bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neviditeľný strážca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neviditeľný strážca

Na brehu rieky Baztán v navarrskom údolí objavia nahé telo mladého dievčaťa v zvláštnej polohe. Prípad zarážajúco pripomína nedávnu vraždu. Aká bytosť má na svedomí smrť mladých dievčat a prečo ich rituálne zabíja? Miestnych obyvateľov ovláda strach, zdá sa, že dávne baskické legendy ožívajú. Vyšetrovaním poveria inšpektorku z oddelenia Kriminálnej polície Amaiu Salazarovú. Stopy ju privedú späť do rodného Elizonda, odkiaľ sa kedysi snažila navždy uniknúť. Traumatické zážitky a ponuré rodinné tajomstvo sa opäť vynárajú. Amaiu prenasleduje vlastná minulosť, závisť kolegov, no ešte väčším nepriateľom je čas. Hrozba, že vrah udrie znova, je silná.

Preklad vznikol s podporou Literárneho fondu.

Zo španielskeho originálu El guardián invisible (Ediciones Destino,
S. A., Barcelona 2013) preložili Želmíra Čížová a Oľga Hlaváčová

Dostupné verzie titulu

Neviditeľný strážca Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Neviditeľný strážca

Originálny názov: El guardián invisible

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (8)

Hodnotenie čitateľov

celkom slušné (Veronika Gubová, 21.4.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Rozbiehanie deja na začiatku bolo trošku ťažkopádne, avšak keď dej nabral spád, kniha ma začala veľmi baviť, aj keď miestami sa dej spomaľoval, celkovo som spokojná, nečakala by som, že španielska autorka bude taká zbehlá v tomto žánri, keďže väčšinou severskí autori sú známi svojim talentom na písanie krimi, ale toto ma príjemne prekvapilo a určite si kúpim aj jej ďalšie tituly - už som si objednala druhú časť - Dedičstvo kostí :)

Neviditeľný strážca (Petra, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Parádna kniha, označenie bestseller patrí právom. Nespôsobí také zimomriavky ako severania, ale napriek tomu je napínavá a prudko neodložiteľná, aj pokračovanie by potešilo :)

Príjemné čitanie (JanaD, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dostala, inak by som po takomto žánri nesiahla. Bola zaujímavá, dobre spracovaná, ľahko sa čítala...

Iná ako ostatné (AB, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak v prvom rade musím poznamenať, že knihu, žánrovo ako je táto, som ešte nečítala. Tak som to riskla. A stálo to za to. Páčila sa mi tá tajomnosť, napätie a veľmi dobre opísané jednotlivé pasáže, ktoré naozaj doplnili všetko, čo by v tejto knihe zachýbalo. Postavy, ktoré tam mali svoju rolu boli výnimočné, avšak prirodzene ľudské. Naozaj to bolo zaujímavé čítanie, iné ako keď čítam nejakú romantiku. Treba aj niečo takéto. Určite by som si ju ešte raz prečítala :)

Neviditeľný strážca (Dada, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné, výborné, výborné. Bola som skeptická, no moje obavy sa nenaplnili. Príbeh bol strhujúci, mysteriózne prvky zakomponované, uveriteľné, postavy vykreslené prirodzene a ľudsky ... do posledných strán netušíte, ako to naozaj je. Skvelá kniha, som veľmi spokojná, vrelo odporúčam!

Neodolala som obálke... (Emily, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku kúpe knihy ma prinútila hlavne jej obálka. Tam bol ten prvotný impulz. V tomto prípade jednoznačne obal predáva. Úprimne poviem, že som ani nečítala anotáciu. Hoci som si myslela, že to bude o niečom absolútne inom... kniha ma celkom pohltila. Veľmi dobré spracovanie - vyšetrovanie série vrážd popretkávané s tajomnom. Kde zrazu ožívajú všetky legendy. Nesklamalo.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ainhoa Elizasuová bola druhá obeť basajauna, hoci vtedy ho v novinách ešte tak nenazývali. Až po istom čase vyšlo najavo, že okolo mŕtvych tiel našli zvieracie chlpy, kúsky kože a stopy, ktoré očividne nemali ľudský pôvod. Ľudia to spájali s akýmsi ponurým očistným rituálom. Akoby telá tých mladých dievčat v roztrhaných šatách, s vyholeným ohanbím a s rukami zloženými v panenskej pozícii poznačila akási pradávna diabolská a nadpozemská sila.

Prichádzala k nej pomaly a pozorne si všímala miesto, ktoré si niekto vybral na smrť. Pri rieke sa vytvorila pláž so sivými okruhliakmi, ktoré sem priplavila vysoká voda minulej jari. Bol to asi deväť metrov široký suchý jazyk, ktorý siahal, až kam dovidela v úbohom svetle začínajúceho sa rána. Druhý breh sotva štyri metre širokej rieky sa strácal v hlbokom lese, ktorý bol postupom čoraz hustejší. Inšpektorka počkala pár sekúnd, kým policajný technik dorobil posledné fotky mŕtveho tela, a keď skončil, podišla bližšie a zastala pri nohách dievčaťa. Ako mala vo zvyku, očistila si myseľ od akýchkoľvek myšlienok, pozrela na mŕtvolu ležiacu pri rieke a krátko sa ticho pomodlila. Až potom sa cítila pripravená, aby ju videla ako dielo vraha.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x