bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krásna katastrofa

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krásna katastrofa

ABBY ABERNATHYOVÁ začína navštevovať vysokú školu ďaleko od svojho rodného mesta, aby zabudla na minulosť. Uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byt príkladnou študentkou.
TRAVIS MADDOX má prezývku Besný pes a na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi – samozrejme, bez rukavíc. Má povesť najväčšieho zvodcu žien na univerzite. Je to presne ten typ, akému by sa Abby mala zďaleka vyhnúť, ak nechce spadnúť do pasce svojho starého života.
TRAVIS A ABBY sa navzájom priťahujú, ale presviedčajú okolie aj jeden druhého, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Potom však Abby prehrá stávku, a tak musí mesiac bývať s Travisom v jeho byte. Vášeň sa už nedá maskovať priateľstvom.

Detaily o knihe

Názov: Krásna katastrofa

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o Krásnu katastrofu

Toto je strhujúci ľúbostný príbeh o láske dvoch ľudí, ktorí sa k sebe vôbec nehodia...aspoň zdanlivo. A musia prekonávať mnohé prekážky. Toto je príbeh o Abby, ktorá uteká pred minulosťou a snaží sa byť príkladnou študentkou...a o Travisovi, zlom chlapcovi a najväčšom zvodcovi na univerzite. viac

Hodnotenie čitateľov

pekné :-) (Barbora Paulovičová, 14.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi pekný romantický príbeh, úvod do série o sexi bratoch Maddoxovcoch :-) Travis je jednoducho neodolateľný! Veď ktorá žena niekedy nezatúžila, aby sa do nej zamiloval zlý chlapec? Hlavne ak v podstate ten zlý chlapec ani nie je zlý :-) proste milá, vtipná romanca s nádychom akčnosti na záver :-)

katastrofa, ktorej sa nedá odolať (Lenka, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je to krásny ale zároveň smutný príbeh, ktorý vám zaručí nezabudnuteľný zážitok. Život Abby mi bol veľmi blízky a Trevis ma dokázal neuveriteľne prekvapiť ale najme dojať. Keď si predstavíte, že taký drsný chalan, ktorý strieda partnerky ako ponožky dokáže tak neuveriteľne a bezpodmienečne milovať jednu osobu je to neuveriteľné ale je to tak. Každá žena túži nájsť mža, ktorý ju dokáže ochrániť ale vie byť aj neskutočne nežný. A Abby takého našla.

Jedna z mojich najobľúbenejších (Leóna Krenželáková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mojich najviac obľúbených kníh- YA románov. Ani neviem, čo k tomu napísať bolo to jednoducho úžasne napísané, všetko som prežívala s Abby. Krásne prepracované postavy a dej. Nezažila som pri čítaní ten pocit "nech už to skončí" a ani ma žiadna pasáž nenudila. Knihu čítala aj sestra a zamilovala si ju rovnako ako ja. Určite odporúčam a rovnako aj knihu s Travisovho pohľadu "Chodiaca katastrofa", ktorá ma za srdce chytila ešte viac. :)

Nie ďalší YA stereotyp (Petra Zmatková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už som si zvykla, že YA knihy sú zväčša o tom istom. Toto som do ruky chytila preto, lebo som čakala nejakú obmenu, ktorú sľuboval zápasník. A nemýlila som sa. Kniha ma po prvých pár stránkach chytila tak, že som skoro zabudla ísť obedovať. Okamžite som sa vcítila do Abby, aj keď neskôr mi prišla trochu naivná, čo sa týka jej pohľadu na Travisa. A keď sa rozišli, prežívala som to spolu s ňou. Je to pekné čítanie tak na jeden-dva večery, ale hlbokú stopu to vo vás nezanechá. Odporúčam, ak máte záujem o YA knihu, ktorá nie je stereotypná.

Miestami krásna miestami katastrofa (Kristína Veselská, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Ja veľmi romantické knihy nemusím, ale po tejto knihe som vďaka pozitívnym komentárom siahla. Nedá sa povedať, že by to bola chyba, to rozhodne nie. Len som možno od autorky očakávala niečo viac... dej aj postavy boli celkom fajn, ale potom mi miestami tak nehorázne liezli na nervy! Príbeh bol na druhej strane zaujímavý aj napínavý, ale ich večné hádky občas boli pre také hlúposti! Ale úplne najviac (a teraz ma asi každý druhý čitateľ príde zabiť) ma štvalo, že Abby Travis volal Holubička. Ok, prvých dajme tomu 50 strán mi to prišlo milé a zlaté, potom ďalších 100 strán znesiteľné ale nakoniec už ma to štvalo. Ale kniha je podľa mňa príjemné nenáročné čítanie.

