bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Carrie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Carrie

Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička – silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.
Autor do deja jedného zo svojich najznámejších trilerov vkladá spomienky či výstrižky z tlače a vytvára tak mozaikový obraz života aj vnútorného sveta nešťastnej Carrie. Podľa románu nakrútil režisér Brian De Palma roku 1976 rovnomenný film, ktorý dodnes mnohí pokladajú za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. V súčasnosti sa do kín dostáva nové moderné spracovanie tohto slávneho hororu s vynikajúcou americkou herečkou Julianne Moorovou v úlohe matky.

Z anglického originálu Carrie (Doubleday, a division
of Bantam Doubleday Dell Publishing Group, Inc.,
New York 1974) preložila Veronika Redererová.

Dostupné verzie titulu

Carrie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Carrie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Carrie (Petra, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha nie len od Kinga ale celkovo prvá na mojej ceste k láske ku knihám. Skvelá klasika, príbeh tak mrazivý, plný napätia ktorý vás prinúti nepustiť knihu z rúk. Počas celej knihy mi behal mráz po tele a vždy keď znovu zazriem túto knihu v mojej knižnici vyvoláva vo mne neopísateľné pocity.

kniha je lepšia ako film (Mária Hajšmanová, 7.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tuto knihu som "zhltla" za den. Nedokazala som sa odtrhnut od pribehu skolacky s nadprirodzenymi desivymi schopnostami a jej celkom sialenej nabozensky fanatickej matky. Kto rad cita, predstavivost pracuje naplno a zimomriavky naskakuju ako najate. Uz od zaciatku je to putave citanie a kniha, ktoru nejde odlozit. Neskor som videla film. Ale musim priznat, ze kniha je milion nasobne lepsia...a koniec...skratka husia koza az do posledneho pismenka. Carrie, ziadna balada ako od Europe....ale poctiva kingovka plna napätia a hrozy...vrelo odporucam...a pretoze je to tensia kniha, je to jednohubka...ale skvela :-)

Vrelo odporúčam (Lucia Luptáková, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Najprv som sa dostala k filmu a až po tom, ako som uvidela knihu v kníhkupectve, aj ku knihe. Musím však uznať že verzia vo forme knihy bola 100 krát lepšia ako samotný film, preto Vám ju odporúčam. Ale i tak by bolo lepšie najprv si knižku prečítať a až po tom si pozrieť film :) Tak príjemné čítanie...

Najlepšia od Kinga (Monika Janovičová, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
King napísal veľa dobrých kníh ale ani jedna sa nevyrovná Carrie aspoň čo sa mna týka. Určite je to najlepšia kniha od neho. Odporúčam

potvrdenie, že kniha je lepšia ako film (Ria, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stephen King asi nikdy nesklame. Na túto knihu som sa tešila, a ako som ju začala čítať, nepustila som ju, kým som ju nedočítala dokonca. Skrátka skvelé čítanie na jeden deň. A skvelý "kingovský" záver...žiadny sladký happyend, ale poctiva kingovka :-)

Zimomriavky (Miroslava, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od Kinga a po jej prečítaní smelo poviem, že nie posledná. Štýl, akým je kniha písaná, je na veľmi vysokej úrovni. Mediálna vložka, v podobe žurnalistických citácii a konkrétnych článkov, dodáva knihe na vážnosti. Taktiež krátke štúdie o schopnostiach, akými Carrie údajne disponovala, nezanechajú vaše myšlienky na pokoji. mrazenie som cítila od prvej strany až po poslednú, napätie sa dalo krájať a áno, priznávam, zimomriavky ma sprevádzali celé hodiny, za ktoré som knihu bez pohnutia prečítala.

Prvá Kingovka (Frederika, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od Kinga, vrelo odporúčam.Najlepšia kniha akú som za svoj život prečítala.

Carrie (AB, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som knihu Carrie. Vynikajúci horor ako každý od Stephena Kinga. Zimomriavky mávam často pri čítaní či pozeraní filmov, ale toto bolo silné. Celý ten čas čo som čítala som bola v napätí a čakala som, čo sa bude asi diať. Koniec vynikajúci. Vlastne celá kniha stála za to. Odporúčam každému, kto miluje horory a chce trochu pobádať po Stephenovej fantázii. Bolo to geniálne!

aj moja prvá :-) (Annamária, 17.5.2014) Odpovedať

Vďaka tejto knižke som sa dostala k môjmu terajšiemu najobľúbenejšiemu autorovi :-) No mohla by som na ňu povedať niečo zlé? :-)

