bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nano

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nano

Najpredávanejší autor The New York Times a majster lekárskeho trileru prichádza s ďalším brilantným príbehom plným napätia, tentoraz o novodobom medicínskom výskume.

Po búrlivom roku, v ktorom budúcej lekárke Pii Grazdaniovej zavraždili mentora a do jej života zrazu vstúpil odcudzený otec, sa Pia rozhodla oddýchnuť si od ďalšieho štúdia a odísť z New Yorku. Zaujme ju sľubne sa rozvíjajúca oblasť medicínskeho výskumu, preto sa zamestná v spoločnosti Nano. Ide o veľkolepo financovaný podnik zaoberajúci sa modernou sférou – nanotechnológiou. Nachádza sa na úpätí malebných Skalnatých hôr a veľmi prísne dbá o bezpečnosť. Pred konkurenciou má Nano náskok v molekulárnej výrobe, najmä v produkcii mikrobivorov, malých nanorobotov schopných ničiť vírusy a baktérie. Napriek dotieravej pozornosti, ktorú Pii venuje zakladateľ spoločnosti, má radosť zo zaujímavej práce aj nového života. Všetko však zmení náhodný incident.

Pia si v jednej chvíli uvedomí, že areál spoločnosti je tajomné miesto, kde sa odohrávajú záhadné udalosti, ako je náhle oživenie ázijského bežca alebo cyklistu, ktorí javili známky úplného zlyhania organizmu. Hoci ju nadriadená upozorní, aby sa venovala iba svojim úlohám, Piu poháňa zvedavosť – aký ďalší výskum prebieha v rozsiahlom komplexe a odkiaľ prichádza zdanlivo bezodný kapitál, ktorým sa výskum financuje – a zmysel pre spravodlivosť i zúčtovanie s tými, ktorí sú schopní v záujme vlastného obohatenia prekročiť hranice etiky. Nachádza sa výskumný gigant pred najväčším medicínskym objavom dvadsiateho prvého storočia – liečbou vhodnou pre milióny pacientov, alebo sa zapredal vyššej ponuke?

Z anglického originálu Nano (G. P. PUTNAM’S SONS. Published by the Penguin Group, New York 2013) preložil Henrich Chládek.

Dostupné verzie titulu

Nano Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nano

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nano (Iva, 15.2.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
kniha ako taká sa mi páčila, čo ma veľmi rušilo bol jej preklad do slovenčiny. Asi sa oplatí čítať v češtine.

Nano (Dominika, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavé nazretie do budúcnosti nanotechnologii... Knihu som doslova zhltla od prvého po posledné slovo. úžasné a napínavé čítanie od začiatku až do konca. vrelo odporúčam

Super kniha (Anna, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. Cook ma ešte nikdy nesklamal, vrelo odporúčam kto má rad napatie a kto rád číta romány z lekárskeho prostredia.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zrazu pred sebou zbadala na ceste mužskú postavu ležiacu tvárou k zemi. Muž mal nohy vystreté a ruky rozhodené do strán, akoby ho ukrižovali a nato vyklopili na zem. Nehýbal sa a Pii sa prudko zrýchlil tep, ktorý mala dovtedy celkom pravidelný. Intuícia jej hovorila, že muž má ťažkosti, a veľmi váhala, či mu bude vedieť pomôcť. Skončila síce lekársku fakultu, ale pokiaľ išlo o záchranársku medicínu, počas praxe si uvedomila, čo všetko nevie. Ako sa naozaj stať lekárom, to sa medici učili počas rezidentúry, ktorú Pia zatiaľ neabsolvovala. Veľmi dobre vedela, že existujú dôvody, prečo medici nedostanú lekársku licenciu, kým nedosiahnu požadovaný stupeň lekárskeho vzdelania.
Pia vedome potlačila strach, dobehla k nehybnému mužovi a kľakla si vedľa neho. Bol oblečený v rovnakom bežeckom úbore ako ona. Ázijec. Rýchlo zistila, že muž nedýcha a nemá na zápästí hmatateľný pulz. Pretočila ho na chrbát. Silno ním zatriasla a snažila sa ho prebrať. Naklonila sa nad neho a priložila ucho k ústam. Teraz si bola istá. Muž nedýcha! Ústa mal pootvorené a na perách zbadala trochu peny, čo ju prinútilo rozmýšľať, či nedostal záchvat.
Nestrácala čas, lebo vedela, že čas je v takýchto situáciách rozhodujúci, znova sa mu usilovala nahmatať pulz, no nepodarilo sa jej to. Otvorenou dlaňou ho niekoľkokrát udrela do hrude...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x