Perfect boyfriend;-) (violet, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Abby a Travis su uzasni.Ich dialogy su trefne a vtipne.Kniha je rozpravana z pohladu Abby a pokracovanie je z pohladu Travisa a je este lepsie!

úplná spokojnosť (Katarína Haládiková, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na základe pozitívnych recenzií som sa rozhodla, že sa pozriem tejto knihe na zúbok. A pokojne môžem vyhlásiť,že by som nemohla byť spokojnejšia. Mala totiž všetko, čo od knižky očakávam. Pútavý dej, zaujímavé postavy, nečakané zvraty, smiech aj slzy. Od prvej kapitoly som ju nebola schopná pustiť z ruky a po jej prečítaní som si hneď objednala aj druhú časť, ktorej sa už neviem dočkať. Takže vrelo odporúčam. Neoľutujete...

Super (Tami, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola podľa mňa výborná :) Naozaj ma očarila a určite si ju prečítam ešte niekoľkokrát. Má krásny a veľmi pútavý dej. Kto má rád romantiku táto kniha je pre neho ako stvorená. Len pred chvíľou som ju dočítala a hneď zajtra sa chystám vtrhnúť do kníhkupectva aby som čo najrýchlejšie mala aj pokračovanie :D Rozhodne odporúčam! :)

Krásna kniha (Kristína Vicenová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna katastrofa - tento názov doslova opisuje knižku. Jednoducho som ju milovala! Dialógy boli vynikajúce,skoro v každej kapitole iný,prekvapivý zvrat a postavy boli skvelo opísané - ako ich myšlienky tak aj činy. Na jednej strane som sa smiala a na druhej mi zvieralo srdce. Mala som pocit,akoby som sedela na horskej dráhe : raz sa pekne vyvíjajú vzťahy až kým nepríde jedna zákruta a potom už len padáte dole. Táto knižka ani nepotrebuje recenzie,stačí ak sa opíše hlavný hrdina :D Travis Maddox - "ten zlý" chlapec na vysokej,jazdí na motorke,každá baba ho chce,ktoré len nehanebne využije,krátke tmavé vlasy a dokonale vypracované telo. Na školu zarába tým,že sa zúčastňuje tajných bitiek. Až jedného dňa mu z ničoho nič vstúpi do života dievča - Abby,ktorá nechce mať nič spoločné s chalanom s takouto povahou. Ale napriek tomu sa pokúsia o nemožné - spriateliť sa.... Ked som kupovala Krásnu katastrofu,vôbec som nevedela čo od nej očakávať. Ale hneď po prvej strane získala moje srdce. Nedokázala som sa od nej odtrhnúť :) Naozaj krásny príbeh,klobúk dolu pred spisovateľkou. Rozhodne si ju nenechajte ujsť! ;)

Mega-extra-šupa-multi-tuty-fruty-best kniha :D (Kristína Hulinová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vie niektorá kniha odštartovať tvoj knižný svet? VIE!! Práve táto kniha mi ho odštartovala pred niekoľkými mesiacmi. Abby a Travis sa stali mojimi láskami. Vrelo odporúčam skutočne každému, kto má rád romantiku, zápletky a niekedy aj konflikty...ale aj HUMOR. :-) V tejto knihe nájdete proste všetko, čo by správna kniha mala mať. :-)

Super (Barbora, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha!...Aj keď patríte k ľudom čo romance veľmi nemusia len občasne(ako ja) myslím že sa vám to aj tak bude páčiť.Rýchlo sa číta .je vtipná,hlavný hrdina Travis je neuveriteľný!Vedľajšie postavy sú tiež super až na Hlavnú postavu Abby ktorá občas môže liesť na nervy...Ale ktorá hlavná postava nie?Objavíte tu aj pár prekvapení a zvratov.Prostredie na vysokej je pekne opísane a preto knihu odporúčam.

