bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Beznádejná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Beznádejná

Sky začne chodiť do školy až krátko pred osemnástymi narodeninami, dovtedy ju doma vyučovala adoptívna matka Karen. Nikdy proti tomu neprotestovala – ak jej v živote niečo chýbalo, tak len televízia a internet. Chce však študovať na vysokej škole, je teda načase prísť medzi vrstovníkov.
Spolužiaci ju však prijímajú nepriateľsky. Okrem jedného čudáka, geja a mormóna. A okrem pekného chlapca Holdera, ktorý sa jej akosi pričasto pletie do života. Holder je beznádejný prípad a Sky vie, že by sa s ním nemala stretávať. Ale ako, keď spolu chodia do školy a on sa o ňu zaujíma až priveľmi? Čoskoro zisťuje, že Holder vôbec nie je taký, ako sa obávala, citové puto medzi nimi nezadržateľne mocnie, ale v intímnych chvíľach Sky podlieha panike...
Jedného dňa u Holdera náhodou natrafí na starú fotografiu, z ktorej pochopí, že sa s ním a s jeho sestrou poznali už ako deti. Práve Holder bol svedkom toho, ako Hope, dievčatko od susedov, neznáma žena uniesla zo záhrady ich domu. Kto je vlastne Sky a čo má spoločné s nešťastím malej Hope?
Dávno zabudnuté či vytesnené spomienky sa vracajú a Sky zúfalo dáva dohromady skladačku svojho života od zvláštneho správania adoptívnej matky až po desivé rodinné tajomstvo z detstva. Našťastie je tu Holder a šanca na návrat do normálneho života plného lásky a vášne.

Z anglického originálu Hopeless (Atria Books,New York 2013) preložila Diana Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Beznádejná Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Beznádejná

Originálny názov: Hopeless

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (12)

Hodnotenie čitateľov

Sladkosmutná (V. Berdáková Pavlík, 1.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekná kniha. Najprv sa zdá, že to je len sladká romantika mladých...no pekne sa to rozbehlo a autorka nám ukázala svoje umenie. Je to zároveň smutné aj krásne. Číta sa veľmi ľahko.Odporúčam.

zaujímava (Broňa, 29.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Mala som ju požičanú od kamarátky a na jej odporúčanie som sa rozhodla ju prečítať.Nálepka bestseller tam nie je len tak.Postavy,príbeh,zmes emócii a snaha odhaliť tajomstvo.Myslím,že správny recept k napísaniu skvelej knihy,takže rozhodne odporúčam ďalej.

BEZNÁDEJNÁ ... milo prekvapila (Anka, 27.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala na Vianoce od rodičov na moju prosbu. Musím uznať, že „Beznádejná “ ma prekvapila ... príjemne. Zo začiatku som si myslela, že pôjde o obyčajnú teen love story, no ako sa dej začal postupne odhaľovať, len som sedela a žasla. Mimochodom, keby to bola ozaj len tá teen love story, asi by sa mi to páčilo aj tak. Takto to však bolo ešte lepšie. Začala som ju čítať hneď po Zostaň so mnou a musím sa priznať, že toto je ešte viac strhujúci príbeh o odhalení bolestivej minulosti a pravdy....jedným časom som mala pocit, že sa pri knihe úplne roztopím lebo úžasnejší bestseller som ešte nečítala . Páčila sa mi vzájomná láska a prepojenie Sky a Holdera...každé dievča milujúce romány ale aj chalani by ju mali mať dom a neoľutujete, že ju máte... Začiatok bol taký klasický teen román, veľa situácií sa tam opakovalo, ale aj tak ma to bavilo. Prvé pasáže "pred trinástimi rokmi" boli dosť tajomné, tak som bola plná očakávania, kedy sa to všetko odhalí. Najprv sa vám bude zdať možno divné, že Sky nemá doma internet, mobil, telku a že nemá rada darčeky a užíva si s cudzími chlapmi a nič necíti, no potom zistíte prečo. Od strany dvesto až do konca to bolo úplne, úplne napínavé. V knihe je veľa precítených detailne opísaných situácii ktoré čitateľovi prinášajú pocity ako je radosť, sklamanie, smútok, láska, vášeň... Knihu odporúčam vekovým kategóriám. Je to veľmi pútavé čítanie. Odporúčam. :) Fakt som nečakala, že to bude všetko tak spolu súvisieť. Ide o strhujúci príbeh hodný zamyslenia. Kniha sa veľmi ľahko číta, tak pustite sa do čítania ;)

Hopeless (Petra Zmatková, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako asi všetci, myslela som si, že to bude len tak nejaká teenagerská kniha. Avšak, chvíľku po začiatku to začalo byť naozaj zaujímavé... Dievča, ktoré si o kúsok posunie meno (tí, čo čítali, už asi vedia)... Neskôr záhadný Holder... A ako on a Sky chodili behať.. Teda, tiež by som toľko chcela vedieť ubehnúť :) A samozrejme, okolo polovice sa objaví aj kriminálna zápletka a.. To tetovanie :) Určite stojí za prečítanie a ja si už čoskoro prečítam aj dvojku.

