bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bridget Jonesová - S rozumom v koncoch, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Bridget Jonesová (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bridget Jonesová - S rozumom v koncoch, 2. vydanie

Nevyspytateľná tridsiatnička Bridget Jonesová po mnohých peripetiách zakotvila v náručí Marka Darcyho a je konečne šťastná, hoci postavu ešte vždy nemá ideálnu a trápne situácie vyrába ako na bežiacom páse. Tentoraz celé mesiace žije s obrovskou dierou v obývačkovej stene, vyberie sa lyžovať bez lyží a dokonca sa ocitne v thajskom väzení. Tu zväčša domorodé spoluväzenkyne zaujme nielen veľkosťou svojej spodnej bielizne, ale najmä úprimnou, priateľskou povahou, konečne schudne a dosiahne vytúžené duchovné osvietenie. Pravdaže, po boku s nekonečne trpezlivým, milujúcim Markom Darcym.

Už prvý román Helen Fieldingovej Denník Bridget Jonesovej (1994, Ikar 2001, 2014) denník Guardian zaradil medzi desať najlepších románov 20. storočia a zarezonoval aj vo filmovom spracovaní s Renée Zellwegerovou, Hughom Grantom a Colinom Firthom v hlavných úlohách (2001). Druhé pokračovanie príbehu pochabej televíznej moderátorky Bridget Jonesová – S rozumom v koncoch za ním v ničom nezaostalo v knižnej (1996, Ikar 2002, 2014) ani vo filmovej podobe (2004). Oba romány vyšli v preklade v štyridsiatich krajinách a predalo sa viac ako 15 miliónov výtlačkov.
So starnúcou, ale stále neodolateľnou Bridget sa stretneme aj v treťom voľnom pokračovaní série s názvom Bridget Jonesová – Zbláznená do chlapa (Ikar 2014).

Z anglického originálu Bridget Jones – The Edge of Reason (Picador, an imprint of Macmillan Publishers, Ltd., London 1999) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Bridget Jonesová - S rozumom v koncoch, 2. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bridget Jonesová - S rozumom v koncoch, 2. vydanie

Originálny názov: Bridget Jones: The Ede of Reason

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

keď už si myslíte, že vás nič nemôže prekvapiť..príde Bridget (Eva Ostrolucká, 14.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Oba diely o živote večne domotanej a so sebou nespokojnej Bridget som si želala na Vianoce. Želanie sa mi splnilo, a tak som sviatky prežívala s touto veľmi humornou knihou. Musím povedať, že sa mi druhý diel páčil o niečo viac ako ten prvý, veľa pasáží ma príjemne pobavilo a rozosmialo. Musím sa však priznať, že som asi príliš ovplyvnená filmovým zobrazením tohto, dalo by sa povedať, kultového príbehu. Videla som v knižnej predlohe veľké rozdiely oproti filmu, ktorý poznám naspamäť, a to mi trošku kazilo dojem z celej knihy. Určite som s Bridget strávila krásne a zábavné chvíle, aj keď táto kniha pre mňa nebude v rámci môjho osobného rebríčka na prvom mieste. Ak sa však chcete zabaviť, oddýchnuť si od svojich starostí a premýšľať nad bizarnosťou udalostí a náhod, ktoré sa môžu v živote stať, určite odporúčam siahnuť po oboch dieloch Denníka Bridget Jonasovej :)

Skvelá (Ivana Hudáková, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokračovanie Bridgetinho denníku nesklamalo, Bridget bola stále tá bláznivá,neistá, neuveriteľne zábavná postava, ktorú mám tak rada. Čítanie Bridgetiných zážitkov mi vždy spríjemní deň, vyčarí úsmev na tvári a niekedy spôsobí záchvaty smiechu :D Bizarné situácie do ktorých sa vždy dostane sú tak komické, že zabavia skutočne každého a pri čítaní si poviete tak to je typická Bridget. Mňa táto kniha vždy pobaví, je to taká príjemná oddychovka, ktorá vás rozosmeje. Určite ju odporúčam, nuda pri nej rozhodne nehrozí :)

Brigid (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vydarené pokračovanie. Veľmi dobre sa čítala. Odporúčam.

Bridget v domácej knižnici nesmie chýbať (Emily, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám doma oba diely a tento dokonca aj v originálnom znení. Podľa mňa je tento diel trochu vtipnejší a bohatší na absurdné chvíľky oproti jednotke, rozhodne nie je obyčajným opakovaním sa. Neviem sa dočkať zrelej Bridget, o ktorej bude tretí diel. Dúfam, že Bridget ocení aj moja dcéra, keď trochu podrastie.

Kniha (Lukaš, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moc pekna kniha rad ju čitam

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Počet preplakaných minút: 0 (hurá!)
Hneď mi je veselšie, keď som sa vyspala. Skúsim pohľadať Phrao. Phrao je moja kamoška, lebo ju sem priviezli v ten istý deň ako mňa a požičala som jej svoju podprdu. Aj keď do nej veľmi nemá čo zahaliť, lebo prsia má doslova miniatúrne, zdá sa, že sa jej páči – stále sa premáva hore-dolu a a hovorí „Madonna“. Nemôžem sa ubrániť myšlienke, že ma má rada len zo zištných dôvodov, ale žobráci si nemôžu preberať a je fajn mať kamošku. Okrem toho by som nechcela skončiť ako duchovný Terry Waite, ktorý bol jedným z rukojemníkov v Bejrúte, a keď ho prepustili, zistil, že ho nikto nemal rád.
Ako vidíte, človek si zvykne na všetko, keď sa trochu usiluje. Nemienim sa vzdať a len fňukať. Doma určite podniknú nejaké kroky. Shazeer a Jude zorganizujú kampaň v novinách ako pre rukojemníkov v Bejrúte a pôjdu demonštrovať pred Dolnú snemovňu s transparentmi s mojou fotografiou a planúcimi pochodňami.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x