bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zrada, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zrada, 2. vydanie

Počas návštevy amerického prezidenta v Nórsku policajt Harry Hole omylom zastrelí agenta americkej tajnej služby. Vzápätí sa do Nórska dostáva zbraň, používaná atentátnikmi na celom svete. Pripravuje sa v krajine politicky motivovaná vražda? Na koho má byť zbraň Märklin použitá?
Harry Hole odhalí stopu, ktorá vedie k nórskym vojnovým veteránom, bojujúcim v druhej svetovej vojne na strane fašistov pri Leningrade. Akú úlohu v tomto spiknutí hrajú neonacisti z baru U Herberta? Kto je to Princ? Má kontakty priamo na políciu? Kto je Sverre Olsen?
V uliciach Oslo sa roztápa sneh a odhaľuje príbeh, v ktorého strede stojí vrah odhodlaný pomstiť zradu. Sedemnásty máj má byť jeho posledným veľkým vystúpením.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Zrada, 2. vydanie

Originálny názov: Rodstrupe

Objednávací kód NA202054

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Starý, dobrý Nesbo (Veronika Berdáková Pavlík, 24.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborné,..tento autor ma ani nemôže sklamať, stále som s ním maximálne spokojná. Napínave ako stále prekvapivý koniec. Autor vás drží v napätí do poslednej chvíle.

výborná kniha (Martina, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
súhlasím s predchádzajúcim komentárom, že Nesbo je pán s veľkým P. Najviac ma bavilo prelínanie histórie so súčasnosťou, všetko krásne doseba zapadlo, Nesbo píše knihy, kde Vás núti premýšľať a skladať skladačku sám...

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasné čítanie. Kniha opäť raz nesklamala a veľmi dobre sa čítala. Jo Nesbo je proste úžasný spisovateľ.

super (lubo, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zacal som touto knihou a neviem sa jej nabazit vrelo odporucam

Odporúčam (Barbora Plutová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od Nesba, ktorú som dostala ako darček od slovnečinárky. Po počiatočnej nedôvere k novému autorovi som sa do nej doslova "zažrala". Aj keď som nemala možnosť prečítať si predchádzajúce dve časti, vôbec mi to neprekážalo, pretože dej na predošlé knihy nadväzuje len postavami. Po prečítaní som neváhala kúpiť si ďalší diel

Táto nová nenávisť horela tak mohutne, že si už nebol istý, či on ovláda nenávisť, alebo ona ovláda jeho. (Jana Kufelová, 17.3.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Nevravím, že nie, ale ani úplne áno. Možno je to tým, že Nesba vyniesli do nebies, vystrelili ho na rakate nezvratnou rýchlosťou a vy po takých opisoch čakáte takú nálož, čo vám nedovolí v reálnom živote normálne fungovať. No táto kniha mi to dovolila a dokonca som ju mohla odložiť a ísť spať.

Zrada (Veronika Jurčišinová, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja tretia od Nesba. zacala som od konca takze som par veci uz vedela, ale aj tak. Musim sa priznat ze na rozdiel od Snehuliaka (ktory je podla mna totalna bomba) a Spasitela ma tato trosku nudila. Tak asi do polovice knihy som sa "nutila" do citania, co moze byt sposobene tou vojnovou tematikou, ktoru ja osobne nemusim. Potom som sa do toho dostala a ako u predchadzajucich knih som sa od nej nemohla odtrhnut. Co ma trosilinku sklamal bol zaver, niektore veci tam neboli dotiahnute (nebudem prezradzat, ale riesi to asi az Diablova hviezda), no skratka na zaver som cakal viac. Asi je moje ocakavanie ovplyvnene tym, ze som ako prvu citala snehuliaka a toho je asi tazko prekonat. Samozrejme ze sa uz tesim na dalsiu v poradi - Bohyna pomsty. Postavu Harryho Holeho som si velmi oblubila, A velmi sa tesim ze sa pripravuju dalsie preklady knih s Harrym, sice daktore zatial len v cestine ale to nevadi. Urcite si kupim dalsie vytlacky pokracovani od Ikaru.

nesbo (Peter, 11.8.2013) Odpovedať

výborná kniha. zaujme nielen svojou kriminálnou zápletkou ktorá je dobrá ale i informáciami o minulosti a taktiež i o skutočnom živote kriminalistov. Harry Hole je skutočný a človek si ho vie ľahko predstaviť. túto knihu stojí zato čítať.