Super! (Leóna Krenželáková, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. Od začatia čítania knihy som ju nemohla prestať čítať. Spisovateľka vás dejom vtiahne do deja a túžba po odhalení minulosti vás ženie otáčať strany znova a znova. Prepracované postavy aj príbeh. Vrelo odporúčam :)

Napínavá (Simona Birošová, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavé a skvelé čítanie. Nie je to len obyčajný ženský román, ale kniha s pútavým dejom, napínavými okamihmi a tajomstvom. Nebudete vedieť prestať čítať :)

skvela (aka, 6.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
velmi prijemna knizka, musela som citat stale a vsade, nedalo sa proste odtrhnut.... mala par prekvapivych rozuzleni, i predvidatelnych veci, skvele pisana, skvela myslienka, zaujimavy zaver, odporucam, dej napredoval dost rychlo bez zbytocnych zdrzani a obkecavaciek. Skvela. Nemam co dodat. Tesim na ten pohlad z druhej strany.

Najlepšia kniha (JankaP, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha akú som kedy čítala! Veľmi rýchlo sa čítala, superpútavý dej, aj keď miestami mi to pripadalo dosť nereálne . Ale ani sa nečudujem, že má tú nálepku svetový Bestseller.Chválim tiež prekvapujúci záver. Odporúčam každému :))

Nie zlé, ale sú aj lepšie... (Emily, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak. Podľa mňa sa akosi pomaličky rozbiehal dej. Priznám sa, že som si najprv myslela, že som si kúpila nejaké dielo pre teenegera... ale neskôr sa to vypointovalo. Je to vhodné aj pre staršiu kategóriu, celkom som si pri tej knihe oddýchla a zároveň aj zaspomínala na prvú lásku. Je to emotívne dielo.

Beznádejná (Slávka Beňáková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. Tak ma zaujala, že som ju prečítala za jediný večer. Veľmi sa mi na tej knihe páčilo, že tam bola romantická časť ale aj nejaký napínavý príbeh. Pocity, ktoré postava prežívala sú krásne opísané. Kniha je napísaná tak, že sa veľmi ľahko číta. Knihu vrelo odporúčam každému si prečítať.

Beznadejna (renculka, 23.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha bola asi najmilsia co som toto leto citala (citala som Beznadejna obe casti, 6 rokov, Iba jeden den obe casti) Nie je to uplne pre nast rocne, paci sa mi pribeh, ze aj ked maju 18 rokov postavy tak spravanie asi na 22-25. Nie je to detske. Ta kniha ma natolko motivovala, ze som zacala behavat aj ja :)))

Beznadejná beznadejná (violet, 31.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Teraz je v amerike velmi popularne vybrat si silnu,ci tabuizovanu temu a zasadit ju do prostredia strednej/vysokej skoly.Da sa to precitat,ale prehnane dramaticke,uplakane a trpi sa stale a stale...a samozrejme vsetci su krasni a sexi napriek vsetkemu...Ak nieco od tejto autorky,tak potom urcite Maybe Someday,lepsia volba.