Príjemné čítanie, aj keď miestami neznesiteľné(čo mi prekvapivo vôbec nevadilo) (Radka Rišková, 4.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Do tejto knihy ma doslova donútila kamarátka, lebo sa jej veľmi páčila. Príjemne ma prekvapila, možno preto, že som veľa neočakávala. S Abby som sa bohužiaľ nejako nevedela stotožniť. Miestami bola fajn, miestami som mala chuť ju zaškrtiť. Bolo tam viacero celkom vtipných chvíľok, happyend. Veľmi sa mi páčil vzťah Travisa a Abby, až na pár scén,ale ten koniec bol maximálne príšerný, myslela som, že odpadnem(nebola som si istá, či od toľkej romantiky, alebo zo znechutenia nad ich správaním). Nakoniec musím priznať, že sa kniha čítala sama od seba(aj napriek slabým chvíľam), príjemne sa pri nej relaxovalo a preto by som si ju prečítala znova.

Skvelá (Ivana Hudáková, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna katastrofa je perfektná kniha. Úplne dokonalá, spĺňa všetko čo mám v knihách rada, pekný príbeh, dve postavy čo sa zo začiatku až tak nemusia, vtipné scény, trochu napätia a happyend. Od začiatku ma chytila a nedokázala som sa od nej odtrhnúť, celkom som prestala vnímať okolitý svet a sústredila som sa len na Travisa a Holubičku a ich svet. ( Musela som vyzerať ako blázon, viem, že mama ma niekoľkokrát volala ale nepočula som ju, toľko k tomu ako som sa vžila do tejto knihy :))Prežívala som s nimi všetky emócie, hnev, ľútosť, radosť, lásku. Tejto knihe nemám jednoducho čo vytknúť. Neviem sa dočkať druhej časti, ktorá má byť vyrozprávaná z Travisovho pohľadu. Už dlho ma nijaká kniha nenadchla tak, ako práve táto Krásna katastrofa. Určite si ju ešte veľakrát prečítam a Vy by ste tiež nemali váhať. Stojí za to.

Priemer (Lucia Lieskovanová, 2.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Väčšina so mnou asi nebude súhlasiť,keď Krásnu katastrofu označím ako priemer :-( Hlavné postavy-Travis a Abbby sa niekedy správali ako rozmaznané detičky,ktoré naozaj nevedia,čo chcú.Nepopieram obidvaja mali zložitú minulosť, kým sa stretli.Autorka to však miestami naozaj tlačila do krajnosti.A preklad bol miestami otrasný.Štamperlík v jednej vete.V nasledujúcej sa "zázračne" premenil na pohár.A niektoré slová používajú skôr dôchodcovia ako vysokoškoláci!!! Na druhej strane bol však príbeh vtipný,zaujímavý,romantický-čítal sa ľahko a rýchlo.Ak hľadáte nenáročné čítanie na dlhú chvíľu určite odporúčam.Neočakávajte však príliš,aby ste neostali sklamaní.

Knihu som prečítala doslova na posedenie a bolo takmer nemožné sa od nej odtrhnúť. (→Michelle ;)←, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna katastrofa to má totižto už v názve. Je krásna no zároveň pre niekoho môže znamenať katastrofu. A je to tak. Táto kniha by sa mi nemala vôbec páčiť. Mala by som ju odhodiť do najbližšieho kúta a nadávať na ňu. No všetko to klišé, všetky tie rozporuplné reakcie hlavných postáv sa mi páčili. Jamie McGuire napísala príbeh dvoch úplne rozdielnych postáv. Prvé plus máme za sebou. Nie je totiž nič lepšie ako protiklady, ktoré sa navzájom priťahujú. Keď je ešte k tomu jeden z nich sexi chalan, za ktorým letí 3/4 mesta a to nehovorím len o ženskej časti, pridávame ďalšie znamienko +. No a hlavná hrdinka, ktorá si ho sprvu ako jediná z mnohých nevšíma a vie si postaviť hlavu? Áno prosím, prevraciame ďalších 10 strán, lebo toto začína byť veľmi zaujímavé. Príbeh nie je o týždňovom romániku. Je to zhruba jeden celý rok, v ktorom sa vyskytli asi všetky emocionálne výlevy. Zažila som nervozitu, hnev, šťastie, bola som frustrovaná a v niektorých scénach som sa aj slušne zasmiala. Knihu som prečítala doslova na posedenie a bolo takmer nemožné sa od nej odtrhnúť. Celkovo písanie autorky je veľmi chytľavé a preklad to tiež obstál nad moje očakávania. A nedočkavo čakám na druhý diel.

