bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Striptíz duší

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Príbehy z kabelky
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Striptíz duší

Čím sa meria láska? Množstvom spomienok? Množstvom utajovanej bolesti? Ktovie...
Soňa sa od manželovej tragickej smrti nevie zbaviť pút minulosti. Straší ju stuha zo smútočného venca od neznámej ženy a snaží sa vypátrať pravdu. Eva zisťuje, že na život v rušnej Bratislave nie je vôbec pripravená. Po romániku so šarmantným a prelietavým Edom si ešte viac uvedomuje svoju osamelosť. Klaudii nezáväzný flirt skomplikuje vzťah nielen s manželom, ale aj s najlepšou priateľkou. Trápení jej pribúda rovnako rýchlo ako nechcených tajomstiev. No a Emília žije len svojimi snami. Každá z týchto žien je úplne iná, a predsa majú niečo spoločné – osud si s nimi zahrá nevšednú hru.

Dostupné verzie titulu

Striptíz duší Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Striptíz duší

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Striptiz dusi (Drahomira, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Putave citanie o tom,ako tuzba po snahe vymanit sa zo stereotypu dokaze silou laviny znicit vsetko okolo seba.

neobyčajná (Martina Korbuľáková, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som otvorila knihu a začítala sa do prvých riadkov, vedela som, že tento príbeh ma rozhodne zaujme. Autorke sa perfektne podarilo vzbudiť moju zvedavosť. Je to príbeh zo súčasnosti, ktorý vybočuje z radu mnohých a hlavná hrdinka má hneď v úvode vražedné úmysly. No nebojte sa, kriminálka to nie je, hoci v Stripíze duší o odhaľovane skrytých tajomstiev nebude núdza.

Vhodný prírastok do vašej kabelky (Robert Dyda, 16.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri pravidelných návštevách nemeckých kníhkupectiev málokedy vynechám tematické stolíky s Frauenromanen a vreckovými vydaniami bestsellerov. Mám slabosť na ženský román, lebo je spoľahlivým barometrom, čím žije pre mužov neraz tajuplný svet žien. Je potešujúce, že aj slovenský čitateľ dostáva podobné knižky v edícií Príbehy z kabelky z produkcie vydavateľstva Ikar. Je jedno či žijete na opustenom ostrove alebo v slovenskom malomeste, ak máte vedľa seba niekoho, s kým prežívate obyčajné ľudské šťastie. Eve sa ale ilúzia o zostárnutí po boku Karola rozbije na milión črepín, keď sa na scéne objaví silikónová kráska začne ten vnímať len prvou signálnou sústavou. Opustí preto rodné Krompachy a vďaka svojej spolužiačke sa pokúsi o nový životv Bratislave. Netuší, že svojim príchodom spustí kolotoč udalostí ktoré odhalia tajomstvá, ktoré mali spať svojim pokojným spánkom. Klaudia, ktorá žije v naoko spokojnom manželstve, neodolá a podľahne dávnej láske, stále šarmantnému záletnikovi Edovi. A nad tým všetkým sa vznáša pohrebná stuha od neznámej ženy na hrobe jej svokra. Postupne sa odhaľujú všetci a nikto z tohto striptízu duší nevyviazne bez škrabanca. Dvojgeneračné vzťahy nie sú jednofarebné a každú postavu ste už zrejme niekde vo svojom okolí stretli. Zápletky sú uveriteľné a mohli sa stať komukoľvek. Macháčová má filmové videnie, vie čitateľa vtiahnuť do príbehu a jeho adaptácia by určite obstála pri nedeľných romanciach, na aké som zvyknutý z ZDF. Hybným momentom Striptízu duší je náhoda. Občas čitateľa prekvapí nepripraveného a ten má potom chuť kričať: Pozor, za chrbtom číha nebezpečenstvo! Na druhej strane jednu z kľúčových zápletok pochopíte pomerne ľahko, tá však pôsobí ako možná časová bomba, a vy len tŕpnete, aby nezničila takmer všetky vzťahy. Môžete namietať proti postavám sviniarov, ale štricák s pekným zadkom a patričným výkonom, do tohto žánru proste patrí. Adriana Macháčová dokazuje svojou novou knižkou, že dôverne pozná svoje publikum, ktorému však nenadbieha prazdným klišé, ako tomu býva neraz zvykom v novodobých samizdatoch. Ak hľadáte dobré čítanie a ste cieľová skupina, potom je Striptíz duší vhodným prírastkom pre vašu kabelku.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x