bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Prázdne miesto

Vydavateľ: Nakladatelství XYZ (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prázdne miesto

Prázdne miesto je veľkolepý a vynikajúco napísaný román o súčasnej spoločnosti.

J. K. Rowlingová vytvorila fascinujúci svet s postavami, v ktorých zaručene spoznáte vlastných susedov. Šarvátky a divoké konflikty otriasajúce životmi ľudí v Pagforde sú plné vášní, ktoré zasahujú aj každého z nás. Po nečakanej smrti štyridsiatnika Barryho Fairbrothera ostane Pagford v šoku. Je to zdanlivo idylické anglické mestečko s dláždeným námestím a starobylým opátstvom, ale za peknou fasádou zúri tichá vojna. Bohatí bojujú s chudobnými, tínedžeri s rodičmi, manželky s manželmi, učitelia so žiakmi. Pagford rozhodne nie je tým, čím sa na prvý pohľad zdá. Prázdne miesto, ktoré po Barrym zostane v miestnom zastupiteľstve, sa zakrátko stane katalyzátorom najväčšej vojny, akú mesto zažilo. Kto bude triumfovať vo voľbách sprevádzaných vášňami, pokrytectvom a nečakanými odhaleniami?

Brilantne napísaná kniha, ktorá je autorkiným prvým románom pre dospelých čitateľov, nabáda na zamyslenie a na každej stránke znova a znova prekvapuje.

Detaily o knihe

Názov: Prázdne miesto

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Súťaž o 3x Prázdne miesto od J.K.Rowlingovej!

A je to tu! Nová kniha od rozprávačky, ktorej sa len málokto vyrovná. Prázdne miesto – prvý román pre dospelých od svetoznámej J.K.Rowlingovej a vy ho môžete vďaka BUXu vyhrať! Tak poďte na to. viac

Hodnotenie čitateľov

niečo iné (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som nedočítal. Zdĺhavé opisy, ktoré ma v Harrym veľmi bavili, tak v tejto knihe naopak veľmi nudili. Možno som jej mohol dať ešte šancu, no nedal som. Ktovie ako to skončilo :)

Prázdne miesto (Daniela, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si vybrala preto, lebo ako dieťa som vyrastala na jej knihách o dospievajúcom čarodejníckom učni Harrym Potterovi.Preto som bola veľmi zvedavá ako autorka prekročí svoj tieň "detskej" spisovateľky a zapíše sa do povedomia dospelých čitateľov. No a musím povedať, že sa jej to darí skvele. Zabudla na všetko čo písala v knihách o Harrym Potterovi ale zároveň nestratila svoj zmysel pre humor a veľmi podrobné opisy ľudí, vecí a miest, kde sa dej odohráva. Jednoducho pani J.K. Rowlingová je spisovateľka s veľmi veľkým talentom zaujať širokú škálu čitateľov každého veku. Je zaujímavé sledovať ako smrť Barryho Fairbrothera ovplyvnila malé anglické mestečko Pagford a ich obyvateľov. Nikto v tomto mestečku nečakal, čo smrť jedného významného človeka dokáže spustiť. Koľko intríg, osočovania a urážania sú ľudia schopný vyprodukovať na dosiahnutie životného cieľa... Pamätám si, že keď som čítala túto knihu, bola som obklopená čokoládou, ktorá mi pomáhala "predýchať" napäté situácie... a hrnčekom čaju. Kniha sa mi veľmi páčila. Opäť je písaná zaujímavo a opäť dokáže čitateľa vtiahnuť do deja a stotožniť sa s postavou, ktorá mu najviac vyhovuje.Určite odporúčam :)

autorka by radsej mala ostat pri tvorbe pre deti (Nataš, 4.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Tato knizka vo mne vyvolala rozporuplne emocie.Na zaciatku som sa pri nej neskutocne nudila, pristihla som sa pri tom, ako citam text, ale myslienkami som niekde uplne inde.To sa mi pri knihach nestava.Ale kedze kazdu knihu vzdy docitam, tak som jej dala este sancu.Niekde okolo strany 300 zacala byt zaujimava :-p a koniec mal rychly spad.Dlho som si na zaciatku mylila postavy, je ich dost vela a striedali sa tak rychlo, ze som miestami nevedela o koho ide a musela som sa vratit par stranok spat.Autorka pouziva casto hrube vulgarizmy, mala som pocit, akoby chcela dat na znamost, ze nepise len knihy pre deti.A veru, mala by pri tvorbe pre deti ostat.

