bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temná hrdinka - Večera s upírom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temná hrdinka - Večera s upírom

Polnočné Trafalgarské námestie. Mladá Violet je svedkom pološialeného vyčíňania upírov a od tejto chvíle sa stáva figúrkou v desivej hre plnej intríg. Z upírskeho sídla už niet úniku a každá snaha je márna. Iba ak...
Temný, krvilačný svet plný prepychu a bohatstva však začína mladú smrteľníčku čoraz viac priťahovať. Zrádza ju vlastné srdce, opantané diabolsky príťažlivým Kasparom Varnom, následníkom upírskeho trónu. Je sexi, je nebezpečný, je tajomný – a pre Violet sa onedlho stane všetkým. Čo môže zajatkyňa urobiť, aby na ňu upír hľadel ako na príťažlivú ženu? Ich svety sú však príliš vzdialené a kruté odhalenie rodinného tajomstva všetko komplikuje. Táto vášeň bude mať brutálne následky.

Najvášnivejší upírsky príbeh, aký ste kedy čítali!

Z anglického originálu The Dark Heroine: Dinner with a Vampire (HarperCollins Publishers, New York 2013) preložila Marína Gálisová.

Dostupné verzie titulu

Temná hrdinka - Večera s upírom Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Temná hrdinka - Večera s upírom

Originálny názov: The Dark Heroine: Dinner With A Vampire

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Temná hrdinka - skvelá fantasy (Evita, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma upútala či už vzhľadovo alebo neskôr obsahovo. Celú knihu som priam hltala očami len necelých päť dní, čo ma dosť prekvapilo, keďže skoro žiadnu fantasy knihu som neprečítala do úplného konca a keď aj áno, tak s veľkými ťažkosťami. :) Avšak toto zaujme čitateľa hneď v prvých riadkoch. Obdivujem autorku ako to vedela do detailov opísať postavy... dosť ťažko si ich vedela vybaviť ako vyzerajú. Určite sa v tejto knihe nájde mnoho teenageriek, tak ako ja, to svoje, čo by chceli zažiť. Opis prostredia, sídla, akcií a milostných scén, keď sa hlavné osoby navzájom doberajú a neskôr aj dotýkajú sú ohromujúce! Kaspar - je sexy, okúzľujúci, upír a len máloktorá čitateľka sa mu nepoddá aj keď iba fiktívne. Podľa mňa jedna z najlepších kníh minulého roka, samozrejme o upíroch ale darmo táto téma sa nikdy nezunuje :) páčilo sa mi ako autorka dala upírom len obmedzený počet sĺz, to bolo dosť zaujímavé, a takisto ako sa z dievčaťa so zaujímavými očami stala temná hrdinka, najprv by sa najradšej do kúta schovala a potom juu ;) :) Kaspar je podľa mňa strašne iritujúca osoba ale zároveň aj veľmi príťažlivá. Mala som možnosť čítať mnoho fantasy knižky o upíroch, vlkolakoch či padlých anjeloch, ale toto je bezpochyby tá najlepšia akú som kedy držala v rukách. Neoznačila by som ju ako romantická, je v nej viac krvavých scén, boje, hádky, pokusy o útek a to všetko v prepychovom zámku. Táto kniha je najlepšia pre baby, ktoré milujú ľúbostné scény. A tiež obsahuje dosť napínavých situácii, či už kladné alebo záporné. Vôbec neľutujem, že som za ňu vyvalila toľko peňazí. Kniha bola perfektná. Spisovateľka rozvila príbeh, takže očakávam aj pokračovanie, keďže sa na konci celá situácia nedoriešila...teším sa na pokračovanie a vrelo odporúčam.

Perfektná (Jana, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je úžasne prepracovaná do detailov, čo vám pomôže hlbšie sa ponoriť do deja medzi upírov. Samotné príšery majú ohromné emócie, pri ktorých som bola prekvapená a miešali sa vo mne zvláštne city. Knihu odporúčam, pretože je fantastická najmä na večerné čítanie, keď pomaly zapadá slnko za obzor a vonku to začína riadne žiť (alebo v mysli?).

Temná hrdnika (Zuzana Andrejkovičová, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po fantasy literatúre siaham, keď sa nechcem zamýšľať nad krutou realitou sveta a toto dielko vás rozhodne zavedie ďaleko od reality. Hlavnými hrdinami sú upíri - dnes tak populárni, sú tu vykreslení ako krvilačné beštie s citom a vášňou. Prečítala som už viacero kníh s podobnou tématikou, no na tejto sa mi páčila nevtieravosť pohľadu na upírov a tiež originálne poňatý príbeh, ktorý nebudí dojem pozmenenej kópie. Do sveta týchto "nadprirodzených" bytostí prichádza Temná hrdinka - Violet, ktorá však o svojom osude nemá tušenia. Dostáva sa do sveta upírov ako zajatkyňa, no čas v zajatí trávi čoraz viac s príťažlivým - ako inak- upírom Kasparom Varnom. V príbehu nechýba láska, vášeň, napätie, no i kopa komických situácií, ktoré okorenia dej. Prečítanie knihy odporúčam priaznivcom fantasy, no určite sa pri tejto knihe oddreaguje a zrelaxuje aj " bežný knižný konzument" s troškou romantického cítenia túžiaci po dobrodružstve a tajomstvách... :) teším sa na pokračovanie, ktoré pripravujete :)

