bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nylonový svet

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nylonový svet

Ako môže mladý muž napísať knihu o ženách? Ako sa môže snažiť pochopiť ich? A napokon – ako môže byť život až taký zvláštny, že príbehy, akokoľvek nereálne, nakoniec napísal on sám?
Nylonový svet sú obrázky zo života v podobe poviedok. Ich hrdinkami sú manželky aj milenky, matky aj dcéry, ženy opustené aj obletované. Aj keď je autor muž, nezaujíma k ženám vyslovene chlapský postoj, nehľadá v nich ani to dobré, ani to zlé. Zobrazuje ich s úctou, láskou, také, aké naozaj sú. Ponúka originálne príbehy aj formu podania – v knihe sa takmer nevyskytuje priama reč –, skvelé zachytenie postáv s hlbokým preniknutím do ich vnútra a prostredia, v ktorom sa pohybujú. „Nesnažím sa ženu pochopiť,“ hovorí autor, „obdivujem ju.“

Ilustrácia na obálke Matej Rudinský.

 

Detaily o knihe

Názov: Nylonový svet

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hodnotenie (Jana Suchá, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha má krásnu obálku, ktorá ako prvá upútala moju pozornosť. Po prečítaní však vo mne zanechala zmiešané pocity. Niektoré príbehy sa mi zdali byť trochu zidealizovane napísané (muž stretne ženu, v hlave mu prebehne celá ich budúcnosť, povie jej jednu ideálnu vetu a láska je na svete - a podobné situácie, ktoré podľa mňa v realite takto jednoducho neprebiehajú) a ich prienikom záver, že na to, aby si človek uvedomil hodnoty (života, partnerstva, lásky, atď.) potrebuje len hraničné situácie alebo krízu. V každej poviedke sa autor snažil zanechať nejaký odkaz alebo myšlienku na zamyslenie. Niektoré z nich boli naozaj pekné, ale niektoré na mňa pôsobili prvoplánovo. Celkovo by som to zhodnotila ako príjemné čítanie pri chvíľke voľna s niekoľkými pekne prepracovanými poviedkami a myšlienkami na hlbšie zamyslenie sa.

úžasné (Martina, 7.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbierka poviedok o ženách, vťahoch mužov a žien zo všetkých možných uhlov a situácií ma skutočne oslovila. Budem ju čítať viackrát. Všetky sa doslova hltali. Niektoré rozosmiali, iné pohladili dušu, či rozplakali.

:-) (Simona, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Malá útla knižočka, ktorá však skrýva veľké posolstvo.. Kniha obsahuje príbehy žien, silných žien. Autor ukazuje na lásku, na smútok, na silu a odvahu prekonávať prekážky v živote.. Ukazuje aká je žena silná a ako ju obdivuje. Nad týmito príbehmi sa zamyslíte.. Vzbudia vo vás city,o ktorých ste nemali ani tušenie, že existujú.. Vystihnúť ženské city, myšlienky, pohľad na svet dokáže málokto a tomuto autorovi sa to podarilo. Rudinský vytvoril množstvo rôznych svetov, ktorý majú rovnakú hrdinku.. Silnú ženu! ktorá aj keď trpí, stále si zachová svoju vnútornú silu.

Nylonový svet (Petra Valášková, 3.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už len obálka je nádherná a priznám sa, že aj to bol jeden z dôvodov, pre ktoré som si túto knihu kúpila. Nikdy predtým som nekúpila poviedky, ale vôbec to neľutujem. Jednotlivé príbehy boli absolútne úprimné a skutočné, naplnené životnými múdrami. Dotkli sa môjho srdca.

Nylonovy svet (Nika.J., 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslim si, ze krasne pribehy o zenach moze napisat iba muz s krasnou dusou. Matej Rudinsky taky nepochybne je. Pevne verim, ze Nylonovy svet je iba zaciatok, a ja budem mat moznost citat i dalsie Matejove pribehy v kniznej podobe. :o)

Waw, odporučila mi kamoška (Slávka Harmincová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
a neľutujem. Vraj nejaký mladý autor z Mám talent, robí nejaké obálky k príbehom z kabelky (čo som už tiež dva kúsky čítala) a tak som "podľahla". Zložiť poklonu ženám sa nepodarí ktorémukoľvek mužovi. Citlivo, výstižne, jemne, ako to to urobil pán Rudisnký. Vystihnúť ženu, jej dušu, emócie, pohľad na svet ako on sa podarí málokomu. Z tých poviedok cítiť slová autora z úvodu, že ženy sa nesnaží pochopiť, ale obdivuje ich. Áno, je to tak a vystihol to bravúrne. Nylonový svet je maoá knižočka a to je jej jediná chyba. Poviedky sú kratučné, čo je na jednej strane obdivuhodné - len dobrý spisovateľ dokáže na malej ploche opísať to, čo Rudinský. V celej svojej komplexnosti a kráse. No knižku som dočátala rýchlo, dá sa zvládnuť za dva večery, predsa len si ju dávkujete, chcete to naťahovať, ale aj to je málo:-( Už teraz si idem kúpiť zbierku poviedok Všetko, čo chcem, kde je vraj tiež jeho poviedka a netrpezlivo budem čakať na ďalšiu jeho knižku. Ďakujem Milka za doporučenie, potešilo ma to.

O nás pre nás (Alia S., 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Riadky o ženách a pre ne som čítala v zárodkoch, vtedy, keď boli pridané na zaujímavý projekt na podporu talentov Mám talent. Mala som možnosť čítať ich aj mimo neho a čítam ich opäť. Už v knižnej podobe, v ktorú som verila od prvých písmeniek. Nylonový svet - to sú myšlienky, ktoré sa oplatí prečítať niekoľkokrát. Nemôžem inak, ako odporúčať.

o knihe (DanišováKristína, 10.3.2013) Odpovedať

Hoci sa hovorí- nesúď knihu podľa obalu, táto kniha ma zaujala hneď, ako som uvidela jej obal. Po prečítaní krátkeho popisu ku knihe, som sa rozhodla dať jej šancu. Páčilo sa mi, že kniha bola písaná z pohľadu muža a aj to, ako vystihol, ženské pocity :)..zhltla som ju za 1 deň, no ešte si ju určite prečítam :)

Knihu ešte nikto nekomentoval? (Lýdia J., 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rukopis - áno. Bolo nás veľa. Je to niečo úžasné.:)
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x