Prázdne miesto (Katka, 12.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odvážny, realistický portrét spoločenských vrstiev malého mestečka v kríze. V dôsledku smrti člena mestského zastupiteľstva sa vynárajú rozmanité príbehy ostatných obyvateľov mesta. Niektoré sú sympatické, no väčšina nie. Blížiace sa voľby na miesto po zosnulom odhaľujú intrigy, klebety, faloš a vlastný záujem. Rowlingová je v tomto románe na nepoznanie!! Je to román pre dospelých zachytávajúci spoločenské problémy ako sú drogy, alkohol, zneužívanie detí, násilie. A to sú veci, ktoré jednoducho drsné sú, bez ohľadu na to ako ich opíšete. Preto si myslím že to nebolo až také šokujúce, ako to možno pre mnohých čitateľov bolo. Áno, bolo tam násilie. Áno, bolo tam rúhanie. Áno, bola tam sexualita. Ale nikdy to nebolo prehnané či nezvyklé. Myslím si že iba chcela vykresliť život v Pagforde naozaj zo všetkých možných uhlov. Vynechanie nadávok, či nejakých znepokojujúcich udalostí by mohlo pôsobiť menej surovo a hlavne menej úprimne. Román je písaný pomocou viacerých perspektív, čo môže pôsobiť mätúco a zložito. Tiež mi chvíľu trvalo pokým som si zvykla na tento štýl, najmä na množstvo postáv. Prechod medzi nimi je však pomerne hladký a postupom času si aj v postavách urobíte jasno. Najviac sa mi však asi páčilo, ako vykreslila jednotlivé postavy. Ich charaktery, ich vnútorné dialógy boli úplne autentické. Napríklad malo zmýšľajúci, zhubný klan Mollisonovcov so samoľúbymi rečami a predsudkami. Budú Vám nesympatickí už po pár kapitolách. Aj keď sa Vám román môže zdať rozvláčny a čudujete sa čo týmto Rowlingová sledovala, uvidíte, že každá akcia, má svoje dôsledky nesúce sa zbytkom knihy. A nakoniec tam nebol nič, čo by bolo zbytočné. V konečnom dôsledku je to temný román, no na konci knihy mi bolo ľúto, že postavy musím nechať odísť. A to je vždy dobré znamenie. No nie? :)

potešilo :) (Sofia Orišková, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní Harryho som bola voči tejto knihe dosť skeptická... Ak niekto čaká istý druh pokračovania nech to radšej nekupuje. Je to úplne nový štýl autorky, ktorý ma vsal tiež veľmi zaujal. Začiatok obol síce zdĺhavý, ale to sa sa pochopiť keďže je táto kniha presýtená postavami-museli sme ich najprv spoznať. Poslednych 30 strán som si prečítala asi 3x lebo som tomu nevedela uveriť.

Skutocne prazdne miesto :/ (Sona, 1.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Taky nemastny neslany pribeh. Velmi vela postav, ktore sa mi v prvej polovici knihy stale plietli. Cely dej sa strasne vlecie, ale ku koncu to autorka narychlo utne, ako keby sa s nimi uz viac nechcela zapodievat. Ocenujem jej pokus napisat roman o komunalnych volbach, ale akosi sa neviem rozhodnut ci je to autenticke, alebo neautenticke...

nepotesilo (Tojka, 21.3.2014) Odpovedať

neviem ci som od knihy očakávala priveľa ale akosi mi nesadla...nie a nie ju dočítať, príbeh kde sa dej dal predvídať dopredu, nič ohromujúce. Na začiatku som mala dosť problém s postavami, musela som sa vracať dopredu aby som zistila kto ku komu patrí, ale úspešne som to dobojovala do konca, ale už nikdy viac... V prípade ak má človek veľa veľa času nazvyš môže siahnuť po tejto knihe :)

prosím info (Ž. Síkorová, 17.2.2014) Odpovedať

Prečo sa táto kniha nedá objednať cez: ste knihkupec...? Ďakujem

Odpoveď (Bux.sk, 19.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, ako kníhkupec môžete objednávať cez vo.kniznyweb.sk

J.K.R. nepriniesla nic nove... (VeveNika, 10.9.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Pribeh bol lahko citatelny, postavy mi problem nerobili zas tak vela ich tam podla mna nebolo, lez skratit by sa to dalo. Rozhodne priemerny socialny roman, autorka podla mna nepriniesla nic, ale absolutne nic nove. Zaver taky ten filmovy, od Rowlingovej mi to prislo skor ako klise. Palec hore za expresivny jazyk teenagerov, tym ma jedinym prekvapila. Kniha kupit nie, ak z toho spravia film ok, ale pockat si az bude v telke zadarmiko az potom so slusnym hereckym obsadenim to ma sancu na slusne stravene dve hodiny na gauci.