Kingova „Carrie“ (Stano, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem túto knihu. Jedna z mojich najobľúbenejších od Kinga. A aj napriek tomu, že je to autorova prvotina, myslím, že autor splnil moje očakávania. Pútavý dej od začiatku po koniec. Otáčal som stránku za stránkou a pomaly sa blížil k desivému rozuzleniu. Absolútne tu nechýbalo napätie, akcia, mysterióznosť. Úryvky z vedeckých štúdií a novín len zvýrazňovali autentickosť príbehu. Táto kniha ma zaujala, čo sa týka celkového spracovania, deja, postáv... Carrie, jej matka - tá je vážne desivá. Je to o atmosfére... určite sa oplatí prečítať... A právom. Kniha je veľmi pútavo napísaná, dej popretkávaný rôznymi výpoveďami svedkov a záznamami o telekinéze ... A vôbec nie je hrôzostrašná, skôr mrazivá. Trošku mi v príbehu chýbal nejaký prekvapivý moment, nakoľko autor už cez spomínané príspevky naznačuje ako dej vyvrcholí, ale na druhej strane ponúka hlbší prienik do cítenia a myslenia jednotlivých postáv. Napínavá od začiatku do konca. Najradšej by som bol keby ma pri čítaní nič nerušilo a mohol ju prečítať na "jeden hlt". Ani jeden z filmov, ktoré boli podľa tejto knihy natočené dostatočne nevystihujú dej, postavy a hĺbku knihy. Jednoznačne stojí za kúpu a určite odporúčam každému ... :)

zaujímavé čítanie (Martin Rohlíček, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola moja ptvár kniha od Kinga. Veľmi sa mi páčilo v tejto knihe útržky z novín. To dodalo knihe príjemné pocity. Čítal som ju asi desať dní a určite sa k nej ešte vrátim aby som si ju znova mohol prečítať. Kto má rád knihy od Kinga a túto ešte nečítal tak vrelo odporúčam.

CARRIE (Peter Cagáň, 4.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Odporúčam prečítať, ale pred pozretím filmu. Kniha je zaujímavá aj keď nie moja šálka kávy.

Veľmi milé prekvapenie (Maťa, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja úplne prvá kniha od Kinga. Zaujala ma okamžite a vedela som, že si ju proste musím prečítať. A verte mi, že som to ani na sekundu neľutovala. Skôr naopak, ľutovala som len to, že som sa k tomu nedostala skôr. Spočiatku som mala v tom všetkom mierny chaos. Predsa len sa tam mieša príbeh, útržky z novín, čí z rôznych štúdií, taktiež myšlienky. To vypadalo asi takto: Rozohnala sa, vložila do toho silu celého ramena a zvuk jej dlane na Carriinom líci (ach bože teraz sa tak bojím) - nech tam bolo čokoľvek tak ach bože ach bože ach bože bez čiarok. sa podobal plesnutie koženého remeňa svištiaceho vzduchom. Potom som si na to zvykla a už to bolo v pohode. No a práve, tie úryvky a štúdie. Všetky boli písané po indicente, ktorý sa v knihe odohrával a tak sa čitatelia veľa vecí dozvedeli popredu, čo ja vážne neznášam. Ale viete čo? V tomto prípade mi to absolútne nevadilo. Skôr naopak - ešte viac to podnecovalo moju zvedavosť. Niekedy až na nevydržanie. Bolo to napísane geniálne, úplne majstrovsky. Realisticky. Všetká tá Carriina bolesť tam bola, nebolo to iba také plytké. Rozhodne to nebola moja posledná kniha od neho. Bolo to smutné. silné, tragické, desivé a vo mne to dokázalo vyvolať toľko emócií, ako máločo. Táto kniha si ma absolútne podmanila, jedna z najlepších, aké som kedy čítala :3 Asi netreba pripisovať, že túto knihu rozhodne odporúčam každému...

Desivý thriler (Jolana Sadvarová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Carrie sa mi dostala do rúk náhodou-vyhrala som ju..nie je to žáner,ktorý obľubujem,ale nezvyknem knihu nedočítať do konca,tak som sa s ňou potrápila a výsledok?Napísané tak napínavo,že Vás nepustí,ale naozaj len pre silnejšie povahy..Carrie je neskutočná..je monštrum a zároveň obeť..
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Otvorila oči. Zazrela kefu na vlasy na písacom stole.
Klik.
Dvíhala kefu. Bola ťažká. Pripadala jej ako činka, ktorú musí zdvihnúť celkom vysilenými rukami. Och, vyhŕklo z nej.
Kefa skĺzla na kraj stola, prevážila sa na hrane tak, že vplyvom zemskej príťažlivosti by mala spadnúť, no ďalej visela akoby na neviditeľnom motúziku. Carrie privrela oči na úzke štrbiny. Žily na spánkoch jej navreli. Každého lekára by v tej chvíli zaujalo, čo sa odohráva v jej organizme. Nijaké racionálne vysvetlenie na to nejestvovalo. Počet nádychov sa znížil na šesť za minútu. Krvný tlak zato stúpol. Mal hodnotu stodeväťdesiat na sto. Údery srdca sa zvýšili na stoštyridsať – čo je viac než pulz astronautov vo chvíľach maximálneho preťaženia pri štarte. Telesná teplota klesla na 34,6 stupňa Celzia. Jej telo spaľovalo energiu prúdiacu, ako sa zdalo, odnikiaľ nikam. Elektroencefalograf by bol zaznamenal alfa vlny, ktoré už ani nemožno považovať za vlny, ale za strmé, pichľavé hroty.
Opatrne spustila kefu na stôl. Dobre. Včera večer jej vypadla. Strata všetkých bodov a na jedno kolo do väzenia.
Opäť zavrela oči a rozhojdala sa. Telesné funkcie sa začali upravovať na normál, dýchanie sa zrýchlilo, až takmer dychčala. Hojdacie kreslo mierne zavŕzgalo. No nijako nie nepríjemne. Skôr upokojujúco. Hojda-hoj. Vyčistiť myseľ.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x