Krásna, ale určite nie katastrofa (Dominika Jarabová, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna katastrofa ma veľmi príjemne prekvapila, čo sa mi nestáva tak často, vzhľadom na neustále sa opakujúce témy kníh. Nie je to nič nové, ale spôsob akým je kniha napísaná vás donúti knihu odložiť až po jej prečítaní. Abby a Travis sa k sebe naozaj hodia, celú knihu im budete držať palce, aby sa dali dokopy. Kniha je napísaná jednoducho, príjemne a rýchlo sa číta. Po jej prečítaní na Travisa a Abby určite nezabudnete a v možno, ako v mojom prípade, si knihu prečítate aj viackrát.

Patrí medzi moju TOP 100 :) (Laura Beňová, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná! Perfektná! Skvelá! Je to jedna z najlepších kníh, ktoré som kedy čítala! Príbeh sa stále premieňal, vôbec som netušila, ako skončí! Najviac sa mi páčili povahy postáv, nesmelosť, ale hlavne láska! V tejto knihe bolo dokázané ako pravá láska pretrvá všetky nástrahy ! :) Bola som nadšená, že v tejto knihe konečne niekto neumrel! To ma potešilo najviac :) Zbožňujem túto knihu a určite ju odporúčam každému, kto je zamilovaný, alebo potrebuje zisti, čo ho možno ešte len čaká :) jednoznačné úchvatný román :)

Skvelá :) (Mária Turčíková, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekný príbeh dvoch zaľúbených na vysokej škole. Kniha bola romantická ale časťami som sa aj smiala :) Niekedy mi vadilo, že Abby si nevšímala lásku Travisa a on bol taký zaľúbený. Abby je veľmi zodpovedné, milé dievča a Trevis zase naopak drsný chlap ale zároveň vo vnútri skvelý. Knižka bola skvelá od začiatku až po koniec. Zaujímavá dejom, dialógmi a postavami. Nie je to žiadne náročné čítanie taká oddychovka keď nemáte čo robiť. Určite si kúpim aj ďalší diel keď ho autorka napíše. Travis je úžasný myslím si, že hlavne on je dôležitý na tejto knihe ja už len čakám na film :) Knihu odporúčam aj starším pekne im to spríjemní deň

Pokracovanie!!! (Eva Biela, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako už môj nadpis naznačuje,veľmi túžim po pokračovaní ,keďže by už malo byť na svete ;)Veľmi dobra kniha,aj keď ja už nepatrím do skupiny teen...veľmi sa mi to páčilo.Ja proste milujem zlých chlapcov a Travis je jednoznačne zlý chlapec ale samozrejme keď stretne tu pravú lásku všeličo je inak :)Čítala som ju už 2x a určite sa k nej ešte vrátim!

zaujimave... (Maťa, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do tejto knihy som sa pustila vdaka pozityvnym recenziam na roznych blogoch. Toto bola moja prva new adult kniha. Proste je to nieco ine ako cokolvek co som citala (nie, nebolo toho malo) Kniha sa cita tak neuveritelne jednoducho, ze ja som proste ani nevedela ako tie stranky otacam,ked som sa ocitla na konci. Za necely den som precitala vyse 400-stranovu knihu. Nemohla som sa od toho odlepit, co so bola tak strasne zvedava, ako to bude pokracovat! Jedine minus, ktore tato kniha mala, boli hlavni hrdinovia. Sice som si ich oboch celkom oblubila, ale obcas som vazne nevedela, kto z nich dvoche je vacsi idiot. Raz viedla Abby, raz Travis. Celkovo vsak knihu hodnotim velmi pozitivne, pretoze sa to naozaj oplatilo precitat. Je to taka "mila oddychovka", ktoru proste zhltnete na jeden sup. A nemam co vytknut ani autorke.

