bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Angelopolis

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Angelopolis

Prvý román Danielle Trussoniovej Angelológia sa stal bestsellerom a celosvetovou senzáciou. V príbehu, kde sa mýty a biblická tradícia veľkolepo prelínajú so súčasnosťou, sa dvaja ťažko skúšaní hrdinovia ocitnú uprostred odvekej vojny medzi ľudstvom a jeho najväčším nepriateľom – osudovo príťažlivými miešancami ľudí a anjelov nazývanými nefilimovia. V románe Angelopolis sa konflikt prehlbuje a rozpútava sa peklo plné nebezpečenstiev a vášne.
Odkedy Verlaine naposledy videl Evangelinu vzniesť sa z brooklynského mosta, uplynulo vyše desať rokov. Jej krídla boli preňho symbolom zrady, ktorá ho stále máta. Stal sa z neho elitný lovec anjelov Angelologickej spoločnosti a cieľavedome a s oddanosťou sa venuje svojmu poslaniu pochytať, uväzniť a zlikvidovať Evangelinin druh.
Keď sa však Evangelina pred ním znenazdajky zjaví na tlmene osvetlenej parížskej ulici, Verlaine si uvedomí, že je svojou podstatou celkom iná ako ostatné bytosti, čo tak neľútostne prenasledoval. Vír pochybností a zmätku ešte zosilnie, keď mu ju spred nosa unesie anjel, už vyše storočia patriaci medzi Spoločnosťou najhľadanejšie bytosti. Nasledujúca naháňačka zavedie Verlaina a ďalších angelológov spod tieňov Eiffelovej veže cez cárske paláce v Sankt Peterburgu až hlboko do sibírskych gubernií a k brehom Čierneho mora. Čaká tam na nich pravda o Evangelininom pôvode – a sily, ktoré ich môžu priviesť k víťazstvu, alebo záhube.
Angelopolis vykresľuje ohromujúci obraz, skĺbený z histórie a vedy – cárskej minulosti Ruska, modernej genetiky a starovekých vyobrazení najmocnejšieho anjelského zjavenia, zvestovania archanjela Gabriela – do dramatického príbehu o únose, hľadaní pokladu a nebeskej vojne, v ktorom osud ľudstva zase raz visí na vlásku.

Z anglického originálu Angelopolis (Penguin Group, New York 2013)
preložil Martin Štulrajter.

Dostupné verzie titulu

Angelopolis Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Angelopolis

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (11)

Hodnotenie čitateľov

nenadchla (Monika Janovičová, 13.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
nijako ma nenadchla. Kniha bola síce dobrá, ale čakala som od nej viac. A najmenej sa mi páčil koniec. Ale inak dobré čítanie, pútavé a zaujímavé. Taká dobrá oddychovka

Angelopolis“ (števa antalová, 12.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
podla recenzie to budeúžasná kniha, ktorú si určite zaobstarám a prečítam

dobré pokračovanie (Kornélia Bobáľová, 23.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Prekvapujúce pokračovanie Angelologie, aj keď tá nemá konkurenciu a myslím si, že ju nič nepredstihne. Ale ako druhý diel je v pohode.

Mňa pokračovanie veru sklamalo (Emily, 16.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Tak neviem. Prvý diel bol podľa mňa absolútna pecka! A práve preto som očakávala, že aj pokračovanie bude rovnaké. Najprv ma sklamal počet strán. A sklamalo ma aj pokračovanie. Zo všetkého som mala pocit, že sa autorka vypísala... a toto bolo narýchlo napísané, aby sa dodržala zmluva.

Sila (Mimi, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekedy sa stava, ze pokracovanie knihy byva sklamanie, ale v tomto pripade to neplati... Kniha je perfektna.. Nadvazuje ale ani by nevadilo, ak ste necitali prvy pribeh... Takze kto je hrdy fanda Angelopolisu, NECH NEVAHA! :)

Výborná (Lucia, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som doslova zhltla za 2 večery, nevedela som ju odložiť. Dúfam v pokračovanie

nesklamala (jajo, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak patríte k fanúšikom Angelológie, určite siahnite aj po jej druhom pokračovaní. Priznám sa, zo začiatku som bola v deji trochu stratená, pretože jednotka vyšla pred pár rokmi a niektoré veci z knihy mi z hlavy povypadali, pretože čítam vážne dosť a už sa mi pokračovania trochu pletú. Takže keď som sa zorientovala, zažila som prvý šok. Ako je možné, že musela hlavná postavy z jednotky hneď na začiatku zomrieť? O čo spisovateľke išlo? To boli moje prvé myšlienky. Našťastie sa to neskôr vysvetlilo ( nepoviem, či ďalej bude žiť, alebo nie) každopádne ma to povzbudilo k rýchlejšiemu čítaniu. Jej verný priateľ Verlain nás bude sprevádzať celou knihou, osobne som si ho veľmi obľúbila, takže mi to nevadilo. Spoznáme pár nových tvári. Na tejto sérii sa mi páči, že si niekto „trúfol“ do anjelov a opísal ich inak ako ich väčšinou poznáme. Trochu ma zarazilo, že je kniha o polovica tenšia ako predchádzajúca, no obsahu to neuškodilo. Dej je dynamický, dobre sa číta a autorka si pravdepodobne nechala otvorené zadné dvierka na trojku. Snáď sa jej dočkáme a nebudeme musieť čakať ďalšie tri roky
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Paríž bol plný angelológov, a teda jedným z najnebezpečnejších miest na svete pre emima, ako bola Eno, ktorá mala sklon k ľahkovážnosti. Ako ostatní jej druhu bola vysoká a štíhla, mala výrazné lícne kosti, plné pery a sivú pokožku. Používala nápadný čierny mejkap, červený rúž, obliekala sa do čiernej kože, čierne krídla nosila často viditeľné, nebála sa, trúfalo ich otŕčala angelológom. Takéto gesto sa považovalo za provokáciu, no Eno nemala v úmysle skrývať sa. Tento svet bude čoskoro patriť im. Sľúbili jej to Grigoriovci.
A predsa, po celom Paríži číhali angelológovia – vedci, čo vyzerali, akoby päťdesiat rokov nevyšli z archívu angelologickej akadémie, príliš horliví nováčikovia fotografujúci každú bytosť, ktorú našli, angelologickí biológovia hľadajúci vzorky anjelskej krvi a – podľa Eno najhoršie – tímy lovcov anjelov usilujúce sa pozatýkať všetky anjelské bytosti. Tí idioti si neraz mýlili golobiumov s nefilimami a nefilimov s čistejšími bytosťami, ako boli Grigoriovci. V poslednej dobe sa zdalo, že lovci čakajú na každom rohu, sliedia, pripravení zadržať svoje obete. Aj pre tých, čo vedeli rozpoznať lovcov, bol život v Paríži nepohodlný. Pre ostatných bol každý pohyb v meste hrou so smrťou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x