vyborná (jarka.f, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Beznádejná sa tvári ako obyčajná romantická kniha pre tinedžerov ale už po par stránkach je jasné, že spisovateľka vie písať inteligentné a vtipné dialógy, že sa vyzná v ľudskej duši a a vie vykresliť toho najlepšieho chlapca akého si, každé dievča žena vysníva v predstavách. Je neskutočný. Milý chápavý ale aj výbušný a nevyspytateľný. Sky Linden úplne očarí ani nevie prečo. Vzájomná príťažlivosť medzi dvoma postavami doslova kričí. (časť keď Holder varí špagety obraz s chladničkou.) Linden Sky Davisová je ako väčšina jej rovesníčok v tomto veku pojašená veselá. Má rada chlapcov a svoju najlepšiu priateľku Six. Bývajú blízko seba. V noci podnikajú tajné návštevy v Sixinej izbe a pozerajú filmy. Užívajú si prvé bozky s chlapcami. Už na prvých stranách je ale jasné, že sa jej muselo stať niečo zlé a tak sa v čase vraciame o dva mesiace skôr. Postupne sa odkrýva začínajúci vzťah z Holdenom. Čo znamenajú nočné mory čo ju občas budia zo sna? Prečo nesmie mať mobil internet a profil na Facebooku? Prečo nechodila do školy? Je to príbeh aj o potlačovaných spomienkach a zlých veciach čo sa v živote jednoducho stávajú. Na túto časť príbehu treba mať žalúdok. Na svoje postavy toho autorka naložila veľmi veľa. Budete mať chuť kričať už toho bolo dosť viac toho už Holder ani Sky neznesú. Preboha prečo sa im to muselo stať. Tragický príbeh plný utrpenia má však šťastný koniec ako v každej správnej knihe o veľkej láske. Od tejto knihy som nečakala, že mi zdvihne adrenalín. Ani že budem mať chuť pri nej plakať. Nečakala som ani že budem cítiť rozhorčenie. Smútok. Pocit krivdy. Táto kniha tieto rozporuplné pocity vo mne dokázala vyvolať a hlavne preto na tento príbeh tak skoro nezabudnem.

Neuveriteľné... (Kristína Poloncová, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha začne ako bežná romantická kniha pre mladých, no v druhej polovici sa tak zvrhne až je tomu ťažké uveriť. Knihu som zhltla za jeden deň, bolo úžasné napísané. Dej bol napínavý, skvelo spracovaný a druhý diel bude len čerešničkou na torte silného príbehu!

Wau! (AB, 16.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak to bolo niečo! Kniha sa mi neskutočne páčila, čítala sa dobre, romantika nechýbala a napätie tiež nie. Ani sa nečudujem, že je označovaná ako svetový bestseller. Odporúčam všetkým či už beznádejným alebo aj tým s nádejou ;)

sen (Eli, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa recenziii je veľmi dobrá a už som ju mala v ruke aj v kníhkupectve, veľmi by som ju chcela mať aj dma na poličke..prečítanú. :)

Prekvapila (Ema Šašalová, 9.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma naozaj veľmi prekvapila. Prvých 20 strán ma síce dosť zaskočilo a nevedela som, či táto kniha je dobrá voľba, keďže sa to začalo veľmi rýchlo. Na druhý deň som sa však tak začítala do knihy a prelomila som svoj rekord- za jeden deň som prečítala 239 strán!! Ta kniha ma úplne pohltila. Nevedela som sa od nej odtrhnúť a neustále som na ňu myslela... Úplne som sa vžila do Sky, keď plakala ona, plakala som aj ja, keď sa zamilovala, tak ja tiež, keď sa smiala, tak ja s ňou. Kniha má milostný podtón, zápletku, smiech, plač a veľké temné tajomstvo... Sky to mala v živote teda riadne ťažké, ale do knihy som sa zamilovala aj kvôli Holderovi, ktorý priniesol do sveta Sky iskierku nádeje a obidvaja prekonávali spolu smútok, škaredé spomienky, ale zároveň spomínali aj na spoločné detstvo. Knihu som doslova "hltala" a s takou kvalitnou knihou som sa dlho nestretla. Veľmi sa mi páčil aj štýl, ktorý autorka podala, čítala sa ľahko, ale vo mne zanechá hlbokú spomienku. V knihe ma zabavili aj trapasy, či náhody a veselé chvíľky, či hranie sa so slovami. Kniha bola úžasná a pokojne by som aj uverila, kebyže je na svete nejaké dievča, ktoré má podobný osud ako Sky, čitatelia sa tak vedia lepšie vcítiť do jej osudu... Všetko sa mi páčilo, zápletka, opisy bozkov, objatí, pohľadu, zamilovanosti, smútku, plaču, situácie a vykreslenie postavy... O jednu hviezdičku dávam menej preto, pretože na môj vkus tam bolo dosť nadávok, neslušných slov a niektoré scény, ale to sú fakt len "kozmetické úpravy". Knihu odporúčam úplne každému, hlavne pre dievčatá- tínedžerky. Knihu si určite kúpte, neoľutujete, prisahám! Čo sa týka deja a pod. bolo by 5 hviezdičiek, ale mne tie "kozmetické úpravy" trochu vadili, ináč dokonalá knižka!! Neoľutujete!

