bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na smrť II: Bez milosti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na smrť II: Bez milosti

Mrazivý príbeh o zrade, pomste a vykúpení.
Dvaja bývalí kamaráti sa nečakane stretnú uprostred hrôz nemeckého koncentračného tábora, stoja však na opačných stranách. Kým bývalý židovský gangster Viktor sa zúfalo snaží zachrániť svojich blížnych, fanatický esesák Karl zodpovedá za ich vyhladenie.
Kto prežije a kto kráča na istú smrť?
Prečítajte si výnimočný akčný triler o ľudskosti v neľudských podmienkach od Jozefa Kariku, autora bestsellerov V tieni mafie, Čas dravcov a Nepriateľ štátu.

Dostupné verzie titulu

Na smrť II: Bez milosti Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Na smrť II: Bez milosti

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

pokračovanie neuveriteľne silného príbehu (Andrea Vojtech, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní 1. dielu som si myslela, že nič šialenejšie už snáď čítať nemôžem. Môžem. Toto bolo šialene desivé. Nie kvôli násiliu a ľudskej ľahostajnosti voči nemu, ale kvôli faktu, že takéto zverstvá sa naozaj diali. Je to mrazivé a zúfalé. Presne s takým pocitom som niekoľkokrát knihu odložila a vravela si, že toto nedám, túto knihu nemám silu dočítať. No nerada sa vzdávam. Takže som opätovne naberala odvahu a opätovne brala knihu do rúk a s veľkým sebazaprením ju dočítala. No nie preto, že je zlá. Práve naopak! Karika je spisovateľ, ktorý sa vám ľahko dostane do hlavy. Pre mňa je téma 2. sv. vojny a koncentračné tábory špeciálne najsilnejšou témou, ktorá vo mne vyvoláva až fyzické nevoľno. Vyhýbam sa knihám s touto tematikou pre zachovanie psychického zdravia a spánku. Avšak 1. diel bol tak pútavý, že sa nedalo odolať. Myslela som, že po šialených vraždách v Amerike už dáko zvládnem aj dvojku. Bolo to zverské, zvrátené, choré, odporné a príšerne pravdivé. Karika dokonale vykreslil, ako sa ľudia dokážu strhnúť dobrým rečníkom a dobre prezentovanou ideológiou. Ako násilie plodí len viac násilia. Ako násilie ničí aj ľudí, ktorí ho sami spôsobujú a vykonávajú. Ako sa z ľudí stávajú šialenci a strhávajú so sebou aj všetkých naokolo. Autor zvládol tému naozaj výborne, ako aj detailné zobrazenie reality. Rovnako výborne vyskladal príbeh, ktorý sa končí tam, kde začal v úvode prvej knihy. Kruh sa uzatvára. Dokonale, aj čo sa osudu hlavných aj vedľajších postáv týka. Páči sa mi, že Karika namiesto vymýšľania fiktívneho sveta použil ten reálny. Pridáva to príbehu na sile, najmä časť odohrávajúca sa na Slovensku. Príbeh hlavného hrdinu a jeho snaha pomôcť a zachrániť najbližších a to, aké príšernosti z toho vzišli, mi trhalo srdce. Šialený a silný príbeh. Ak som prvému dielu dala 5 z 5, táto kniha si zaslúži 6. Obe knihy určite odporúčam, ak máte radi drsné príbehy . A ak sa nebojíte spomínaných tém, príbeh si určite užijete. Teda, ak sa to dá o príbehu plnom zverského násilia povedať. To už posúďte sami.

Na smrť 2 (Natália Jurigová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma presvedčila o tom, že príbehy z koncentračných táborov a Holokaustu sú naozaj skvelé. Ale Na smrť 1 a Na smrť 2 sú jeden celok, takže treba aby čitateľ prečítal obidve, pretože fungujú ako jeden celok

napínavé od začiatku do konca (Andrea Galieriková, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď človek siahne po akejkoľvek knihe od Kariku, nemôže sa pomýliť. Čítala som obe Na smrť, druhá sa mi páči o kúsok viac, pretože detailne zachytáva tematiku koncentračných táborov, nič neprikrášľuje a podáva pravdivé informácie. Dielo sa mi páči najmä preto, že si autor musel dať námahu s overovaním faktov, čiže okolie do ktorého je dej zasadený, ako i mená postáv sú skutočné. To, akým spôsobom autor vykreslil doktora Mengeleho a jeho zvrátenosti mi nedalo spať niekoľko nocí. Desivý opis prostredia je doplnený ešte desivejšími osudmi postáv. Všetko absolútne uveriteľné. Zimomriavky od prvej po poslednú stranu. Kniha ma pohltila a vtiahla do deja. Som hrdá na to, že na Slovensku máme autorov na svetovej úrovni. Tlieskam!

