bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlatokopka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Zlatokopka (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlatokopka

V klenotníctve predávala diamantové šperky - najčastejšie zlatokopkám, ktoré prichádzali v sprievode svojich partnerov. Po čase sa sama stala jednou z nich. Svojho o hlavu menšieho partnera s plešinkou a bruškom pomenovala Chrústik. Zaplatil jej plastiku, aby mala vysnívané trojky, pery jej dal napichať botoxom, čo sa jej až tak nepáčilo, ale čoraz častejšie jej zveroval svoju zlatú kartu... Ak vás čo len trochu zaujíma svet zlatokopiek, neváhajte. Takúto knihu ste ešte nečítali!

Detaily o knihe

Názov: Zlatokopka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná (Alena Precechtelová, 29.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
ZLATOKOPKA , túto sériu som si kúpila až v druhom vydaní. Skvelá slovenská spisovateľka Lucia Sasková v nej opisuje osud dievčat , ktoré sa namiesto práce dávajú radšej vydržiavať mužmi . Veľmi často som bola na hlavnú predstaviteľku nahnevaná ,´že toto dokáže robiť . No taká je často aj realita- veľké prsia , ešte väčšie pery a v očiach peniaze. No vyhovuje takýto spôsob života stále , alebo dá sa niečo zmeniť ? Tak to neprezradím, prečítajte si knižku . Je dobrá a ľahko sa číta .

Zlatokopka (Petra, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Lucie Saskovej mam velmi rada a vzdy siahnem po jej knihe.Kniha Zlatokopka ma chytila od prvej chvile a za chvilu som ju zhltla.Je naozaj velmi dobre napisana,lahko citatelna a neviete sa dockat ako to bude pokracovat.Pribeh dievciny,z ktorej sa stane zlatokopka,ale zivot jej do cesty prinesie rozne nastrahy a musi sa s tym nejak vysporiadat.Urcite si tuto seriu nenechajte ujst.

zlatokopka (sidonia, 26.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
noo to je neskutočná kniha nevedela som ju prestať čítať ked som ju dočítala hned som si musela zaopatriť aj 2. klobuk dole

Gratulácia autorke (Lenka Andrésová, 24.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri udeľovaní hviezdičiek v recenziách románov bývam dosť prísna, ale toto je jedna z kníh, kde som tých päť hviezdičiek dala s čistým svedomím. Nechcem veľmi hodnotiť dej, autorka v románe opisuje veľmi citlivú a závažnú tému a určite sa nájdu čitateľky, ktorým sa to páčiť nebude. Žiaľ, taký je život. Román je až desivo pravdivý, miestami tvrdý, miestami realistický, odhaľujúci najtajomnejšie ženské a ľudské duše. Nič neprikrášľuje, dokonca hlavná hrdinka tu vystupuje vo svojej "ľudskej nahote" bez predsudkov, bez emócií. Čo je ale v románe najsmutnejšie, bez lásky. Láska je najkrajší ľudský cit a hlavná hrdinka v honbe za svojim pohodlím a snahou mať čo najviac zabúda, že okolo nej sú ľudia, ktorí ju milujú s jej nedostatkami i kladmi, ktorí si ju vážia a dôverujú jej. Po prečítaní románu si uvedomíte, že ste vlastne šťastný človek. Že možno ľúbite a že možno niekto ľúbi Vás. Že žijete život, ktorý Vás napĺňa a teší. A o tom to vlastne všetko je. Tak dámy /a možno aj páni/, prajem príjemné čítanie!

Zlatokopka (Miška, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď samotný názov ma zaujal a po prečítaní zadnej strany som vedela, že túto knižku si chcem a musím prečítať. Skutočné odhalenie,kde sa citát nie Všetko je zlato čo sa blyští.. hodí na 100%. Pútavá, zaujímavá... Výnimočné stvárnený svet zlatokopiek poukazuje na to, že šťastie a lásku si človek za peniaze nekúpi, aj keď je celý čas presvedčený o opaku. Hlavná hrdinka sa javí ako žena dvoch tvári. Väčšinou to takto aj vo svete zlatokopiek býva. Dej je prekvapujúci a od knihy som sa nemohla odtrhnúť! Toto je jedna z mála kníh, ktoré ma poslednú dobu takto oslovili! S hlavnou hrdinkou mi nedalo než súcitiť a schvaľujem aj záver knihy, hoci som mala slzy na krajíčku. Až nabudúce nejakú tú "zlatokopku" uvidíte kráčať po ulici, možno vám napadne, že aj ona má svoj príbeh... Nie je to žiadny nevinný príbeh plný neskutočnej lásky, naivity...takáto je realita a takto to chodí. A autorka veľmi pekne vie dať svoje myšlienky na papier. Myslela som si, že to nebude čítanie pre mňa ale môžem právom povedať, že ma prekvapila ;) Vrelo odporúčam!