perfektna kniha :-) (Veronika Kadlečíková, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha dostane citatela kazdeho :) dej je velmi dobre stupnovany, ze citatel na zaciatku ani len netusi co sa bude diat a ako to nakoniec skonci ! Vrelo odporucm kazdemu !!! Nadej na Vas cas ked dostanete domruk tuto knihu nebude mat nikto :)

beznádejne som si zamilovala túto knihu :) (Kristína Vicenová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sú knihy,ktoré sa nám zapáčia. Sú knihy,ktoré nás donútia rozmýšľať. Sú knihy, ktoré nás vtiahnu do deja. Sú knihy,ktoré nás chytia za srdce. Sú knihy,ktoré nás donútia usmievať sa. A je tu Beznádejná,ktorá nám dáva všetky tieto pocity dokopy. Román Beznádejná od Colleen Hooverovej je jedinečný s úžasným príbehom,plný zvratov a nečakaných udalostí. Veľmi príjemne sa mi čítala táto kniha,mala výnimočný príbeh,v ktorom obe hlavné postavy boli poznačené minulosťou. Aj Sky aj Holder sa museli popasovať s vlastnými démonmi. Oboch som si už hned' na začiatku obľúbila. Spolu s nimi som sa smiala aj plakala,tešila sa aj smútila... Na konci knihy som sa ale musela zamyslieť nad tým,koľko rodín po celom svete,môže prežívať podobný,strašný príbeh. Beznádejná je kniha,na ktorú sa nedá zabudnúť ani po rokoch,so silným príbehom dievčata,ktoré by najradšej nepoznalo svoju minulosť. Určite ju odporúčam prečítať si. :)

beznádejná (biba.98, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha sa mi velmi páčila, dej je velmi zaujmavý Plný nečakaných udalosti,dej sa mi páči aj pr.to lebo obe hlavné postavy sú poznačené minulostou...aj sky a holder musia prekonať cestu plnú prekážok.,knihu určite vrelo odporúčam,.. všetkým..

Kniha vás naučí, že vždy je nádej (Barbora Kosaruková, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pohltí vás. Doslova vás vtiahne do deja. Už na začiatku knihy vám Sky nasadí na ruky putá, pripúta ich k sebe a môžete s ňou po celý čas putovať. Sky bola veľmi presvedčivá osoba, verila som jej vo všetkému čo povedala, urobila alebo čo si myslela. Nebola hlúpa, nebola naivná, bola priama, bola typická pubertiačka a bola typické stratené dievča s pokojným životom. A potom sa zrazu objaví chlapec. Holden. Ktorý odštartuje vzrušujúcu a hlavne šokujúcu cestu po pravde. Tento príbeh má hlavu aj pätu a má naozaj naozaj, naozaj zaujímavú zápletku. Vidieť že spisovateľka nepísala knihu od buka do buka a že koniec mala dopredu premyslený. Všetky slová, skutky a činy majú následky a vytvárajú budúcnosť. Nikdy nevieme kam nás čo posunie a čo zmení našu budúcnosť. Našu budúcnosť menia maličkosti ale aj ľudia. A presne to čo sa udialo Sky v minulosti, ovplyvnilo budúcnosť. Ovplyvnilo to že má skvelých priateľov, že spoznala kto je a že našla osobu ku ktorej patrí. A čo môže byť lepšie ak nájdete niekoho takého? Čo môže byť lepšie ak nájdete spriaznenú dušu, človeka čo vás prinúti ožívať aj vo chvíľach kedy ste si mysleli že vôbec nežijete. Že vás miluje takého aký ste, vo všetkom vás podporuje, rozumiem vám, akceptuje vás, pomáha vám a ochraňuje vás. Ako sa hovorí: "Všetko zlé je na niečo dobré." A myslím že to platí aj v príbehu o Sky. Kniha vás naučí ožívať. Sky a Holden vám ukážu že je tú vždy nádej. Že nikto nie je beznádejný. Naučia vás nevzdávať sa. A nakoniec. Spoznáte lásku.