Super (Lubi Listoferova, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé pokračovanie prvej časti :)

„Na smrť II: Bez milosti“ ... perfektná (Ľuboš, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani som dlho nepremýšľal, čo napísať - myšlienky sa mi hrnú samé. A to určite preto, lebo táto kniha patrí k tým, ktoré si budem pamätať celý život:)Je skrátka mrazivá a napínavá! Jozef Karika je bezpochyby veľmi presvedčivým rozprávačom príbehu. Knihou ma viedol tak obratne, že v momente, keď som si už povedal, že viac nemôžem, skončila sa kapitola a začala nová-na začiatku ktorej som vhupol do deja, mysliac si, že si odpočiniem. Skočil som však rovnými nohami do hustého blata, a zabáral som sa čoraz hlbšie. Chválim veľmi dobré vykreslenie deja a historických reálií, miestami som sa cítil byť súčasťou historických udalostí a zažíval ľudské zverstvá na vlastnej koži. Preto by som túto knihu neodporúčal slabším povahám, avšak na druhej strane, je to príbeh skutočných činov, ktoré páchali ľudia na ľuďoch. No aj napriek tomu, že je to jeden ucelený príbeh s Na Smrť 1, táto dvojka sa mi zdá byť lepšia, omnoho desivejšia a napínavejšia. Knihe dávam 5 hviezd ... realitu nemohol autor vykresliť lepšie, než to spravil. Pred čítaním tohto diela odporúčam dobrú prípravu z historických reálií - posilnia zážitok z čítania ... Je to výborná kniha aj pre tých, ktorí majú radi hororové príbehy Stephena Kinga. Ten síce používa strašidlá, ale strach, ktorý produkuje Jozef Karika, je hlbší, pretože nočné mory urobil z ľudí, presne tak, ako sa nimi sami stali. Neľutujem kúpu knihy a odporúčam každému, kto pochybuje, nesklame sa!

uáááu (Jana Hanáková, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
perfektná kniha, tak ako aj prvý diel Na smrť I. Vrelo odporúčam, ale len silným povahám. Veľa vecí je tam opísaných podrobne a v jednom momente som musela knihu odložiť na jeden deň - na predýchanie. Ale prečítala som ju a od tejto knihy neviem nájsť nič lepšie.

Neuveriteľná (Natália Prochyrová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola neskutočne silná. Už od prvých strán až po posledné som sa nevedela odtrhnúť. Opisy koncentrákov boli desivé a tak reálne, že má človek pocit, ako keby tam skutočne bol. Postavy a ich charakter sú výborne vykreslené, detaily obdobia ohromujú. Čítala som prvú knihu, tak isto druhú a už teraz sa neviem dočkať tretej časti, ktorá určite nebude o nič menej reálna a neuveriteľne pútavá ako tieto dve.

Veľmi kvalitná a silná kniha (Zuzana Široká, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja mám zimomriavky, len čo sa pozriem na tieto knihy v poličke. Scény z koncentračného tábora ma budú mátať ešte dlho. Ale opisy bezmedzného násilia nie sú samoúčelné ani prvoplánové. Zapadajú do kontextu románu, vykresľujú prostredie, ktoré z dvoch hlavných hrdinov urobolo to, čím sa nakoniec stali. Karika si ťažkú a pre mnohých z nás odpudivú tému národného socializmu a SNP dôkladne naštudoval a obalil ju do pútavého, napínavého príbehu. Vrelo odporúčam a upozorňujem, že prečítanie knihy neostane bez následkov.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Viktor postával pri lekárni. Obšmietal sa tam pre prípad, že by sa opäť ukázal Mrva. Keď začul, že poniže ulice ktosi nadáva Židom, vybral sa tam.
Trojica gardistov kráčala tesne za Sárou s Markusom a nadávala im. Chlapec sa snažil neplakať, no po lícach mu tiekli slzy a občas potiahol nosom.
Sára vedela, že keby im urážky vrátila, napadli by ju. Možno by zbili aj Markusa. Keby ich vážne zranili, bol by to koniec, skončili by na dlažbe.
„Smrdíš, Židuľa, nevyspím sa s tebou, ani keď budeš prosiť,“ smial sa Mikuláš. Chodci vystrašene odskakovali. Aj to sa mu páčilo. Všetku pozornosť však sústredil na Sáru.
Do kohosi narazil. Pozrel na trúfalca, ktorý si dovolil neuhnúť gardistovi zabezpečujúcemu poriadok.
Hiler mal na sebe elegantný oblek aj klobúk. To Mikuláša rozdráždilo ešte väčšmi.
„Nevieš, čo sa patrí, Židák?“
Hiler nič nevravel, pozeral mu na hruď. Nestiahol sa, naopak, tesnejšie k nemu pristúpil.
Dorunský mu reval priamo do tváre: „Všetci Židáci skapete, nič iné si nezaslúžite!“
Viktor bol až neprirodzene chladný, mierne prikyvoval a uprene hľadel gardistovi na hruď.
Pustili si ho príliš blízko, napadlo Sáre.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x