Názor (Janka, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každému pri čítaní podobnej knihy je určite jasné, že hlavný hrdinovia budú na konci spolu (prevažne). Na tejto knihe považujem za najlepšie to, že autorka dokáže až do poslednej strany udržať v čitateľovi to pravé napätie keďže už v cca polovici knihy sú spolu a tak si čitateľ (aspoň ja som si to hovorila) hovorí čo sa ešte môže stať. A v prípade tejto knihy sa toho stane rozhodne ešte veľa. Ale aby som zbytočne neprezrádzala dej tak len poviem, že kúpa tejto knihy vôbec nezamrzí keďže je to kniha z veľkým K a človeka jej čítanie ani po šiesty krát vôbec neomrzí.

Krasna katastrofa (Sona, 4.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasny pribeh o laske a priatelstve, vtipny a napinavy zaroven. Velmi som tesila, kedy sa mi tato kniha dostane do ruk a dejovo naozaj nesklamala, ALE TEN PREKLAD!!!!! Uz po prvych stranach som kvoli tomu mala chut knihu zahodit do smeti! "Chod si najst nejaku barovu radodajku!"???? To co je????? Takto sa predsa nerozpravaju mladi 20-rocny ludia, ale mozno nejake 50-rocne mnisky!!!! Pozor! Nehovorim, ze tam maju byt vulgarizmy, to nie, ale trosku ostrejsie slova, by pribehu dodali tu spravnu stavnatost a dialogy medzi hlavnymi hrdinami, by zodpovedali skutocnosti, ako medzi sebou komunikuju mladi ludia. Myslim, ze tento preklad knihe velmi ublizil, co je dost velka skoda, lebo je to naozaj krasny pribeh a aj napriek tomu vrelo odporucam precitat kazdemu... (miestami aj so zatatymi zubami, ako ja)

napínavé (Lussiii, 27.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
to teda bolo, aj ked v určitých momentoch som si myslela, že kniha ma už nemôže prekvapiť, ale stále sa to nejako zvrtlo... Páčil sa mi hlavný hrdina, spôsob akým ju miloval bol dojímavý! Prečítala som ju behom dňa

Kniha ktorá ma dostala..úplne (Sima, 5.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za posledne obdobie sa mi žiadna kniha nedostala tak pod kožu ako tato.. Nedokázala som sa od nej odtrhnúť,dej bol nádherný,všetko tam bolo brilantne a určite sa k nej budem vracať nikdy ma nenudila a teším sa na film ktorí ma byt :)

naozaj kráásna katastrofa (Dominika, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
nemyslela som že ma táto knižka takto milo a krásne prekvapí ale je naozaj kráásna...vážne...dokonca som nemyslela že tam budú tak horúco popisovať isté scény ale vááv...na konci píše že robí na druhom dieli tak som zvedavá a teším sa....od tejto autorky rada ešte niečo prečítam ale ako pozerám nič tu nie je zatial...

Krásna katastrofa (Marianna Barčíková, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala ešte pred rokom v anglickom jazyku. Anotácia bola zaujímavá, sľubovala vtipný a romantický príbeh. A to mi aj dala. Doteraz bol trh s knihami pre teengereov zaplavený ľúbostnými vzťahmi na strednej škole. Tu už sa posúvame na ten ďalší stupeň . Vysoká. Hlavná hrdinka Abby je mladá ,rozumná hrdinka ktorej minulosť nebola najlepšia a preto v podstate utiekla ďaleko od jej starého života. Travis je zas taký pohodový chalan, ktorý ukradol nejednej čitateľke srdce a neraz si vyslúžil obdivné,, aaach“ a,,ooooch“. Ona ma len malú skupinku priateľov, muži sú len nevyhnutnosť. On je jej pravý opak: populárny a lámač dievčenských srdci .Vzťah týchto dvoch sa postupne vyvíjal a síce to nebolo ani veľmi rýchlo, nebolo to ani pomaly. Príbeh ide príjemným tempom a humor a romantika príbeh príjemne osviežia. Koniec som vôbec nečakala ale , rovnako ako celá kniha, bol úžasný. Som nesmierne rada, že túto knihu u nás výdaju. A síce mám Krásnu katastrofu najmenej 4x prečítanú, nad jej kúpou nebudem váhať a prečítam si ju znova 
Všetky komentáre (26)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x