bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Z lásky k Nadii

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Z lásky k Nadii

Sarah Taylorovej sa splnili najhoršie nočné mory. Jej bývalý manžel, moslim Fauzí, uniesol ich štvorročnú dcérku do Líbye. Zúfalá matka celé týždne prosí Fauzího, aby jej vrátil milovanú Nadiu, no pomstychtivý exmanžel je neoblomný. Sarah sa okamžite spojí s vládnymi organizáciami, ktoré by jej mohli pomôcť získať dieťa späť. Keď jej úrady oznámia, že neexistuje legálna cesta, ako dostať dcérku z Líbye domov, lebo Fauzího rodná krajina nepodpísala Haagsky dohovor o právach dieťaťa, delí ju len krôčik od zrútenia. Podľa islamského práva šaría patria deti otcovi a jeho príbuzným.
Nič na svete však neodradí milujúcu matku, aby sa vzdala svojho dieťaťa bez boja. Sarah preto opustí všetko, čo jej je najdrahšie – domov, rodinu, prácu – a vydá sa do Líbye na strastiplnú cestu za záchranou svojej dcérky.

Z anglického originálu For the Love of Nadia (John Blake Publishing Ltd., London 2013) preložila Elvíra Haugová.

Detaily o knihe

Názov: Z lásky k Nadii

Originálny názov: For The Love of Nadia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sarah Taylorová - Z lásky k Nadii (Monika Jozafová, 15.1.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kníh s rovnakou tematikou ako je Taylorovej "Z lásky k Nadii" som prečítala už neúrekom, no doposiaľ ma žiadna nesklamala. Kniha sa čítala jedna radosť, veľmi sa mi páči začiatok, kde autorka opisuje svoju lásku k rodičom, svoje detstvo a miesto, kde vyrastala. Dá sa povedať, že sa číta sama od seba, doslova som sa od nej nevedela odtrhnúť. Čo sa deja týka, je až zarážajúce, že zatiaľčo u nás a tiež v iných krajinách ľudia žijú v mieri, na svete sú i miesta, kde sú takéto únosy detí rozvedených rodičov na dennom poriadku. Je to až neuveriteľné, čo za hrôzy sa vo svete dejú. A keď som sa dočítala, že len minimálne percento žien má to šťastie, ako mala i autorka, že sa im podarí nemožné - získať dieťa späť od rodiča, u ktorého je uväznené, poriadne ma to šokovalo a mala som na chrbte zimomriavky. Sama som matkou, no niečo podobné si skutočne neviem ani len predstaviť. Ani v tom najhoršom sne. Krásna kniha, odporúčam prečítať si:-)

Najlepsia kniha ;) (Lucia, 2.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najuzasnejsia kniha aka kedy moze byt...urcite odporucam precitat si ju...;)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Môj bývalý manžel teraz našu dcéru ukrýval na neznámom mieste. A podľa mňa mal medzi policajtmi známeho, ktorý mu donášal. Súd mi zveril malú do výhradnej starostlivosti, ale ja som ju už šesť mesiacov nevidela a nemala som tušenie, kde môže byť. V hlave mi vírili strašidelné myšlienky. Najväčšmi som sa obávala, že sa stala obeťou vraždy zo cti. Dúfam, že Fauzí neuvažuje o tom, že by zabil vlastnú dcéru... Bol by schopný ublížiť jej? Uvrhla som celú rodinu do hanby a jediná možnosť, ako očistiť ich česť, je spáchanie ohavného zločinu... Musela som si dookola opakovať, že takého zverstva by nebol schopný, a táto nočná mora ešte väčšmi upevnila moje odhodlanie nájsť Nadiu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x