:) (Michaela, 30.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Naozaj zaujímavý sociálny román.Množstvo postáv,ktoré majú určite svojich dvojníkov v realite.Pri čítaní máte pocit,že sa pohybujete medzi nimi,prežívate ich malé víťazstvá a veľké prehry.Plasticky opísaná atmosféra malomesta s jej kladmi aj zápormi.Nemusí sa páčiť každému,ale svojich čitateľov si nájde.Tak ako si našla mňa.

Nekonečný začiatok (Katarína Hugyárová, 22.8.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Povedala som si žiadne predsudky nechám sa prekvapiť, veru kniha prekvapila vysoko negatívne. Bože to sa tak vlieklo ten začiatok, nechcem neslušne napísať. Nie a nie sa do toho ponoriť,trápila som sa prvými stranami. Ako tá kniha sa rozbehla asi len na posledných stranách, stále som nechápala hlbší význam, čo chce autorka povedať. Nechcem znevažovať jej dielo ale fakt to ta tie peniaze nestojí. Bola som veľmi sklamaná a určite neodporúčam kupovať. Zbytočne dlhá, nudná a miestami trápne nepochopená. Autorka by mala zostať pri tom čo vie dobre písať, lebo toto bol omyl na plnej čiare. Ledva som ju dočítala.

Príjemné prekvapenie (Martina Paľová, 6.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som si kúpil na základe recenzíí a musím povedať že sa oplatilo. Kniha ma veľmi zaujala, je proste skvelá Rowlingovú milujem a preto som si nemohla nechať ujsť jej nový román! Je to naozaj INÉ ako HP, čo považujem aj za mínus, keďže za Harrym mi je smutno, aj za plus, keďže autorka tým dokazuje, že vie písať nielen úžasné knižky pre deti. Vynaložila som veľkú snahu pochopiť kto je proti komu a prečo. Aj ja som na prvých sto stranách hľadala Rowlingovej štýl. Zdalo sa mi to príliš realistické, snaha o zobrazenie skutočnosti bez akejkoľvek pretvárky, humor bol trpký. Ani raz som sa nezasmiala, iba pousmiala a nakoniec som vyronila aj slzu.Postavy sú znázornené veľmi hodnoverne. Autorkine pozorovacie schopnosti sa opäť ukazujú ako prvotriedne, výborne vytvára autentické a prirodzené obrazy ľudí rôznych pováh – veď o tom vlastne tá kniha je.Keď autorka napísala, že každý si v jej knihe spozná niekoho zo svojho okolia, nemýlila sa!!.....lebo je to tak...

dokáže zaujať.. (Adriána Brišová, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Na prvotinu Joanne po Harrym Potterovi som bola naozaj veľmi zvedavá. Vedela som, že pôjde o niečo úplne iné a pre istotu som nič neočakávala, však fakt, že je Rowlingová kvalitná spisovateľka, viem, a preto by som nikdy nemohla byť úplne sklamaná. Bola som naozaj nedočkavá, takže hneď v deň vydania som si pre knihu došla a začala čítať. Ako už je naznačené, hneď na prvých stránkach zomrie nešťastne a prirodzene, Barry Fairbrother, ktorého ľudia buď milovali, alebo nenávideli a to kvôli jeho názorom a postojom. Snažil sa každému pomôcť, videl dobro a nadanie v ľuďoch, v ktorých ho ostatní vidieť nevedeli a stál si za tým, aby nenávidené pole (sídlisko, kde napospol býva feťáci a podobné existencie) stále patrila k ich mestu av v chode zostala odvykacia klinika. Z počiatku som nevedela, čo si o knihe myslieť, pretože asi v prvých sto stránkach som zažívala jeden veľký zmätok. Je tam naozaj veľa postáv a ja si ich najskôr aj plietla. Potupne som sa s nimi, však zoznámila a chápem, že Rowlingová sa do tejto knihy snažila dať naozaj snáď každý typ človeka, aký môžeme stretnúť (pr. feťáci, zneužívanie, šikanovanie, násilníci, duševne chorí, klebetnice, neverníci a tak ďalej). Každý si nájde niekoho, koho si obľúbi a niekoho, koho bude úplne nenávidieť. A nenávidieť sa tam dá naozaj celá rada ľudí. Ani neviem, kto mi vadil najviac. Ak to bol puberťák zvaný Tlsťoch, ktorý sa snažil nájsť sám seba alebo agresívny Simon. Obľúbila som si viac ľudí a to napríklad Sukhvinder, Andrewa alebo Krystal so bračekom Robbiem. V Pagfordu zažijete naozaj dosť udalostí, predovšetkým stretnete veľmi zaujímavého ducha, ktorý odhaľuje tajomstvá, čo by mali zostať skryté. Rowlingová opäť dokázala, že rozhodne vie písať. Skoro som až pozerala, aké dokázala použiť slová, a ako sa vyzná vo veciach ohľadom mladých ľudí. Prázdne miesto je nepochybne zaujímavý príbeh a Joanne opäť preukázala záľubu v dramatických koncoch a úmrtií postáv, ktoré si dosť ľudí obľúbi. Určite nemôžem povedať, že by toto dielo bolo niečo naozaj extra. Jedná sa o veľmi zaujímavo spracovaný príbeh s veľmi prepracovanými postavami. Ja som sa nenudila, ale verím, že sa nájdu ľudia, ktoré to nezaujme a možno knihu ani nedočítajú. Každý predsa máme iný vkus. Ja som s knihou spokojná. Je niečím výnimočná, ale rozhodne mám dosť kníh, ktoré sú na mojom rebríčku obľúbenosti oveľa vyššie. Knihu odporučím prečítať každému, ale berte to s rizikom, že môžete patriť medzi tie, ktoré to nedokáže zaujať.

