bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Trojica

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Trojica

Štyri letecké havárie za jeden deň. Prežili tri deti. Náboženský fanatik v nich vidí zvestovateľov apokalypsy. Čo ak má pravdu?

Celý svet šokuje správa, že v priebehu niekoľkých hodín sa na štyroch svetadieloch zrútili štyri lietadlá. Vyšetrovatelia musia čo najrýchlejšie odhaliť príčinu nešťastí, aby predišli panike. Vylúčia teroristický útok aj nepriaznivé poveternostné podmienky. Zdá sa, že katastrofy nespája nič okrem troch detí, ktoré sa našli živé na miestach dopadu. Novinári ich pomenujú Trojica.
U detí sa prejavujú poruchy správania, pravdepodobne zapríčinené otrasným zážitkom a neutíchajúcim záujmom médií. Pozornosť verejnosti ešte väčšmi priťahuje fanatický kazateľ. Je skalopevne presvedčený, že deti sú traja zo štyroch zvestovateľov apokalypsy. Jeho znepokojivé vyhlásenia priťahujú húfy záujemcov o vstup do sekty pripravujúcej sa na koniec sveta. Deti z Trojice sa musia skrývať, ale čoraz zvláštnejším správaním zasievajú semienko pochybností o zázračnom prežití aj do duše svojich opatrovateľov.

Z anglického originálu The Three (Little, Brown
and Company 2014) preložil Milan Kopecký.

Dostupné verzie titulu

Trojica Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Trojica

Originálny názov: The Three

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Tajomný príbeh (Jana, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh s prímesou nadprirodzených javov písaný nezvyčajným štýlom, kde dej rozprávajú po sekciách jednotlivé zúčastnené osoby zo svojho pohľadu. Gradujúci dej, ktorý "núti" čítať stále ďalej a ďalej. Kniha je určite lahôdkou pre milovníkov napätia.

Do lietadla nesadnem (danka, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma bavila hned od prvych stranok. Zacala velmi zaujimavo, mala som dojem, ze pribeh je pisany na zaklade skutocnosti, tak doveryhodne to posobilo. Nech vyzeram akokolvek hlupo, chvilu som vazne uvazovala, ci sa nahodou 3 letecke nestasia nestali naozaj, ono to tak na,mna skutocne posobilo. Ked som sa precitala do deja, nevedela som knihu pustit z ruky. Este som lietadlom neletela a po precitani toho, ako jedna z ucastnicok padu lietadla opisuje svoje posledne minuty zivota tak skoro asi ani nepoletim. Velmi dobre spracovanie, doveryhodne tak, ze som mala zimomriavky, blby pocit a vyslovene som v tom lietadle sedela s nou. Veci, ktore sa diali po vsetkych padoch lietadiel by som oznacila ako prudko realne. Ak by sa nieco podobne naozaj stalo urcite by sa nasli sialenci, ktori by to povazovali za znamenia konca sveta, ono - ked som citala kapitoly pisane z. pohladu nabozenskych fanatikov uznavam, ze to co tvrdili ciastocne logiku malo. Tak isto to, co sa dialo v okoli deti, ktore prezili, trapenie ich blizkych, rodin, ten fanatizmus, novinari, paparazzovia - nedeju sa taketo veci aj v reale? Bala som sa, ze v knihe pojde o nieco v style fantasy no naopak, bola az prilis skutocna. Nevadila mi ani neobvykla forma, ktorou bola pisana, naopak pridavalo jej to na doveryhodnosti. Troska som zmatena zo zaveru ale mozno presne to chcela autorka dosiahnut..

Trojica (DP, 23.7.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
O apokalypse, konci sveta a nadprirodzených javoch sme v posledných rokoch počúvali neúrekom. Koniec sveta, ktorý mal prísť v roku 2012, pobúril milióny ľudí a s haváriami lietadiel je to rovnako. Vždy rozhorčia verejnú mienku a stanú sa stredobodom médií. Spočiatku som si myslel, že mi Trojica veľmi nesadne, no mýlil som sa. V knižke nájdete množstvo dejových línií a charakterov, takže si v nej každý dokáže nájsť postavu, ktorú si obľúbi. Príbeh je zamotaný a neraz som sa v spletitosti stratil, no celkovo som si čítanie užíval. Ak máte podobnú tematiku radi, určite neváhajte.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Moment... pri stromoch sa niečo pohlo. Tmavá, malá postava, že by dieťa? To, čo sedelo pred ňou? V Pam sa prebudí hanba, od pádu lietadla jeho matke nevenovala ani jedinú myšlienku. Myslela iba na seba. Nie div, že sa nevie modliť, aká je to kresťanka? Nazlostí ju, keď jej postava zmizne z dohľadu, ale už nevládze pohnúť krkom ani o centimeter.
Pokúsi sa otvoriť ústa a skríknuť, no aj čeľusť odmieta spolupracovať. Prosím. Tu som. Zožeňte pomoc.
Niečo jej tlmene buchne za hlavou. „Agg,“ vysúka zo seba. „Agg.“ Niečo sa jej dotkne vlasov, cíti, ako sa jej po lícach kotúľajú slzy, je v bezpečí. Prišli ju zachrániť.
Šuchot krokov. Nechoďte preč. Nenechávajte ma tu.
Vtom sa jej pred očami zjavia bosé nohy. Malé, špinavé, a napriek tomu, že je nepreniknuteľná tma, zdá sa, akoby boli od niečoho – blata, krvi? – zababrané.
„Pomôžte mi, pomôžte mi, pomôžte mi,“ konečne, konečne rozpráva. Šikovná. Ak rozpráva, tak prežije. Je iba v šoku. Áno. To je všetko. „Pomôžte mi.“
Nakloní sa k nej tvár, je tak blízko, že Pam cíti na lícach chlapcov šepkajúci dych. Pokúša sa mu zaostriť na oči. Má ich... Nie, to nie. Je tu málo svetla. Sú biele, celé sú biele, nemá zreničky, och, Pane, pomôž mi.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x