bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Denník Bridget Jonesovej, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Bridget Jonesová (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Denník Bridget Jonesovej, 2. vydanie

Bridget Jonesová má veľký problém – prekročila tridsiatku a ešte vždy je slobodná. Veľa fajčí, popíja a okolie rada častuje bezočivými poznámkami. Striedavo úspešne bojuje s nadváhou, každý deň si úzkostlivo zapisuje prírastky na váhe, podrobne sa skúma v zrkadle a počíta vrásky – skrátka, trápi sama seba, pretože vo svojom vzhľade vidí príčinu nezdaru v láske. Zo všetkých strán počúva dobre mienené rady, že ak si žena nenájde partnera do tridsiatky, zostane na ocot a postupne prepadne zúfalstvu. Vydaté priateľky zas Bridget ubezpečujú, že vždy je lepšie byť osamelá ako vydatá za večne sexuálne neuspokojeného sukničkára.
Bridgetinej matke leží budúcnosť dcéry na srdci a nenápadne jej dohadzuje právnika Marka Darcyho. Ten na novoročnom večierku upútal pozornosť nemožným pulóvrom a ponožkami s čmeliakmi, ale inak pôsobí ako poriadny suchár a Bridget radšej podľahne zvádzaniu šarmantného šéfa Daniela.
Ako to všetko dopadne?

Vtipný nadčasový príbeh Helen Fieldingovej denník Guardian zaradil medzi desať najlepších románov 20. storočia. Oslovil milióny čitateliek po celom svete a zarezonoval aj vo filmovom spracovaní v hlavných úlohách s Renée Zellwegerovou, Hughom Grantom a Colinom Firthom (2011).
Ďalšie osudy pochabej televíznej moderátorky autorka s rovnakou dávkou humoru stvárnila v románe Bridget Jonesová – S rozumom v koncoch (Ikar 2002, 2014). Oba romány vyšli v preklade v štyridsiatich krajinách a predalo sa viac ako 15 miliónov výtlačkov.
So starnúcou, ale stále neodolateľnou Bridget sa stretneme aj v treťom voľnom pokračovaní série s názvom Bridget Jonesová – Zbláznená do chlapa (Ikar 2014).

Z anglického originálu (Picador, an imprint of macmillan Publishers Ltd., London 1997) preložili Mária Klenková a Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Denník Bridget Jonesovej, 2. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Denník Bridget Jonesovej, 2. vydanie

Originálny názov: Bridget Jones´s Diary

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

TOP (Barbora, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
TOP TOP TOP TOP - nič iné sa k tomu nedá napísať. Hlavná hrdinka je úplný stroskotanec, ktorého si jednoducho zamilujete. A odporúčam aj film, ktorý sa knihe vo viacerých ohľadoch vyrovná.

Bridget vojde do dejín :) (Michaela Dúcsová, 18.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je veľmi zaujímavé, že napriek tomu, že Bridget je bordelárka, fajčiarka a svojim spôsobom aj veľká pijanka, prirastie vám k srdcu, či chcete či nechcete. Je to taká bláznivá osôbka. Mám veľmi rada jej príbeh, jej uletených priateľov, čudácku matku a dvoch mužov v jej živote. Dej, písaný formou denníka, priam srší humorom. Veď už len samotné začiatky kapitol, kde si sype popol na hlavu tým, že zapíše svoju váhu, počet vyfajčených cigariet a zjedených kilojoulou, vám vylúdi úsmev na tvári. Bridget je roztržitá a často sa dostane do situácií, v ktorých sa poriadne strápni, ale to by nebola ona, keby sa zo všetkého nedokázala vysekať. Vďaka tomu sa stane expertkou na trápne situácie. Ku knihe som sa už niekoľkokrát vrátila, je to jedna z tých, ktoré si radi prečítate znovu a znovu. Je to humorom nabité, oddychové, relaxačné čítanie. Bridget Jonesová je jedna z postáv, ktoré sa určite zapíšu do novodobých dejín literatúry.

Bridget je neprekonateľná :) (andy, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvýkrát som po tejto knihe siahla po tom, ako som videla film a dozvedela som sa, že šlo vlastne o sfilmovanú knihu. Zapáčila sa mi táto dokonale nedokonalá hlavná hrdinka, hoci som bola vtedy o dosť mladšia ako ona. Dnes už som staršia ako ona a baví ma neskutočne, oveľa, oveľa viac si užívam jej absurdné trapasy, jej mindráky, problémy s láskou, či v práci. Mnohokrát som videla film, ale ku knihe sa vraciam častejšie, mala som obdobia, keď mi bolo ťažko na duši a depka zo mňa priam sálala, bola to práve uletená Bridge, ktorá ma z toho vždy dostala, takže ďakujem, Helen Fieldingová za úsmev na tvári :)

Perfektná (Ivana Hudáková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som sa dozvedela až po tom ako som si pred pár rokmi pozrela film známy pravdepodobne väčšine romantickým dušiam. Takže po neuveriteľne zábavnom filme som v knižnici objavila knihu do ktorej som sa musela pustiť. Nebolo to síce presne ako vo filme ale aj kniha má svoje čaro, povedala by som že je omnoho lepšia ako film. Je to skrátka veľmi veselé, oddychové, relaxačné čítanie, ktoré vám spríjemní voľné chvíle. Páčilo sa mi, že Bridget nie je dokonalá hlavná hrdinka, nie je to žiadna vysoká modelka s perfektnou tvárou a dokonalými krivkami ale obyčajná žena, ktorá má svoje chyby a povedzme si úprimne nezdravé závislosti ako cigarety a alkohol. Ale práve to je na nej sympatické, že je taká reálna, myslím, že mnoho žien v nej nájde niečo zo seba. Bridget bola neuveriteľne zábavná, vyčarila mi úsmev na tvári a pri niektorých pasážach som sa váľala od smiechu :) Túto knihu som prečítala už niekoľkokrát a vždy sa pri nej skvelo bavím. Stojí za to si ju prečítať.