Zlatokopka (Mária Eštvaníková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj dobre napísaná kniha, a tak povediac aj pravdivá, čo sa týka súčasnosti. Knihu som prečítala na posedenie, ako aj ďalšie z kníh autorky. Je super, že aj na Slovensku máme autorku, ktorá vie ozaj dobre a pútavo, a hlavne pravdivo písať. teším sa na ďalšie knihy. Odporúčam.

Úžas! (Viktória Dobosová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úžasná kniha, avšak záver mohol byť iný. Túto knižku som prečítala za 2 dni, úplne sa dá vžiť do situácie hlavnej postavy.

zaujímavá (Martina B., 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavná hrdinka je vlastne poľutovania hodný človek. Predsa len život zlatokopky v luxuje nieje až taký jednoduchý a úžasný ako to na prvý pohľad vypadá. Veľký plus tejto knihy je, že autorka píše absolútnu pravdu o tom, ako to vlastne chodí vo vysokých kruhoch spoločenskej smotánky. Samé pretvárky, intrigy, sex a chamtivosť. Ide len o peniaze. Smutná pravda o našej spoločnosti. Odporúčam prečítať ja som to zvládla za necelé 2 dni. Dej sa priam hlce a koniec je povedzme, dosť neočakávaný a zaujímavý :)

Odporúčam (Daša Šimonová ml., 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úrivok som si prečítala ešte pred vydaním knihy v časopise a v momente som si ju objednala... Perfektná, vtipná a reálna! Takých báb poznám naozaj veľa a to je až smutné... Akurát sa mi moc nepáčil koniec, niečo podobné som čítala v knihe pár týždnov pred Zlatokopkou, preto sa mi to nezdá veľmi originálne... ale inak celkovo kniha na jednotku

Dobrá (Jakub Ščerba, 15.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Povedal by som že táto kniha je len pre ženy ale dá sa to aj pre mužov je celkom zaujímavá. Veľmi aktuálna téma, kniha ma zaujala, dej bol plynulý, autorka vytvorila uveriteľný svet s dobre vykreslenou hlavnou postavou, jej pocitmy, obavami, túžbou po peniazoch...Čo vyzdvihujem je, že kniha mala aj myšlienku...Jediné čo vytýkam, je pár nepremyslených detailov, ktoré pozornému čitateľovi neuniknú a ešte za môj subjektívny názor, že nemám rad smutné konce...Ale ako celok môžem odporúčať..

Odporúčam (Martina Paľová, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od knihy som sa nevedela odtrhnúť,prinútila ma vžiť sa do jej pocitov, tak je dobre napísaná. O knihe som sa dozvedala ešte pred jej vydaním. Už vtedy ma zaujala svojim názvom a povedala som si, že ju musím jednoducho mať. A stalo sa. Od začiatku až po koniec vás nepustí, miestami som sa usmievala, miestami oči otvárala od prekvapenia. Kniha nesklamala. Tematika "zlatokopiek" bola výbornou voľbou, nakoľko v súčasnosti sa s nimi roztrhlo vrece. Vôbec neľutujem, že som investovala peniaze do tohto titulu. Svieža, originálna, zaujala ľahkým jazykom, úprimnými hláškami, spoveďou ženy, ktorá zašla až za hranicu všeobecnej tolerancie. Jediné, čo mi prišlo ľúto, že som ju tak rýchlo prečítala. Koniec bol neskutočne smutný, mala som z toho zvláštne pocity. Páči sa mi, že autorka opisuje pozitívne aj negatívne stránky tejto ,,životnej situácie. Odporúčam všetkými desiatimi :) od tejto autorky si prečítam aj jej prvotinu a snáď nás prekvapí aj ďalšími titulmi. Naozaj som takúto knihu ešte nečítala a som rada, že sa mi dostala do rúk.

pre Martinu Palovu (emily, 15.8.2013) Odpovedať

Nezda sa vam, ze ste ukradli slova daniely z 3.8.