vynikajúca knižka (Mária Breštenská, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Počas života si preskáčeme mnohým. Veľa vecí nás zmení, motivuje, urobí nás silnejšími. Spočiatku som si vravela, že hlavná hrdinka Sky je neskutočne drzé a hlúpe dievča, ktorou plieska puberta a nezaslúži si ani štipku ľútosti. Mýlila som sa. Za povahou Sky sa skrývalo množstvo vecí, ktoré ju formovalo a vďaka ktorým sa aj ona zmenila. Colleen Hooverová nie je hocijaká autorka. Je to spisovateľka s veľkým S, pretože napísať dielo ako Beznádejná chce poriadne gule! Beznádejná nie je ďalšou knihou, okolo ktorej prejdete bez povšimnutia. Dokázala ma dojať, rozplakať aj zamyslieť sa. Vyvolala vo mne kopec emócii a ja som len nechápavo sledovala, čo sa mi odohráva pred očami. Postavy mali hĺbku, vedela som sa do nich vžiť a byť súčasťou príbehu. Teším sa na pokračovanie a o Beznádejnej budem ešte dlho rozprávať všetkým, ktorí tiež našli záľubu v knihách. :-)

pekná (Barbora, 3.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Supe oddychovka! Odporúčam

Skvelé :) (Viktória Kopcová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho vau. Takú knihu som už dlho nečítala. Páči sa mi ako autorka jednoducho píše a nedáva do toho zbytočne komplikované opisy. Pár Sky a Holder je proste úžasný. Zaľúbila som sa do oboch hneď ako som začala čítať. Keďže mám toľko rokov ako Sky, je to pre mňa šité na mieru čítať takéto príbehy mladého dievčaťa.Páči sa mi ako autorka podáva príbeh a postupne odkrýva pravdu. Aspoň má čitateľ šancu si urobiť vlastný názor a sám sa zamyslieť na tým ako by to mohlo byť. Taktiež sa mi páčia návraty do minulosti, ktoré spestria príbeh. Táto kniha je jednou z tých, ktoré po prečítaní v nás niečo zanechajú. Majú v sebe skrytú myšlienku.Knihu som čítala asi dva dni a dostala ma. Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Určite odporúčam.

Dlho som nečítal taký príbeh! (Milan, 11.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele napísané, svieže, bez zbytočných odbočení, ale priamo k veci - rozhovory a dialógy Sky a Holdera ma dostali, aj keď som chlap a kniha je skôr pre mladé ženy. Vypointované, duchaplné, iskrivé. Samotný príbeh sa číta ľahučko, tušíte, že za odmeraním Sky je čosi viac, že je tam nejaká temná minulosť a keď začnú flashbacky Pred trinástimi rokmi, nedokážete knihu odložiť, lebo sa chcete dozvedieť viac. Ako sa to skončí s Holderom a Sky? Hodia sa vôbec k sebe? A kde sú biologickí rodičia Sky? Tých otáznikov ku konci knihy pribúda a Hooverová pomaličky odkrýva niekedy až prekvapujúce spomienky a zážitky. Bez debaty jedna z emocionálne najsilnejších kníh posledných mesiacov. Odporúčam.

E-book (Lenka, 17.1.2014) Odpovedať

Dobry den, chcem sa spytat ci vyjde kniha aj ako e-book. Zvyknete z tejto edicie vydavat e-booky este pred vydanim papierovej knihy.

Odpoveď (Bux.sk, 28.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, samozrejme, aj Beznádejná vyšla ako e-kniha a nájdete ju tu: http://www.ibux.sk/index.php?bk=238855
Všetky komentáre (27)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zatvorí oči, zaborí si tvár do môjho krku. Nedokáže sa na mňa pozerať. „Neviem, ako si s tým poradiť. Neviem, či je to nesprávne, alebo či to naozaj potrebuješ. Bojím sa, že ak to urobím, bude to pre teba ešte ťažšie.“
Tie slová sa mi zabodnú do srdca. Presne viem, čo tým myslí. Ani ja netuším, či práve toto potrebujem. Neviem, či to nezničí všetko medzi nami, no zúfalo túžim vziať to môjmu otcovi. Riskovala by som pre to všetko. Ruky sa mi roztrasú, znova sa rozplačem. Holder má tvár zaborenú v mojom krku a hladká ma po tvári. Cítim, že aj on zadržiava slzy. Spôsobuje mu to rovnaké muky ako mne. Viem, že mi rozumie. Pobozkám ho na krk a nadvihnem sa. Mlčky prosím, aby urobil, o čo ho žiadam.
Poslúchne. Pritisne sa ku mne, pobozká ma na sluchu a pomaly vojde do mňa.
Hoci to bolí, nevydám ani hláska.
Hoci potrebujem vzduch, nedýcham.
Nemyslím na to, čo sa práve deje. Vlastne vôbec nepremýšľam. Predstavujem si hviezdy na svojom strope a zíde mi na um, že keby som ich strhla, už by som ich v živote nemusela počítať.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x