Brigid (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brigid je úžasná žena. Je vtipná, zábavná, uletená. Má klasické problémy, ktoré rieši neobvykle. Super kniha.

Skvelá Bridget a jej denník (Daniela, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre čítanie tejto knihy som sa rozhodla na základe recenzií a najmä preto, že sa mi niekedy "za mlada" páčil film o Bridget :)... tak som si povedala, že si kúpim aj knihu a na každej stránke sa na niečom zasmejem (kto nepotrebuje v živote viac smiechu?) a hlavne sa čudujem na niektorých veciach, ktoré vo filme neboli, resp. boli inak. Musím povedať, že aj v tomto prípade platí, že kniha je lepšia ako film (alebo aspoň minimálne tak dobrá ako film). Jediné čo ma v tejto knihe rozčuľuje je, že Bridget sa nepáči jej váha 57kg :D Určite prečítajte, ODPORÚČAM ;)

alles (alles, 9.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
najlepšia je

WAU (Monika Hencová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Bridget, pre mňa je to okúzľujúca a výnimočne vtipná žena. Neviem či je lepší film alebo kniha :)

Nájde sa v nej každá z nás (Miroslava Pagáčová, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si prvýkrát prečítala knihu o Bridget, nemohla som sa prestať smiať, plakať a tváriť nadmieru spokojne. Príbeh asi poznáme všetci, no v knihe je omnoho viac situácií, v ktorých sa nájde každá žena, nech je akokoľvek rozlišná. Humor, prekvapenia, romantika, hnev. To všetko táto úžasná kniha obsahuje. Je to oddychové čítanie, ktoré položíte na poličku s obľúbenými titulmi. Dámy, vrelo do nej!!!

jednoducho Bridget (Emily, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím si, že mať doma denníky Bridget Jones je pre ženu čosi ako povinné čítanie. Mám doma oba diely, jeden dokonca aj v anglickom znení... a nepýtajte sa prečo, žiadne rácio za tým nehľadajte. Jednoducho preto! Je to vtipné, veselé... a hlavne pri čítaní máte pocit, že v tej svojej blamáži jednoducho nie ste sama :) Svojim spôsobom každá z nás, je tak trochu Bridget, alebo ňou bola. Teším sa na zrelú Bridget, už sa neviem dočkať

ďakujem mojej mame, že nie je ako Bridgitina :) (Michaela Töröková, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bridget Jonesová je skvelá, vtipná a tak trochu uletená. Táto bacuľatá tridsiatnička, ktorá si na Nový rok dáva záväzky, že schudne, bude menej piť, či fajčiť a nebude sa zamilovávať do nesprávnych chlapov, či míňať peniaze na zytočnosti (mašinky na cestoviny a zmrzlinu, knihy nečitateľných autorov, ktorí sa dobre vynímajú v knižnici a extravagantnú spodnú bielizeň, ktorú aj tak nik neocení, keďže nemá chlapa, že?). Nový rok, nový začiatok a nový denník. Predsavzatia sú jedna vec, ale skutočnosť druhá. A keď sa objaví pán Darcy... Nie, nie je to ten z Pýchy a predsudku od Jane Austenovej, ale nemá od neho ďaleko, britský je skrz-naskrz. Kniha je vtipná a myslím, že je obľúbená aj kvôli tomu, že sa v nej vie nájsť skoro každá žena. A nemusí mať kilá naviac, či depku kvôli chlapom, ale práve kvôli tomu, že zažíva tie bežné (a aj trápne) situácie a nakoniec to aj nejako (dobre) skončí. Kniha bola aj sfilmovaná (odporúčam - lebo zážitok z modrej polievky je vo filme lepší :)) a vyšli ešte dve pokračovania.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

21.00 V živote som nezažila väčšiu blamáž. Celý deň som si všetko nacvičovala a organizovala. Išlo o to, že keď prepoja na Lewisham, mám sa spustiť po tyči do záberu a urobiť rozhovor s požiarnikom. Keď sa o piatej začalo živé vysielanie, bola som pripravená v pravej chvíli sa spustiť po tyči. Potom som zrazu v slúchadlách začula revať Richarda: „Poďme, poďme, póóóďme“, a tak som sa začala šmýkať dolu. Lenže vzápätí som počula: „Poďme, poďme, poďme, Newcastle! Bridget v Lewishame, pripravte sa. O tridsať sekúnd sme pri vás.
Uvažovala som, že sa spustím až na zem a vybehnem po schodoch, ale bola som iba jeden-dva metre od vrcholu, a tak som sa radšej rýchlo šplhala hore. V tom som v slúchadle začula hrozný rev.
„Bridget! Ste v zábere! Čo to, doriti, stvárate? Mali ste sa spustiť dolu, a nie šplhať hore! Poďme, poďme, poďme.“
Hystericky som sa zaškerila do kamery, skočila dolu a pristála, ako bolo naplánované, pri nohách požiarnika, s ktorým som mala robiť rozhovor.
Vtom mi Richard zvrieskol do ucha: „Lewisham, nemáme čas. Uzavrite to, uzavrite to, Bridget.“
„A teraz sa vrátime späť do štúdia,“ povedala som a to bolo všetko.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x