Zlatokopka (Daniela, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
O knihe som sa dozvedala ešte pred jej vydaním. Už vtedy ma zaujala svojim názvom a povedala som si, že ju musím jednoducho mať. A stalo sa. Kniha nesklamala. Kniha je veľmi dobre napísaná! Od začiatku až po koniec vás nepustí, miestami som sa usmievala, miestami oči otvárala od prekvapenia. Svieža, originálna, zaujala ľahkým jazykom, úprimnými hláškami, spoveďou ženy, ktorá zašla až za hranicu všeobecnej tolerancie... Naozaj som takúto knihu ešte nečítala a som rada, že sa mi dostala do rúk. Tematika "zlatokopiek" bola výbornou voľbou, nakoľko v súčasnosti sa s nimi roztrhlo vrece. Vôbec neľutujem, že som investovala peniaze do tohto titulu. Jediné, čo mi prišlo ľúto, že som ju tak rýchlo prečítala. Koniec bol neskutočne smutný, mala som z toho zvláštne pocity. Odporúčam všetkými desiatimi :) Od tejto autorky si prečítam aj jej prvotinu a snáď nás prekvapí aj ďalšími titulmi.

úprimna spoveď (Katarína Hugyárová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá kniha, práve dnes som ju prečítala, včera som začala a dnes skončila. Uf čo o nej povedať? Určite je kontroverzná, pohľad do rozmýšľania a aj utrpenia zlatokopky, tie emócie čo sa vo mne bili tak to bola sila. V prvom rade to bola zvedavosť čo vedie tieto mladé ženy k takémuto životu. Po prvých stránkach ktoré som teda riadne predýchavala, že ako toto môžu, takto sa ponižovať a pretvarovať, mala som chuť zakričať zobuď sa načo s tým tlstým a neatraktívnym chlapom, ktorý chce sex viac krat denne. Pritom hlavná hrdinka musela všetko predstierať a hrať že aký je skvelý a chváliť až do neba, hallllooooo zobuď sa preboha. No aj teraz mi stúpa adrenalín. Kniha sa celkom pekne vyvýjala, každu stranu som hltala a čakala kedy a či sa vôbec zmení. Ako to dopadlo nemôžem prezradiť. Nakoniec si našla aspoň dobrých priateľov. Určite odporúčam.

Na zamyslenie !! (Natália Bujáková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu vrelo odporúčam , aj keď je dosť smutné že niektorí ľudia takýto život naozaj žijú.Knihu som si prečítala za dva-tri dni a po prečítaní ma napadlo že tam neboli použité vlastne žiadne ozajstné mená len prezívky(Chrústik,Frajer,Macko)svoje meno tam ani nepoužila.Tak ma napadlo či to nemôže byť skutočný príbeh? Lebo mňa by osobne nenapadli také detaily ktoré boli napísané v tej knihe. Bolo to veľmi zaujímavé čítanie a hlavne napínavé :D

Odporúčam! (Alexandra Michaličková, 1.8.2013) Odpovedať

Dlho som zvažovala, či si knihu kúpim, pretože som sa obávala, či kniha s podobnou tématikou vôbec môže mať literárnu hodnotu. Nakoniec som sa ale odhodlala a musím povedať, že som bola milo prekvapená. Samozrejme, netreba čakať hlbokú filozofiu, príbeh bol ale dobre a príjemne čitateľný, hlavnú postavu som si dokonca obľúbila, aj keď je, ako už nadpis prezdrádza, zlatokopka. Z jej rozprávania sa človek dozvie, že ani takýto život nie je med lízať a hoci jej problémy sú iné, ako u bežných ľudí, dá sa jej konanie čiastočne pochopiť. Bolo to znova raz také iné čítanie, autorke prajem veľa úspechov a teším sa na ďalšie knihy! :-)

oplati sa to precitat :) (Katarína Takácsová, 14.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
zatial co som citala tak tato kniha bola najuzesnejsia. za par dni som si ho precitala. je to super kniha
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x