super kniha (adka, 3.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
mne sa kniha pacila nemala som problem s postavami v pohode sa to dalo zvladat treba si to precitat v klude a mat na to viac casu :)

Žiadny Harry (Majka, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nebudem a ani nechcem túto knihu porovnávať s Harrym Potterom. I keď meno autorky tejto knihy k tomu navádza, tentoraz ide o niečo celkom iné. Príbeh má veľa rôznorodých postáv, na ktorých sa mi páčilo, že som si ich nevedela presne zadefinovať ako dobré alebo zlé. Každý z hrdinov mal kladné stránky, ale aj tie negatívne. Postavy mali svoje trápenia, tajomstvá a túžby... jednoducho mohlo ísť o akékoľvek mesto na svete, všade sa ľudia správajú rovnako. Zdanlivo išlo o zbytočne zdĺhavý príbeh, ktorý by sa dal skrátiť a o nič by sme neprišli. Ale podľa môjho názoru bolo potrebné každé slovo, ktoré autorka použila, teda každý detail príbehu, aby sme pochopili podstatu nielen príbehu, ale aj jednotlivých postáv a pohnútky ich konania. Záver knihy bol prekvapivý, ale zároveň bol v priebehu deja akoby naznačený, akoby celý dej smeroval k niečomu podobnému. Kniha sa čítala veľmi dobre, možno trochu dlhšie kvôli pochopeniu súvislostí, ale to vôbec nevadí. Podľa mňa autorka opäť ukázala skvelé rozprávačské schopnosti a dúfam, že sa od nej dočkáme čo najviac skvelých kníh. Taktiež som nadšená tým, ako ďaleko sa žánrovo autorka posunula od Harryho k Prázdnemu miestu, veľmi to obdivujem :)

ach jaj (nan, 12.6.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
som nejakých 100 strán pred koncom a je to tak strašná blbosť, že takú som už dávno nečítala... milión postáv, ktoré sa mi ešte stále mýlia a to už končím, dej zbytočne naťahovaný... zaujímavé tam boli asi tak dve, tri pasáže... ak nepríde nejaký dychberúci zvrat tak to bude fakt strata času celá kniha :( a to som jej tak fandila...

pomalý rozbeh ale napokon super! (mony, 17.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rowlingovú milujem a preto som si nemohla nechať ujsť jej nový román! začiatok bol trochu nudný ale keď sa dej rozbehol dostala sa mi kniha pod kožu a ten záver bol nečakaný a prekvapujúci, dosť silný. Nechcem prezrádzať dej a preto musím napísať iba prečítajte si a sami posúďte či sa vám to páči alebo nie. Nie je to druhý Harry (a ani som ho neočakávala a som rada že to tak nie je) ale silný sociálne zameraný román o bežných ľuďoch a bežných problémoch malého mestečka a skrytých tajomstvách obyvateľov.... odporúčam na zamyslenie
Všetky komentáre (18)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x