Jednoducho WOW (Simaaa, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je veľmi pútavá a zaujímavá. všetky postavy si zamilujete a myslím si , že sa každý v nej nájde. Nad jej dejom budete premýšľať dnom i nocou :D . Táto kniha sa jednoducho nedá len tak zavrieť a nerozmýšľať o nej. Upíri sú niečo čo ľudí odjakživa fascinovalo a bolo to niečo neobjavené. V tejto knihe ich autorka opisuje ako krvilačné tvori ale majú city. Knihu odporúčam všetkým. Bude sa vám páčiť . A taktiež vám odporúčam aj ďalšiu časť.

oplatí sa prečítať (Adriána Poláková, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha :) O knihe som počula len samé pozitívne veci, tak som si povedala že tu knihu musím mať! Neľutujem že som za ňu vyhodila toľko peňazí kniha bola perfektná prečítala som ju za tri dni čo som sa od nej nemohla odtrhnúť. Na knihe sa mi najviac páčilo že autorka tam opisuje všetko do detailov, preto sa môžete do tej knihy ešte viacej ponoriť. Knihu odporúčam prečítať každému čitateľovi!! :)

fantastická kniha (Katulik, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Doteraz som nemala rada knihy o upíroch, no táto kniha môj názor zmenila. Na prvý pohlad ma zaujala svojim obalom, a po jej prečítaní ju hodnotím ako fantastickú knihu, nemohla som sa od nej odtrhnúť. Autorka vykreslila svet upírov naozaj krásne, ukázala ich v svetle, v ktorom nie sú len krvilačné beštie, ale majú city. Páči sa mi príbeh, v knihe je napätie, láska, intrigy, v čitatelovi kniha určite vyvolá veľa rôznych pocitov, ktoré budú pretrvávať aj po dočítaní knihy, pretože skončí zaujímavo a čitetel sa nebude môcť dočkať druhého dielu. Za mňa knihu hodnotím veľmi kladne, určite patrí do kategorie zaujímavých kníh.

nie je to len hlupe fantasy (miroslava pagacova, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som orecitala v anglickom originali, no urcite si ju kupkm aj v slovencine. Putavy pribeh vztahu medzi emancipovanou, no zmatenou smrtelnickou a egoistickym upirskym princom, ma doslova pohltil. Stranky som hltala jednu za druhou, nemohla som sa odtrhnut. Autorka genialne vykreslila ponuro krasny svet bezlutostnych upirov a zobrazila tieto krvilacne tvory v niekolkych odlisnych emociach, aby si kazdy vytvoril vlastny nazor. Urcite tuto knihu odporucam na dazdive jesenne dni, kedy sa ciernava na oblohe a mlaky na zemi budu hodit k teme...:)
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Upíri neexistujú,“ hlesla som a pokrútila som hlavou. „Ste obyčajní blázni.“
Kým som sa zmohla na ďalšie slovo, zrazu som stála pritlačená o stenu a Kasparove pery sa mi obtierali o krk. Prudko sa mu nadvihoval hrudník a ja som cítila jeho silu, jeho moc, jeho hlad. Jeho dych ma na pokožke nehrial, ako by to bolo v tesnej blízkosti normálneho človeka, ale naopak, bol ľadový, až sa mi na pleciach a rukách objavila husia koža. Cítila som, že mi srdce bije v nepravidelnom šialenom rytme, až mi navierajú žily na zápästiach, tlačia sa na pokožku, jasne sa črtajú tam, kde ich predtým bolo sotva vidieť. Zatvorila som oči a pocítila som, ako prechádza jemným tlakom tesákov po línii mojej pulzujúcej tepny na krku. Napokon sa jeden z jeho tesákov pritlačil ešte silnejšie, zachytil hrotom pokožku, skĺzol nižšie, prenikol medzi vrstvy kože, oddeľoval jednu od druhej. Z úst mi vyrazil výkrik, viečka sa mi prudko otvorili, ruky sa mi zaťali do pästí a prsty sa mi zatínali do dlaní. Škrípala som zubami, úplne bezmocná. Bol stavaný na to, aby zabíjal. Ja určite nie.
Odtiahol hlavu, ale stále sa na mňa tlačil telom, aby som neutiekla. Pozrel mi do očí a mne vyrazilo dych. Už neboli smaragdové, ale červené.
„Dobre ma počúvaj, Kočka. Nie som hocijaký upír. Som upír z kráľovského rodu a ty budeš robiť, čo od teba chcem. Preto si dávaj pozor, čo povieš, lebo nikdy nevieš, kedy ma pochytí hlad.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x