bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Modlitby za unesené

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Modlitby za unesené

To najlepšie, čo sa v Mexiku môže dievčaťu stať, je byť škaredá

Hory mexického štátu Guerrero sú domovom trinásťročnej Ladydi Garciovej Martinezovej, jej rodiny a priateliek. Deti tu utekajú pred vojenskými vrtuľníkmi, čo zhadzujú chemické jedy na makové polia a ničia úrodu ópia. Nikoho nezaujíma, že spália aj nevinných ľudí. Za dedinou sa kopia mŕtve telá, o ktorých návrat do zeme sa starajú škorpióny a hady. Škola funguje len občas, keď tam na rok pošlú nejakého dobrovoľníka z mesta. Vládnu tu narkobaróni a byť dievčaťom je veľmi nebezpečné. Matky prezliekajú dcéry za chlapcov, a keď to zlyhá, radšej im uberú z prirodzenej krásy – ostrihajú im vlasy, začiernia zuby. Urobia všetko, aby ich ochránili pred nenásytnosťou kartelov. Keď sa v dedine objavia ich čierne SUV, Ladydi s priateľkami zaliezajú ako zver do jám za domami, do bezpečných úkrytov.

Kým Ladydina utrápená matka márne čaká na manželov návrat, dievčatá snívajú o budúcnosti, ktorá sľubuje viac než len holé prežitie. Keď Ladydi ponúknu prácu pestúnky v zámožnej rodine v Acapulcu, chopí sa príležitosti. Zoznámi sa s mladým záhradníkom a prežíva svoju prvú lásku. Ani tu však neunikne pred miestnym kartelom a nad Ladydinou budúcnosťou sa sťahujú čierne mraky. Hoci je všetko proti nej, nepoddajnosť a rozhodnosť mladej hrdinky prinášajú nádej do inak žalostného života.

Modlitby za unesené sú dojímavým portrétom žien z mexického vidieka trpiacich skrytými dôsledkami nespravodlivej vojny, nezabudnuteľným príbehom o priateľstve, rodine a odhodlaní.

Z anglického originálu Prayers for the Stolen (Hogarth Randon House, London 2014) preložil Ján Dulla.

Dostupné verzie titulu

Modlitby za unesené Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Modlitby za unesené

Originálny názov: Prayers For The Stolen

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

hodnotna oddychovka (Viki, 13.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha zaujme prostredim, kde sa odohrava... dej je rychly, nejde prilis do hlbky a kniha sa lahko cita.

strhujuca (lucia, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporucam precitat. strhne vas pribehom, miestom kde sa to odohrava. naucite sa vela noveho o zivote v tejto casti sveta. a urcite sa zamyslite nad tym aky zivot niektori ludia musia zit....

Je ťažké byť ženou... (Erika, 31.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Jedna z tých kníh, ktorú čítate so strachom, obhrýzate si nechty a ďakujete Bohu, že ste sa narodili na Slovensku, v krajine, kde keď niekto čaká bábätko sa každý modlí iba za to, aby bolo zdravé a je jedno, či to bude chlapec, alebo dievčatko. Neviem si predstaviť, že by som musela svoju dcéru špatiť aby mi ju nezobrali a ostala so mnou v už beztak hrozných životných podmienkách.

čítate a neveríte.. (Jolana Sadvarová, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rada som sa pomocou kníh oboznamovala so životom v týchto častiach sveta.Kniha ma zaujala,lebo nesie v sebe aj akési posolstvo,tak ako knihy Waris Dirieovej.Je ťažké keď čítate aké desivé a neskutočne bolestné zážitky majú zo života tieto"ešte deti"a o čo ťažšie ponižované sú najmä dievčatá.Preto je kniha ako táto dobrým dôvodom,aby si ju čitateľ prečítal a pritom zistíme,že ten náš život s našimi "problémami"je neuveriteľne krásny..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď otec odišiel, moja matka, ktorá si nikdy nedávala servítku pred ústa, vyhlásila: Ten sviniar! Prichádzame tu o svojich mužov, dostávame od nich aids, ktorý chytili od svojich amerických štetiek, kradnú nám naše dcéry, naši synovia odchádzajú, ale ja túto krajinu milujem viac než vlastný dych.
Potom veľmi pomaly vyslovila slovo Mexiko a potom ešte raz. Bolo to, akoby to slovo lízala z taniera.
Už odmalička ma matka učila, že sa mám modliť za nejakú vec. Robili sme to vždy. Modlila som sa za mraky a pyžamá. Modlila som sa za žiarovky a včely.
Nikdy sa nemodli za lásku a zdravie, vravela matka. Ani za peniaze. Keď Boh začuje, čo naozaj chceš, nedá ti to. Zaručene.
Po otcovom odchode matka povedala: Pokľakni a pomodli sa za lyžičky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x