým pádom dielo nemôžem porovnávať s inými knihami z rovnakého žánru. Kniha však disponuje všetkým, čo čitateľ od dobrej kriminálky očakáva. Nájdete v nej napätie, nebezpečenstvo, klamstvá, ale aj lásku či tajomstvá obyvateľov ponurého mestečka. Odkryjete rodinné tajomstvá a prekvapíte sa šokujúcimi odhaleniami. Do poslednej chvíle som netušila, kto je vrah. Už teraz sa teším na ďalšiu knihu z pera Elizabeth Littlovej.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď som bola v base, dostávala som hory listov, a pretože v istom období som nemala povolené čítať knihy, mnohé z nich si pamätám od slova do slova. Písali mi aj niekoľkí fanúšikovia:

Milá Janie,
viem, že si to neurobila!
Písali mi aj neprajníci:
Milá Janie,
viem, že si to urobila!
Ale väčšina pisateľov sa na mňa obracala s ponukami typu:
Milá Janie,
rozdáme si to spolu?

A potom som dostávala nepríjemné listy o tom, ako veľmi si zaslúžim trest za to, čo som spáchala, a kde sa dopodrobna opisovalo, ako budem kričať, keď mi podrežú hrdlo/zmasakrujú tvár/ znetvoria telo – listy, ktoré mi ani nemali doručiť, ale tuším, že aj na príjme pošty som mala nepriateľov. Jediný taký list bol nad moje sily, a dostávala som ich osem či deväť mesačne. Trace Kessler mi so železnou pravidelnosťou písal každý týždeň. Musím však uznať, že z celej tej svorky najlepšie ovládal pravopis.
Ako vidíte, paparazzi neboli pre mňa ani zďaleka najväčším strašiakom. Keď noviny chceli o mne písať, potrebovali, aby som niečo povedala.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x