bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Základná farmakológia a farmakoterapia

Vydavateľ: Equilibria (EQUILIBRIA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Základná farmakológia a farmakoterapia

Publikáciou Základná farmakológia a farmakoterapia prichádza na knižný trh odbornou verejnosťou už dlhšie očakávané dielo neobvyklej koncepcie a vynikajúcej kvality. Zárukou kvality diela je vysoko erudovaný autorský kolektív pod vedením popredných slovenských farmakológov. Zostavovatelia a autori jednotlivých kapitol zlúčili základnú farmakológiu a klinickú farmakoterapiu v jeden celok. Farmakológia sa podáva aj s analýzou klinického obrazu príslušného ochorenia, ktoré má rôzne fázy vývoja a podľa toho si vyžaduje aj rôzne liečebné zásahy. Spojenie orientačnej klinickej diagnostiky, určenie fázy ochorenia, pre ktoré je príslušná farmakoterapia vhodná, je vynikajúci spôsob ako pomôcť najmä výkonným klinickým aj praktickým lekárom orientovať sa v zložitostiach každodenných problémov liečby, liekových interakcií, ale aj nežiaducich účinkov liekov.

Kniha je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť je venovaná popisu jednotlivých liečiv, ich mechanizmom účinku, farmakokinetike, nežiaducim účinkom, klinickým indikáciám a pod. Liečivá sú zatriedené do jednotlivých skupín podľa orgánových systémov, ktoré sú nimi prednostne ovplyvňované. Samostatnú podskupinu prvej časti tvoria chemoterapeutiká používané na terapiu infekčných alebo nádorových ochorení, ktorých pôsobenie sa nedá vymedziť na konkrétne tkanivo alebo orgán a aj liečebný zámer je diametrálne odlišný v porovnaní s inými liečivami.

Druhá časť je venovaná stručnému popisu klinických aplikácií liečiv. Rovnako ako prvá časť sa delí na dve podkapitoly. Prvá sa zaoberá použitím farmakoterapie vo vybraných urgentných situáciách, druhá výberom liečiv pri terapii najčastejších chronických chorobných stavov. V závere podkapitoly urgentných situácií je časť venovaná symptomatológii a terapii vybraných, hlavne liekových otráv.

Celá kniha je prednostne určená študentom študijných smerov s medicínskym a farmaceutickým zameraním, ale svoje opodstatnené miesto zaujme aj v postgraduálnom štúdiu, a to tak u všeobecných lekárov, farmakológov, pediatrov, ako aj vo všetkých odvetviach vnútorného lekárstva a ďalších odborných medicínskych profesiách. V knihe nájdu rýchle poučenie nielen internisti a praktickí lekári, ale rovnako aj anestezio¬lógovia a lekári chirurgických disciplín.

Detaily o knihe

Názov: Základná farmakológia a farmakoterapia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x