Nesbo? WTF?! (EvCe, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Alebo...To nie je možné! Nesbo je prosto pán. S veľkým P! Pretože: - píše skvelé knihy, ktoré vás schmatnú hneď na prvej strane a požuvaného, vyšťaveného z vyšetrovania, udiveného, smutného alebo aj rozosmiateho vás vypľujú až na poslednej strane... - práve Nesbo odpálil svoje knihy do vysokých výšin tým, že JE. Že píše. Že píše tak svelo. Že vás nenechá dýchať. Že vás núti čítať ďalej a ďalej a ďalej, aj keď vám už padajú oči od únavy a vy si hovoríte, že viac už nezvládnete... - pretože Harry Hole je hrdina. Nedokonalý. Často za hranicou normálneho zdravého rozumu. No aj napriek tomu, je Hrdina. Lebo je vždy tam, kde (ne)má byť. Preto je postavičkou, bez ktorej rozhodne Nesbo nebude Nesbom... - prečítať Nesbove knihy sa rozhodne oplatí. Za akúkoľvek cenu. V akomkoľvek jazyku. Na akomkoľvek mieste a v akomkoľvek čase... - pretože Zrada je síce jedna z prvých, no rozhodne nie najhorších Nesbových kníh... - pretože Zrada je príbeh, pri čítaní ktorého si myslíte, domnievate sa, ste presvedčený, že viete "kto je vrah". Zrazu však príde jedna šupa. Druhá. Tretia. A sme spoločne s Harrym znova na začiatku a ideme odznova... - pretože kupovať Nesba nás nikde neprestane baviť! :-)

Vynikajúca kniha (Ivana Drgová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ynikajúca kniha, páčilo sa mi ako bola napísaná.. retrospektívne rozprávanie dodalo knihe nádych tajomna.. Prečítala by som si ju viackrát bez váhania.. Harry Hole je môj hrdina ! :)

Vynikajúca kniha (Ivana Drgová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúca kniha, páčilo sa mi ako bola napísaná.. retrospektívne rozprávanie dodalo knihe nádych pokoja.. Prečítala by som si ju viackrát bez váhania.. Harry Hole je môj hrdina ! :)

aj viackrát (Gabriela, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej tejto skvelej knihy sa delí na súčasnosť s nevyspytateľným detektívom Harrym, ktorý bojuje s nepriateľom nevediac, že je z vlastných radov a aj so svojími vlastnými démonmi, a na minulosť s vojnou tematikou, ktorá na mňa vôbec nepôsobila rušivo, skôr posúva všetko dopredu. Podľa mňa je to pútavá kniha s výbornou zápletkou o medziľudských vzťahoch a aj romantike.Určite stála zato si ju prečítať druhýkrát, rovnako ako si zaslúži svoje druhé vydanie.
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nijaká reakcia, hrubé sklo tlmilo každý prichádzajúci zvuk. Muž otočil tvár ku kolóne a Harry si všimol slnečné okuliare značky Ray Ban. Američan. Alebo taký, čo chce vyzerať ako americký agent.
Ešte dvadsať metrov.
Ako sa dostal do zamknutej búdky, ak nie je jedným z nich? Do riti! Harry už rozoznával zvuk motoriek. Nestihne to.
Odistil zbraň a z celej duše si želal, aby ticho tohto krásneho rána na uzavretej diaľnici, na ktorej sa aj tak nikdy v živote netúžil ocitnúť, prerušilo trúbenie auta. Inštrukcie boli jasné, no on nedokázal nerozmýšľať:
Tenká vesta. Nulová komunikácia. Strieľaj, nie je to tvoja chyba. Má rodinu?
Priamo za búdkou sa zjavil sprievod, ktorý sa rýchlo blížil. O dve sekundy budú Cadillacy v jednej úrovni s búdkami. Ľavým kútikom oka si všimol pohyb, zo strechy vzlietol malý vtáčik.
Staviť, alebo nestaviť... tie večné dilemy.
Myslel na nízky golier vesty, posunul hlaveň o pol palca nižšie. Hluk motoriek mu trhal bubienky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x