bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V tieni banyanu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V tieni banyanu

Jedného dňa skoro ráno otec sedemročnej Rámí prinesie domov správu o občianskej vojne a utečencoch v uliciach Phnom Penha. Svet kráľovských privilégií, v ktorých rodina žila, zmetie revolučný chaos a nútená evakuácia. Počas nasledujúcich štyroch rokov, keď režim Červených Khmérov drasticky oberá obyvateľov krajiny o každý náznak slobody, individuality a citových väzieb, si Rámí starostlivo uchováva v srdci posledný čriepok strateného detstva – mýty, legendy a básne, ktoré jej rozprával otec. V ovzduší systematického násilia, kde sa pamäť pokladá za škodlivú a za dôvod na popravu, Rámí nachádza v sebe silu bojovať o prežitie.
Aj vďaka tejto knihe svet nezabudne na zverstvá Červených Khmérov, ktorí v Kambodži v rokoch 1975 až 1979 pripravili o život takmer dva milióny ľudí.
Rozprávanie Vaddey Ratnerovej potvrdzuje, že príbehy pomáhajú človeku zrazenému na zem vstať, prekonať utrpenie, krutosť či straty a poskytujú mu dôvod a silu žiť ďalej.

Z anglického originálu In the Shadow of the Banyan (Simon & Schuster, New York 2012) preložila Zdenka Buntová.

Dostupné verzie titulu

V tieni banyanu Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: V tieni banyanu

Originálny názov: In the Shadow of the Banyan

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Toto si musíte prečítať (Emily, 30.12.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
... aby ste prestali frflať ako ťažko sa vám žije... ja už teda budem vďačná, za čokoľvek, čo sa mi v mojom pokojnom živote stane

Odporúčam! (Stanislava, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Silný príbeh rodiny, ktorú nečakane zasiahol osud ich vlastnej krajiny. Môžem len odporučiť, veľmi zaujímavé čítanie. Teším sa, že moju knižnicu zdobí práve táto kniha.

Začala som čítať tento víkend... (Lívia, 17.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
...a už sa teším na večer po práci, keď si ku knihe opäť sadnem. mám prečítaných len pár desiatok strán, no už teraz mi behajú zimomriavky po tele, milujem takéto silné príbehy, možno aj preto, že som sama občas prislabá urobiť dôležité rozhodnutia a nie príliš príjemné kroky.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kráľovská babička, ktorú zjavne zaujímal len budúci život, na mňa neprítomne pozrela. Všetko, čo sa týkalo toho terajšieho, bolo pre ňu vzduch. Možno ani nevie, že je vojna, pomyslela som si.
„Ľudia bojujú…“
„Áno, ja viem,“ zamrmlala. „A tí, čo to prežijú, sa pomestia pod jediný banyan…“
„Čo?“ vyvalila som oči. Kráľovská babička vyzerala ako prízrak a dosť často tak aj rozprávala, v akýchsi tajomných hádankách. „Výbuchy,“ dobiedzala som. „Ty to nepočuješ? Možno ju zabila bomba…“
Vtom som si spomenula, čo mi často opakovala mliečna mama, a zháčila som sa: Sedemkrát otoč jazykom, než niečo vypustíš z úst. Tak budeš mať čas porozmýšľať, či to naozaj chceš povedať. Rýchlo som sedemkrát otočila jazyk, ale nebola som si istá, či sa to ráta, keď som to už povedala.
„Zostane nás málo a tí, čo to prežijú, sa pomestia pod jeden banyan,“ znova zamrmlala kráľovská babička. Raz nepochopím, prečo ľudia, ktorí to nemajú v hlave v poriadku, pociťujú potrebu dookola opakovať, čo už raz povedali. „Budú boje… Jediné bezpečné miesto je tu pod banyanom.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x